Fanoušci si přejí prohru Marseille, aby uškodili soupeři

09.04.2012, 13:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

doufám že je Marseille porazí 3 0 a fanoušci jim zato nakopou prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš měli vyhrát včera v Paříži. Ale nedivím se, sezóna je zabitá, motivace bude na nule, kdyby PSG nezískalo titul tak budou mět větší radost než z vyhratého nicneřešícího zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille stejně o nic nejde a asi se budou šetřit až na 14.4., takže bych se ani nedivil, kdyby to vypustili.

Reagovat
HonzaKoller

Souhlasím

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Elliasson

Naopak, pokud Marseille vyhraje, bude mít ztrátu 7 bodů na Lyon, což se v 7 kolech dá teoreticky ještě na EL dohnat. Nicméně, taky fandím Montpelliéru.

Reagovat
Losinho

Nedivím se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jim jebe ježiš? A to je můj nejoblíbenější klub v Ligue1...

Reagovat
domingo

Reagovat
Manik...

PSG si jde pro titul a nikdo tomu nezabrání

Reagovat
domingo

A ze je to teda valec, nikdo jiny nema ani naznak sance

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja budem spokojny ked Man City a PSG titul nevyhraju.

aby ti sejkovia zasrani pochopili ze peniaze aj tak nie su vsetko a uspech si za ne nekupis.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak chudobne kluby toho vela nedokazu

Reagovat
domingo

Montpellier je oproti rope chudobny az az a presto si dokazal vychovat skvele talenty a ted bojuje o titul, hraje hezci fotbal a ma lepsi vychozi pozici. Jejich vitezstvi nad parizskou umelou hmotou by krasne ukazalo, ze fotbal nefunguje tak, ze nasypu kilometr prachu, nakoupim 20 hracu a hned zacnu vyhravat tituly.. takze doufam ze vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřijde mi, že by PSG byla nějaká umělotina. Za těch 42 let, co klub funguje pod tímto jménem si dokázal vybudovat pevné základy a vně klubu se vytvořila nesmírně silná fanouškovská základna s vlastní kulturou (bohužel dost rozdvojenou). Velká část týmu (např. Jallet, Chantome, Ceará Horau, Armand, Sakho, Camara). Je pravda, že vedení má možná trochu megalomanské plány, zlatem nešetří a Ancelotti je v pozici, kdy si může ukazovat prstem na hráče, kterého chce...ale umělotinu si představuji trochu jinak (např. Kravské plechovky).

Reagovat
domingo

Podivej, u posuzovani tohohle jde vzdycky o relativitu, porovnani, obraz situace ("comparison", jestli ctes akademicke texty, tak mas zrejme taky problemy s prekladanim terminu jako "comparison" ). Proti Solnohradu je to samozrejme hotova tradicni basta, ale v kontextu L1, kde jsou kluby zvykle chovat se jakz takz rozumne a zit ze sveho, je to proste jako pest na oko a mne jako fanouskovi ligy se takove chovani na trhu hrube nelibi. A je mi uprimne uplne fuk, jestli je to nekde v Rakousku jeste horsi, protoze me zajima Francie a tam je to priklad zla, umelotiny a ropnych manyru. PSG melo vzdycky hodne prachu, stejne jako Marseille a poslednich 10 let i Lyon, ale nikdy se nechovali jako urvani ze retezu, az ted. Driv to fungovalo - i u tech bohatych klubu jako PSG - tak, ze sice meli na koupi hrace za velke prachy, ale pokud ten hrac neuspel, tak to pocitili a museli se nejakou dobu uskrovnit. Viz Lyon a Ederson/Gourcuff. Jenze soucasne PSG tohle proste nepociti - skoupi hrace a kdyz se neprosadi, tak je proste posle pryc, aniz by jim z toho plynuly nejake nevyhody. Jsou jako sestnactileta skolacka, ktera prijde do obchodu s oblecenim s tatovou kreditkou v ruce, vykoupi cely kram a teprve doma zkousi, co ji vlastne slusi.

Tohle uz davno neni o roku zalozeni, tohle je proste o nejake fotbalove etice a taky o tom, ze je mi hrozne smutno, kdyz vidim ten umasteny ropny mor rozlezat se do sympaticke ligy mimo nejvetsi zar reflektoru, ktera se dala v poklidu sledovat, nabizela spoustu skvelych vyrovnanych zapasu a talentovanych hracu a kultivovane diskuse, a ted jeji atmosfera pres nanos ropnych prachu nemuze dychat a jeste to s sebou nese riziko gloryhunteru = konec diskusi na EF.

Proto me kazda ztrata PSG tesi a doufam ze nevyhrajou vubec nic, a nema to nic moc spolecneho ani tak s klubem, jako spis s principem. Kdyby se neco podobneho stalo treba ASSE, budu reagovat stejne, a kdyby Auxerre, budu nasrany jako nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten odpor k ropě celkem chápu. "Oro nero" se mi také nelíbí a byl bych raději, kdyby PSG vyhrála titul bez ropných prachů a s hráči jako Armand, Chantome, Jallet. No ale co člověk nadělá. Nicméně jako nejzásadnější fakt, proč tě sere beru to, že Ligue 1 na EF zaznamená velký nárůst imigrantů ze zaostalých zemí. Je to tak ?

Reagovat
domingo

Dokud mi budou zvedat ctenost clanku, tak to prekousnu A krome toho tihle spis nalezou pod zapasy PSG proti velkoklubum v Evrope, neumim si moc predstavit, ze nejaky trinactilety spunt dobrovolne kouka na souboje s Nancy nebo Nice

Reagovat
mayday

Tak tak, Ligue 1 je prostě pro fajnšmekry

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo soudný se nedívá na zápasy Nice a Nancy

Reagovat
domingo

Ja na Nancy parkrat kouknul letos, overil jsem si, ze Fernandez furt hraje to samy, ale bez te vazby ke klubu mi to prislo jako pragmaticky hnus, a tak uz na ne nekoukam

Reagovat
.13

ja nahodou kukavam pomaly vsetky zapasy ak mi to cas dovoli aj ked nie vzdy to je oda na futbal, tak aspon vysledok to zachrani(niekedy ani to)

A dost ma to uraza, ked mi niekto povie gloryhunter.

Ano vzdy bolo PSG klubom kde sa dost rozhadzovalo, ale tiez to bolo vtedy sympatickym klubom, ked by ma ani nenapadlo, ze raz prijde taketo "stastie" do nasho klubu.

Aj ja som proti Sejkom, a nepaci sa mi ta strategia hr-hr kupujeme vsetko co ma nohy, ale som zasa rad, ze to je majitel, kt. ma ambicie a povzvihne moj tim

Na druhej strane sa na to pozrite tak, ze mate radi tim, kt. kupi sejk. A co ho teraz prestanem mat rad, lebo je bohaty a nazyvaju ma gloryhunter, lebo im zacne fandit kopa mladych debilov a zas*eraju tu diskusiu a ja sa za nich musim hanbit, ze robia hanbu svojmu klubu? NIe, bol som s nimi aj v zlych casoch, tak preco by som si nemohol uzivat tie pekne (to iste plati u mna aj u NUFC a BVB, ktore som si oblubil prave ked boli v zlych casoch)

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš byl jsi s nimi v dobrých časech, tak je třeba vydržet i ty zlé, které nastaly

Já si stejně myslím, že PSG moc gloryhunterů nebude mít, bo Francie není zase taková lákavá jako PD, nebo PL pro mainstreamového fanouška fotbalu. Samozřejmě se někdo najde, ale nebude to v takové míře jako u Chelsea, City atd.

Reagovat
.13

myslim tym, ze boli ak sezony, ked boli v dolnej casti (zda sa mi, ze 13. a 16.) co nebolo zas tak davno a malo kto sa zastal vtedy toho klubu, ale u mna nikdy nejak neklesali na oblubenosti

A BVB a NUFC boli tiez dlho v krize, je to ako naschval(nestazujem si), ze tym timom sa dari akurat teraz vsetkym naraz

Reagovat
domingo

Tak tohle je samozrejme neco trochu jinyho a osobne jsem vazne rad, ze tohle dilema nemusim resit Sympaticky se k podobne situaci postavili treba fanousci Zenitu.

Reagovat
.13

ako sa k tomu postavili? to mi nejak uslo

Reagovat
domingo

Ja teda cerpam jenom z toho, co tady rikal Kerzak0v, ale pry od vstupu Gazpromu davali nejvernejsi fanousci najevo silny nesouhlas s politikou klubu, na zapasy sice chodili, ale vyjadrovali se ve stylu, ze titul koupeny prachama proste nechcou. Taky ho potom slavili spis aby se nereklo. Ale pro podrobnejsi info se obrat na nej..

Reagovat
.13

tak to som vobec netusil, z Ruska akurat sledujem CSKA, ale toto je dost pekne gesto, ale ja niesom z tade takze toto moc nepocitia

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa to nepáčilo od začiatku, ale sledoval som, že ako si budú počínať. A ako som pôvodne bol proti Kombouarému, tak časom si ma získaval, a to, ako sa k nemu zachovali ma dorazilo a skutočne ma prešla chuť fandiť PSG. A nie je to nejakou predpojatosťou voči silným a prachatým z nejakého princípu, jednoducho mi postupne prestávali byť sympatickí až sa to vytratilo úplne.

Reagovat
.13

ako nieje to uz Pedro a druzina, ale nemozem a ani nechcem na nich zanevriet lebo PSG ako aj Pariz mam strasne rad

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na mesto zanevrieť "o tom žádná" :-)

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím Komboaurém bylo smutné no. Vyhodit trenéra i potom, co vede ligu jenom proto, že nemá jméno. Bál jsem se, že s Ancelottim to bude o něčem jiném, naštěstí je to to samé akorát v bleděmodrém...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
.13

dakujem

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez fandim PSG (asi trosku latentnejsie) a tu situaciu z pohladu fanusika PSG si popisal dost trefne. Ohladom terazjsieho honu na PSG by sa dala poupravit scena z Pelisiek: "Kdybych ti na stul polozil dva naprosto ale naprosto stejne baliky penez s tim, ze o jednom z nich bych rekl, ze je od Araba, ktery by sis vybral?"

Nuz, v minulosti bolo lahke vybrat si k fandeniu Lyonu, nejblizsia doba bude zrejme priat fanusikom PSG.

Reagovat
.13

este jednu vec som chcel napisat.

A ze su 1. alebo 16.? to by malo akoze obvplyvnovat moj pristup k nim? blbost

F

Reagovat
.13

Fandil by som im tak isto ci by hrali o zostup tak ako teraz hraju o titul!

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby hráli National

Reagovat
mayday

Já jsem si asi dvakrát pustil i Brest

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu tohle sebemrskačství

Reagovat
Hubna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

napr. Montpellier urcite nie je megalomansky klub a nikdy nim ani nebol.

preto mu ten titul velmi zelam. takyto uspech byva najsladsi pretoze ho nikto od nich necakal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Ale koupis, kdyz nevyhrajou letos, tak pres leto utrati dalsi stovky milionu a dalsi sezonu vyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

proto je třeba aby FPP fungovalo. Aby i sebemenší náznak obcházení tohoto pravidla byl důsledně trestán.

Reagovat
smazaný uživatel

tak City si ho kupuje uz tusim treti rok

Reagovat
Maresma

Taky se podivej na ty posuny v tabulce za ty tri roky.

Reagovat
smazaný uživatel

dost drahy posun na druhe miesto za 500 milionov libier

Reagovat
Maresma

Ja taky nikde netvrdim, ze se dostanou na uplny vrchol za 20 korun, ty moulo.

Reagovat
smazaný uživatel

typicke pre niektorych spoludiskutujich na tomto fore. ani nevies s kym diskutujes a ked ma iny nazor nez ten druhy uz je debil idiot somar moulo. skusil by si mi to povedat predo mnou bez skryvania sa za anonymny nick tak ti hlavu odtrhnem. ty moulo.

Reagovat
salami

hlavně že ty tu píšeš něco o zasranejch šejcích, nechci vidět, co by s tebou udělali oni, kdybys jim tohle řekl do očí

Reagovat
Maresma

Reagovat
Filip12

PSG titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inak podobne "zarucene" reci sli aj pred sobotnajsim zapasom Dunfermline-Hearts v ktorom "mali" hraci Hearts prehrat aby pomohli domacim k zachrane lebo ak by sa Dunfermline zachranilo dole by siel ich najvacsi rival - Hibernian. Hearts vyhrali 2-1....

tuzba fanusikov je jedna vec a profesionalita hracov a hrdost klubu druha.

Reagovat
Puskas

A pak že jsou Češi ve své pomýlenosti ojedinělí (viz Sparta-Plzeň)

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mi není moc jasné, na co narážíš.

Reagovat
smazaný uživatel

lidi z Bolky na Superpoháru v Plzni: "my vám ten titul vlastně i přejem, hlavně že ho nedostala ta Sparta"

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, to jsem nevěděl, že rozmazlení fabrikantští synkové také nemají rádi Spartu .

Reagovat
Maresma

Kazdopadne, kdyby to opravdu pustili, tak by to byla naprosta neprofesionalita klubu ci hracu.

Reagovat
Kepy_FCB

Naopak, fotbal pro fanoušky!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Úplně normální věc. Marseille stejně už o nic nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

francouzká liga

každej rok vyhraje titul někdo jinej.

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Pustiť, pustiť.

Reagovat
Maresma

NEPOUSTET!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jestli se na postoj marseillských ultras bude zvracet v podobné míře, jako na fanoušky Lazia, kteří to tu pěkně slízli, když přáli výhru Interu, jen aby titul nezískalo nenáviděné AS.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby nevznikla mýlka...já postoj fanoušků Lazia i Olympique chápu a respektuji. Sice se s ním 100% neztotožňuji, ale něco na tom je. Krom toho, je to zatím jen názor South Winers, což je jedna ze dvou skupin na Virage Sud. Takže to nelze brát za celoplošné stanovisko marseillských fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel

mýlka nevznikla. Chápu, jak jsi to myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád.

Reagovat
domingo

Ja nevim, podle me neni na co zvracet. Takovy ten rozsireny nazor, ze jedinym zajmem fanouska by mel byt jeho vlastni klub, mi prijde jako pokrytectvi - kdyz nenavidim rivala, proc to nedat najevo? Marseille uz o nic nejde, takze logicky budou fanousci aspon chtit, aby titul nevyhral nejnenavidenejsi souper. Vsak je to v poradku.

Tohle nejsou hraci, tady nejaka profesionalita nebo tak nema misto.

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Pipo123

Tak na Lazio sa nadáva už len tak zo zvyku fanúšikovia celého Calcia a iných líg nadávajú že sú tam rasisti atd, pritom Juve dostáva sezóna čo sezóna pokuty za rasizmus, AC má v tifosi tiež svoje "holé hlavičky" Inter a AS tiež, len Lazio to schytalo kvôli tomu že to propagujú dosť nahlas a verejne... za čo som rád, nebudú sa skrývať predsa

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, no Drughi Bianconeri, nebo AS Roma Ultras, Boys Sans, Skins...ti taky nejsou zrovna maskovaní rasisti, fašouni, či náckové . U Lazia to bije do očí hlavně kvůli těm projevům nenávisti vůči vlastním hráčům. Ale tehdy jsem smíchy spadnul ze židle, když se nějaký fanda AS navážel do fanoušků Lazia, že jsou náckové .

Reagovat
Pipo123

Už tiež neviem kto to bol, ale to je chyba toho človeka že si nezistí aj niečo o svojich fans, spomínam si na pochod fanúšikov AS niekde centrom Ríma a tam fotka hákového kríža, nikto to moc neriešil. Byť to v Laziu tak to rieši každý a radi si povracajú na fanúšikov já sa netajím tým že dôvod pre ktorý fandím Laziu boli IRR, niekedy som dosť súhlasíl s ich názormi, dá sa povedať že ešte aj teraz som toho názoru že čím menej hráčov tmavej pleti v Laziu, tým lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to lepší i pro ty samotné hráče. Nevím jak bych se jako černý hráč cítil v klubu, kde jsou tak pevné vazby mezi hráči a fanoušky, ale zároveň tak velká nevraživost vůči jiným rasám. Jak má takový Konka, Diakité, nebo dřív Cissé brát třeba Zaratého, Mauriho, Radua a další...Jinak ironií je, že Lazio byl dříve klub levicových dělníků. A ze stejného prostředí pochází i Paolo Di Canio.

Reagovat
Pipo123

No jo, ale tak ide skôr o to že klub tvoria fanúšikovia, já mám tých hráčov rád, Konko je borec či Cisse, ale skôr by som ta videl iných hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Černý panter Diakite. Jak tehdy samou radostí rozpáral Kozákovi dres . Jinak zajímavý je, že snědí Brazilci, nebo jiné Jihoameričané jim nevadí.

Reagovat
Pipo123

Ani mne nevadia, práve naopak dakedy mi vadil každý, to ešte keď som bola taký menší rasista, doteraz mi to zostalo, ale skôr si s toho srandu robím, ale vyslovene nenávidím tie holé duté hlavy, včera sme boli na disco a tam proste vyhadzovač bombera, maskáče holá hlava, 250 kg a takých tam bolo 20, proste nervy na nich, hrozne mi prídu ako dajaký machri sveta, tu v Trnave je takých požehnane, pritom mu človek jednu strelí a je kaput

Reagovat
smazaný uživatel

U nás na Jihu naštěstí moc vidět nejsou a na diskotéky úmyslně nechodím (jenom omylem ). Takže se s nimi potkávám jenom na Spartě .

Reagovat
Pipo123

A najhoršie je že sú to moji kamaráti často, že prídu a podajú mi ruku, a já si hovorím, prečo mi kurva podávaš ruku keď ta nemám rád ?

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, tak to je svízelná situace .

Reagovat
mayday

Doufám, že to ten Motnpellier ukope. Kdyby získali mistrovskej titul v podstatě bez posil, narozdíl od PSG, který kupuje všemožný Motty a Pastorky a další žoldáky, tak by to byl balzám. Už se na ně těším přístí rok v CHL.

Reagovat
mayday

Pro Dominga: věříš ještě v záchranu? Los není nic moc na to, že by bylo potřeba bodovat už skoro v každým zápase... PSG, Montpellier, OM, tam je to asi ztracený, takže leda vyhrát tu šňůru od Nice po Dijon nebo koho to tam mají...

Reagovat
domingo

Moc ne, krome Brestu doma je to nalajnovane na prohry, maximalne remizy (Dijon venku nepocitam, tam se muze stat cokoliv). Ale pokud se podari porazit PSG, tak to mozna k necemu bude. Wallemme tam ten impulz dal, tym se herne trochu zvedl, vyhral skoro po pul roce a naposledy prehraval Lyon na jeho hristi skoro cely polocas, jenze uz je asi pozde.

Reagovat
Godwinson

Já si to přeji také. Ale tohle asi zabere spíše v opačném smyslu. Jsem zvědav, jestli zvítězí marnost Marseille, jalovost Montpellieru venku nebo jejich schopnost přehrávat silné týmy.

Reagovat
mayday

Právě, za sedm kol nahrát o 7 bodů víc než ostatní bude už moc těžký. Pokud AJA spadne, tak to bude těžký asi i v L2, nepřijde mě to jako soutěž, ze které se postupuje okamžitě zpátky, jakože se tam točí víceméně stejný týmy... Ale to je jedno, každopádně škoda, že to letos skončí Myslím tu šńůru setrvání v lize.

Reagovat
domingo

Treba neskonci

Z tech 7 zapasu by ale byly potreba 4 vyhry, coz se na 80% nestane.

Reagovat
mayday

No spíš na 99% bych řekl je to škoda, za ty roky co sleduju fotbal jsem bral AJA jako tradiční mančaft a i když nejsem přímo fanoušek, mrzí mě, že nejspíš spadnou a jiný týmy jako třeba Evian nebo Dijon se zachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Évian je v pohodě, to beru spíš jako takový sranda tým a jako zpestření ligy, oni podle mě velký úspěch nezaznamenají

Reagovat
domingo

To sice ne, ale spis je mozny, ze se budou drzet jak hovno kosile..

Reagovat
Godwinson

Otázka je, jak využijí a nevyužijí opce a jestli budou pokračovat v podobném duchu i v následujícím okně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud budou hrát ten střed až dolní část tabulky tak mi nevadí. Ono se klidně může stát, že příští sezonu poletí, s jejich přestupovou politikou bych se tomu ani nedivil...

Reagovat
božský John

Moc sympatickej tým

Já jinak hlasuju pro záchranu Ajaccia a postuop Bastii, aby bylo korsický derby. To by bylo zajímavý

Reagovat
domingo

Dijon me nemrzi, ti hrajou dobry fotbal a neni s nima nuda. Evian jsou smatlaci, jenze ze se zachrani zacalo byt prakticky jasne od doby, co k nim v lednu prisel Correa, ten clovek proste spadnout neumi.

Btw, jak jsem rikal u posledniho souhrnu, je zajimavy sledovat, jak byvaly trener Auxerre se slabsim tymem nez mame my verne kopiruje nasi lonskou sezonu, zatimco nas trener (ac to neni jeho vina) verne kopiruje sezonu tymu, ktery v L1 vedl naposledy.

Reagovat
mayday

No to je pravda, Dijon se dá skousnout. Evian z duše nesnáším a když si vezmu, že tam budou další rok a jak už jsem psal, takovej tradiční tým spadne... Ale holt je to fotbal, aspoň je to zajímavý.

Reagovat
božský John

Včera mě to taky napadlo

Pustit, Gaillardovci ty body budou potřebovat jak sůl

Reagovat
Godwinson

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos- ak-snc7/574890_380925105275401_184862331548347_1195005_1594150545_n.jpg

A je hotovo! :)

*Pro jistotu je tam mezera, abych nebyl odpovědný za rozesrání stránky :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je trochu zvrhlé. Naštěstí se to neřídí podle fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro titul Montpellieru

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele