Evropská liga - preview odvet prvního vyřazovacího kola

21.02.2013, 08:58, aktualizováno 21.02.2013, 08:58
Previews
Dnes večer bude známo šestnáct osmifinalistů Evropské ligy. Výbornou výchozí pozici má Plzeň, která přivezla z Neapole třígólový náskok, podobně vykročilo Levante proti Olympiakosu. Dvougólovou výhodu mají Zenit proti Liverpoolu, Ajax a Inter proti rumunským soupeřům a také Kazaň, která na úvod uspěla na půdě Atlétika Madrid.
Rubin Kazaň - Atlético Madrid  (čtvrtek 18:00)
Stadion Lužniki brzy otevře své brány, aby se oba celky utkaly o postup do další fáze Evropské ligy. Blíže k ní má "domácí" tým Kazaně, který drží dvougólový náskok z prvního kola. Přesto se španělský tým nepřijel vzdát.

Ruský celek možná mnohé překvapil, když si ve slunném Španělsku poradil s favoritem z Madridu. Branky Karadenize a Orbaize rozhodly o mnohem lepší pozici Kazaně, kterou čekal málokdo. Navíc se Atlético nedokázalo dostatečně koncentrovat ani na útok a v kolonce jeho vstřelených branek svítila hrozivě vypadající nula. To by hráči Colchoneros nyní rádi napravili.

Ofenzivně laděný Cristian Rodriguez ale stále sní o účasti ve finále a nic nepovažuje za ztracené. V rozhovoru s novináři uruguayský záložník říká: "Víme, že nás čeká velmi složitá mise. První zápas jsme sice odehráli pod svými možnostmi a prohráli, ale nyní tvrdě pracujeme na své formě a věříme, že nic ještě není rozhodnuto."

"Jsme sice nedávní držitelé prvenství v Evropské lize, ale to teď nic neznamená. Pokusíme se vydat ze sebe maximum, abychom dosáhli na výhru a postoupili dál,"
tvrdí odhodlaně Uruguayec.

Rubin Kazaň prokázal neuvěřitelnou morální sílu. Nejen tím, že se ujal vedení. Ale především poté, co byl Roman Šaronov vyloučen, když se nevzdal a v závěru utkání přidal ještě jednu trefu. Po rohovém kopu si na útočníka chtěl zahrát brankář Sergio Asenjo, ale to se jeho týmu vymstilo. Španělský obránce Pablo Orbaiz totiž míč pokryl, přeběhl s ním před nehlídanou bránu soupeře a v poklidu zavěsil.

Domácí trenér Diego Simeone sice po utkání vzal všechnu vinu na svá bedra, nicméně naděje jeho týmu stále žijí. Nadějná slova budou ale muset v aktivní činy přeměnit všichni hráči Atlétika, což si uvědomuje i zmiňovaný Rodriguez. Ten přispěl jedním gólem k poslední ligové porážce Realu Valladolid, když v nastaveném čase zvyšoval na konečných 3:0 pro celek z Madridu.

"Všichni zde přirozeně toužíme po nápravě věcí, takové naší pomstě za předchozí výsledek," říká odhodlaně zkušený záložník. "Nečekali jsme, že bude Rubin tak aktivní a podle mě výsledek ani nebyl zasloužený, hráli jsme dobře. Teď ale nemáme jinou možnost, než vyhrát co nejvyšším rozdílem a postoupit," klade Rodriguez na Atlético nemalé nároky.

Svou španělskou historií má k utkání co říci také střelec druhé branky, obránce Pablo Orbaiz. Zkušený obránce prožil mnoho úspěšných let v Athletiku a tak není divu, že mohl být pro své současné spoluhráče velkým zdrojem inspirace. Orbaiz si ale stále uvědomuje sílu současného Simeoneho kádru a nechce nic ponechat náhodě.

"Postup je stále otevřený," uvádí Orbaiz a dodává: "Vím, že Atlético není snadným soupeřem, naopak je to velmi silný tým. Také proto je nesmíme podcenit, utkání bude ještě velmi složité. My ale chceme postoupit a na domácí půdě bychom rádi našim příznivcům dopřáli velkého vítězství," uzavírá odhodlaně Orbaiz.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Metalist Charkov - Newcastle United  (čtvrtek 19:00)
Newcastle má před zápasem v Charkově jednu velkou nevýhodu - už šest venkovních utkání v evropských pohárech nevyhrál. Vzhledem k poslední remíze v prvním zápase těchto týmu ale bude muset toto prokletí zlomit, chce-li postoupit do další fáze. To by rád také Metalist.

První utkání na stadionu Newcastlu anglickému týmu nevyšlo podle představ, ani jeden z týmů gól nevstřelil. Favorizované Straky tedy budou muset většinu práce udělat až v odvetě. Mimo domácí prostředí se jim ale vůbec nedaří, již šest zápasů nevyhrály. Charkov se neprezentoval vyloženě špatným herním stylem, ale také on bude muset přidat.

Ukrajinský celek může své síly stále soustředit pouze na utkání Evropské ligy, domácí soutěž ještě není na programu dne. To Newcastle již po zimní přestávce opět svádí urputné boje v Premier League. A v nich se mu zatím poměrně daří - po výpadku formy následovala výhra nad Aston Vilou, na ni svěřenci Alana Pardewa navázali výhrou nad Chelsea. Jen to poslední klání, ve kterém podlehli Tottenhamu, trochu kazí dojem z vítězné euforie.

Na Ukrajině ale anglický tým nečeká nic jednoduchého. To si dobře uvědomuje i manažer Alan Pardew: "Po mnoha letech je tohle naše první sezona v pohárech. A protože Metalist je tým plný vášně, atmosféra na jejich hřišti nás teprve pořádně prověří. Se vší úctou k našim předešlým protivníkům, teprve zítra to bude opravdu stát za to - fanoušci podle mého názoru budou velkým testem pro mé hráče," ví Pardew.

"Na druhou stranu, i když jsme nezkušeným týmem, máme několik hráčů - třeba Yohana Cabayeho - kteří jsou zvyklý ve velkých zápasech hrát bez ohledu na diváckou kulisu. Takže v devadesáti procentech nevidím problém s trémou, i když možná jednoho či dva hráče budu sledovat trochu pozorněji, abych se ujistil, že se s tím dokáží vypořádat."

Šedovlasý manažer dobře ví, že jeho týmu bude k postupu stačit jakákoli gólová remíza. Zároveň si je jistý, že jeho svěřenci jsou schopni této mety dosáhnout: "Pokud postavím nějaké hráče, vždy to udělám s plnou důvěrou v jejich schopnosti. Případné finále? Pokud porazíme Charkov a postoupíme, pak máme stejné šance, jako jakýkoli jiný celek," dodává optimisticky Pardew.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
KRC Genk - VfB Stuttgart  (čtvrtek 19:00)
Švábský celek konečně dokázal po zimní přestávce naplno bodovat a dobrou náladu by si nyní rád přenesl i do Evropské ligy, kde se popere s Genkem o postup mezi nejlepších šestnáct mužstev druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Pozdní vyrovnávací branka v Mercedes-Benz Areně (Glynor Plet srovnával na 1:1 až v nastaveném čase) má pro belgickou družinu velkou hodnotu, neboť při současném rozložení sil čeká pověstná "mince" na německé straně. Genk se nachází v dobrém rozpoložení, naposledy na ligové scéně vyprovodil nepříjemný Kortrijk (2:0) a třetím vítězstvím v řadě se drží ve skupině, jež si to později rozdá o titul.

Tři body proti Kortrijku však nebyly z domácího pohledu tak oslavované, jak by se možná na první pohled mohlo zdát - kapitán a dlouhodobě hlavní střelecká síla KRCG Jelle Vossen totiž musel ze hřiště již po jedenácti minutách a se zraněným kotníkem nebude na klíčový duel připraven. "Jeho zranění je mi líto. Jelle je pro nás nesmírně důležitým hráčem," konstatuje Mario Been, jemuž chybí rovněž dlouhodobě zraněný Torben Joneleit a Ayub Masika.

Velká úleva zavládla o víkendu na druhém břehu: Stuttgart opanoval dost možná klíčový bádensko-württemberský duel s Hoffenheimem (0:1) a po čtyřech ligových zápasech bez výhry si konečně po Novém roce zapsal plný bodový zisk! Nyní tak svěřenci Bruna Labbadii musí směřovat pozornost na evropské pole, kde potřebují na hřišti belgického soupeře nutně skórovat, remíza 1:1 totiž VfB dále nepustí.

Hostující ekipa se však před utkáním v Genku může spolehnout na statistiku, neboť poslední dva venkovní mače v Evropské lize zvládla na jedničku podtrženou a zejména právě výhry v Kodani a Bukurešti se nakonec staly rozhodujícím kamínkem postupové mozaiky. "Bude to těžký zápas, ale věříme ve vlastní schopnosti," prohlásil křídelník Ibrahima Traoré. Hrát nemůže distancovaný Niedermeier a zraněný Torun s Cacauem.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Borussia Mönchengladbach  (čtvrtek 19:00)
Hodně těžkou pozici bude mít na římském Olympijském stadionu Mönchengladbach, který se před vlastními fanoušky rozešel s Laziem nevýhodnou remízou 3:3. Hříbata potřebují k postupu bezpodmínečně zvítězit.

Tradiční římské mužstvo se od začátku sezóny pohybuje v italské nejvyšší soutěži na čele, poslední zápasy se však Biancocelesti rozhodně nevydařily podle představ. Na nečekanou domácí porážku od Chieva (0:1) navázala další překvapivá ztráta na půdě zachraňujícího se Janova (3:2). Remízu s Neapolí opět vystřídal neúspěch, tentokráte pro změnu v Toskánsku, kde Lazio potupila již mnohými zatracovaná Siena.

Právě tohoto zaváhání využil znovuzrozený AC Milán, který se před domácí posunul na třetí příčku a zaujal tak poslední místo znamenající alespoň teoretickou šanci na start v Lize mistrů (předkolo). Na další klopýtnutí pak čeká v závětří Inter a Fiorentina. "Nehledáme žádné výmluvy. Musíme se fanouškům omluvit, protože tohle nebylo skutečné Lazio," bral na sebe odpovědnost Vladimír Petković.

Dvakrát šťastné období za sebou nemá ani Borussia. Neobyčejné domácí remízy s Leverkusenem a Laziem (oba zápasy skončily 3:3) olemovaly porážky na hřišti Norimberku, respektive HSV a největší překvapení minulé bundesligové sezóny se tak nadále drží v nadupaném středu tabulky. Veškeré soustředění se však momentálně přesouvá právě do Evropské ligy, kde mají die Fohlen stále o co hrát...

Výsledné skóre sice vzhledem ke třem inkasovaným brankám na domácí půdě nestaví svěřence Luciena Favreho do úplně dobré pozice, avšak jedna vstřelená branka může rázem všechno nadobro změnit. "Nemáme jinou možnost," řekl Favre, jenž lituje především zbytečných chyb, které italský tým nekompromisně trestal. "Vytvořili jsme si sedm jasných šancí a mnoho standardních situací, které následně vedly k brankám. To není špatná bilance," pochvaluje si švýcarský kormidelník. Mimo hru nadále zůstává Mlapa (dohání manko) a Hrgota (kotník).

André Dias bude pykat za vyloučení v předešlém vzájemném střetnutí. Gladbach neohrozí ani zkušená trojice Brocchi (zlomená zánártní kůstky), Mauri (kotník) a Klose (koleno).
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Jeden z nejatraktivnějších duelů úvodního vyřazovacího kola slibuje napínavou podívanou až do konce - Tottenham sice přijíždí na Stade Gerland s domácí výhrou v zádech, ale rozhodně nemá nic jisté.

Hrdinou utkání na White Hart Lane se stal záložník Gareth Bale, který vsítil obě branky vítězného mužstva; ta druhá přitom přišla až ve třetí minutě nastaveného času. Les Gones tak sice mohou litovat, že neudrželi cennou remízu 1:1, která by jejich šance před odvetou razantně zvýšila, ale překrásná trefa Samuela Umtitiho jim alespoň dává nezanedbatelnou výhodu branky z hřiště soupeře. Lyonu tak dnes stačí k postupu i výhra 1:0..

A v táboře průběžně druhého celku francouzské ligy panuje bojovná atmosféra a vůle nepříznivý vývoj doma otočit. Lyonští se o víkendu namlsali ligovou výhrou 4:0 na půdě silného Bordeaux, a jejich prezident Jean-Michel Aulas o postupu nepochybuje: "Evropská liga je přesně soutěží pro kluby jako jsme my. Tohle utkání má pro nás přídech Ligy mistrů. Je to naše šance navázat na dobrou ligovou formu, a neumím si ani na okamžik představit, že bychom se proti těmto Britům měli vzdávat."

Utkání bude mít zvláštní příchuť pro reprezentační jedničku a dlouholetou lyonskou oporu Huga Llorise, který od léta hájí branku Tottenhamu; dnes však zřejmě nenastoupí, jelikož přednost má opět dostat veterán Brad Friedel. Jedenačtyřicetiletý Američan je v této soutěži primární volbou kouče Villas-Boase.

Zranění forvarda Jermaina Defoeho znamená, že se na hrotu útoku objeví Emmanuel Adebayor. Portugalský trenér svému střelci věří: "Může být stále tím hráčem, kterého jsme vídali loni. Snažíme se z něj dostat to nejlepší," tvrdí. "Minulý rok jsme všichni viděli, čeho je schopný. Útočníci potřebují střílet góly, a my uděláme vše proto, abychom v něm plně probudili jeho potenciál."

Villas-Boasův protějšek Rémi Garde vyzdvihl důležitost Umtitiho kontaktní branky z prvního utkání. "Víme, že gól ze soupeřova hřiště je velmi důležitý," pochvaluje si. "Musíme zůstat trpěliví - máme 90 minut na to, abychom postoupili. Bude to těžké, ale pokusíme se je odříznout ze hry a eliminovat jejich rychlost. Postoupit před vlastními fanoušky by bylo skvělé," dodává mladý kouč.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Reveillere, Bisevac, Lovren, Umtiti - Fofana, Gonalons - Lopez, Grenier, Lacazette - Gomis
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Friedel - Walker, Gallas, Caulker, Naughton - Dembele, Parker - Lennon, Dempsey, Bale - Adebayor
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CFR Cluj - Inter Milán  (čtvrtek 19:00)
Milánský Inter zažívá spíše krušnou sezonu, v italské Serii A bojuje vedle konkurence i sám se sebou, a případný úspěch v Evropské lize by se tak hodil - a není k němu daleko, Stramaccioniho muži porazili v prvním, domácím utkání rumunskou Kluž 2:0.

Inter však za nadějné vítězství zaplatil krutou cenu v podobě ztráty zraněného Diega Milita, který zůstává do konce sezony mimo hru. Třiatřicetiletý kanonýr musel být ze hřiště odnesen na nosítkách, a diagnóza lékařů je všechno, jen ne pozitivní - otočené levé koleno je v takovém stavu, že si zkušený Argentinec musí odpočinout od fotbalu alespoň na půl roku.

To je pro Inter obzvláště mrzuté, neboť právě Milito je symbolem jejich evropského úspěchu - právě jeho góly hrály stěžejní úlohu ve slavném tažení Ligou mistrů, které skončilo v roce 2010 zlatými medailemi. Kouč Andrea Stramaccioni apeluje na fanoušky, aby se ke klubu neobraceli zády - o víkendu totiž jeho svěřenci prohráli ve Fiorentině drtivým skóre 1:4, byli jednoznačně horším týmem, a z posledních pěti ligových zápasů zvítězili v jediném.

To samozřejmě staví Stramaccioniho samotného do choulostivé situace, a vše nasvědčuje tomu, že dvě nadcházející utkání - odveta v Kluži a klíčové ligové derby s AC - budou pro jeho osud určující. "První utkání s Kluží jsme odehráli s nejlepší možnou sestavou a doplatili na to, protože nám chyběly síly ve Florencii" trpce podotkl na tiskové konferenci.

"Naším cílem je nyní postoupit, a nebude to jednoduché. Nic nedostaneme zadarmo. Hned poté se začneme zabývat nadcházejícím derby," lajnuje Stramaccioni itinerář následujících dní. A jeho reakce na dotaz ohledně vlastní budoucnosti? "Dobrou a zároveň špatnou věcí na koučování Interu je tlak, se kterým se musím potýkat od prvního dne, co jsem sem nastoupil."

"Na této úrovni si kouč nemůže dovolit se takovými věcmi zatěžovat - pokud to udělá, je odepsán ještě dřív, než vůbec stihne začít pracovat. Tlak je tu obrovský. O víkendu jsme prohráli, a je tedy normální slyšet kritiku, ale osobně si myslím, že se nám jak v tomto zápase, tak v derby povede lépe, a že se posuneme kupředu," uzavírá mladý lodivod.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dněpr Dněpropetrovsk - FC Basilej  (čtvrtek 19:00)
Sychravé únorové počasí v Dněpropetrovsku přivítá borce ze švýcarské Basileje, a domácí kouč Juande Ramos si rozhodně neklade malé cíle - nejenže touží po postupu i do osmifinále, ale také po celkovém vítězství.

Ramos už v Evropské lize triumfoval dvakrát (v letech 2007 a 2008 se Sevillou, tehdy se hrálo ještě pod jménem Pohár UEFA), a pokud by se mu to povedlo i letos, stane se teprve druhým manažerem se třemi zlatými úspěchy na kontě. Podmínky však nejsou ideální - Basilej doma v prvním utkání zvítězila 2:0, a co víc, Dněpr nikdy v historii nevyhrál v pohárové Evropě po novém roce. Nepovedlo se to už osmkrát. Dlouhá zimní pauza v ukrajinské lize tomuto týmu zkrátka evidentně nesvědčí.

Před Ramosem tak leží složitý úkol zvrátit tento trend, chce-li se sám zapsat do historických análů vedle Giovanni Trapattoniho, současného lodivoda irské reprezentace, který v této soutěži uspěl dvakrát s Juventusem a jednou s Interem Milán; záložník Ruslan Rotaň však svému týmu věří. "První kolo pro nás dopadlo výsledkově špatně, ale stále máme naději. Myslím, že to zvládneme," tvrdí. "Musíme věřit tomu, že je to v našich silách. Je načase zapomenout na první utkání."

Dněpru se ve skupinové fázi dařilo především v útoku, když v 6 zápasech dokázel nastřílet celých 16 branek - lepší statistiku v tomto ohledu neměl žádný ze zbývajících 63 týmů v soutěži. Ukrajinský tým se také může utěšovat faktem, že v Evropě zvítězil v posledních pěti domácích zápasech - a to čelil například PSV Eindhoven, Neapoli nebo finalistům z roku 2010, Fulhamu.

Dobrou zprávou pro domácí je i absence basilejského kapitána Marca Strellera, střelce druhé branky z úvodního klání, který si o víkendu ve švýcarské lize poranil koleno (Basilej vyhrála v Lausanne 2:1); na jeho místo tak zřejmě naskočí veterán Alexander Frei, který po sezoně pověsí kopačky na hřebík. Třiatřicetiletý Frei je mimochodem s 42 brankami nejlepším střelcem v historii švýcarské reprezentace.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - SSC Neapol  (čtvrtek 21:05)
Plzeň má šanci stát se teprve čtvrtým českým celkem, který se probojuje do osmifinále jednoho ze dvou hlavních evropských pohárů. Potřebuje k tomu zvládnout domácí odvetu 2. kola Evropské ligy s Neapolí, nad kterou po prvním zápase vede 3:0. K dosažení největšího úspěchu v historii klubu si může dovolit i prohrát o dva góly.

Lepších výsledků zatím dosáhla jen Slavia, která v sezoně 1995/96 došla dokonce do semifinále Poháru UEFA, předchůdce Evropské ligy. Sparta Praha dvakrát postoupila do osmifinálové skupiny Ligy mistrů, Liberec si v roce 2002 zahrál čtvrtfinále Poháru UEFA.

Nyní na ně může navázat Plzeň, která má duel s Neapolí velmi dobře rozehraný. Před týdnem v Itálii předvedla skvělou produktivitu a góly Daridy, Rajtorala a Tecla jí k postupu hodně přiblížily. V případě úspěšného završení dvojzápasu se Plzeň utká s lepším z duelu mezi BATE Borisov a Fenerbahce Istanbul, první souboj v Bělorusku skončil 0:0.

Fotbalisté Viktorie si však uvědomují, že ještě rozhodně není rozhodnuto. Jako varování jim slouží zkušenost z minulé sezony, kdy v předkole Ligy mistrů vyhráli v Kodani 3:1, ale doma se dlouho o postup strachovali, než v závěru definitivně rozhodli.

"V minulosti už jsme zažili, že když něco podceníme a soupeř dá brzy první gól, mohlo by z toho být drama. Věřím, že tohle už v postup dotáhneme bez dramatické zápletky, protože jsme teď zkušenější," řekl obránce David Limberský.

Neapol v prvním utkání doplatila především na selhání v koncovce. Zejména v úvodu druhého poločasu Plzeň přehrávala a vytvořila si řadu nadějných šancí. Tomu chce trenér Pavel Vrba v odvetě zabránit.

"Začátek druhé půle nám ukázal obrovskou sílu Neapole. Budu na to hráče upozorňovat. Pokud by nás zatlačila, bylo by to velice těžké," řekl Vrba. "Navázat musíme na těch vydařených 65 minut z Neapole, kdy jsme hráli velmi kvalitně. Pokud se nám to povede, tak to k postupu dotáhneme. Určitě to ale nebude jednoduché," dodal.

O to, aby plzeňští hráči soupeře náhodou nepodcenili, se postará i s pomocí videoprojekce, která se osvědčila před prvním zápasem. "Ukážu jim sestřih toho, jak utkání v Neapoli doopravdy vypadalo a s jak silným soupeřem hrajeme," řekl Vrba, který bude upozorňovat zejména na propadávání po ztrátě míče. "Nesmíme s nimi závodit nahoru dolů a nechat se unášet tempem hry. V Neapoli byly pasáže, kdy jsme to dělali a měli jsme problém," uvedl kouč.

Otázkou je, v jaké sestavě Neapol nastoupí. Obejít se musí bez slovenského záložníka Marka Hamšíka, který do Plzně neodcestoval kvůli chřipce. Podle italských médií trenér Walter Mazzarri bude šetřit i další opory. Týkat by se to mohlo zejména Edinsona Cavaniho, Paola Cannavara, Huga Campagnara či Gökhana Inlera. Všichni ale do Plzně odletěli.

I tak se ale nedá očekávat, že Neapol odevzdá soupeři postup zadarmo. "Rozhodně se nevzdáváme, i když zvrátit výsledek 0:3 bude hodně těžké," řekl už po prvním utkání v Neapoli Hamšík. Jeho absence bude pro italský celek citelnou ranou, protože po nástupu do druhé půle úvodního zápasu domácí tým hodně oživil a patřil k nejlepším hráčům na trávníku.

Inspiraci Neapol hledá v loňském dvojutkání s Chelsea v osmifinále Ligy mistrů. Tehdy italský tým vedl 3:1 po prvním zápase, ale Chelsea v odvetě vyhrála 4:1 a postoupila. "Jsme v podobné situaci, jako proti nám byla loni Chelsea," připomněl Mazzarri.

Utkání v Plzni začíná ve čtvrtek ve 21:05. Rozhodčím je zkušený Maďar Viktor Kassai. Přímý přenos vysílá ČT Sport.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth - Rajtoral, Kolář, Kovařík - Bakoš.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rosati - Grava, Rolando, Gamberini - Mesto, Donadel, Džemaili, Zúniga - Kaddouri - L. Insigne, Calaio.
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fenerbahçe SK - BATE Borisov  (čtvrtek 21:05)
Fenerbahce přivítá na své půdě v odvetném utkání běloruský BATE Borisov, a bude se muset obejít bez podpory svých věrných fanoušků - zápas se totiž odehraje za zavřenými dveřmi.

UEFA potrestala istanbulský klub za výtržnosti diváků během prosincového střetnutí ve skupině Evropské ligy s Borussií Mönchengladbach; fanoušci tehdy házeli na hrací plochu světlice a jiné předměty. Sukru Saracoglu Stadium tak bude postupové snaze svého týmu přihlížet mlčky.

Úvodní utkání v Borisově skončilo remízou 0:0, a tento výsledek tak nahrává spíše Fenerbahce - švýcarský reprezentační obránce Reto Ziegler, který v Istanbulu hostuje z Juventusu, však v žádném případě nepřipouští možnost podcenění soupeře. Zvlášť díky disciplinárním okolnostem, které podle jeho slov ještě více ztěžují už tak dost obtížný zápas.

"Fenerbahce je šťastné, že může reprezentovat Turecko v Evropě, a pro mě osobně je hrát v evropských pohárech velmi důležité," prozradil Ziegler na tiskové konferenci. "Čeká nás zrádné utkání - a bez našich příznivců to tím spíš nebude jednoduché."

Domácí však prý dobře ví, co je čeká. "Náš kouč (Aykut Kocaman) nás na zápas připravil dobře," tvrdí Ziegler. "Vždy říká, že protivník se nesmí podcenit, a BATE je dobře organizovaný tým s efektivní útočnou fázi. Svého oponenta respektujeme. Uspěje ten, kdo bude mít větší hlad po vítězství."

Běloruský tým, který měl na podzim vynikající start do Ligy mistrů a chvíli to vypadalo, že v této soutěži postoupí do historického osmifinále, si může rvát vlasy - domácí remíza 0:0 by byla zrádná za každých okolností, ale Fenerbahce navíc odehrálo prakticky celý zápas v deseti, když sudí už ve třetí minutě vyloučil Raúla Meirelese.

Kouč Viktor Gončarenko se na tiskové konferenci také vyjádřil k rozhodnutí UEFA: "Absence fanouškovské podpory bude pro Fenerbahce nevýhoda," nepochybuje. "První zápas skončil bez branek, ale teď už jeden z týmů musí vyhrát. Může to ještě skončit jakkoliv - jediné, co mohu říci nyní, je, že to bude těžký souboj."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SL Benfica - Bayer Leverkusen  (čtvrtek 21:05)
Jeden z nejzajímavějších odvetných zápasů bude k vidění na Estádio da Luz, kde Leverkusen musí proti domácí Benfice dotahovat těsné manko z prvního vzájemného měření sil. Obě strany si chtějí pobyt na evropské scéně řádně natáhnout.

Lisabonští Orli mají ostatně na co navazovat... Minulou sezónu se statečně prali v nejprestižnější evropské klubové soutěži, kde společně s Basilejí vyšachovali slavný Manchester United, nakonec dotáhli své putování až do čtvrtfinále, kde podlehli Chelsea, pozdějšímu vítězi. Ještě předtím se ekipa vedená Jorge Jesusem protlačila do semifinále a čtvrtfinále Evropské ligy.

Na dlouhé pohárové jaro nemají v Benfice špatně nakročeno ani letos, když vyřazovací část EL zahájil portugalský tým cennou výhrou v Bay-Areně (0:1). "Každé utkání nabízí obrané a útočné pasáže, musíme se podle toho zachovat," odmítá vyloženou sázku na defenzivu Jesus. "Čeká nás těžký soupeř, ale jsme připraveni," dodal bývalý kormidelník Bragy, který by mel mít k dispozici všechny opory.

Farmaceutický tým vstoupil do odvetné části německé nejvyšší soutěže vítězstvím nad Eintrachtem (3:1), ovšem od té chvíle to šlo s Bayerem od desíti k pěti a zlí jazykové už začínali proklamovat další ústup z čelních pozic (pro Leverkusen už poměrně tradiční obrázek). Něco podobného se však nekoná, hosté "povinně" zvládli (2:1) domácí vystoupení s Augsburgem a nadále si drží pozici pro LM.

Před cestou do Lisabonu ovšem stojí Leverkusen opravdu v nezáviděníhodném postavení: Benfica doposud odehrála v Evropské lize na domácím hřišti jedenáct vystoupení, ve kterých ještě nepoznala hořkost porážky (deset vítězství a jedna remíza)! Werkself však již dokázala vyloupit nedobytnou Alianz Arenu a troufá si i na další výzvu. "Jsem si jistý, že můžeme vyhrát," vyhlásil Stefan Kießling.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:05)
Bordeaux v domácí soutěži v boji o přední příčky pomalu dochází dech, ale Evropskou ligu má rozehranou velmi slušně: na hřišti silného Dynama Kyjev totiž uhrálo remízu, a před domácí odvetou je tak mírným favoritem.

Hostující záložník Roman Bezus však tvrdí, že v kyjevské kabině převládá optimismus - i přes nepříznivou výchozí pozici. Dynamo totiž bylo v prvním utkání lepším celkem, zahodilo několik šancí, a remízou 1:1 tak jednoznačně získal spíše francouzský celek. I proto, že Oleg Gusev ve druhé půli dokonce zahodil penaltu..

Hodně lidí tak logicky podotýkalo, že si Dynamo touto ztrátou zavařilo; Bezus s nimi však zcela nesouhlasí a trvá na tom, že je před utkáním na Stade Chaban Delmas důvod k pozitivní náladě. "Hráli jsme dobře, přestože jsme zmeškali mnoho příležitostí skórovat," podotýká středopolař.

"Můžeme si z toho zápasu odnést spoustu pozitivního, a doufám, že v Bordeaux budeme mít více štěstí. Zápas v Kyjevě nám herně vyšel, proto jsme optimističtí. Máme šanci," burcuje. Ve zmiňovaném střetnutí se Dynamo dostalo do vedení po brance nigerijského internacionála Lukmana Haruny, ale nádherná Obraniakova střela znamenala vyrovnání už po několika minutách.

"Měli jednu střelu na branku a z ní skórovali," dodává trpce Bezus. "Samozřejmě, že tento výsledek nahrává více Bordeaux, protože dokázalo vstřelit venkovní gól. Pokud však budeme lépe proměňovat své šance, soupeře eliminujeme a postoupíme," uzavírá.

Hrdina Les Girondins Ludovic Obraniak připouští, že výsledek z úvodního klání je pro jeho klub šťastný; on sám prý byl překvapen fyzičkou a nažhaveností ukrajinských borců, vzhledem k tomu, že jejich do té doby poslední soutěžní zápas měl výkop 4. prosince.

"Zpozoroval jsem, že byli výborně připravení, nikdy nepřestávali běhat," citoval Obraniaka server uefa.com. "U týmu, který hrál dva měsíce pouze přáteláky, mě to překvapilo. Byli technicky i fyzicky lepší než my. Nemůžu říct, že konečný výsledek byl fér, ale byli jsme odměněni za svoji odvahu," dodává.

A co očekává polský playmaker od dnešního duelu? "Atmosféra bude jiná, protože hrajeme doma, to nás může povzbudit. Musíme se mnohem více předvést směrem dopředu. Je třeba neztrácet sebevědomí - konec konců, průběžné skóre nám hraje do karet," dodává záložník týmu, který však v posledním ligovém domácím utkání dostal krutě naloženo 0:4 od Lyonu..
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Anži Machačkala  (čtvrtek 21:05)
Všechno nebo nic. Přesně s takovýmto cílem vstupuje Hannover do odvetného souboje s ambiciózním Anži, které si z domácího zápasu přiváží dvoubrankový náskok. V Dolním Sasku tak mobilizují všechny ofenzivní síly.

96ky se v letošní sezóně prezentují hodně nevyrovnanými výkony a skvěle pracující útok doplňuje až nebývale prostupná obrana, která se očividně nemůže vzpamatovat z rozpadu stoperské dvojice Karim Haggui - Emmanuel Pogatetz. Podobné schéma bylo k vidění i na hřišti Norimberku, kde H96 ještě na konci řádné hrací doby strážil těsné vedení, nakonec ovšem po dalším zkratu bral jen bod za remízu 2:2.

Hloupé chyby pak stály domácí mužstvo lepší výsledek i v Moskvě (Anži sehrálo své domácí vystoupení na Stadionu Lužniki), kde zejména dvojice Willian - Eto'o dělala hannoverské defenzivní linii velké problémy. Přesto přese všechno ale v Hannoveru neskládají zbraně předčasně. "Zápas je pro nás velkou výzvou, na kterou se těšíme - jako proti Seville," zavzpomínal útočník Didier Ya Konan.

Po příchodu takřka bezedných finančních prostředků se Machačkala zařadila po bok CSKA Moskva a petrohradského Zenitu, tedy celků, které se dlouhodobě perou o titul. Prorazit však chce dagestánský tým i na evropském poli, kde se zatím musí spokojit se zápasy Evropské ligy.

Zde se však, i přes pauzu v domácí soutěži (Premier Liga opětovně startuje až na začátku března), ukázalo Anži ve skvělé formě a proti Hannoveru se obešlo i bez vyloženě domácího prostředí. Nyní už tak hosté začínají pomaličku myslet dopředu... "Naším cílem bylo dostat se do vyřazovací fáze Evropské ligy, a teď chceme ještě dál," pronesl zkušený Guus Hiddink, jemuž chybí distancovaný Žirkov.

To však neplatí pro 96ky. Dlouhodobě zůstává mimo hru Eggimann, Felipe a Andreasen, kterým na marodce dělá společnost Chrundolo (koleno) a Stindl (potíže s chodidlem).
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, C. Schulz, Djourou, Pocognoli - Hoffmann, da Silva Pinto - Ya Konan, Huszti - Diouf, Abdellaoue
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Ješčenko, João Carlos, Ewerton, Tagirbekov - Achmedov, Diarra - Boussoufa, Eto’o, Willian - Traoré
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympiakos Pireus - Levante UD  (čtvrtek 21:05)
Přestože by se zdálo, že Levante domácí výhrou 3:0 položilo neotřesitelné základy k postupu do osmifinále, kouč Olympiakosu Míchel varuje: neočekávejte žádnou procházku růžovým sadem..

Mezi oběma týmy je historicky obrovský rozdíl (Levante je letos vůbec poprvé v Evropě, Olympiakos vyhrál devětatřicetkrát řeckou ligu), na hřišti to však viděl pranic nebylo; valencijský celek pohodlně triumfoval díky trefám Pedra Riose, Josého Barkera a Martinse Obafemiho. A svěřenci Juana Ignacia Martíneze z toho mohli vyjít ještě lépe: Martins totiž v první půli zahodil penaltu po incidentu, v němž byl vyloučen hostující Djamel Abdoun.

Míchel, sám bývalý španělský reprezentant, už před prvním zápasem varoval soupeře, že ligu své rodné země pečlivě sleduje a dobře zná; a i před odvetou, v níž jsou akcie řeckého týmu nebezpečně nízko nule, působí sebevědomým dojmem. "Máme před sebou těžký zápas, ale rozhodně se nemíníme vzdávat bez boje," tvrdí.

"Hráči, členové realizačního týmu a první řadě já sám musíme udělat vše pro to, abychom se ještě poprali o postup. Skóre možná nemluví v náš prospěch, ale máme určité výhody, které chceme maximálně využít," poodkrývá Míchel svůj plán. "V první řadě je to kvalita našeho týmu - máme dobré hráče a bojovníky, kteří na hřišti odevzdají vše. Pak je tu faktor domácího prostředí, který nám obrovsky pomůže splnit tento náročný úkol."

Míchelovi je však jasné, v jaké situaci se jeho svěřenci nachází, a rozhodně nepodceňuje ani kvality soupeře. "Uvědomujeme si, že hrajeme proti dobrému týmu, pro nějž mluví průběžné skóre. Jenže my jsme Olympiakos - klub, který byl vystavěn na titulech a velkých úspěších," burcuje kouč. "Můžeme slíbit jen to, že ze sebe vydáme jen to nejlepší, aby na nás mohl být celý klub hrdý."

Řecký velkoklub se z pohárové porážky rychle oklepal, když v lize o víkendu porazil Xanthi pohodlně 2:0 a uchoval si tak impozantní šestnáctibodový náskok na čele tabulky. Levante se na druhou stranu doma až tak nedaří; naposledy remizovalo 1:1 s Realem Sociedad, což byla první plichta v posledních sedmi zápasech - jenže pět z nich skončilo prohrou.

Na evropské scéně je to výrazně lepší; Levante zde prohrálo jedinkrát z devíti pokusů. I přes komfortní náskok však ve Valencii nechtějí věhlasného soka podcenit, jak dokládají slova záložníka Michela: "Máme důležitou výhodu, ale je před námi ještě 90 minut, v nichž se může stát cokoliv," zůstává opatrný. "Musíme zůstat nohama na zemi a hrát tak, jako by první zápas skončil bez branek. Pokud bychom vyběhli na hřiště s tím, že vedeme 3:0, bylo by to špatné. Olympiakos je doma velmi nebezpečný."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
Pokud chce Liverpool zpět mezi elitu, musí navázat na své poslední ligové představení. Petrohradský Zenit s sebou sice přiveze dvoubrankový náskok, rozhodně se ale nebude spoléhat pouze na obrannou činnost. V elektrizující atmosféře totiž Reds nebudou lehkým soupeřem.

Do Petrohradu přijížděl slavný Liverpool, fanoušci byli na nohou. Domácí trenér Spalletti věděl, jakou sílu anglický tým skrývá a nasadil velmi účinnou taktiku - využil domácího prostředí a ne úplně kvalitního trávníku, z počátku nechal hrát hosty a udeřil ve správnou chvíli. Góly Hulka a Semaka z druhého poločasu znamenají lepší výchozí pozici pro Zenit a velmi atraktivní podívanou pro všechny nezaujaté fanoušky.

Liverpoolský klub v generálce na očekávaný souboj jasně deklaroval, že chuť vyhrávat rozhodně neztratil. Na jeho hřiště zavítala Swansea a po sedmdesáti minutách jí bylo hodně těžko - pět různých střelců zatížilo její konto stejným počtem branek a Liverpool mohl slavit první výhru po pěti zápasech. Na zmíněné utkání nebude rozhodně v dobrém vzpomínat italský útočník Fabio Borini, jenž přišel jen na dvanáct minut, v nich se ale zranil a sezona pro něj dost možná skončila.

O tom, že Liverpool v žádném případě nečeká nic jednoduchého, netřeba spekulovat. Klíč k úspěchu? Manažer Brendan Rodgers má jasno, co by mohlo pomoci: "Hlavním faktorem bude první gól. Když jej vstřelíme, celý tým to uklidní. A další důležitou věcí bude podpora ze strany našich fanoušků. Bez nich si nedokážu utkání vůbec představit. Jsem si jistý, že budou celou dobu slyšet a že budeme hrát pro ně. Potřebujeme je totiž víc, než kdy jindy," spoléhá se Rodgers na své publikum.

"Čeká nás všechny výjimečná noc. Úspěchy Liverpoolu jsou založeny na nocích, jako je tato, v ní se totiž rodí legendy. Naše minulost to dokazuje, od hráčů přes manažery až po úžasné fanoušky. Chceme se dostat do další fáze a uděláme pro to cokoliv," pokračuje taktik ze Severního Irska.

Manažer Liverpoolu se v krátkém zamyšlení vrací také k minulému zápasu se Zenitem, který jeho svěřencům nevyšel. Reds byli zpočátku velice aktivním týmem, ale vaz jim zlomil krátký výpadek okolo sedmdesáté minuty a především také neschopnost zakončit. Jedním z hlavních "viníků" neúspěchu byl podle mnohých střelec Luis Suárez, takové názory ale jeho manažer rázně odmítá.

"Luis chce jen hrozně moc pomoct svému týmu," zastává se svého hráče Rodgers. "Po utkání v Petrohradu, kdy nedal některé šance, byl velmi zklamaný ze svého výkonu. Já mu ale věřím, je to profesionál a náš klíčový hráč. V utkání proti Swansea si ani nechtěl jít odpočinout, chtěl dál ještě víc branek. Já se ale musím na zápasy dívat s větší optikou, chci, aby byl nyní připraven," zakončuje Rodgers.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Steaua Bukurešť - AFC Ajax  (čtvrtek 21:05)
Domácí Steaua sice první utkání prohrála, ani manko dvou gólů jí ale podle trenéra vůbec nebrání v postupu. Nizozemský Ajax je ale zcela opačného názoru a svou pozici favorita přijede do Rumunska obhájit.

Ajax se chlubí obrannou řadou, která gólům nejen zabraňuje, ona je také sama střílí. Příkladem budiž utkání s rumunskou Steauou, které rozhodly dvě branky právě z kopaček obránců. Na úvodní zásah Alderweirelda v amsterdamské Aréně navázal taktéž obránce van Rhijn. Dvougólový náskok je sice pro svěřence trenéra Franka De Boera potěšující, postup ale stále ještě není zaručen.

Domácí tým nebude rozhodně v plné zbroji, neboť kromě kapitána Alexandrua Bourceanua bude chybět také potrestaný Mihai Pintilii. Rumunský obránce neunesl prohru domácího celku a utkání s Ajaxem po červené kartě opustil poněkud dříve. Ani tyto ztráty ale nenechávají trenéra Reghecampfa bez šance.

"Nikde nevidím důvod, proč bychom nemohli překonat nepříznivý stav a postoupit," naznačuje optimisticky laděný trenér. "V ideálním případě může třeba figurovat ve finále. Když jsem přišel ke kormidlu tohoto týmu, řekl jsem, že jej dostanu do finále Evropské ligy, nebo rovnou Ligy mistrů a své názory neměním. V minulém utkání jsme taky měli několik šancí na vstřelení gólu, jen jsme je nedokázali využít," lituje Reghecampf.

Rumunskému celku hrozí, že v této fázi soutěže vypadne již druhý rok po sobě. Přesto má trenér nějakou dobrou zprávu - k týmu a zápasové zátěži se vrací záložník Cristian Tanase. Tvořivý záložník nemohl v Holandsku nastoupit z karetních důvodů, nyní již ale bude připraven a pravděpodobně navlékne kapitánskou pásku. O kvalitách (nejen) tohoto hráče dobře ví trenér Frank De Boer.

"Proti nám hrála Steaua velmi dobře, vytvářela si několik zajímavých šancí a nebylo to nic jednoduchého," podotýká bývalý obránce několika slavných klubů. "Neustále napadala naši rozehrávku a něco podobného očekávám také v Rumunsku. My jsme ale stále favorité. Když se nám podaří vstřelit třeba jen jedinou branku, soupeř už bude muset dát čtyři. To není nereálné, navíc mohou nasadit Tanaseho. To je jeden z nejlepších rumunských hráčů, budeme si na něj muset dávat velký pozor," uzavírá úspěšný lodivod.
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chelsea FC - Sparta Praha  (čtvrtek 21:05)
Sparťani před čtvrteční odvetou 2. kola Evropské ligy na hřišti slavné Chelsea nepropadají zmaru, i když stěží mohli stát před těžším úkolem. Úřadujícího vítěze Ligy mistrů potřebují zdolat nejméně o jednu branku, aby dohnali manko z domácího utkání (0:1) a udrželi se ve hře o postup. Proti tomu ale bude Petr Čech, brankářská hvězda, která slouží Chelsea už devátou sezonu a v duelu se Spartou si může připsat 100. start v evropských pohárech.

Sparta by způsobila prvotřídní senzaci, kdyby podobný kousek předvedla. Chelsea ale v pohárech doma už devět zápasů neprohrála. "Neházíme flintu do žita, chceme uhrát dobrý výsledek a poprat se o postup. Hráči, kteří tenhle zápas vybojovali, si zaslouží, abychom předvedli na Stamford Bridge kvalitní výkon," řekl záložník Lukáš Vácha, který za pražský celek nastoupí podruhé po zimním příchodu z Liberce. Stejně jako většina sparťanů se těší na možná největší zápas kariéry.

Hosty za úspěchem přímo v Londýně poženou tři tisícovky fanoušků. I pro ně se návštěva stadionu Chelsea rovná životnímu zážitku. Sparťanští příznivci si už předloni ve stejné fázi Evropské ligy užili cestu do Liverpoolu na Anfield, teď zase ve velkém počtu poznají atmosféru na dalším slavném stadionu v kolébce fotbalu.

Hráči Sparty se i kvůli početnému zástupu svých fanoušků chtějí s těžkou odvetou popasovat se ctí. I když jim znovu bude chybět zraněný lídr defenzivy Jiří Jarošík, který dnes do Londýna ani neodcestoval stejně jako nemocný Josef Hušbauer, jenž s teplotou odjel z letiště zpět domů. Kouč Vítězslav Lavička tak musel narychlo vymýšlet, jak poskládá sestavu pro čtvrteční zápas. "Máme teď dvě, tři varianty. Možné je, že nastoupíme i se dvěma útočníky," uvedl Lavička a připustil, že absence reprezentanta Hušbauera pro něj je komplikací.

Na odhodlání sparťanů se ale ani po ztrátě druhého člena základní sestavy nic nemění. "Pro nás bude odveta znamenat strašně moc a budeme se chtít porvat o postup. Když dáme branku, tak se to může celé otočit," věří brankář Tomáš Vaclík, zatímco jeho protějšek v brance Chelsea Čech si minulý čtvrtek po utkání na Letné pochvaloval povedený vstup svého týmu do dvojzápasu.

"Vyhráli jsme venku, nedostali gól, což vypadá ideálně. Nesehráli jsme úplně ideální zápas, protože jsme dost kazili, ale výsledek je dobrý," řekl Čech v Praze, kde proti svému bývalému klubu vychytal čisté konto. Chelsea po utkání sklidila kritiku za nepříliš výrazný výkon.

"Ale naše hra šla v utkání postupně nahoru. Každopádně doma ještě musíme rozdělanou práci dokončit," uvedl kouč Rafael Benítez. Do odvety může vybírat z téměř kompletního kádru, fit je i stoper John Terry, který v Praze nenastoupil. Benítez však už dnes oznámil, že při odvetě se Spartou bude šetřit věhlasného záložníka Franka Lamparda i obránce Branislava Ivanoviče.

K postupu do osmifinále čeští vicemistři potřebují změnit nelichotivou bilanci. Anglický tým dokázali vyřadit jen v jediném vzájemném klání, když před téměř třiceti lety uspěli s Watfordem.

Jinak pro sparťany konfrontace s celky z Premier League většinou nedopadla dobře. V posledních jedenácti vzájemných zápasech dali jedinou branku. Na druhou stranu před deseti lety v základní skupině Ligy mistrů právě na hřišti Chelsea získali cennou bezbrankovou remízu, díky které pak slavili postup do jarní fáze.

Sparťany mrzelo, že před týdnem s Chelsea neudrželi výsledek 0:0, o který je připravil brazilský záložník Oscar krátce po svém příchodu na hřiště v 82. minutě. Kouč Vítězslav Lavička nepochybuje, že jeho tým v náročné odvetě může ukázat ještě lepší tvář než v Praze.

Na Letné měli domácí problémy hlavně s překonáním dobře fungující obrany soupeře v čele s Čechem. "Chelsea samozřejmě je ve výhodě, ale my svoje šance ještě nevzdáváme," uvedl Lavička. Podle Čecha nemůže Chelsea odvetu pojmout bezstarostně. "Hotovo ještě není. To bude, až doma ještě jeden gól přidáme," uvedl gólman. Vítěz souboje narazí na lepšího z dvojice Ajax - Steaua Bukurešť.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 21:05, hlavním rozhodčím je Makedonec Aleksandar Stavrev. Přímý přenos vysílá TV Fanda.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Azpilicueta, Terry, Cahill, Bertrand - Mikel, Luiz - Moses, Mata, Marin - Torres.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Zápotočný, Švejdík, Holek, Hybš - Kadlec, Matějovský, Vácha, Krejčí - Lafata, Kweuke.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (137)

Přidat komentář
Tuxedo

1. pro postup Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se stane na Anfieldu zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica už taky musí někdy prohrát. Je na to správnej čas

Reagovat
cepinzcegamy

"Dnes večer bude známo osm finalistů". A až ráno vystřízlivíme, tak si vzpomeneme na dalších 8

Reagovat
ronaldik

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vsadit dneska? :o)

Reagovat
kissak

Magpies to dnes budou mít dost těžké, ale věřím v jejich postup po remíze 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jj hlavní je postup je jedno jestli to bude 1:1 2:2 8:8 ale dobrý výsledek by byl 2:1 pro Newcastle

Reagovat
kissak

samozřejmě jakákoliv výhra by nás nakopla před dalším těžkým zápasem EPL proti Saints

Reagovat
Pipo123

Fans Spurs kriste v ríme dostali na prdel, vo francúzsku tiež

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doNny

jsou biti jak žito, asi jsou lehkým a snadným cílem

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Arne

Prý do Říma přijelo deset tisíc Borussen.

Reagovat
Pipo123

Je to tak, ale predalo sa len 23 000 lístkov zatiaľ, takže fans Lazia ten zápas moc neláka...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co ty kluci vopálený blbnou

Reagovat
havrys99

Fortunka, super Duel Newcastle - Sparta. Perfektní 1.95 na Straky

Reagovat
smazaný uživatel

jaký má ta sázka číslo? nevidim

Reagovat
Pospovič

2968

Newcastle-Sparta a už je kurz 2,05

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam, že nemeckí zástupci si dneska nespravia hanbu, verím v postup všetkých

Reagovat
Arne

Hm, celkem optimista.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm tak Mönchen mi nevyšiel...ale Švábi 0:2

Reagovat
jv

To si rozhodně nespravili, i když tři vypadli, kromě Gladbachu to bylo z větší části hlavně o smůle (hlavně Leverkusen měl v obou zápasech docela jasně navrch).

Reagovat
Jajinek

Handa - Jonathan, Ranocchia, Chivu, Pereira - Zanetti, Benassi, Cambiasso - Alvaréz, Kovačič - Palacio

Dobrá sestava, jen bych nechal hrát Gargana místo Cuchua...Cuchu bude na derby potřebovat více sil.

Reagovat
cresposuper

Plus potom by som dal Palacia dole.

Reagovat
Jajinek

jj, jakmilo to bude vypadat, že by mohl vyjít postup, tak Palacio dolů

Reagovat
Pospovič

ale dnes je to bída na sázení

Reagovat
smazaný uživatel

25 - Only Brazilian players (32) have scored more goals in the Europa League this season than Czechs (25). Threat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
M11

Reagovat
10

jen Kozák s Dočkalem mají po 7...

Reagovat
kubys

Fanoušci jdou dneska na Lužnikách nějak moc slyšet, celkem zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik lidí vůbec dorazilo na tenhle zápas ?

Reagovat
Votas

Cluj: 1 Felgueiras; 20 Cadu, 13 Piccolo, 24 Rada; 23 Godemeche; 3 Ivo Pinto, 6 Muresan, 8 Sepsi, 45 Camora; 14 Maah, 30 Rui Pedro.

A disposizione: 44 Stancioiu, 9 Kapetanos, 10 Valente, 12 Maftei, 19 Bjelanovic, 22 Hora, 26 Celestino.

Allenatore: Paulo Sergio

Inter: 1 Handanovic; 4 Zanetti, 23 Ranocchia, 40 Juan Jesus, 31 Pereira; 11 Alvarez, 19 Cambiasso, 29 Kovacic; 14 Guarin; 8 Palacio, 99 Cassano.

A disposizione: 27 Belec, 21 Gargano, 24 Benassi, 26 Chivu, 28 Pasa, 33 Mbaye, 49 Terrani.

Allenatore: Andrea Stramaccioni

to se nepovedlo...Palacio se zraní a Cassano hraje celej zápas i s prodloužením a o víkendu bude po hřišťu běhat s kapačkama

FORZA INTER

Reagovat
lnterista

Reagovat
Jajinek

Strama je krypl... vzdyt tam zase napral zaklad...za 3 dny je derby ty vole. Budicek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lnterista

zacinam pochybovat o jeho inteligenci

Reagovat
10

to brzo

Reagovat
lnterista

tak nejaky zaklady by mohl mit

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák zase nehraje Vždycky jako střídající dává hromadu gólů, pak hraje jednou v základu, neprosadí se a následně si 5 - 6 zápasů ani nečuchne, zajímavé....

Reagovat
Pipo123

Tak v EL mu to ide, ale proti lepším obranám v SA je slabučký..

Reagovat
lnterista

nemate nekdo sopcast?

Reagovat
Pipo123

Marchetti - Konko, Biava, Cana, Radu - Lulič, Hernanes, Ledesma, Gonzalez, Candreva - Floccari

Reagovat
lnterista

pome Lazio

Reagovat
doNny

LAZIOOOOOOOOOO

Reagovat
Arne

Hezkej dáreček... Toho si měli nechat ve Španělsku.

Reagovat
10

CANDREEEEEEEEEEVA

Reagovat
Pipo123

Gladbach to je hrôza, pozične a v obrane je celá SA lepšia

Reagovat
M11

CANDREVAAA !!!

Reagovat
snuff24

Divá se tady někdo na Inter ? Sopcast zase není, kde koukáte ?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
snuff24

dík

Reagovat
Minister

Gonalons

Reagovat
lnterista

pekne Alvarez...a stridame

Reagovat
M11

GUARIIN !!!

Reagovat
stas87

ako padol gol lazia?a gladbach si uz stihol nieco vypracovat?

Reagovat
Pipo123

Gól Lazia padol s ničoho, Dominguez či ako sa volá si spracoval zle prihrávku ako posledný hráč pred brankárom, Candreva mu ju zobral a sám išiel na bránku.

Reagovat
Arne

Padl tak, že Stranzl s Domínguezem měli v poklidu míč na rozehrávku, druhý jmenovaný si ho ho dal trochu před sebe a neviděl Candrevu, který se tam vřítil, šel sám na kasu a proměnil. Šíleně laciný, Gladbach se teď jakoby snaží, ale zatím ani ň.

Reagovat
stas87

no zatial mam dojem ze gladbach sa snazi nieco vymysliet len kolmicami na herrmanna alebo nakopom na neho ale pasy dost nepresne a on pokryty...

Reagovat
Arne

Mně přijde, že jsou nějaký odevzdaní, nevidíš žádnou bojovnost, nic... Já teda nečekal, že by po tom domácím výsledku postoupili, ale taky jsem nečekal, že budou zralý na bůra.

Reagovat
Free_player

jedem Spurs !

Reagovat
smazaný uživatel

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/487366_432361466842754_98690378_n.jpg

Invaze fanoušků Gladbachu. Počty hovoří až o deseti tisících.

Reagovat
Arne

Škoda, že těch jedenáct dole s tím naloží tak, jak kdyby hráli pouťák někde ve Wattenscheidu.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty sa mi tu co do wattenscheidu obuvas ???)))))))))

Reagovat
Arne

Hmm, tak příště asi použiju Tasmánii Berlín nebo FC Homburg, když už tady má fanoušky i Aachen a Wattenscheid.

Reagovat
smazaný uživatel

a Wacker Burghausen tu má tiež jedného

Reagovat
Pipo123

goooooooooll

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Gladbach okrem nákopov a štandartných situácii nemá nič, podobne tomu bolo aj v prvom zápase, treba si dať pozor len na hlúpe fauly, inak to je lahôdka

Reagovat
stas87

hm,nemozem sa zbavit dojmu ze wendt pri tom gole trosku zaspal...ten gonzalez proste cakal ze to moze ter stegenovi vypadnut alebo ze to moze vyrazit a bol tam o ten kusok rychlejsie dneska sa mi ta lava strana vobec nepaci za tu chvilu

Reagovat
Arne

No hlavně neměla ta dvojice nechat Laziala střílet... Koukají na něj, jak kdyby nikdy neviděli míč.

Reagovat
stas87

no to mas pravdu,nepochopitelne cuvaju az do vapna vsetci,nikto nevystupi,pred chvilou to zasa lazio vykombinovalo az takmer ku strele z maleho vapna a to utocili 3 proti 6

Reagovat
cresposuper

Palacio, Cambiasso a Cassano dole!

Reagovat
snuff24

Jestli je je o půli nestáhne tak je vážně bez mozek nebo chce být bez práce

Reagovat
Votas

Reagovat
lnterista

Benassi, Pasa, Teranni

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen a jeho obrana nepůsobí moc jistě.

Reagovat
Pospovič

Spurs jsou celkem marní zatím

Reagovat
Free_player

zatim jn .. ale Bale si vytírá s Lovrenem slušně zadek

Reagovat
10

calčo to drtí

Reagovat
smazaný uživatel

...súperi im to ale hodne ulahčujú teda.

Reagovat
Yanek

Reagovat
lnterista

Reagovat
cresposuper

Golman

Reagovat
Pipo123

Tá naša záloha je podstatne lepšia, Gladbach moc nevie, kombinačne sú slabučký a ich obrana to je hrôza, brankár tiež nie je nič extra. FORZA SS

Reagovat
Pospovič

Bale kurna co chceš ještě

Reagovat
lnterista

proc tam zustava Cassano?

Reagovat
smazaný uživatel

Assou-Ekkoto na facku

Reagovat
Pospovič

ani Parker se mi nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

celkově slušná šeď

Reagovat
Free_player

hmm vypadá to na pitchu ...

Reagovat
Pospovič

aby dalo spurs vůbec gol

Reagovat
smazaný uživatel

piču ne plichtu

Reagovat
lnterista

Kovacic je hodne slaby...na te pozici kde hraje nemuze tak ztracet a solovat

Reagovat
cresposuper

Cassano celý zápas? Stramovi drbe?

Reagovat
lnterista

marne premyslim co je na nem plus

Reagovat
Mr.Jindros

Lazio, Inter... šup bodíky do koeficientu.

Reagovat
panca

a ac ne?

Reagovat
Pipo123

Onazi ten chlapec je talent

Reagovat
smazaný uživatel

Simulant

Reagovat
Arne

Pár sekund předtím mu Konko, nebo kdo to byl, přejede kopačkou po zátylku a ani se neohlédne... A pak tohle. Ale jestli je na Gladbachu dneska něco pozitivního, tak potom tenhle mladej kluk.

Reagovat
Pipo123

Mohol im písknut penaltu, stejne by im to nepomohlo

Reagovat
Arne

Hovno, to by otočili !!!

Reagovat
Pipo123

Čím to je ? to Gladbach hraje takto pravidelne ? na postup sme sa nenarobili moc čo som teda nečakal...

Reagovat
Arne

Před tejdnem jsem to neviděl, ale tak, jak dneska, jsem je viděl naposledy hrát, když byli na sestup... Ale oproti loňsku šli hodně dolů, to se dalo čekat, ale taky se čekalo, že se aspoň jedna z těch tří hlavních posil trochu prosadí.

Reagovat
jv

Nehraje. Momentálně se jim zase nedaří a hlavně si ten tým po té letní obměně, kdy odešly tři hlavní opory, pořád nesedl a to je strašně znát.

Reagovat
smazaný uživatel

první neprotrpěnej zápas na jaře

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm prisiel cas skusit to zlomit... Dempsey ty kokot dreveny !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to špatně, tlak nijakej žádnej

Reagovat
snuff24

Samozřejmě Rano nějaký problémy

Reagovat
smazaný uživatel

1 hrac bohuzial tym nerobi... neda sa spoliehat ze bude davat kazdy zapas 1-2 goly. A zvysok tymu je vacsinu sezony totalne v <> stale som toho nazoru ze boas je neschoopny curak. takyto odporny antifutbal s takou zalohou je hanba

o utoku sa radsej vyjadrovat nejdem ten pri dvojke dempsey - money v podstate neexistuje

Reagovat
Pospovič

Assou-Ekkoto nejhorší na place

Reagovat
smazaný uživatel

ten snad nedal za celej zápas centr do vápna, aby netrefil prvního beka před nim :)

Reagovat
smazaný uživatel

ale než ho trefil tak třikrát zaseknul

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, strašně mě dneska sral těma zasekávačkama

Reagovat
snuff24

Benasssi tak máme nového Milita

Reagovat
Pospovič

pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Dembelič

Reagovat
Free_player

joooo Dembelééééé

Reagovat
snuff24

Tottenham nechci sakra

Reagovat
smazaný uživatel

spurs

Reagovat
smazaný uživatel

to je neskutocne... Lyonu je mi normalne luto. oba zapasy jasne lepsi, este im dnes odopru penaltu a nakoniec toto.

od nas opat katastrofalny az trapny vykon a spasila nas zase jedna dobra individualna akcia. nieco s tym futbalom ale treba robit chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Livermore je šťístko, konečně to tam padlo

Reagovat
snuff24

Guarin už letos 12 branek, to je slušná porce.Sice to tam občas odchodí a zkazí co se dá, ale i tak nikdo nemůže nic namítat ,protože je nesmírně platnej a současný Inter by bez něj neumím představit.

Reagovat
smazaný uživatel

No eště Neapol a Calcio má tento týden samá vítězství. To jde

Reagovat
smazaný uživatel

Žiaden Sopcast na Neapol?

Reagovat
jenage

Tottenham, Newcastle

Reagovat
Free_player

COYS !!! ... Lyonu je mi líto, ale takovej je fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Uspali sme je a pak ojedinělá střela, smůla pro ně.

Reagovat
Dejwa

jak vypadal Inter? a proč hrál proboha Cassano celej zápas?

Reagovat
minoLFC

Suarez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele