FAČR se sešly nižší stovky tisíc žádostí o lístky na ME, nyní probíhá třídění

07.12.2023, 19:42
Aktuality
Fotbalová asociace ČR třídí žádosti o vstupenky na zápasy české reprezentace ve skupinové fázi mistrovství Evropy v příštím roce v Německu. Podle generálního sekretáře Michala Valtra se ke středečnímu večeru sešly nižší stovky tisíc registrací a FAČR je aktuálně selektuje. Jelikož zájem fanoušků převyšuje kvótu, proběhne loterie za účasti notáře. Jednotlivé účastnické země dostanou od UEFA pro své příznivce na každý zápas skupiny na všech stadionech shodně 10 tisíc lístků. Asociace v neděli se zpožděním způsobeným hackerským útokem spustila registrační systém pro zájemce o vstupenky. Žádosti mohli fanoušci podávat do středečních 22:00. Během dneška a pátku FAČR rozešle úspěšným uchazečům unikátní kód, po jehož zadání v systému na portálu organizátora šampionátu UEFA budou moci do pátku 15. prosince do 17:00 kupovat vstupenky. "Včera večer v době ukončení registrace jsme se pohybovali v řádech nižších stovek tisíc. Nicméně teď probíhá čistění databáze. Je tam pochopitelně spousta balastu. Následně budou probíhat další kroky," řekl na tiskové konferenci po jednání výkonného výboru FAČR Valtr. Asociace maže více žádostí ze stejného e-mailu, případně se snaží odhalit ty, kteří se pokoušeli přihlásit pod různými adresami. "Máme elektronickou parametriku, jež umožňuje určité kontroly, které dokážou identifikovat opakované žádosti (z více e-mailů). Celý proces řídí UEFA, vstupenky prodává UEFA. My pouze zprostředkováváme, abychom vstupenky, které jsou určeny pro české fanoušky, dostali co nejblíže k nim," uvedl Valtr. "Jsou asociace, které to nechaly na UEFA a hlásí se jim tam celý svět. Proto jsme to dali do českého jazyka, je to primárně pro české fanoušky. Určitými nástroji se očistí databáze. Výherci si pak kupují vstupenky u UEFA, jež má i své jiné nástroje, kterými si žadatele prověřuje. Když to neprojde sítem UEFA, ta to vrátí a český fanoušek má pak další možnost si to nakoupit," doplnil Valtr. Lístky se prodávají ve čtyřech cenových kategoriích za 30 eur (731 korun), 60, 150 a 200 eur (4 871 korun). V lednu se neúspěšní žadatelé budou moci zapojit už jen na portálu UEFA do druhého kola prodeje. Čeští fanoušci měli největší zájem o první utkání skupiny 18. června v Lipsku s Portugalskem, za které hraje hvězdný kanonýr Cristiano Ronaldo. V dalších dvou duelech v Hamburku změří reprezentanti síly s vítězem březnového play off C a Tureckem. Na kolik procent z žadatelů se v prvním kole prodeje dostane, zatím FAČR vzhledem k probíhajícímu třídění registrací nedokáže odhadnout.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
pobody's nerfect

Já jen doufám, že se bude losovat každý zápas zvlášť, když jsem měl zájem o všechny tři, tak by snad aspoň jeden mohl klapnout.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
8lampard8

Reagovat
kilobyte

Fakt by mě zajímalo, jak probíhá to čištění. Hlavně ty opakované žádosti z více mailů.

Reagovat
Shevchenko

Už to někomu přišlo?

Reagovat
cubinho

Zatím nic. Jako nečekám, že bych měl takové štěstí a přišel mi kod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele