Základna známa: Češi budou pobývat během Eura na severu Hamburku

07.12.2023, 17:56
Aktuality
Steigenberger Hotel Treudelberg v Hamburku (© fotbal.cz)

Česká reprezentace bude mít během mistrovství Evropy v příštím roce v Německu základnu na severu Hamburku, kde odehraje druhý a třetí zápas skupinové fáze. Trénovat bude národní tým na nedalekém stadionu Norderstedtu, hrajícího čtvrtou ligu. Vedení FAČR zvolilo základnu na předměstí Hamburku především kvůli tomu, že českému mužstvu tím odpadne velká část cestování. Asociace o tom informovala na tiskové konferenci po dnešním zasedání výkonného výboru.

"První důvod byl jednoznačný, že česká reprezentace odehraje dvě utkání v Hamburku. Tím nám odpadne nutnost splnění toho parametru UEFA, že když jste od zápasového stadionu dále než 60 kilometrů, musíte využívat transferové hotely. Volba byla jednoznačná, tohle bylo hned na začátku číslo jedna," řekl generální sekretář FAČR Michal Valtr.

"Komunikovali jsme s některými současnými i bývalými reprezentanty a berou to jako velkou výhodu. Navíc to není daleko ani na další strategická místa, která budeme během turnaje využívat. Na letiště 15 minut, na vlakové nádraží půlhodinka," doplnil pro web FAČR technický ředitel asociace Erich Brabec.

Spolu s Valtrem v neděli osobně navštívili vybraný hotel i tréninkové hřiště. "Není to v městské zóně, je tam klid. Je tam golfový resort. Tréninkové zázemí je v řádu několika minut, do 10 až 15 minut v dojezdové vzdálenosti. Osobně se mi zázemí velmi líbí a věřím, že ho ocení i hráči a nový realizační tým," připomněl Valtr, že vedení FAČR vybírá nového trenéra po Jaroslavu Šilhavém.

Hotel předloni získal německou designovou cenu a disponuje mimo jiné posilovnou, bazénem nebo wellness. "Zohlednili jsme zkušenosti ze všech předchozích šampionátů. Reprezentace by měla mít maximální komfort," řekl předseda FAČR Petr Fousek.

"Na místo budou až do zahájení turnaje dojíždět zástupci FAČR, aby přípravy běžely podle plánu. Je zapotřebí domluvit veškeré detaily týkající se pobytu týmu a jeho sportovní přípravy, ale také dořešit další témata jako branding tréninkového stadionu nebo vybudování tiskového střediska v jeho blízkosti," dodal Valtr.

Český tým dorazí na základnu 13. června, tedy pět dnů před prvním zápasem své skupiny, který odehraje v Lipsku proti Portugalsku. K dalším dvěma duelům proti vítězi březnového play off C a Turecku nastoupí v Hamburku.

Autor: ČTK

Komentáře (85)

Přidat komentář
Rudnevs

Hamburg meine Perle, du wunderschöne Stadt

Reagovat
St. Pauli

Skoda, ze je neubytuji primo na Reeperbahnu v St.Pauli.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Mass

Kdyby byl manažer Ujfaluši, tak o tom nepochybuju.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kaspar

Jen tak ze zvedavosti, co by se na Facru delo, kdyby se nedosahlo na ty prachy za postup, kdyz bylo receno, ze je na tech penezich Facr zavisly?

Reagovat
Salfovic

Prodali by pod cenou strahovskej stadion Křéťovi.

Reagovat
Axelrose

To je stejné jenom otázka času

Reagovat
Salfovic

Asi ano. Jen k tomu bude potřebovat správnou konstelaci lidí na svazu.

Reagovat
didosh

Reagovat
PalibrkUros

To taky nechápu, proč se už nekope.... Jediná úprava od fačru bude, že tam brzo něco spadne

Reagovat
doshcz

Tvrdik nechce.. poradnej stadion pro Spartu neni v jeho vizi zlepsovani ceskeho fotbalu

Reagovat
dave30

To se chystal už Berbr...

Reagovat
Salfovic

Tak u něj mě to vůbec nepřekvapuje.

Reagovat
oli9

Osekaly by se příspěvky,kluby mládež atd

Reagovat
Kiss Me Polka!

Fousek by si vyplatil prémie, že musel řešit krizovou situaci a strouhli by mládež

Reagovat
Mass

Asi by nebylo na chlebíčky

Reagovat
fabec1222

Podarilo se vam nekomu ziskat listky v te loterii? Ja jsem teda koukal jinak na ubytovani v Lipsku a je to sileny...Tam jsou prirazky odhadem tak 500%

Reagovat
Pablos

Lipsko nikdy nebylo moc levny v lete… je tam hodne okolo velkych jezer… pokud nepocitam nejaky hruzy, tak neco normalnejsiho zacinalo tak na 4-5tis noc, což moc neverim, ze to ted bude 16- 20tis za noc. Tech 500% bude přestřel

Reagovat
fenixLFC

tak tie klasiky tam su od 3 tisic vacsinou (neberuc do uvahy zdielane pokoje a nepozeram to na mobile), este k tomu pocas tyzdna (ked pozeram na 18.6.) na mesiac pred tymv sobotu (co zyvcajne byva najdrahsi den spolu s piatkom) stoji ten isty hotel 1300. takze nastrelenie tam urcite bude, ale je otazne ci to je skrz akciu (ze to zvysili podobne ako v cesku napriklad na veletrhy) alebo tym ze uz su posledne pokoje. nejak verim kombinacii obojeho tak ako tak tych 500% je prestrel, to sa nedava skoro nikdy

Reagovat
Pablos

Zvyseni ceny je logicke a neni to nic nemoralniho… ale porad je jeste dobra doba sehnat rozumne ubytovani. Měsíc před už to bude šílený to jo… ale teď ještě né.

Reagovat
fenixLFC

ved ja netvrdim ze to je nemoralne, je to plne pochopitelne. akoze uz teraz to islo hodne hore, mesiac pred tym to nezozenie...

realne najlepsia taktika bola najst hotel hned v den zrebovania, ktory umoznuje stornovat. a ked by neboli listky tak by sa to zrusilo

Reagovat
Pablos

Tvl a to jsem bral jeste ty ceny okolo těch jezer… kdyz se podivam jinam tak to je v klidu za 3tis na noc… 500% tos cekal ze to stoji ubytovani 4kila jo normalne ?

Reagovat
Pablos

Dokonce i hotel se snidani s hodnocenim 8.5 za 1600,- /noc …tak to fakt netusim na co si koukal.

Reagovat
fabec1222

Jdi do prdele

Reagovat
Pablos

Tvl já ti tu dávám naději, že se dá ubytko teď ještě normálně sehnat… se uklidni.

Reagovat
Jordi Alba

Třeba to chtěl stáhnout zdarma z uložta.

Reagovat
Salfovic

Třeba už něco zamluvil.

Reagovat
Pablos

To mě nenapadlo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Mönchengladbach

Běž se léčit.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
hornito

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Vždyť to se losuje až v lednu ne?

Reagovat
Well

Přes UEFU ano.

Reagovat
ACSeRw!n

zkousel sem to asi tri dny a nikdy se tam ten formular neobjevil.. bud uz to radsi vypnuli nebo to meli vyjebany

Reagovat
Well

On nejel a pak ho spustili, losovat se to má během dneška a zítřka. Pak se dá ještě žádat přes UEFU a tam by měli dát vědět na konci ledna tuším.

Reagovat
fenixLFC

nauc sa pouzivat booking

Reagovat
Jordi Alba

Tak nikdo neví, jakou měl odhadem představu o ceně bez přirážky.

Reagovat
fenixLFC

holt evidentne je lepsi v predpovedani vysledkov ako v predpovedani cien ubytovania

Reagovat
Blasphemer

V prvním kole naslepo od UEFA ne. Teď od FAČR nevím, už by měly být výsledky?

Reagovat
fabec1222

Dnes a zítra maj posílat email těm, kdo uspěli.

Reagovat
Blasphemer

Tak oni psali asi druhý den, že už mají 90k žádostí. Takže tu šanci nevidím moc velkou.

Reagovat
pobody's nerfect

Aspoň na jeden zápas by to klapnout mohlo.

Reagovat
lampas

Když jsem viděl, jak amatérsky to Fousek udělal, tak nezbývá než doufat v loterii přes UEFA v lednu. Na zápas s Portugalskem se bohužel nepodívám, tam věřím, že je zájem z naší strany opravdu velký. Ale do Hamburku na zápas v sobotu s týmem baráže snad ano.

Nevím jak to bylo minule, ale to jsem se k lístkům (a všichni kolem mě) dostali úplně v pohodě...

Reagovat
Mervin

Jenže minule to bylo distribuováno skrze fanklub. Letos to ti zkurvenci z FAČR přihrálii do vlastních kapes a překupníkům, cestovkám a jiným vekslákům. V životě jsem neviděl více amatérský postup.

Reagovat
lampas

Celý ten postup FAČR byl notně podivný, prakticky si můžou udělat losovačku na "oko" a všechny svoje lístky si nějak přerozdělit na všechny možné strany. Bohužel, Německo je blízko a v červnu si tam udělá výlet rádo hodně lidí...

Reagovat
Mervin

Ale jako sere mne to. Konečně jsem si říkal, že skrze ten fanklub to bylo celkem spravedlivé a já, jakožto fanoušek, který jezdil často i na výjezdy repre, budu mít vyšší šanci než nějaký gloryhunter nebo překupník.

Fanklub místo toho zrušený a nikde o tom ani řádek.

A co udělá náš svaz? Vytvoří nejvíc netransparentní systém, který žádným způsobem nefiltruje cizince, překupníky, multiúčty atd. Nehledě na to, že zarytě mlčí i na dotazy, kolik lístků na který zápas dávají do loterie.

Na můj dotaz při registraci, který jsem jim na mail, na který se lidé mohli ptát, poslal v neděli ráno, jsem dostal odpověď až ve čtvrtek odpoledne. Týkalo se to toho, zda můžu požádat o kódy na všechny zápasy a pak koupit třeba jen na jeden, což je teda dost podstatná informace, která nikde nebyla uvedena. Obzvláště v kontrastu toho, že přes UEFA si člověk po přidělení lístků už nemohl objednávku editovat.

Dokonce i ten samotný systém UEFA žádostí by byl spravedlivější než tady tahle šaškárna. Fakt bych blil. A ti kokoti se ještě budou plácat po ramenech, jak to dobře zorganizovali. Vyházet všechny do jednoho. Člověk si nechce ani domyslet, jak to tam funguje za zavřenými dveřmi, když vidí, jak jsou schopni jednat s fanoušky.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
7kaka7

Sice ještě nemáme trenéra ale hotel zabookovat zvládli

Reagovat
Fakt

To se teda Hašoun bude mít.

Reagovat
kilobyte

A jsou tam bary?

Reagovat
Pablos

Ve vyhlášeném námořnickém městu… co myslíš ?

Reagovat
Salfovic

To by tam mohly být i kurvy. Tak to už chybí jen chlebíčky, ale ty by si mohl vzí na starost Souček.

Reagovat
Abbe Faria

ten by urcite objednal ty s cervenou repou a kozim syrem...

Reagovat
Axelrose

A nosila by mu je šilhavá servírka

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
gunner123

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
St. Pauli

Kurvy tam maji dokonce svoji vlastni ulici. A ted nemyslim placek kolem Volksparkstadionu HSV.

Reagovat
Pablos

Takovej Německej Amsterdam

Reagovat
St. Pauli

Ale oproti Amstru mnohem vic LGBT+ nabidka teda. Kdykoliv me kdokoliv oslovil, couhal mu z nohavice hromada.

Reagovat
Neutron

Reagovat
hornito

Reagovat
raduinho

Reagovat
Blasphemer

Jo, ale všechny byly dost hnusný.

Reagovat
St. Pauli

Ze vsech hezkych holek se v HH staly feministky, ty by chodnik neslapaly. To se ti spis prilepi k silnici. Proto je tam taky sortiment jaky je, no.

Reagovat
letitfly

Kvůli chlebíčkům nominujou Kolíska

Reagovat
St. Pauli

To je jak zeptat se, jestli jsou v Benatkach kanaly.

Reagovat
St. Pauli

Nebo na Zizkove varny.

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
Greny

Nene jen citrony

Reagovat
scvrklýangličan

Sledujete nekdo tu "kauzu" okolo listku? Cesky svaz je snad jediny, ktery si listky rozdava sam a nenechal to na UEFA. Zda se, ze ty svoje listky jednoduse rozdaji kamaradum, sponzorum a spol, a o fanousky jim jde az na poslednim miste.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Pablos

dobrej postřeh Hošku

Reagovat
Blasphemer

tak mě vylosovali

Reagovat
Mervin

Též

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele