Evropská liga - souhrn odvet prvního vyřazovacího kola

21.02.2013, 20:58, aktualizováno 21.02.2013, 23:47
Komentáře a souhrny
Obhájce trofeje Atlético je ze hry, zasloužila se o to Kazaň, spolu s níž jdou dále také Machačkala a Petrohrad. Tottenham vybojoval postup na půdě Lyonu, Lazio nemělo potíže s Gladbachem a Inter si pohrál s Kluží. Dál jdou například také Benfica, Bordeaux, Fenerbahce, Levante, Basilej, Newcastle či Stuttgart, Steaua vykopala postup na penalty proti Ajaxu...

Viktoria Plzeň - SSC Neapol 2:0

21.02.2013 21:05

Góly: 51. Jan Kovařík, 74. Stanislav Tecl

První zápas: 3:0, postupuje Viktoria Plzeň

Plzeň si v evropských pohárech poprvé v historii zahraje osmifinále. Po vítězství 3:0 v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy v Neapoli stvrdila nečekaně suverénní postup přes favorita v dnešní odvetě ve Štruncových sadech, kterou díky brankám Jana Kovaříka a Stanislava Tecla vyhrála 2:0. V dalším kole Viktoria narazí na Fenerbahce, první zápas je na programu 7. března.

Plzeň je teprve čtvrtým českým klubem, který prošel do osmifinále jedné ze dvou hlavních pohárových soutěží. Zároveň překonala tuzemský rekord v zisku bodů do koeficientu UEFA během jedné sezony - 18 body pokořila dosavadní maximum Slavie (15,5) ze sezony 1995/96. Na prémiích Západočeši vydělali už zhruba 87 milionu korun.

Plzeň nastoupila ve stejné sestavě, jaká ji dovedla k nečekaně vysoké výhře v Itálii. Trenér Neapole sice šetřil klíčové hráče, do hry však poslal hodně ofenzivní jedenáctku pouze se dvěma klasickými obránci a třemi útočníky.

V úvodu však byla nebezpečnější Plzeň, především dva průniky Rajtorala a jeho zpětné přihrávky. Neapol zahrozila až ve 20. minutě, ale Džamailiho střelu domácí obrana včas zablokovala. Poté se Italové dostávali jen k náznakům šancí a domácí si poměrně s přehledem hlídali náskok. Navíc po Horváthově centru mohl skórovat Bakoš, ale ve skrumáži neusměrnil míč do branky.

Italové se nevzdávali a o poločase vytáhli z lavičky opory Inlera a Cavaniho. Jenže Plzeň jejich myšlenky na obrat hned v úvodu druhé půle utnula. Darida se svou střelou brejku ještě neuspěl, ale v 51. minutě už domácí udeřili.

Řezník na pravé straně uvolnil Rajtorala, jehož centr propadl až nalevo k volnému Kovaříkovi, který tvrdou střelou protlačil míč přes rukavice gólmana De Sanctise až do branky. Pro lednovou posilu z Jablonce to byl první soutěžní zásah v plzeňském dresu.

A že se zimní posilování Plzni vyplatilo, ukázal čtvrt hodiny před koncem i střídající útočník Tecl. Po brejku si zasekl míč a technickou střelou na zadní tyč navázal na svůj zásah z Neapole. Posily tak daly tři z pěti plzeňských gólů a jen tento dvojzápas vynesl více než třetinu finančních prostředků, které Plzeň za oba hráče údajně zaplatila.

Závěr utkání už byl plzeňskou exhibicí. Domácí předváděli pohledné akce, Horváth burcoval fanoušky a nakonec mohl ještě třetí gól přidat Řezník, který však zblízka napálil míč jen do břevna.

Kaňkou na utkání je skutečnost, že reprezentační obránce Limberský dostal třetí žlutou kartu v soutěži a v prvním osmifinálovém duelu se Plzeň musí obejít bez něj.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - BATE Borisov 1:0

21.02.2013 21:05

Góly: 45. Cristian (pen.)

První zápas: 0:0, postupuje Fenerbahçe SK

Fenerbahce slaví - díky Cristianově penaltě z první půle si zajistilo nejtěsnější vítězství nad Borisovem, který dohrával v deseti po vyloučení Dmitrije Bagy. Po úvodní bezbrankové remíze tak dál postupují Turci, na které nyní čeká Viktoria Plzeň.

Před uzavřenými tribunami Sukru Saracoglu Stadium se rychleji rozkoukali domácí a už po pěti minutách se snažil prosadit Cristian, ale jeho levačka těsně minula pravou tyč. Následně v dobré pozici neuspěl Salih Ucan, když ideálně netrefil míč a dovolil tak gólmanovi Gorbunovovi pohodlně zasáhnout.

Už ve 21. minutě pak přišla těžká rána pro běloruský celek - Baga dvakrát krátce po sobě fauloval Kuijta a Ucana, za oba zákroky byl odměněn žlutým kartonkem, a musel tak předčasně pod sprchy. To dodalo Fenerbahce potřebné sebevědomí, a brzy se to projevilo i na šancích: Gorbunov musel výborným zákrokem eliminovat ránu Pierre Weba.

Běloruský brankář se však nakonec stal smutným hrdinou utkání, když těsně před přestávkou poslal ve vápně k zemi Moussu Sowa; rozhodčí nařídili pokutový kop, míč si postavil Cristian Baroni a uklidil jej do pravého dolního rohu - 1:0.

Ani nejtěsnější vedení však Fenerbahce neuspokojilo, a ve druhé půli opět útočilo od prvních minut. Gorbunov musel rychle zasahovat proti pokusu Sowa, zatímco Cristian trefil v 52. minutě brankovou konstrukci. Právě Cristian způsoboval Borisovu největší problémy; po jeho přímém kopu hlavičkoval těsně nad Sow.

BATE se šance na vyrovnání dočkalo po 70 minutách hry, ale Aljaksandar Jurjevič zakončoval nadějný brejk mizerným způsobem, a nenadělal tak Volkanu Demirelovi v domácí bráně žádné problémy. Další možnosti měli Ilja Aleksijevič a Jehor Filipenko, ale ani závěrečný tlak nakonec hostům ke kýžené brance nepomohl.

Více informací k zápasu

SL Benfica - Bayer Leverkusen 2:1

21.02.2013 21:05

Góly: 60. Ola John, 77. Nemanja Matić - 75. André Schürrle

První zápas: 1:0, postupuje SL Benfica

Werkself sehrála na portugalské půdě opět přinejmenším vyrovnanou partii, avšak nakonec se radovala o poznání produktivnější Benfica, která tak ještě natáhla domácí neporazitelnost na poli druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Vysunuté napadání Bayeru přinášelo portugalské družině značné problémy při rozehrávce, kulatý nesmysl se pak navíc okamžitě vracel před domácí branku. Schürrleho rána zpoza vápna ovšem na Moraise nestačila, zatímco po spolupráci s Carvajalem se ve stoprocentní příležitosti ocitl Kießling, ke smůle Farmaceutiků ovšem mířil jen do levé tyče branky Orlů! Teprve tento moment Benficu probudil...

Po šestnácti minutách našel Almeida hlavu Gaitána, Argentinec však na Lena recept nenašel. To byl na dlouho dobu poslední výrazný moment - hra domácího mužstva sice obsahovala vysoké procento držení míče, to se ale odehrávalo v dostatečné vzdálenosti od branky. Ještě před oddechem měl hned dvě velmi nadějné možnosti Schürrle, nejdříve však na Moraise nevyzrál, aby za pár minut pálil do tyče!

Stejný obraz hry byl k vidění také ve druhém dějství. Portugalci se nemohli dostat do tempa, načež mohlo udeřit na druhé straně: Carvajal oslovil přízemním pasem na zadní tyči Kießlinga, ten sice dopravil mičudu za čáru, avšak ještě předtím mu bylo od sudího Královce pískáno ofsajdové postavení. Po hodině hry pak ukázal skvělou individuální akci John, který si poradil s Castrem i Wollscheidem a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Za porýnský tým mohl reagovat Rolfes a Schürrle, ani jednomu z nich se však na Moraise vyzrát nepodařilo.

Zasloužená vyrovnávací branka ale přeci jen spatřila světlo světa. To se psala sedmdesátá pátá minuty, když střídající Milik hlavou přiťukl na Schürrleho, jenž parádní ranou z voleje nekompromisně vyrovnal na 1:1! Reakce Orlů ovšem byla blesková. Rychlé přečíslení zakončil Lima centrem na Matiče, který bezchybnou hlavičkou německému týmu opět ubral naděje - 2:1. Snažení Bayeru už poté bylo marné. Naopak ještě zvýšit mohli postupně Lima, Slavio a Gaitán, ale bez úspěchu.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Dynamo Kyjev 1:0

21.02.2013 21:05

Góly: 41. Cheick Diabaté

První zápas: 1:1, postupuje Girondins Bordeaux

Efektivnější Bordeaux se po domácím vítězství 1:0 raduje na úkor ukrajinského Dynama Kyjev z postupu do další fáze Evropské ligy. Hostující družina byla možná v celém dvojzápase lepším týmem, jenže neproměňování šancí jí srazilo vaz. A po bezbrankovém neúspěchu ve Francii a předchozí remíze 1:1 mohla evropským pohárům letos zamávat.

Přesně tohle Bordeaux umí. Co nejvíce frustrovat soupeře velice dobře zorganizovanou a takticky skvěle připravenou hrou, kvůli níž mohlo být Dynamo Kyjev v konečném účtování lepší ve všech ohledech, ale úspěch zkrátka stejně slavili domácí. Minimálně v počtu střel na branku či standardkách borci v modrých dresech nad Francouzy čněli.

Je pravda, a musíme to znovu podotknout, že hosté měli více gólových příležitostí, zlobila je ovšem v několika případech také špatná koncovka. I to je pochopitelně jeden z důvodů, kromě perfektního fotbalu předváděného ze strany FCGdB, proti kterému se těžce hraje a ještě horší je na něj najít vůbec nějaký recept, proč si osmifinále nezahrají.

Vůbec první střelu na branku vyslal kyjevský Kranjčar, nicméně jeho technický pokus bez větších problémů zkrotil gólman Carrasso. Na druhé straně zamířil mimo Sertic, ani hostující Miguel Veloso s Bezusem následně branku netrefili. Carrasso se zhruba ve 25. minutě musel opět činit, tentokráte proti střele z voleje od Jarmolenka.

A když se Veloso společně s Taiwem se svými pokusy ze střední vzdálenosti neprosadili, udělali to na opačné straně Les Girondins. Sertic ve 41. minutě vybídl parádně Diabatého, jehož přízemní rána z blízkosti zapadla přesně k pravé tyčce. I ve druhém poločase se svěřenci Francise Gillota soustředili hlavně na bránění a náramně se jim to vyplatilo.

Po přestávce zkoušeli srovnat Kranjčar, Husjev i Jarmolenko, všechny jejich střely však byly zablokovány. Haruna poté pálil mimo tři tyče, Jarmolenko znovu mířil jen do obránce před sebou. A čím více se blížil konec utkání, tím bylo Dynamo bezradnější. Nic na tom nezměnila ani závěrečná hlavička Vidy do náruče Carrassa.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Anži Machačkala 1:1

21.02.2013 21:05

Góly: 70. Sérgio da Silva Pinto - 90. Lacina Traoré

První zápas: 1:3, postupuje Anži Machačkala

Ani přes enormní snahu se H96 nepodařilo dotáhnout manko z Moskvy a Machačkala se tak může těšit na další pohárové souboje. Německá družina se však po dnešním výkonu rozhodně nemá za co stydět a s poháry se loučí se vztyčenou hlavou.

Jak už bylo před utkáním naznačeno, Mirko Slomka vsadil všechno na ofenzivní kartu a útočné komando 96tek (Ya Konan - Huszti - Abdellaoue - Diouf) se hned od úvodního hvizdu pořádně činilo... Největší možnost plynula ze spolupráce Husztiho s Abdellaouem, ovšem norský kanonýr na pas o pár centimetrů nedosáhl a z celé situace tak žádné nebezpečí nevzešlo.

Ruský bohatýr ovšem nezůstával pozadu a hned dvakrát mohl z nepříliš pevné obrany Hannoveru, respektive chyby Sakaie, těžit Eto'o, bývalý střelec Barcelony nebo milánského Interu ovšem nemířil přesně. Domácí ekipa ale neustále stupňovala tempo a během pár minut měli velké šance Abdellaoue a Diouf, strážce hostující branky však zůstával bez výraznějšího zákroku. Velké nebezpečí takřka neustále přinášely Gabulovovi standardní situace z Husztiho produkce, největší možnost měl po této situaci pět minut před koncem první půle Ya Konan, ale hlavičkoval nepřesně!

Podle stejných not se hrálo i ve druhých pětačtyřiceti minutách. Anži se spoléhalo na dvoubrankový náskok z prvního vzájemného měření sil a v podstatě jen čekalo na jakoukoliv příležitost k rychlým kontrům, zatímco H96 se vytrvale snažil dobývat soupeřovu branku. Trestat mohl z ničeho nic Boussoufa, ale stejně jako po hodině hry hlavičkující Schulz prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel.

Krátce nato přišel ještě zvýraznit ofenzivní snažení dolnosaského mužstva Jan Schlaudraff, který na trávníku nahradil výrazně defenzivněji orientovaného Manuela Schmiedebacha. Nakonec se domácím neutuchající snaha vyplatila dvacet minut před koncem: Husztiho centr našel ve vápně Pinta, který parádní ranou k bližší tyči zavěsil - 1:0. Krátce nato mohl hlavou přivést AWD-Arenu do extáze Huszti, ale na Gabulova si nepřišel! Do otevřené obrany mohli trestat Achmedov a Traoré, ale hannoverské naděje neustále žily. To však platilo jen do osmé nastavené minuty (kvůli odstraňování sněhové pokrývky z hrací plochy), kdy střídající Traoré srovnal na 1:1.

Více informací k zápasu

Olympiakos Pireus - Levante UD 0:1

21.02.2013 21:05

Góly: 9. Obafemi Martins

První zápas: 0:3, postupuje Levante UD

Nebylo vůbec co řešit, Levante přitom neponechalo v Pireu nic náhodě ani po domácí jasné výhře 3:0. Na půdě soupeře se také s ničím neostýchalo, vsítilo hned zkraje zápasu jedinou branku utkání, kterou zařídil Obafemi Martins, a do konce průběžné vedení nepustilo. Bez inkasování tak hladce proklouzlo do osmifinále, kde narazí na ruskou Kazaň.

Dvacet devět tisíc fanoušků na stadionu Georgiose Karaiskakise, nebo alespoň většinu z nich, umlčel už po devíti minutách hry Martins. A to Barkero ospalý Olympiakos varoval jen po pár desítkách vteřin hry, kdy zpoza vápna zamířil jen těsně nad. Paulo Machado mohl na druhé straně také skórovat, spíš ale vyslal jen takovou nepřesnou navštívenku.

Nigerijec nicméně potrestal naivní obranu soupeře celkem snadno. Ta ho střežila po rohovém kopu Barkera tak špatně, že se Martins z malého vápna sám před brankářem Carrollem nemohl netrefit. A to znamenalo jediné - pět gólů, jinak se řecký klub s Evropskou ligou bude loučit. A ačkoli drama vzniklo právě v Řecku, žádné nakonec po vzoru Sofoklése domácí nenapsali.

Ani nemohli, proti Levante hráli stejně bídně jako v prvním vzájemném utkání. Výčet dalších šancí? Ani je hledat vlastně nemusíme. Obvyklý obrázek toho případu, kdy se souboj dohrává prostě a jen z povinnosti. Ano, v nastavení sice hlavičkou zahrozil Siovas, gólman Navas si ale večer zkazit nenechal, střelu mu polapil a udržel díky tomu čisté konto.

Opravdu pořádně zajímavé bude sledovat následný souboj Levante s Kazaní. Bude to právě tahle družina, která konečně Rubinu zatopí, pomstí vyřazené Atlético Madrid, nebo Rusové znovu potvrdí, že ve Španělsku to mají a vždy měli velmi rádi a ze čtvrtfinále se budou radovat oni?

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Zenit Petrohrad 3:1

21.02.2013 21:05

Góly: 28. Luis Suárez, 43. Joe Allen, 59. Luis Suárez - 19. Hulk

První zápas: 0:2, postupuje Zenit Petrohrad

Liverpool se snažil, seč mohl, ale nakonec to nestačilo - i přes výhru 3:1 dál postupuje Zenit Petrohrad, který v prvním kole triumfoval 2:0 a využil tak pravidlo o brance vstřelené na hřišti soupeře. Smutným hrdinou zápasu se stal Jamie Carragher..

Ikona Reds ve svém jubilejním 150. (a zároveň posledním) evropském střetnutí zazmatkovala před úvodní brankou Hulka, díky níž šel Zenit do jednobrankového vedení, a domácí už potřebné čtyři góly vstřelit nedokázali. Konečnou podobu skóre uzavřel dvěma přímými kopy Luis Suárez a dorážkou zblízka Joe Allen.

Uruguayský tahoun byl výraznou postavou už od prvních minut a málem se dostal ke střele po dlouhém pasu José Enriqueho; Liverpool vstoupil do zápasu aktivně, jak následně potvrdil i Henderson, proti němuž musel zasahovat Malafejev, a Gerrard, který pálil z přímého kopu nad.

Zenit zahrozil nejdříve průnikem Dannyho, kterého zablokoval Carragher - klíčový muž situace z 19. minuty. Velezkušený obránce nikým neatakován nedokázal zpracovat míč, toho se ujal Hulk a upaloval na branku, aby suverénně zakončil za záda Josého Reiny - 0:1.

Domácí zareagovali rychle; o necelých 10 minut později vybojoval Agger přímý kop. K tomu se postavil Suárez, který nekompromisní ránou propálil zeď a vyrovnal skóre - 1:1.

Následovala chyba Reiny, po níž se málem k další fatální ráně dostal Hulk; španělský gólman však své zaváhání napravil. Zenit se dále pokoušel obnovit vedení prostřednictvím Dannyho, který hrudí zpracoval Hulkův centr a pálil z voleje těsně mimo, a Aňukova, který trefil pouze boční síť.

Liverpool vstřelil druhý gól ještě před pauzou - Enrique dostal dostatek místa na levé straně, vyměnil si míč s Hendersonem a nacentroval před bránu Allenovi, jehož hlavičku sice ještě Malafejev zneškodnil, ale na následnou dorážku už byl krátký - 2:1.

Domácí, povzbuzeni vedením, uchopili ve druhé půli otěže zápasu do svých rukou, a brzy se dožadovali penalty po údajné ruce Tomáše Hubočana ve vápně. Brzy přišel i třetí gól - Suáreze před vápnem fauloval Širokov, a jihoamerický útočník z nařízeného přímého kopu opět exceloval, když zavěsil přesně do vinglu - 3:1.

Ochozy na Anfield Road se pokoušel umlčet Hulk, jehož přímý kop však proletěl mimo branky. Na druhé straně se z dalšího přímáku, nařízeného po faulu na Assaidiho, pokusil docílit málo vídaného hattricku Suárez, ale Malafejev byl tentokrát pozorný. Neuspěli ani Gerrard s akrobatickým pokusem, ani Hulk se Shelveym.

Reds ovládali hru až do závěrečného hvizdu, a na poslední roh utkání si dokonce naběhl i gólman Reina, ale Zenit už hraniční výsledek nepustil - do osmifinále proti Basileji tak nakonec postupuje on.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - AFC Ajax 3:0p

21.02.2013 21:05

Góly: 38. Iasmin Latovlevici, 76. Vlad Chiricheş

První zápas: 0:2, postupuje Steaua Bukurešť

Kdyby Sparta přešla přes Chelsea dále, mohla narazit na hodně příjemného protivníka. Steaua se totiž postarala o naprostou senzaci. Po dost bídném výkonu v Amsterdamu (0:2) v Bukurešti zahrála o dost lépe, stejným poměrem Ajax porazila před vlastními fanoušky a nakonec udolala postup infarktově až na penalty. A na londýnský celek se tak může těšit právě rumunský celek.

Amsterdamští fanoušci mohli jen smutně koukat. Byť byla šance na to, že by se dostali jejich miláčci až do samotného finále, které se letos bude hrát právě v hlavním městě Nizozemska a na jeho stadionu, čistě teoretická, určitě netušili, že by Ajax mohl skončit po tak skvěle rozehraném prvním zápase už před branami osmifinále.

Eriksen, který předvedl výborný výkon už v prvním zápase, nejprve zahrozil z přímého kopu, mířil ovšem nad, klid na duši Ajaxu nedodal ani Sigthórsson, jehož na poslední chvíli v blízkosti zablokoval Gardos. Dlouho se Steaua nemohla prosadit, až po půlhodině hry měla k dispozici nepřímý volný kop, jelikož brankář Vermmer zahrál rukou při malé domů.

Hosté, jichž bylo na brankové čáře ve zdi všech jedenáct, ale tuhle situaci nakonec zvládli, Rusescuovu ránu totiž dokázal zastavit Sigthórsson. O pět minut později dal domácím přece jenom naději Latovlevici. Ten si zpracoval dlouhý pas od Chirichese a přes Vermeery, jenž se zároveň srazil se spoluhráčem van Rhijnem, skóroval.

Deset minut po přestávcese toho na hřišti moc neudálo, Steaua, trochu nelogicky, hrála stejně opatrně jako soupeř, výjimkou byla jen nepřesná rána Tanaseho z dálky. To Popa byl o chvilku později gólu o dost blíže, jenže z voleje rozezvonil pouze brankovou konstrukci. Až se nakonec v 76. minutě trefil parádní střelou do horního růžku Chiriches.

Ajax nehodlal utkání hrát dále, a tak ještě v závěrečných minutách základní hrací doby zkusil udeřit. Eriksen poslal centr z rohového kopu na Moisandera, jehož hlavičku zastavila až tyčka bukurešťské branky. Ani Boerrigter, který na plac přišel v 70. minutě za Cuencu, nebyl daleko, nicméně jeho šanci skvěle vychytal pozorný a připravený brankář Tatarusanu.

Paradoxně nemusel být tenhle souboj jediným z celé škály prvního kola play-off Evropské ligy, který mohl dojít do prodloužení. Zhruba v té době, kdy sudí Tagliavento pískl do píšťalky na znamení ukončení prvních devadesáti minut, však v Londýně v nastavení skóroval proti Spartě Hazard, a rumunský i nizozemský celek tak předem věděly, na koho případně narazí.

V dalších třiceti minutách si toho oba týmy moc nevytvořily, trochu nebezpečnější byla možnost Latovleviciho, jehož zlikvidoval Vermeer. Penaltový rozstřel pak vyzněl jasně pro Steauu. Zatímco se domácí trefili ve všech případech, za hosty selhali Schone s Moisanderem. Latovlevici, autor první trefy, přitom posledním pokutovým kopem vše rozhodl.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Sparta Praha 1:1

21.02.2013 21:05

Góly: 90+2. Eden Hazard - 17. David Lafata

První zápas: 1:0, postupuje Chelsea FC

Sparta Praha přišla ve 2. kole Evropské ligy v nastavení o vedení nad Chelsea a po dnešní remíze 1:1 v soutěži končí. Pražané nad vítězem loňského ročníku Ligy mistrů vedli od 17. minuty po brance Davida Lafaty, o výsledek zaručující v součtu s domácí porážkou 0:1 prodloužení přišli ve druhé minutě nastavení po gólu Edena Hazarda.

Chelsea nechtěla v odvetě připustit žádné drama a zápas pro Spartu mohl rychle nabrat negativní kurz. Útočník Torres ale během jedenácti minut dokázal, v jak špatném rozpoložení se nachází. Španělský mistr světa a Evropy nejprve křížnou střelou těsně minul a pak v jasné šanci v pádu zamířil nad Vaclíkovu branku.

Sparta podle plánů kouče Lavičky začala opatrně, ovšem hned její první zdařilá akce přinesla senzační vyrovnání skóre dvojzápasu. Kadlec, při absenci Hušbauera a přeskupení zálohy hrající jako podhrotový útočník, ve férovém souboji předčil stopera Cahilla a Lafata zblízka lehce poslal míč pod břevno. Dvacetimilionová lednová posila z Jablonce tak pomohla zlomit velký sparťanský komplex v duelech s anglickými týmy: Sparta se dokázala střelecky prosadit po dlouhých 684 minutách a poprvé od roku 2004, kdy skórovala na půdě Manchesteru United.

Lafata gólem pokazil brankáři Čechovi jubilejní 100. start v evropských pohárech. Sparta na Stamford Bridge hned výrazně ožila: další akci kapitána Matějovského zakončil ostrou ranou Přikryl.

Do role sparťanského hrdiny se ale rychle převtělil brankář Vaclík. Nejprve vytáhl chytrý pokus Maty a dvě minuty po poločase měl i kus štěstí, když Ramiresovu ránu vychýlil na tyč obránce Hybš. Vzápětí po výborné akci na Vaclíkovi ztroskotal Torres, po jehož dalším selhání se čílili i domácí fanoušci. Hrozila i Sparta. Kadlec nedotáhl únik po levé straně, bek Zápotočný těsně minul Čechovu branku a Krejčí svůj nadějný pas od brankové čáry nasměroval jen do rukavic reprezentačního spoluhráče.

Závěr normální hrací doby Sparta už strávila v hluboké defenzivě. Dostala se do ní i kvůli řadě faulů na obranné polovině a dobře zahrávaným standardním situacím Chelsea. V závěru Ramires zblízka málem vyrovnal. Kdyby ovšem vzápětí Kadlec zakončil protiútok, mohla naopak bouřlivě slavit Sparta.

Stadion se už chystal na prodloužení dramatické bitvy, ale z toho sešlo poté, co si vzal slovo střídající Hazard. Belgická hvězda ve druhé minutě nastaveného času prokličkovala pokutovým územím a na ránu pod břevno už Vaclík nedosáhl. Někteří sparťané pak trávník skrápěli slzami, když mířili do šaten. Třicetileté čekání Sparty na vyřazení anglického týmu z pohárů se tak protáhne.

Více informací k zápasu

Metalist Charkov - Newcastle United 0:1

21.02.2013 19:00

Góly: 64. Shola Ameobi (pen.)

První zápas: 0:0, postupuje Newcastle United

Newcastle dokázalo díky penaltové trefě Sholy Ameobiho z druhého poločasu porazit silný Charkov na jeho hřišti 1:0 a zajistit si tak postup do osmifinále. Ani promrzlé počasí na Ukrajině tak domácím nepomohlo k využití nadějného bodu vybojovaného na anglické půdě..

Ameobi, který za Newcastle nastupuje s výjimkou krátkého hostování ve Stoke celou svoji profesionální kariéru, tak zaznamenal už patnáctou branku v dresu Magpies v evropských pohárech - lépe je na tom pouze legendární Alan Shearer. Penalta byla odpískána poté, co gólman Oleksandr Goryainov fauloval Moussu Sissoka.

Dá se říct, že si anglický tým celkově postup zasloužil - jak vzhledem k dnešnímu bojovnému představení, které však gólman Krul musel posvětit skvělými zásahy proti Jonathanu Cristaldovi a Willianovi, tak s ohledem na dva neuznané góly z prvního zápasu.

Straky i dnes odstartovaly lépe a zejména kvarteto Ameobi, Sissoko, Cabaye a Anita způsobovalo domácím problémy. Už po dvou minutách se mohl prosadit Papiss Cissé, ale Ameobiho pas nezužitkoval; po čtvrthodině hry pak Sissoko skvěle zpracoval Cabayeho dlouhý pas, obehrál v úvodu velmi nejistého Torsiglieriho, avšak střela slabší levačkou mu nesedla a Goryainov ji snadno eliminoval.

Ve 23. minutě se ke slovu opět dostal zkušený Nigerijec v útoku Newcastle; jeho spolupráce s Cissém však nevyšla ani tentokrát. Goryainov zasahoval také proti přímému kopu Cabayeho, na nějž už na zadní tyči naskakoval opět Ameobi. V tuto chvíli se zdálo, že je gól v ukrajinské síti jen otázkou času..

..domácí však odpověděli přesně obráceně, a sami dvakrát zahrozili. Pokaždé u toho byl Cristaldo, který nejprve ve 29. minutě jen těsně minul hlavičkou po pasu Cristiana Villagry, a o devět minut později musel jeho střelu po Sosově rohu blokoval obránce Yanga-Mbiwa.

Ke konci první půle se ještě jednou představilo africké duo Ameobi - Cissé; na počátku byl aktivní Sissoko, který našel Ameobiho, a ten už prodlužoval přímo na nohu senegalskému forvardovi. Cissé sice běžel sám na branku, ale sedmatřicetiletý veterán Goryainov jeho nájezd zneškodnil.

Do druhé půle vstoupil lépe Metalist, který se rozhodl zatlačit na levou stranu obrany soupeře, již strážil debutující mladíček Massadio Haïdara; k šancím to však nevedlo, a to ani přes ztráty Newcastle ve středu pole. Naopak Marveaux si na druhé straně vyměnil míč se Sissokem a pálil z ostrého úhlu; Goryainova nicméně jeho rána vysoko nad nevyplašila.

A 26 minut před koncem zápasu se už skóre měnilo. Moussa Sissoko, jeden z nejlepších mužů na trávníků, se dočkal odměny za svoji aktivitu - obránce Papa Guéyé nahrával dozadu tak nešikovně, že francouzský internacionál sebral míč a Goryainovovi nezbývalo než jej stáhnout k zemi. Shola Ameobi pak už pouze zúročil svůj klid a zkušenosti, když poslal gólmana na druhou stranu a pohodlně proměnil - 0:1.

Metalist v tu chvíli potřeboval vstřelit minimálně dvě branky, a tak vůbec poprvé v zápase výrazně zatlačil na Krula - nizozemský gólman nejprve musel z branky, aby zastavil postupujícího Williana. Necelou čtvrthodinu před koncem utkání pak přišla vůbec největší šance domácích - Cristaldo však proti výbornému Krulovi neuspěl ani nadvakrát, a Newcastle tak těsnou postupovou výhru nakonec uhájil.

Více informací k zápasu

KRC Genk - VfB Stuttgart 0:2

21.02.2013 19:00

Góly: 45. Arthur Boka, 58. Christian Gentner

První zápas: 1:1, postupuje VfB Stuttgart

Dlouhých deset let čekali ve Švábsku na pohárový úspěch ve vyřazovací části, dočkali se až nyní, kdy si VfB po vítězství v Genku zajistilo postup do osmifinále Evropské ligy. KRC se na evropské scéně loučí.

Ani jedna strana zbytečně nespekulovala a hned od prvního fouknutí do píšťalky se snažila ohrozit soupeřovu branku. Vysoké tempo přineslo po osmi minutách dobrou možnost pro Tasciho, hostující kapitán ovšem po rohu hlavičkoval nad branku! Belgičané přes veškerou snahu Ulreicha ne a ne výrazněji ohrozit. Zato na opačné straně se užuž radoval Okazaki, za minutu dvanáct ale zasáhl Koulibaly!

Odpověď přišla až ve 26. minutě, kdy se ke střele propracoval de Ceulaer, avšak strážci stuttgartské branky na čele vrásky nepřidělal. Nadále se hrálo nahoru dolu. Ibišević vrátil na Harnika, rakouský reprezentant však z vápna vymezený prostor nenašel! Vzápětí mohl napravit své předchozí zaváhání de Ceulaer, pro změnu hlavou ale rovněž nemířil přesně. Těsně před odchodem do kabin se VfB přece jen dočkalo zasloužené odměny: po rohovém kopu se kulatý nesmysl odrazil k Bokovi, jehož snahu ještě tečoval Ngcongca a Hyland, mičuda poté zapadl na místo určení - 0:1.

Také po obrátce se pokračovalo dle nachystaných not. Genk se nemohl propracovat k jakémukoliv nebezpečnému momentu, zatímco Šváby mohl, po spolupráci s Harnikem, uklidnit Ibišević, obávaný kanonýr však tentokráte svoji vizitku nenaplnil a trestuhodně minul! To ho však za pár minut nemuselo mrzet: Kvist po skvělé individuální akci předal balón na Gentnera, jenž dostal až příliš mnoho prostoru a pohodlně zvýšil na 0:2. Definitivní podobu mohlo dostat skóre zásluhou Traorého, stejně jako na opačné straně Hyland, ovšem guinejský křídelník neuspěl.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Borussia Mönchengladbach 2:0

21.02.2013 19:00

Góly: 10. Antonio Candreva, 33. Álvaro González

První zápas: 3:3, postupuje SS Lazio

Jedno z největších překvapení uplynulého bundesligového ročníku se ani na italské půdě nedokázalo vyvarovat zbytečných chyb a Lazio tak mělo postupovou cestu značně usnadněnou. Borussia se nyní alespoň může soustředit na náročné boje na domácí scéně.

Všechno špatně. Přesně těmito dvěma slovy by se dal asi nejlépe vystihnout nástup Gladbachu na římský Olympijský stadion. Biancocelesti se na vedoucí trefu zrovna dvakrát nenadřeli: Álvaro Domínguez udělal trestuhodnou chybu, kterou následně tváří v tvář před ter Stegenem nekompromisně potrestal Candreva - 1:0. Ofenziva Borussie se do pauzy na nic podstatného nezmohla.

Domácí si tak volnosti užívali plnými doušky. González sice na hostujícího brankáře recept nenašel, ovšem tímto pokusem se očividně jen zastřeloval. Krátce po půlhodině hry sice ter Stegen střelu Radua vyrazil, ale jen k uruguayskému středopolaři, jenž si tentokráte už věděl rady a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0. Třetí hřebíček do hostující rakve mohli zatlouct Konko a opět Candreva, avšak neúspěšně.

Herní obraz a celkovou aktivitu Hříbat asi nejlépe dokumentuje skutečnost, že první střelu na branku si připsal až v 67. minutě (!) Stranzl, Marchetti si ale poradil. Velkou možnost měl následně střídající mladíček Amin Younes (nahradil Aranga), 19letý záložník ovšem situaci nevyhodnotil ideálně a za pád ve vápně si vysloužil akorát tak žluté napomenutí. Nic dalšího už se ve Věčném městě neudálo.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Tottenham Hotspur 1:1

21.02.2013 19:00

Góly: 17. Maxime Gonalons - 90. Mousa Dembélé

První zápas: 1:2, postupuje Tottenham Hotspur

Fotbalisté anglického Tottenhamu nakonec zvládli nervy drásající souboj s francouzským velkoklubem a díky brance v poslední minutě nakonec postupují do osmifinále, kde k ním los také nebyl zrovna přívětivý - narazí totiž na italský Inter Milán. Po úvodní domácí výhře 2:1 nyní dlouho prohrávali na francouzské půdě 0:1 a byli blízko vyřazení, avšak v 90. minutě je spasil Moussa Dembélé, který zařídil remízu 1:1 a postup Tottenhamu do osmifinále.

Utkání bylo velmi bohaté na šance a do té první se dostal už po deseti minutách hry Lacazette, který ale hlavičkoval pouze do rukavic brankáře Brada Friedela. Nicméně v 17. minutě se již domácí dočkali vedení. Po přímém volném kopu do vápna hlavičkoval dobře Maxime Gonalons a míč skončil přesně na bližší tyči - 1:0. Lyon pokračoval v náporu a po půl hodině hry mohl navýšit náskok, jenže Lisandro z hranice pokutového území pálil těsně vedle.

Dvě minuty před přestávkou se ocitl ve velké šanci znovu Lacazette, jeho tvrdou ránu ale dokázal zkušený Friedel schovat do rukavic. Hosté se poprvé ozvali až v poslední minutě prvního poločasu, kdy pálil nebezpečně Holtby, ovšem jeho dělovku brilantně vyrazil brankář Vercoutre těsně vedle levé tyče. Pět minut po přestávce po rychlém brejku přihrával Adebayor nabíhajícímu Balovi, ten však v tisíciprocentní možnosti minul branku.

Za dalších pět minut na druhé straně čaroval Friedel, který fantasticky zneškodnil pokus Gréniera. Veterán mezi tyčemi sice po hodině hry hrubě chyboval v rozehrávce, na štěstí pro něj ale skončil míč po následné střele těsně vedle. V 64. minutě to dobře zkusil z přímého volného kopu Bale, nicméně brankář Vercoutre byl výborným zákrokem znovu proti. Neuběhla ani minuta a srovnání měl na kopačce Adebayor, z deseti metrů ale trefil břevno.

Poté se domácí už spíše zatáhli do defenzívy, Tottenham proto střídal jednu útočnou akci za druhou. Necelou čtvrthodinu před koncem nebezpečně hlavičkoval Dempsey, o pár centimetrů však branku minul. Ihned na to se po přihrávce Adebayora znovu ocitl v šanci, jenže ani tentokráte nemířil přesně. Nicméně v samém závěru skvěle ustál souboj Dembélé, dostal výhodu, zbavil se dvou protihráčů a technicky z dvaceti metrů zamířil přímo k tyči - 1:1.

Více informací k zápasu

CFR Cluj - Inter Milán 0:3

21.02.2013 19:00

Góly: 22. Fredy Guarín, 45. Fredy Guarín, 89. Marco Benassi

První zápas: 0:2, postupuje Inter Milán

Fotbalisté Interu potvrdili roli favorita a postupují po celkovém skóre 5:0 do osmifinále, kde je čeká papírově mnohem těžší protivník - anglický Tottenham. Ve čtvrteční odvetě s přehledem vyhráli na rumunské půdě 3:0 a po domácí výhře 2:0 bez větších problémů přehráli svého soupeře. Inter nenechal nikoho na pochybách od samého úvodu a už v prvním poločase rozhodl o své výhře, když vsítil dvě branky. Třetí přidal v samém závěru zápasu.

Domácí navíc hráli posledních deset minut v oslabení a tento zápas se jim vůbec nepovedl. Inter začal v úvodu sice hodně rozpačitě v první desetiminutovce hrozil rumunský celek, jenže poté se hra srovnala a v polovině úvodního poločasu se dostal do vedení. Po centru Palacia mířil přesně k tyči Fredy Guarín. Hosté mohli přidat další branku deset minut před přestávkou, ale míč pouze prosvištěl vápnem a šel do zámezí, nikdo z hostů nezakončil.

Když už to čekal málokdo, tak hosté ve druhé minutě natavení přidali rozhodující trefu a opět u toho byl Guarín. Tentokráte Álvarez předložil míč po krásné akci před prázdnou branku a hostující hrdina neměl problém se zakončením. Hosté po změně stran pokračovali v náporu, nicméně šance měli spíše domácí. Po hodině hry vypálil ze zajímavé pozice Rui Pedro, jenže mířil těsně nad. Následně to zkusil Godmache, ale ani on branku netrefil.

Necelých dvacet minut před koncem se vytáhl i brankář italského celku Handanovič, který fantasticky vyrazil reflexivně míč jen těsně vedle pravé tyče. Deset minut před koncem potvrdil domácí zmar Camora, který fauloval unikajícího protihráče a uviděl přímou červenou kartu. V 89. minutě přidal třetí branku Marco Benassi, který využil kolmice Cassana a jeho rána byla přesná. V nastavení ještě napálil domácí Hora břevno, ovšem skóre zápasu se již nezměnilo.

Více informací k zápasu

Dněpr Dněpropetrovsk - FC Basilej 1:1

21.02.2013 19:00

Góly: 76. Jevhen Selezňov (pen.) - 81. Fabian Schär (pen.)

První zápas: 0:2, postupuje FC Basilej

Fotbalisté švýcarské Basileje se nakonec postarali o velký úspěch a postupují již do šestnáctky nejlepších v evropské lize. Po úvodním překvapivém vítězství proti favorizovanému ukrajinskému celku, který s přehledem zvítězil ve své skupině, uhráli cennou remízu na půdě Dněpru a postupuje do osmifinále, kde vyzve vítěze souboje Zenit Petrohrad - Liverpool. Dněpr se sice dostal do vedení, avšak hosté ihned srovnali a pohřbili naděje soupeře.

Basilej vyhrála v prvním utkání 2:0 a nyní na ukrajinské půdě byl k vidění velmi zajímavý průběh. Rozhodčí udělil hned dvě červené karty a navíc se urodilo mnoho šancí. Hned v 6. minutě se hosté málem dostali do vedení, když se Salah vyhnul ofsajdové pozici a překonal Laštůvku, jenže nakonec mířil těsně mimo. Ihned na to zahrál hostující Stocker rohový kop, jenže obrana společně s Laštůvkou si nakonec dokázala poradit.

Domácí se probudili po čtvrt hodině hry, ale po přihrávce Giuliana pálil Matheus pouze do boční sítě. Stejný osud potkal také Zozulju, který z jasné pozice pálil jen do boční sítě. Domácí pokračovali v tlaku a deset minut před koncem měl šanci Konopljanka, avšak po jeho střele vyrazil brankář Sommer míč před sebe a s následnou dorážkou neuspěl Manzjuk. Konopljanka se poté ocitl v další příležitosti, ale svým centrem nikoho nenašel.

V poslední minutě se ocitl v obrovské šanci Jevhen Selezňov, jenže z necelých šesti metrů nepochopitelně přestřelil branku. Dněpr si zkomplikoval situaci krátce po hodině hry, viníkem byl Nikola Kalinič, který pobyl na hřišti deset minut. Ten trefil rukou do obličeje protihráče a šel do sprch. Domácím svitla naděje v 75. minutě, kdy proti střele Zozuljy zasáhl rukou Fabian Frei a uviděl taktéž červenou kartu. Následný pokutový kop s přehledem proměnil Selezňov.

Nicméně švýcarský celek dostal stejnou výhodu deset minut před koncem. Ještě předtím spálil obrovskou příležitost znovu Selezňov, který z jasné pozice pálil těsně vedle, pak ale Zozulja ve vápně fauloval Stockera a pokutový kop na druhé straně proměnil Fabian Schär - 1:1. Pět minut před koncem ještě tvrdě vypálil Konopljanka, brankář Sommer ale skvěle vyrazil a výsledek utkání se již v dalším průběhu neměnil.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Atlético Madrid 0:1

21.02.2013 18:00

Góly: 84. Falcao

První zápas: 2:0, postupuje Rubin Kazaň

Loňští obhájci titulu z Evropské ligy letos překvapivě končí už před branami osmifinále, tentokráte nad jejich síly byla ruská Kazaň, se kterou v celkovém poměru prohráli 1:2. Cestu do dalších bojů si zavřeli už v úvodním zápase, kde v domácím prostředí prohráli 0:2 a toto manko na půdě ruského celku již smazat nedokázali. Sice díky brance Radamela Falcaa šest minut před koncem zvítězili, v konečném účtování to ale na postup nestačí.

Kazaň hrála od začátku velice opatrně a nepouštěla útočně laděného protivníka do velkých šancí, situaci si zkomplikovala až v samém závěru utkání. Hosté nejprve ještě vybojovali jiskřičku naděje a poté minutu před koncem normální hrací doby hráli v oslabení po nevybíravém zákroku Césara Navase. Hosté už však druhou branku přidat nedokázali a ani nejlepší muž na hřišti Falcao s výsledkem nedokázal nic udělat.

Záměr ruského celku byl od začátku jasný - hlavně ubránit náskok ze Španělska. A to se mu dlouho dařilo, když hosté nezahrozili téměř v celém průběhu prvního dějství. Jedinou vážnější šanci si vypracoval Falcao, ten však byl na poslední chvíli odzbrojen. Po změně stran mohli jít do vedení Rusové, největší šanci domácího celku spálil Rondón. Ten po úniku na levé straně a kličce na obránce vypálil dobře k tyči, skvělý zákrok si však připsal brankář Sergio Asenjo.

V druhé polovině druhého poločasu už ale dominovalo Atlético. Nejprve se dostal do velké šance Saúl Ñiguez, který ale po skvělé individuální akci, kdy přešel přes dva obránce, nedokázal nakonec vystřelit. Nicméně tlak hostů vyvrcholil v 84. minutě vedoucí brankou. Po průniku do vápna předložil Adrián přihrávku na pokutovou značku Falcaovi a ten s velkým štěstím a dobrým důrazem dostal míč do sítě.

Poté hosté neměli žádnou vážnější akci, avšak španělskému celku ulehčil pozici César Navas. Ten zbytečně atakoval Falcaa nepřiměřenou silou a sudí mu ukázal rovnou červenou kartu. Nicméně ani to obhájci titulu z loňského roku nestačilo, ten si i přes hodně otevřenou obranu nevypracoval žádnou vážnější situaci, a proto končí. Ruský celek nakonec v hektickém závěru udržel nervy na uzdě a může se těšit na osmifinále.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

atlético - škodilibě, dobře Vám tak

Reagovat
Posledni Kovboj

No, uz jen za to vybehnuti golmana jim to celkem patri...

Reagovat
smazaný uživatel

prave

Reagovat
smazaný uživatel

2. pro postup 2 českých klubů!

Reagovat
smazaný uživatel

V suchym triku...

Reagovat
JIMMY-PO

doslova

Reagovat
smazaný uživatel

3. pro tři góly do sítě Neapole

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole, zas je v televizním zápase Sparty slávista

Reagovat
jenage

Anglie

Reagovat
domingo

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Metalist

Dněpr

Gladbach

Rubin

Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol - Včera se chovali jak naprostý neprofesionálové a nedokázali unést prohru od jasně lepší Plzně!

Reagovat
Jajinek

úžasné, že jsme si udělali dobrý den z Kluže, když nám Cassano a Cambiasso v neděli zdechnou v derby....

....s Tottenhamem to bude prdel, i když hrajeme jak ponocní, tak si myslím, že bychom je mohli vyřadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, bude to prdel. My si to samý myslíme o vás

Reagovat
Pipo123

Na Lazio čaká kto ?

Reagovat
Jajinek

VFB

Reagovat
Pipo123

Ty jo, vôbec ich nesledujem, ale to by mal byť v pohode postup

Reagovat
Jajinek

věřím vám...psal jsem to už po losu, že přes oba Němce by mělo být čtvtfinále a pak se uvidí.

Reagovat
Pipo123

Tak Petkovič berie EL vážne, možno odpadneme v lige, ale v EL môžme ísť hodne ďaleko, docela verím aj vo výhru... nemcov sme prehrávali a postúpili úplne v pohode a to nehral Mauri či Klose, ak sa oni vrátia tak to bude ešte lepšie dúfam že Calciu svitá na lepšie časy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

vfb rozbijete asi viac ako gladbach ja tam vidim len 30% sancu pre stuttgart,zalezat aj bude ci teraz zaberu a este sa prihlasi do boja o EL

Reagovat
Arne

Já si myslím, že Stuttgart má větší šanci... Teď se podle všeho dostává z nejhoršího a v Evropě sbírá zkušenosti už nějakej ten rok. Ale Lazio je favoritem, o tom žádná.

Reagovat
stas87

teoreticky ano...len harnik treba zasa spravi nejaku blbost a bude vyluceny...sakai sa mi tuto sezonu nepaci,boka tiez nie...zasa cakam prevahu lazia v strede pola,no a potom bude zalezat na tom kto ak bude produktivny a vfb sa v ofenzive nedari a lazio je efektivne...ja to vidim cerne

Reagovat
Arne

Hele ten Sakai by mohl bejt podle mě dobrej, on je takovej rozlítanej, ale jak nabere zkušenosti, mohl by to bejt jeden z top RB v bundeslize... Já bych to tak zle neviděl, já hodně dám na to, kdo toho kolik v Evropě uhrál, a momentální Gladbach tam má do letošní sezóny zkrátka jednu velkou nulu.

Jinak Leverkusen dneska dvě tyčky a Hannover Machačkalu přehrává, tam by se to mohlo zvrtnout.

Reagovat
stas87

ja som po tom co hral gladbach v prvom polcas uplne stratil chut pozerat futbal

ja prave viem ako hral sakai minuly rok,tam ma zaujal a dost ale letos je to bieda(ako cely tim)zasa ale to zlozeni zalohy je dostatocne kvalitne smerom dopredu,zahada je preco nehrava viacej okazaki...je fakt ze odpisovat stuttgart v EL tuto sezonu sa nevyplaca,vzdycky dokazali zabrat a nakoniec postupit klucove bude ako zahra kvist a gentner,ak to odmakaju smerom dozadu tak zasa to moze dopadnut uplne inak

Reagovat
jv

To určitě ne. VfB (hlavně ve formě) je mnohonásobně silnější a to hlavně ve středu pole, kde právě Gladbach především vyhořel.

Reagovat
herbage

Bale už se na vás těší

Reagovat
Jajinek

to může...my se zase těšíme na jediný tým, který sundal Biabiany...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že už u vás není Maicon, bysme mohli rovnou slavit

Reagovat
Trand

Here we go again..

Reagovat
smazaný uživatel

kto je Biabiany?

Reagovat
Trand

Právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetko zalezi od toho ako zahra Bale... ak zahra tak ako vie bude to vyrovnane. Ak mu to nevyjde jasny postup Interu. Herne sme jeden z najslabsich tymov v EL momentalne a mozme byt vobec radi ze ideme cez Lyon (uz ten nas v oboch zapasoch jasne prehral). Tesim sa na tie zapasy bude to zaujimave Inter momentalne tiez nie je ziadne terno

Reagovat
smazaný uživatel

Východní Evropa a Němci by měli zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teda Lyon a Inter...těžší los to být snad ani nemohl...Každopádně vyřadili jsme jednoho z největších favoritů teď, proč by se to nepovedlo i s Interem.

Reagovat
snuff24

nějaká dobrý flash na Spartu ? díky

Reagovat
minoLFC

Suarez je neuveriteľný

Reagovat
Yanek

Neapol zase ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Neapol tak naivní, že si myslí, že mají na scudetto?

Reagovat
Pipo123

Neapol nech ide do riti, celý klub žije len pre Scudetto ten klub snad neuhrá ani LM, nezasúžia si ju stým prístupom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

som si isty ze ak by bolo Lazio v takej pozicii ako Neapol hovoril by si uplne nieco ine

Reagovat
Pipo123

Určite nie, my sme v tej pozícii aj vďaka tomu že hráme na plno v každej súťaži, EL, Coppa aj Seria

Reagovat
10

a v jaký odlišný pozici podle tebe jsou?

Reagovat
Pipo123

Troška má pravdu, zober si koľko síl nás stála Coppa a súboj proti vám, potom sme šetrili hráčov v Palerme, proti Chievu či Janovu a stálo nás to body, na jednu stranu som hrozne rád že berieme EL aj Coppu vážne, ale na druhej strane sa bojím aby sme neprišli o LM

Reagovat
10

ale on říká "kdyby bylo Lazio ve stejný pozici jako Neapol", tak se ptám, v čem je rozdíl..?

Reagovat
Pipo123

V tom že Neapol verí v Scudetto, zatiaľ čo Lazio vie že na Scudetto nemá nárok...

Reagovat
panca

lazio hraje o LM. To je dost velka financni injekce a stejne to nevypustili

Reagovat
10

a navíc k tomu ještě hraje úspěšně Coppu

Reagovat
smazaný uživatel

Borci tam nechali všechno dneska. Jsem na ně hrdej. YNWA!

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Ukrajina teda obrovské zklamání. A Lyon mi posere tiket v 90. minutě, klasika.

Reagovat
FC Porto

S kym ted bude hrat Benfíca

Reagovat
FC Porto FC

Bordeaux

Reagovat
ďuriLFC

Nepostúpili sme ale proste dnes som spokojný Každý jeden tam nechal všetko , bohužial chýbalo máličko . Po treťom góle troška prekauč BR ale dokým neprestaneme pravidelne každý druhý zápas robiť hrubé individuálne chyby tak to nikdy neposunieme na želanú úroveň.

YNWA!!

Reagovat
minoLFC

Škoda, ale asi naj zapas pod Rodgersom

Reagovat
tomasinho

Z pohledu nasazení a chtění, z pohledu fotbalovosti bych vyzdvihl teda jiné.

Reagovat
ďuriLFC

Tak jak píše tom , lepšie boli napríklad oba zápasy so City.

Reagovat
tomasinho

Jojo, tyhle dva zápasy mě hned napadly. V EL ale jednoznačně nej.

Reagovat
smazaný uživatel

čtvrtfinále se bude losovat ?

Reagovat
FC Porto FC

ee

Reagovat
smazaný uživatel

Takze pavouk az do finale jo ? proc to neni na livesportu bo na laga.cz naznaceny.... ja bych rekl ze se to losovat bude

Reagovat
fenixLFC

dalsie kolo sa uz vie, potom sa bude zrebovat stvrt finale a semifinale zaroven

Reagovat
F.Torres

ano

Reagovat
fenixLFC

co sa stalo v hannoveri ze sa nastavovalo tolko ze traore dal gol v 90+9?

Reagovat
Arne

Nejspíš museli soustavně odklízet sníh.

Reagovat
jv

Reagovat
F.Torres

Ajax

Reagovat
Godwinson

Newcastle a Bordeaux

Reagovat
Free_player

Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak moc k smíchu mi to nepřijde ... včera na Anfieldu hráli skvěle, nechali si utéct zápas venku nepostoupili , ale rozhodně bych neřek, že je to k smíchu

Reagovat
Pipo123

Traja fanúšikovia Borussie Mönchengladbach boli vo štvrtok dobodaných v Ríme, kam ich prišlo na zápas Európskej ligy s Laziom zhruba desať tisíc. Podľa bundesligového klubu nie sú zranenia priaznivcov vážna.Laziu tak hrozí trest od UEFA,že nasledujúce zápasy odohrá bez fanúšikov.

Reagovat
jv

Takhle se na ně musí (na Lazio).

Reagovat
smazaný uživatel

Mám obavy aby si EL nekoupil Gazprom pro Zenit

Reagovat
tomasinho

Pokud budou hrát jako tenhle dvojzápas, nemají šanci.

Reagovat
Pipo123

Lazio včera vyřadilo Mönchengladbach a nyní se chystá na dalšího německého soupeře Stuttgart. "Je to podruhé, kdy narazím na Stuttgart, předtím to bylo ještě na lavičce Young Boys. Můžeme a musíme jít v Evropské lize dál, protože jsme dokázali, že můžeme čelit jakémukoliv soupeři," uvedl trenér římského celku Vladimir Petković.

Reagovat
db18

Klose ještě fit nebude co?

Reagovat
Pipo123

Možno stihne odvetu, ale pochybujem že by riskovali. Floccari má v súčasnosti skvelú formu a plnohodnotne nahradí Kloseho. Skôr bude záležať aby bola fit záloha. Mauri sa už uzdravil, myslím že VFB budeme prehrávať, tá naša záloha je silná...

Reagovat
10

Reagovat
db18

špatný Ale snad to Stuttgart zvládne, ikdyž jsem ho považoval jako druhý nejslabší článek ve vyřazovacích bojích EL z německých klubů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele