Ferguson se dočkal, podruhé porazil Mourinha

12.03.2009, 09:20
Aktuality
Manchester United v klání dvou velikánů udolal Inter Milán a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. Alex Ferguson se dočkal druhého vítězství nad José Mourinhem v čtrnáctizápasové historii vzájemných soubojů a příznivci Red Devils vyprovodili portugalského mága z Old Trafford posměšným "Bye, bye Mourinho".

"Nezlobím se na ně," říkal po utkání Mourinho. Ovšem bylo to na otázku týkající se výkonu jeho svěřenců. "Zklamaný a frustrovaný bych byl, kdyby můj tým nic nehrál, kdyby nepředvedl svoje kvality, nebo kdyby se bál hrát. Tohle byl takový zápas, že jestli chce někdo kritizovat moje mužstvo, tak mě nejdřív bude muset zabít. Inter hrál dnes fantasticky, přestože hrát na Old Trafford není nikdy lehké. Štěstí dnes nestálo na naší straně," uvedl Mourinho.

"Manchester byl lepší, ale naše hra a snaha si zasloužila lepší výsledek než 0:2. S Portem jsem na tomto stadionu vyhrál, přitom jsme nehráli tak dobře. Neměli jsme štěstí, to je všechno. Jestli měl v minulosti Inter komplex z velkých zápasů, tak už je pryč," prohlásil Portugalec.

Sir Alex Ferguson sice slavil postup, ale s výkonem svého týmu tak spokojený nebyl. "Chvílemi jsem si nebyl jistý, jestli je to fotbal, nebo pokus o sebevraždu. Když jsme dali první gól, pomyslel jsem si, že jsme je dostali, pak jsme ale samými kličkami a patičkami otevřeli dveře dokořán a mohli jsme být rádi, že v poločase pořád vedeme," říkal Ferguson.

Manchester postoupil dál stejně jako další tři mužstva z Premier League a tak čtvrtfinále znovu bude z poloviny anglické. "Je zřejmé, že v posledních třech letech má Premier League před ostatními soutěžemi navrch. Já jsem ale za postup rád hlavně kvůli Manchesteru, protože jsme měli jednoznačně nejtěžší los. Myslím, že dokážeme hrát ještě lépe a předvedeme to hned v dalším kole," svěřil se Ferguson.

Autor: Jiří Fišara / eurosport.com, goal.com, football 365.com, skysports.com

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter nahral spatne ale MFu si zaslouzil postoupit

Reagovat
smazaný uživatel

*nehral

Reagovat
scholes18

co je MFU..

Reagovat
smazaný uživatel

nemaj se tady psat sprosta slova takze ti to nenapisu

Reagovat
smazaný uživatel

Inter mě včera překvapil,ty jejich šance I když často jim chyběl hráč vepředu,brejky se prostě za stavu 0:2 hrát nedají,pokud nemá tým křídla,které soupeře přečíslí...

Reagovat
smazaný uživatel

nehral spatne ale Manchester byl lepsi a opet to bude zajimave ve čtvrtfinale...jsem zvedav jaky tym chytnem...a smal jsem se no pry,,Bye Bye Mourinho,,

Reagovat
smazaný uživatel

KDe je ten Interista co se mi tu smál,že ibrahimovič je lepší průměr?Omlouvám se,je to s bídou průměr,což se včera ukázalo. Kromě jedné střely nepředvedl nic,akorát několik zkažených přihrávek.Jeho bývalá forma je ta tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá smysl se s tebou bavit, protože si lajk. I největší fanda United s TROSKOU rozumu uzná, že Zlatan je spičkový útočník. I když nedá branku, je pro tým strašně moc platnej.

Reagovat
PJ

Zlatan byl jeden z nejlepsich hracu zapasu, ne-li ten uplne nejlepsi. Mozna po Giggsovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Roman neviem aký futbal si pozeral, ale ManUTD - Inter to asi nebol!! Alebo si celý zápas pozeral aký má Ronaldo účes Ibrahimovič hral náhodou vynikajúco na tie možnosti, ktoré mal. Preboha veď tam vpredu bol sám proti 4 obráncom a skoro všetky vysoké lopty čo išli naňho udržal a dosť málo ich stratil. Ibra bol podla mňa najlepší hráč Interu aj s Cézarom len škoda, že si nemal s kým nahrať. Chýbal mi tam od začiatku Adriano, a Figo mohol prísť aj skôr lebo tie Balotteliho centre stáli za hovno. Takže nabudúce sleduj futbal, alebo si radšej premysli čo napíšeš

Reagovat
smazaný uživatel

Mno za sebe muzu rict, ze MU je muj nejoblibenejsi klub, ale to co ty tu pises je s prominutim blbost. V tomto zapase jak asi vetsina zde prispivajicich videla slo o nahodu. At u hlavicky tebou zmineneho Ibrahimovice, nebo o paradni strelu prakticky v leze od Adriana. Vse bylo o stesti, stacilo par centimetru a pokud by padli tyto dve strely, slavil by ten vecer nekdo jiny.

Reagovat
Arbiter

Vyřazení Interu je mi líto pouze kvůli Josému, jemu za včerejšek patří

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas se nesl v duchu toho, jak MU před odvetou brečeli a už si otvírali zadní vrátka, že vypadnou. Měli víc štěstí než rozumu, holt smůla pro Joseho. I slabší tým někdy vyhraje. Italský beton nemusím, ale uplakánky z MU taky ne. Takže to je vlastně jedno, kdo postoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

kde na takové hovadiny chodíš? www.Mourinho-SpecialOne.com?

Reagovat
Arbiter

taková stránka neexistuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ze te huba neboli...

Reagovat
Arbiter

spíš jsi měl napsat: že tě prsty nebolí, na to, aby to splodil nepotřebuje ani ústa....

Reagovat
PJ

Cože? Kdo kde brečel prosimtě? A slabší tým?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je to nejhorší, co jsem od tebe viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Man. Utd brečelo? Slabší tým?

Reagovat
smazaný uživatel

To je síla ...

Reagovat
honziss

Tvoje příspěvky by se měly zakázat. Z Ďáblů musíš mít pořádný mindrák. Při každé tvé návštěvě nás tady krmíš bludy, že Man Utd je stejný tým jako Chelsea, jen se do něj začaly sypat peníze dřív a teď tady napíšeš tohle. Začni sledovat fotbal a až pak přispívej na fotbalový web.

Reagovat
Kapřík

Fakt nářez: ManU slabší tým, italský beton, brečení před zápasem...a to máš dneska jeden ze svých lepších dní, že?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Devil

Tak takovou blbost jsem dlouho necetl.

Reagovat
chrojo

Tak s fotbalem jsem byl maximálně spokojený. Ale nepochopím jejich nemohoucnost směrem dopředu. Ted nemám na mysli tu tyčku nebo to břevno. Ale to, že oni potřebují útočit, prohrávají, a Ibrahimovič byl nucen útočit sám na čtyři i pět obránců. S tím toho opravdu moc udělat nemohl

Reagovat
afc

to vies,proti najlepsej defenzive na svete, sa tazko hraje do plnych

Reagovat
smazaný uživatel

afc: tak to teda áno, a hlavne s jedným útočníkom

Reagovat
smazaný uživatel

taky s tou zalohou to je tezky...kdo muze Ibru podporovat?Tohle neni SerieA

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda. Nutno říct, že ty šance byly tak trošku dar z nebes, protože Inter šel do opravdu álokdy ve větším množství lidí do útoku. To je problém většiny italských týmů- jakoby nebyly natolik uvolněné, aby se odvážily dostatečně riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

italove musi neco zmenit a prekvapit...takhle uz to nefunguje

Reagovat
smazaný uživatel

to každopádně. Jenže obávám se, že tohle je pevně zakodovaný v mentalitě většiny Italů...docela to chápu. Když já vylezu na hřiště do důležitýho zápasu, jsem úplně dřevěnej. Kor když se dostaneme do vedení. Najednou na člověka padne strach o výsledek a to je špatně. Označovat italský styl hry za pragmatismus je znouze ctnost. Kacířsky bych se odvázil tvrdit, že Itálie potřebuje zahraniční trenéry, nejlíp holandské.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo ostudu...ktera jim otevre oci ...timhle stylem nemaji v budoucnu sanci...sem tam neco na nahodu vyhraji, ale vyhrat takhle uz nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

no myslím, že poslední dva roky je to dost velká ostuda. Je pravda, že ten los je prostě děsivej, furt angličani...Zase nelze předpokládat, že italská mužstva budou dostávat nějaké nátěry. Myslim, že ted už by se to mohlo začít hýbat...jenže když AC Milán stačí jeho Carletto s umístěním v první čtyřce, tak je to těžký. A to je jen příklad. Inter zase není schopnej vybudovat už dvacet let pořádnej tým. Vždycky hrál na nějaká esa, Ronaldo, Vieri, ted Zlatan, postrádá to koncepci a vizi. Ale určitě by měl jít momentálně v první linii.

Juventus musí vhodně doplnit tým a doufat, že mladíci budou dál růst, pak je tu šance na vytvoření opravdu vynikajícího kádru, protože jeho styl mi připadá zdaleka nejprůbojnější a v Evropě potenciálně nejúspěšnější.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

jinak pokud srovnám vystoupení Italů a Španělů, tak bych řekl, že Italové jsou na tom pořád celkem dobře. Samozřejmě krom Barcelony, ta je ted trošku někde jinde...i když uvidí se, až narazí na nějakou špičkovou defensívu.

Reagovat
stas87

tak ber v potaz ze z talianskych timov hraje lm dlhodobo ac as inter juve za to vo spanielsku je to len barca real aj vale a teraz villareal

Reagovat
stas87

myslim to tak ze ac ci juve maju vyssiu kvalitui ako vale ci ponorka

Reagovat
Arbiter

Po zápase si tihle dva sednou dají si vínko, poklábosí...Jen mě překvapuje, že José nenadával na rozhodčí a přijal porážku bez okolků. Tohle se mu ani trochu nepodobá.

Reagovat
smazaný uživatel

musíš počkat, do dvou dnů zase média vyrvou něco z kontextu a dočkáme se...

Reagovat
r.mrazik

mno,on asi tusi,ze jim nepiskl tu ruku ve vapne...

Reagovat
daewa

Nic moc zápas... Postup mi samozřejmě přinesl radost, ale nejvíc jsem rád za výkon Giggse. Hráč zápasu jednoznačně. Z Interu mu mohl konkurovat jedině Zlatan, ale ani ten na něj včera neměl. Z našeho týmu se mi hodně líbil ZNOVU O'Shea, kterej dokazuje, ze i když technicky, rychlostně na konkurenci v podobě Rafaela nestačí, ale pozičně a obrannými zákroky (a to je hlavní) je pořád o parník před Da Silvou. Taky Ronaldo ukázal, že se mu konečně začíná dařit proti silným soupeřům a stejně jako na San Siru byl hodně nebezpečnej. A ještě bych vyzdvihl Vidu, dal gól, měl všechny hlavy - pro mě nejlepší obránce na světě.

Reagovat
r.mrazik

mne se opravdu libil Ibra...ten utocnik ma vse...

Reagovat
smazaný uživatel

Až na kapku té pokory.

Reagovat
r.mrazik

ja to myslel fotbalove...o osobnosti se radeji nevyjadruju

Reagovat
smazaný uživatel

a jaka je teda ta osobnost?

Reagovat
r.mrazik

tak asi ne moc dobra,kdyz jeho byvali spoluhraci z ajaxu uporadali oslavu,kdyz prestoupil do Juve...co si budem nalhavat..jeho ego je obrovske...ale tak u nas v MU mame take podobneho typa...to nic nemeni na tom,ze fotbal hraji skvele

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je hodne minulost

Reagovat
r.mrazik

ale no tak...ibra je totalne namyslenej sobec...jeho rozhovory jsou stejne smesny jak ronaldovo...proste,fotbal hraji dobre,ale jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si ale to je jedno...

Reagovat
Mindas

Giggs určitě "Man of the match", ale mě se líbil i jmenovaný Zlatan a taky Cambiasso, který spolu se Stankovičem byli jediní hráči ze záložní řady, kteří byli trochu víc vidět, kdy Cambiasso ještě víc, než Dejan a ty jeho nahrávky jsou luxusní, málo jich pokazil. No a pak i Figo byl dost aktivní, ale třeba Muntari, ohromné zklamání. Jako od střídajicího hráče bych čekal větší aktivitu.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Stěr Muřínohy - paráda, skvěle Manchester, to jsem si přál!!!

Reagovat
Arbiter

No moc stěr to teda nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

nech ho at si ten vystrik porad uzije

Reagovat
Kapřík

Tak stěr to opravdu, ale opravdu nebyl .

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace na Old Trafford, United hráli skvěle... ale ten Inter mě tak ku*evsky mrzí... jenže Ibra tam na to byl/je prostě sám jen doufám, že Josého nevyrazí... sice nesplnil to, co se od něho očekávalo, ale příští rok se to prostě povést musí

Reagovat
smazaný uživatel

United, United, Uni... prostě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

měly štěstí ty dvě tyčky mluví za vše,ale to k fotbalu patří

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle zapase se naprosto ukazalo ze C. Ronaldo do takove spolecnosti jako je Messi ci Ibra proste zatim nepatri, je to vsechno jen obrovska bublina, kterou kdyby media neustale nezvelicovala tak uz davnpo praskla... Ano ten kluk umi klicky, ale jeho prinos pro tym? Prumerny a to beru i s golem, pokud ho manchester bouchne do realu za tech 90 mil eur tak to bude pro nej obchdos stoleti......

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jako José

Reagovat
Tomanatura

Včera hrál dobře. A nechápu, proč to ještě někdo řeší a snaží se i po jeho vydařeném zápase jej shodit.

Reagovat
smazaný uživatel

No José, trošku by ses taky mohl podívat na sebe a na své tahy. Muntari místo Vieiry(teda pokud se nezranil), to byl majstštyk. Hned po čtyřech minutách se to ukázalo. A kde bylo to tvoje 2-4-4 z ligy? Za stavu 2:0 bych čekal odvahu (vždyť je jedno, jestli prohraješ 2:0 nebo 5:0) a ne údržbu. Hlavně, aby nebyla ostuda, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ital spamatuj se :)

Reagovat
smazaný uživatel

Alex Ferguson

Reagovat
Carrick

Chtěl bych se zeptat na toho mladého spratka jménem Balotelli, protože Serii A v Tv moc nesleduju. Takhle se chová i v běžných ligových zápasech?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho udělal chybu že odešel z Anglie, protože tam se teď hraje nejlepší evropský fotbal. Stačí se podívat na výsledky z LM. Začíná to být sport pro tvrdé chlapy a zbytečné držení míče u nohy se nevyplácí. Rychle, tvrdě a bez parádiček střela na bránu. To je moderní fotbal a kdo se mu nepřizpůsobí neobstojí.

Reagovat
Carrick

Ještěže jsi nám to všem objasnil.

Reagovat
smazaný uživatel

nikde jsem od zadneho utocnika na svete nevidel vetsi prinos pro tym jako vcera od Zlatana.Hodne povedeny vykon. Na hirste byl pouze lepsi jen GIGGS.

Reagovat
smazaný uživatel

José by měl držet hubu a žehlit u Morattiho a ne kecat blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

nemohu moc soudit prubeh utkani, jelikoz jsem videla jen prvni polocas a to s rusivymi elementy...ale i tak jsem doufala, ze aspon jeden italsky tym se porbojuje dal...skoda no...snad pristi rok...ale chtelo by to, aby zacal italsky fotbal trochu "vyspivat" :(...

Reagovat
didosh

Zku..... angličani všechny italské kluby už jsou v pr

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podme si rozobrat vysledky LM, hlavne z pohladu obrany

Vo stvrtfinale LM su 4 angl. kluby, 2 spa, 1 port. a 1 nemecky

"Drevene" anglicke obrany dostali v 8 zapasoch 3 goly, 2 kluby si udrzali ciste konta a to hrali proti majstrovi PD resp. majstrovi SerieA.

"Skvele" spanielske obrany dostali v 6 zapasoch 10 golov. Ziadne ciste konto a da sa povedat ze mali lahsich superov.

Vychyrene Talianske obrany dostali v 6 zapasoch 6 golov. Ziadny tym sa nedokazal prebojovat dalej prave cez anglicke drevene obrany.

Podla mna je to celkom zaujimave zistenie, hlavne pre priblblych fanusikov cirkusu PD

Reagovat
smazaný uživatel

nějak ti z těch součtů vypadlo Atlético

Reagovat
Lubinterista

Angličani postoupili zaslouženě, Italům něco, kromě gólů chybělo. Juventus, ale rozhodně nebyl herně horší. My jsme vyloženě trapný byly pouze první poločas doma. Roma vypadla na penalty, smůla, ale ne dominance Arsenalu potažmo ang. týmu. Chce to víc, musí se přidat. Kdo vyloženě pohořel, byl Real, ale ten mně nezajímá .

Reagovat
Lubinterista

A Sporting už vůbec ne .

Reagovat
Devil

Pekna nadvlada Anglicanu.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele