Falcao končí v Manchesteru United a vrací se do AS Monaco

25.05.2015, 13:44
Aktuality
Na čtyřech vstřelených gólech se zastaví bilance Radamela Falcaa v Manchesteru United. Anglický klub si kolumbijského útočníka loni vypůjčil na hostování z AS Monaco a nebude usilovat o prodloužení spolupráce, oficiálně to potvrdil manažer Louis van Gaal...

Falcao i kvůli zdravotním problémům nastoupil k 26 ligovým zápasům a prosadil se v duelech proti Evertonu, Aston Ville, Stoke City a Leicesteru, poslední zásah přitom oslavil koncem ledna, v následujících dvanácti duelech Premier League vyšel střelecky naprázdno. United se tak nepovedl tah s jeho hostováním, jehož součástí byl i plat ve výši 265 tisíc liber týdně. V úvahu proto nepřicházelo ani využití opce na trvalý přestup za více než 43 milionů liber.

"Falcao je špičkovým profesionálem a dobrou lidskou bytostí. Rád bych mu popřál vše nejlepší do budoucnosti," řekl nizozemský kormidelník v rozhovoru pro internetové stránky Red Devils.

Manchester United letos chyběl v evropských pohárech a mohl se soustředit výhradně na domácí soutěže. V lize se mu povedlo obsadit čtvrté místo zaručující předkolo Ligy mistrů, v následujících týdnech se pak dají očekávat další investice do hráčského kádru.

63letý Van Gaal se nyní chystá na prodlouženou dovolenou do Portugalska, během pobytu na Pyrenejském poloostrově pak zůstane v kontaktu s vice-předsedou Manchesteru United Edem Woodwardem.

"Manažerem jsem já a já musím rozhodnout o tom, kteří hráči odejdou a kteří přijdou. Není to tak snadné, jedná se o čekání na kluby, zda budou souhlasit či nikoli. Je to těžká práce a Ed Woodward to má složitější. Pojedu na dovolenou, ale neustále budeme v kontaktu," prozradil.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (945)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele