Falcao se poohlíží po jiných klubech. Potřebuji hrát, zdůrazňuje

25.03.2015, 18:44
Aktuality
Angažmá Radamela Falcaa v Manchesteru United se zdá být jedním velkým šlápnutím vedle. Kolumbijský kanonýr se v novém angažmá trápí, ve všech soutěžích vstřelil pouhé čtyři branky a začíná se poohlížet po přesunu do jiného klubu. Jeho priorita je jasná - být regulérním členem základní sestavy.

Krize 29letého útočníka vyvrcholila před třemi týdny, kdy jej manažer Louis van Gaal nepovolal k utkání v Newcastlu. Falcao naopak o pár dní později nastoupil za rezervu - a dokonce ani za jednadvacítku nedohrál celý zápas.

A na to bývalá hvězda Porta, Atlética Madrid a Monaka není zvyklá. "Potřebuji najít místo, kde budu pravidelně nastupovat. Kde zkrátka budu hrát," odkrývá Falcao svůj letní záměr.

"Až skončí sezóna, samozřejmě si všichni sedneme, zanalyzujeme situaci a rozhodneme se, co pro mě bude nejlepší," pokračuje. "Telefonují mi každý den, takže nabídky jsou. Já teď musím zůstat klidný a nechat ostatní, aby si s touto situací poradili."

Falcao byl hodnocený jako jeden z nejlepších útočníků planety. V Portu a Madridu nasázel během tří sezón neskutečných 142 branek. Mezi roky 2009 a 2013 mu byli v této disciplíně konkurencí skutečně pouze geniální dvojice Lionel Messi (233 gólů) a Cristiano Ronaldo (201).

Po vážném zranění kolene, které jej vyřadilo i z kolumbijské nominaci na mistrovství světa v Brazílii, se však dosud nedokázal dostat do formy. Ve 22 zápasech za Manchester United, kde hostuje z Monaka, dal jen 4 branky. Výkupní klauzuli 43,5 milionu liber tak Red Devils patrně neaktivují. Nevýhodou je i Falcaův astronomický plat 265 tisíc liber týdně - suverénně nejvíc v Premier League.

Zatím ale Kolumbijec na přestup nemyslí. "Hraju za Manchester United a to je to jediné, co mě teď zajímá. Kompletně se soustředím na klub. Pořád se ještě může do konce sezóny leccos změnit," doufá.

Van Gaalovi však svou vlastní krizi nepřičítá. "On je tu od toho, aby dělal rozhodnutí, stejně jako každý manažer ve svém klubu. Na mém prospěchu nezáleží," uvědomuje si Falcao. "Každý trenér má vlastní způsob, jak vést tým. Jiný způsob myšlení, jiná filosofie. To je normální. Nemám s ním žádný problém," dodal smířeně.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele