Evropská liga - preview odvet prvních vyřazovacích zápasů

23.02.2012, 09:46, aktualizováno 23.02.2012, 09:46
Previews
Již včera do osmifinále EL proklouzl Manchester City. Dnes se ho bude snažit napodobit také Manchester United. Blízko k postupu mají rovněž Atlético Madrid a Metalist Charkov. Překvapit Schalke se bude snažit Plzeň. Valencia přijede bránit těsný náskok do Stoke City...
Athletic Bilbao - Lokomotiv Moskva  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Bilbaa hodlají odvrátit vyřazení z Evropské ligy v odvetě s Lokomotivem Moskva. Domů si z mrazivé ruské metropole bohužel odvezli porážku 1:2, takže nyní jim nezbývá nic jiného než odpovědět stejnou notou. Je ovšem pravda, že k postupu do další fáze jim stačí klidně i nejtěsnější vítězství 1:0.

Španělské mužstvo přitom mělo utkání v Rusku velmi dobře rozehrané. Po gólu Ikera Muniaina vedlo 1:0, jenže Lokomotiv dokázal ve druhém dějstvím trefami Denise Glušakova a Felipeho Caiceda otočit stav ve svůj prospěch. "Hráli jsme dobře v prvním dějství. Měli i několik šancí," hodnotil útočník Muniain.

"Jenže ve druhém jsme ztratili plynulost, přihrávali jsme si balón na dlouhou nohu a nebyli schopni udržet výsledek. Bohužel do něho nevstoupil ten samý celek jako z první půle a bylo to pro nás všechny velké zklamání. Rozhodlo to prostě o naší prohře," mrzelo ho. "Teď se to nesmí v žádném případě opakovat."

Kouč Marcelo Bielsa, který možná podle zákulisních informací má nahradit na lavičce Chelsea nepříliš úspěšného Andrého Villas-Boase, nijak po úvodní prohře nepanikaří. "Je to souboj na dvě utkání. Prohráli jsme o gól, jeden vstřelili, teď hrajeme doma. Není důvod myslet si, že máme menší naděje," vysvětloval. "Věříme, že to můžeme zvrátit."

Athletic naposledy udolal na domácí scéně v pohodě 3:0 Málagu, a vážně tak promlouvá do boje o čtvrtou příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu. Lokomotiv si naopak bude muset počkat na start ruské ligy do příštího týdne. Těsně předtím by však rád dotáhl do úspěšného konce duel s Bilbaem.

"Byli jsme hodně potěšení, jak jsme ten první zápas ve druhém poločase zvládli. Jenže nic ještě neskončilo," říkal autor rozhodující trefy ekvádorský útočník Caicedo. "Stále nás čeká odveta a ta bude obtížná. Je pravda, že Bilbao hrálo několik zápasů v řadě a my jsme odpočatí. Pro nás je trošku nevýhoda, že jsme doma inkasovali."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Stoke City  (čtvrtek 19:00)
Valencia má skvělou pozici na to, aby postoupila mezi šestnáct nejlepších mužstev Evropské ligy. Nejenže si z prvního zápasu na anglického půdě odvezla vítězství 1:0, jeho soupeř navíc odcestuje do Španělska bez několika hráčů včetně útočníka Petera Crouche. Hostující lodivod Tony Pulis i přesto stále nic nevzdává.

Pulis nebude mít k dispozici včetně Crouche také další opory, konkrétně Ryana Shawcrosse, Matthewa Etheringtona a Jona Walterse. Důvod je jednoduchý. I když se hostující manažer a jeho mužstvo o postup rozhodně ještě poperou, šance jsou přece jenom malé. A není tak prvořadé vkládat všechnu energii do tohoto klání. Naopak spíše šetřit síly.

Všichni zmínění jsou lehce zranění, a protože v neděli přivítá v Premier League doma Swansea, chce jim Pulis dát trochu oddechu. Stoke to tak bez nich jede do Valencie, lidově řečeno, zkusit. "V prvním zápase byl soupeř hodně agresivní. Nemyslím si, že by nás nyní čekalo něco podobného s jinými podmínkami," říkal domácí kouč Unai Emery.

"Crouch má určité specifické vlastnosti. Těžko se hlídá. Naše příprava však zůstává naprosto stejná, nehledě na to, že je v útoku pořád nebezpečný Kenwyne Jones," dodával Emery, jehož celek naposledy v Primera División podlehla Barceloně vysoko 1:5. "Stoke je pořád těžký soupeř, silný v každém aspektu. Bude nám chtít všechno vrátit, aby ukázal svou kvalitu."

Hosty může těšit postup do čtvrtfinále FA Cupu, o víkendu skolili třetiligový Crawley Town. Pulis samozřejmě moc dobře ví, jak těžký úkol ho ve Valencii čeká. Vždyť Los Che jsou aktuálně třetím nejlepším klubem ve Španělsku hned za Realem a Barcelonou. A na jejich půdě musí zvítězit, aby v Evropské lize pokračoval dále.

"Myslím si, že Valencia je zatím nejlepší tým, proti kterému jsme v Evropě kdy nastoupili. Nechci zneuctít Dynamo Kyjev nebo Besiktas, se kterými jsme hráli v základní skupině, ale jsem přesvědčen, že náš aktuální soupeř je ještě výše," říkal stokeský manažer. "Víme, jak obtížné to bude. Ale my budeme dělat to co obvykle - podáme co nejlepší výkon."

Sestavu má Pulis pochopitelně v hlavě. A slibuje, že na hřiště pošle to nejlepší, co bude mít ve Španělsku k dispozici. "Nechali jsme některé doma. Ale myslím si, že tým, který jsem vybral, je pořád stále silný," dodával. "Každý, kdo nastoupí, má již mezinárodní zkušenosti. Dokonce mám i tři kapitány svých národních mužstev," objasňoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Steaua Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
Fotbalisté Twente ve svých dvou posledních utkáních dokázali zvítězit a prožívají opět vcelku úspěšnou sezónu. Nehráli sice v Lize mistrů, ale mají nakročeno do osmifinále Evropské Ligy a navíc se perou v Eredivisii i o titul. V tuto chvíli jim patří čtvrté místo, avšak mají pouze tříbodovou ztrátu na vedoucí duo a k tomu jako jediní z čela tabulky duel k dobru. Nicméně odvetu s rumunským soupeřem nesmí v žádném případě podcenit.

Steaua je v lize také čtvrtá, jenže na své konkurenty ztrácí nejméně pět bodů a zatím to na souboj o titul nevypadá. Postup do vyřazovací fáze Evropské ligy je určitě velkým úspěchem, další postup je už ale pouze v oblasti teorie. V úvodním vzájemném klání sehrál rumunský celek vyrovnanou partii a byl v mnoha pasážích lepší, jenže v ofenzívě selhal. Pokud chce nyní postoupit, musí precizní obranu soupeře překonat.

Kouč domácího výběru Steve McClaren si pochyluje, jak to v týmu finguje. "Když jsem odcházel, tak jsem slíbil, že se vrátím. Sice se to stalo trochu dříve, než jsem čekal, i tak jsem spokojen. Koncepce týmu je stále perfektní," uvádí anglický trenér. Ten už v sestavě může po zranění kotníku přivítat obránce Dwighta Tiendalliho, mimo hru však stále zůstává Wesley Verhoek, který si nedávno poranil též kotník a nějaký čas bude odpočívat.

McClaren věří, že jeho tým dojde hodně daleko. "Loni hrálo Twente čtvrtfinále a i letos máme stejné cíle, rádi bychom se dostali i dále," věří si McClaren. Majitel klubu Gigi Becali očekává ofenzivní koncert s hodně brankami. "Podle mého to bude velice výjimečný duel a my musíme dávat góly, abychom měli jistotu. Můj tip je, že zvítězíme 3:1. Ale s jakýmkoliv postupem budu spokojen," uvedl na pravou míru.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Standard Lutych - Wisła Kraków  (čtvrtek 19:00)
Při losu bylo jasné, že favoritem dvojzápasu mezi Standardem Lutych a Wislou Krakow bude belgický celek. Ten dokázal v prvním duelu na půdě polského celku potvrdit prognózy a odvezl si remízu 1:1, která mu do odvety dává veliké naděje na úspěch. Wisla však předvedla v prvním zápase dobrý výkon a do Belgie jede s cílem překvapit svého soupeře.

První utkání v Polsku bylo pro Wislu velmi složité. Už ve 26. minutě totiž dostal červenou kartu domácí Michal Czekaj a navíc byl za jeho zákrok nařízen pokutový kop, který bez problémů proměnil Cyriac Gohi Bi. Wisla i přesto dokázala v deseti lidech srovnat, když v 88. minutě skóroval Cvetan Genkov. Výsledek 1:1 však jednoznačně v odvetě favorizuje Lutych.

Lutychu se v domácí soutěži letos nedaří podle představ a tak chce sezónu napravit alespoň úspěchem v Evropské lize. V belgické lize ztrácí ze čtvrtého místa na první Anderlecht propastných patnáct bodů a na titul už to tak letos nebude. Reálné je stále třetí místo Gentu, na které nyní Lutych ztrácí tři body.

Ani soupeř z Polska neprožívá úplně nejlepší sezónu v polské lize. Po osmnácti odehraných kolech je Wisla Krakow až na šesté pozici se ztrátou deseti bodů na první Wroclaw. V posledních týdnech podává Wisla v lize nevyrovnané výsledky a střídá lepší výkony s horšími. V posledním ligovém kole remizovala na půdě Lubinu 2:2.

Trenér polského celku Kazimierz Moskal zůstává po prvním nepovedeném duelu optimistický. "Stále věřím, že můžeme postoupit. v prvním zápase jsme hráli přes hodinu v deseti lidech a přesto jsme diktovali hru. Lutych je silný soupeř, ale pro nás naprosto hratelný."

"Lutych rozhodně bude chtít utkání rozhodnout co nejdříve a vstřelit první gól. My naopak musíme co nejdéle udržet čistý štít a potom udeřit. Defenzivní část hry je sice jejich silná stránka, ale my ji můžeme prolomit. Pokud se nám podaří podat náš nadstandardní výkon, můžeme v Belgii klidně zvítězit a postoupit do osmifinále," dodal trenér Moskal.

Wisla ve skupině inkasovala 14 gólů a z tohoto pohledu může být velmi ráda, že nakonec vůbec proklouzla do vyřazovacích bojů. Lutych měl naopak vůbec nejlepší obranu v základních skupinách a právě tuto svou silnou stránku chce zužitkovat v odvetném zápase proti Wisle. Pokud doma neinkasuje, postoupí.

Trenér domácího celku Jose Riga doufá, že jeho celek nebude tak lehkovážný, jako v utkání na půdě Wisly. "V prvním zápase jsme měli velikou výhodu, ale přesto jsme inkasovali. Druhý poločas jsme odehráli příliš lehkovážně a zápas pro nás mohl dopadnout mnohem lépe. I tak jsme favority na postup a já doufám, že se nám podaří tuto roli potvrdit."

Utkání mezi Standardem Lutych a Wislou Krakow bude začínat minutou ticha, protože v neděli zemřel ve věku 51 let na infarkt jeden z fyzioterapeutů domácího týmu. Postupující z tohoto dvojzápasu se v osmifinále Evropské ligy utká s lepším z dvojice Hannover - Bruggy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PAOK Soluň - Udinese Calcio  (čtvrtek 19:00)
PAOK Soluň si před týdnem z Itálie přivezl nadějný výsledek 0:0 a má postupové triumfy ve svých rukou. V bouřlivém prostředí stadionu Toumbas mu bude k postupu stačit jakákoliv výhra, avšak Udinese ještě neřeklo poslední slovo a do Řecka si jede pro postup.

Řekové na stadionu Friuli využili absenci nejlepšího střelce soupeře, Antonia Di Nataleho, když proti Udinese udrželi čisté konto, a v odvetě budou držet všechny postupové triumfy. PAOKu také nahrává do karet fakt, že už jednou dokázal Udinese vyřadit. V sezoně 2000/2001 si Bianconeri přivezli do Řecka nadějný výsledek 1:0, avšak na soluňské půdě vůbec nestačili a po porážce 3:0 byli vyřazeni!

Trenér Laszlo Boloni věří, že jeho svěřenci nadějného výsledku z prvního zápasu využijí a zajistí PAOKu postup do další fáze. V něm se vítěz tohoto klání střetne s vítězem utkání mezi Alkmaarem a Anderlechtem.

Bezbranková remíza z prvního zápasu byla pro mnohé velký překpvapením, samozřejmě se vyskytly také názory, že Evropská liga je pro Udinese neatraktivní, tudíž že došlo z jejich strany k podcenění či dokonce vypuštění. Udinese však podle hráčů bere soutěž naprosto vážně a za každou cenu hodlá postoupit. "Soustředíme se výhradně na tento zápas. Víme, že budeme čelit na stadionu Toumbas bouřlivé atmosféře, ale jsme připraveni. Naše myšlenky se upínají pouze na postup do dalšího kola, věříme, že na to kvality máme. Evropská liga je prestižní soutěž, opravdu chceme uspět," rozhovořil se útočník Floro Flores.

Udinese se ale momentálně nenechází v optimálním rozpoložení. V domácí soutěži nevyhrálo už tři kola v řadě a odmítlo prozatimní třetí pozici zaručující start v předkole Ligy mistrů. Naposledy Guidolinovi hoši remizovali 0:0 s Cagliari, stejným výsledkem se rozešel i PAOK s Arisem v prestižním soluňském derby.

Také v odvetě bude hostům scházet klíčová dvojice, záložník Mauricio Isla a útočník Antonio Di Natale. Mezeru v útoku by měli společně zaplnit Floro Flores a rumunský útočník Gabriel Torje.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - Trabzonspor  (čtvrtek 19:00)
PSV předvedlo v úvodním zápase v Turecku velice solidní výkon a nakonec se radovalo z cenného vítězství. Vyhráno ale ještě určitě nemá, zvlášť po překvapivé víkendové prohře 0:3 na půdě Groningenu, který podlehl i celkům ze samého dna Eredivisie. Na druhou stranu má však výběr kouče Freda Ruttena velice zkušený kádr a do osmifinále Evropské ligy chybí už jen malý krůček. Po úvodní výhře 2:1 si může dovolit dokonce prohrát 1:0.

Domácím v prvním zápase pomohly bleskové góly, Trabzonspor už dokázal pouze snížit a ve zbývajícím průběhu PSV dobře bránilo. V lize si udrželo vedoucí příčku, ale pouze o skóre před Alkmaarem a šestý Ajax již ztrácí pouhé čtyři body. Trabzonspor je v turecké lize po 27. kole čtvrtý o tři body za Besiktasem a vedoucí Galatasaray již disponuje čtrnáctibodovým náskokem. Letos sice porazil Inter Milán v Lize mistrů, celkově se ovšem Trabzonsporu nedaří.

Trenér holandského celku Rutten se domnívá, že nedělní porážka nebude mít na jeho svěřence vliv. "Bude to úplně jiné utkání. Trabzonspor se bude pouštět do útoku, podle mě sem nemůže přijet pouze bránit." Jeho slova doplňuje i záložník Kevin Strootman. "Přivezli jsme si z Turecka velmi dobrý výsledek a dává nám velkou naději, nic to však ještě nemusí znamenat. Trabzonspor bude dělat všechno pro to, aby nás porazil," uvádí s pokorou.

Rutten zařadil do výběru tři hráče z juniorky, nicméně všechny hvězdy budou přítomné. Kvůli poranění hlavy z utkání s Nijmegenem zůstává mimo hru Georginio Wijnaldum, otazník visí nad startem Zakariy Labyada.

Kouč Trabzonsporu Senol Gunes dobře ví, v jaké situaci se nachází jeho tým, předem ale nic nevzdává. "PSV v prvním zápase ukázalo, že má nespočet talentovaných i zkušených hráčů a jako celek funguje perfektně, jeho síla je především v záloze. PSV má velkou výhodu, nic však není rozhodnuto a ve dvou poločasech se může stát ještě cokoliv. Bude to pro nás dost obtížná zkouška, v silách Trabzonsporu je ale postup reálný," uvádí hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Club Bruggy - Hannover 96  (čtvrtek 19:00)
Jeden z nejnapínavějších odvetných duelů prvního kola vyřazovací fáze Evropské ligy bude k vidění na Jan Breydel stadionu v belgických Bruggách, kam zamíří Hannover. První utkání sice dopadlo lépe pro 96ky, avšak gól vstřelený na hřišti soupeře drží vyrovnané šance i domácím.

Tradiční belgický tým se v AWD-Areně neprezentoval vůbec špatně, naopak měl po většinu času více ze hry, nakonec ovšem během posledních dvaceti minut hned dvakrát inkasoval a o vedení přišel. To ale nic nemění na tom, že svěřenci Christopha Dauma mají před sebou stále velkou možnost podívat se mezi posledních šestnáct týmů Evropské ligy. "Tak jako tak nás čeká velice těžký zápas," je si vědom Jordi Figueras.

Bruggy se však musí obejít hned bez dvou článků obranné čtveřice, zraněného Ryana Stenmana pak doplní na tribuně také Ryan Donk, jemuž nedovolí nastoupit disciplinární trest. "Ryanovo zranění je pro nás všechny velmi nešťastné, zejména pro něj samého. Na Nový rok se sotva uzdravil, a teď to musí podstoupit znovu," smutnil Daum. Na uvolněná místa by se měli postavit Almebäck a Høgli, jinak by měli být modročerní kompletní.

Dolnosaský celek po vítězném pohárovém utkání potvrdil své jarní zlepšení i proti Stuttgartu, který si do Švábska odvezl rovnou čtyři branky. H96 tak znovu dokázal, že jeho výkony prochází vzestupnou řadou, což ostatně dokazuje také fakt, že po zimní přestávce ještě nepoznal přemožitele. "Bruggy mají před sebou výhodu domácího prostředí, navíc pro ně hovoří i četnější pohárové zkušenosti," nabádá k opatrnosti Sofian Chahed.

Hosté mají před sebou takřka totožnou situaci jako ve 4. předkole se španělskou Sevillou, kdy museli také bránit těsné vedení, to se nakonec jednomu z největších bundesligových překvapení uplynulého ročníku povedlo na jedničku - postupovou remízu zařídil Mohamed Abdellaoue. A právě přítomnost norského šutéra by měla akcie Hannoveru ještě více pozvednout. "V současné chvíli je míč na naší straně," nebrání se odpovědnosti Slomka.
Club Bruggy - pravděpodobná sestava:
Kujović - Hoefkens, Almebäck, Figueras, Høgli - Van Acker, Vázquez, Zimling - Lestienne, Akpala, Rafaelov
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Haggui, Pogatetz, Schulz - Stindl, Pinto, Schlaudraff, Pander - Diouf, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - AFC Ajax  (čtvrtek 21:05)
Dvoubrankový náskok z Amsterdam Areny dává United dostatek manévrovacího prostoru, a tak se v domácím utkání proti Ajaxu představí z větší části s obměněnou sestavou. Ani tak ale nechtějí na Old Trafford opakovat nepříjemné zaváhání s Basilejí...

Manchester United dokázal po vypadnutí z Ligy mistrů vstoupit do pro něj netradiční Evropské ligy pravou nohou a po pomalejším rozjezdu přece jen zvládl utkání na Ajaxu, důležitou pojistku přidal těsně před koncem Hernández a zajistil tak Rudým ďáblům klidnou odvetu. "Zkušenost z duelu proti Basileji, kdy jsme o poločase vedli už 2:0 je stále v našich vzpomínkách. O postupujícím ještě stále není rozhodnuto, nicméně naše vedení nelze zpochybňovat," prohlásil Sir Alex Ferguson.

Ostatně, jak už bylo zmíněno, plánuje manažer Red devils oproti prvnímu vzájemnému měření sil provést některé změny v sestavě, hrát by měli především hráči, na které se v poslední době až tak často nedostávalo nebo ti, kteří se vracejí po zranění. "Je tu spousta hráčů, jimž chybí zápasové zatížení, a také těch, kteří v uplynulém období až tak často nenastupovali. Nani, Phil Jones, Ashley Young, Javier Hernández, Chris Smalling a Tom Cleverley...ti všichni potřebují hrát a bezezbytku se proti Ajaxu představí," nezastírá velezkušený Skot.

Jeden hráč se však na trávníku zcela jistě neobjeví - Wayne Rooney, kterého vyřadila ze hry bolest v krku, a protože se s ním počítá do víkendového utkání Premier League na hřišti Norwiche dostal proti Ajaxu volno. "Rooney hrát nebude. Snažíme se ho připravit na neděli," potvrdil ztrátu svého kanonýra Ferguson.

Nizozemský celek má před utkáním v Divadle snů nezáviděníhodnou pozici, avšak už první utkání mělo pro úřadujícího mistra Eredivisie jasnou odpověď - i takový soupeř jako Manchester United může být hratelný, to se potvrdilo zejména v prvním dějství. "Pokud bychom se ujali vedení, dostalo by utkání naprosto jiný rozměr. To je náš cíl. Budeme se snažit překvapit, ale samozřejmě nejsme naivní, zůstáváme při zemi," konstatoval Frank de Boer.

Hostům bude scházet zraněný Dmitrij Bulykin, jenž musel střídat už po půlhodině ve víkendovém zápase proti NEC Nijmegen, na jeho místě by se měl ukázat opět Nicolás Lodeiro. Zpátky se potom vrací Ricardo van Rhijn, který by se měl představit na pravém kraji obranné čtyřky.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Metalist Charkov - Red Bull Salzburg  (čtvrtek 21:05)
Naprostou formalitou může být pro ukrajinský Metalist Charkov domácí odveta se Salzburgem. V prvním zápase totiž rakouský celek rozdrtil před jeho fanoušky vysoko 4:0, a musely by se tak dít neuvěřitelné věci, aby tenhle náskok ztratil. Přesto nechce vůbec nic podcenit a v pohodě si dokráčet pro postup.

O Charkovu můžeme pomalu a jistě mluvit jako o černém koni letošní Evropské ligy. Doposud v této soutěži ještě neprohrál, v sedmi utkání navíc vstřelil úctyhodných devatenáct branek. Nemazal se třeba venku se švédským Malmö (4:0), nebo doma s jiným rakouským klubem Austrií Vídeň (4:1).

Z těch výsledků jde pořádný strach. A moc dobře kvality Metlistu pocítili před týdnem fotbalisté Salzburgu. Ti už v postup do osmifinále, kde se vítěz střetne buď s Olympiakosem nebo Kazaní, můžou věřit snad jen v koutku duše. A možné že až v místech koutku koutku duše. Přesto pojede do Ukrajiny se vztyčenými hlavami.

"Bylo by pošetilé mluvit o tom, že v Charkovu můžeme vyhrát 5:0 nebo že máme stále dobrou šanci postoupit," uvědomoval si kouč Ricardo Moniz. "Jedeme tam ale s cílem vyhrát a co nejlépe reprezentovat rakouský fotbal. Metalist je více než jednou nohou v osmifinále, my ale uděláme všechno pro to, abychom mu to co nejvíce znepříjemnili."

Letos právě trochu překvapivě reprezentuje ukrajinský fotbal na evropské scéně už právě pouze Metalist. Dynamo Kyjev v Evropské lize již nepokračuje stejně jako Šachtar Doněck v Lize mistrů. Mohl by tak svou poutí v této soutěži konečně zastínit oba velkokluby. Nakročeno k tomu nemá vůbec špatně.

Kouč Miron Markevič si přeje jen jediné. "Zapomeňme na výsledek z prvního zápasu. A jenom v tom fotbale pokračujme," vyzýval. "Musíme hrát s velkou touhou. A to i proto, že poté budeme devět dní bez soutěžního zápasu, než nám začne liga. Je tak důležité, aby si hráči udrželi kondici v plné síle."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - AZ Alkmaar  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté Anderlechtu vstupují do odvetného utkání v mírné nevýhodě, ovšem mají stále slušnou šanci postoupit do dalšího kola. Na půdě Alkmaaru totiž prohráli těsně 0:1 a nyní se v domácím prostředí pokusí zaváhání odčinit. Anderlecht letos prožívá vcelku slušnou sezónu, o čemž svědčí plný bodový zisk v základní skupině a také suverénní postavení v belgické lize. Nicméně ani Alkmaaru se nevede špatně.

Ten je totiž v tabulce na druhém místě pouze o skóre za PSV, a i když v poslední době ztrácí zbytečně body, tak je stále ve hře o titul. Nepovedlo se mu právě minulé střetnutí v Utrechtu, kde prohrál po špatném prvním poločase 0:3. Nicméně hrál téměř skoro celý zápas v oslabení a jedno zaváhání se dá odpustit. Anderlecht je naopak naprosto suverénní, před druhými Bruggami vede už o sedm bodů a třetí Gent ztrácí dokonce korálků dvanáct.

Záložník domácího výběru Guillaume Gillet si myslí, že by měl být Anderlecht agresivnější směrem dopředu, pokud chce myslet na postup. "Se svým výkonem jsme nebyli spokojeni, chyběla nám tvrdost a dynamika. Víme, že o víkendu prohrál soupeř v lize 3:0 a pokusíme se této výhody využít. Jsme schopni udržet čisté konto, dokázali jsme to v Evropské lize už několikrát," dodává jedním dechem domácí špílmachr.

Kapitán holandského týmu Niklas Moisander se obává, že belgický protivník bude hrát lépe. "Od Anderlechtu očekávám lepší výkon než v minulém zápase. Celou soutěží prochází bez jediné ztráty, teprve naše hra mu nesedla. A já doufám, že mu nesedne ani v domácím prostředí. Musíme vycházet ze zabezpečené defenzívy. Na utkání s Utrechtem už nemyslíme, je před námi další velice důležitá zkouška," uvedl finský bek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - SS Lazio  (čtvrtek 21:05)
V jednom z nejatraktivnějších duelů celého šestnáctifinále se španělské Atlético Madrid v odvetném utkání doma postaví proti italskému Laziu. První zápas skončil překvapivě jasným vítězstvím Atlética na půdě Lazia 1:3 a šance španělského celku na postup jsou tak obrovské. Lazio však nedá svou kůži zadarmo a chce z pozice outsidera zaútočit na postup.

V prvním duelu šlo Lazio v prvním poločase sice do vedení zásluhou Miroslava Kloseho, ale hosté z Atlética dokázali ještě do poločasu stav utkání otočit ve svůj prospěch, když se trefili Adrián a Falcao. Ve druhém dějství přidal druhý gól Falcao a zadělal tak na velmi dobrý výsledek svého týmu ze hřiště soupeře.

Atléticu se nyní navíc daří také v lize a svou pohodu dokázal přenést i do evropských pohárů. V ligové soutěži madridský tým neprohrál už sedm zápasů v řadě a dotáhl se na dostřel elitní čtyřce. Lazio naopak v lize podává velmi nevyrovnané výkony a svou špatnou formu potvrdilo i v posledním ligovém kole, ve kterém podlehlo Palermu vysoko 5:1.

Záložník italského klubu Matuzalem Francelino doufá, že o postupu rozhodnuto není a že se jeho celek v Madridu o osmifinále porve. "Vím, že musíme v Madridu vstřelit tři branky, ale nic není nemožné. Dle mého názoru jsme na tom výkonnostně podobně, a pokud se nám povede první poločas, můžeme uspět."

"Atlético je nesmírně kvalitní tým, ale my půjdeme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit a můžeme pouze získat. Oni teď postoupit musí a budou pod tlakem. Máme kvalitní hráče, kteří můžou utkání rozhodnout v náš prospěch," dodal Matuzalem.

Lazio si nyní prochází také krizí, co se týče složení kádru. V odvetě proti Atléticu se bude muset obejít bez Miroslava Kloseho a také bez Tommasa Rocchiho. V útoku tak dost možná dostane od začátku šanci český útočník Libor Kozák, na lavičku se podívá sedmnáctiletý talent Antonio Rozzi. Pozitivní zprávou pro trenéra Reja je, že se do sestavy vrací záložník Stefano Mauri, který si prodělal dlouhodobější zranění.

Na druhé straně varuje před odvetou střelec dvou gólů z prvního duelu Falcao. "Uhráli jsme v Itálii velmi dobrý výsledek, ale jsme teprve v poločase. Lazio je nebezpečné a my si musíme dávat na domácí půdě pozor a postup si pohlídat. Pokud k utkání přistoupíme stejně jako k tomu v Římě, nemusíme se bát ničeho," řekl kolumbijský kanonýr.

Na straně Atlética bude chybět tvůrce hry záložník Diego, kterého trápí lehké svalové problémy od víkendového utkání proti Gijónu. Hrát nemůžou kvůli zranění ani Antonio Lopéz a Arda Turan. Naopak kvůli karetnímu trestu nenastoupí Mario Suaréz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Viktoria Plzeň  (čtvrtek 21:05)
Plzeňští stojí před soubojem, který rozhodne o pokračování či konci jejich letošní pohárové cesty. Aby se v Evropské lize udrželi, musejí ve čtvrteční odvetě 2. kola na hřišti Schalke 04 odpovědět na domácí remízu 1:1. To znamená, že potřebují minimálně jednou skórovat a zároveň neprohrát, což ještě žádný tým v Gelsenkirchenu nedokázal.

Nepovedlo se to Spartě, Slavii a dvakrát Liberci. Plzeňané ale věří v senzaci, i když se v Německu musejí obejít bez distancovaného kapitána Pavla Horvátha. Západočeši také doufají, že ve vyhlášené Veltins Areně zužitkují zkušenosti z podzimní fáze Ligy mistrů, v níž venku vyhráli všechny tři zápasy v předkolech a pak se poměřili s Barcelonou a AC Milán.

"Něčím jsme si už na podzim prošli a nepojedeme na Schalke tak vystrašeně, jako když jsme ty velké stadiony viděli poprvé," řekl obránce František Rajtoral, kterého před odvetou povzbudilo také premiérové povolání do reprezentace.

Plzeň se sice blýskla v Lize mistrů, ale proti Schalke je pořád trpaslíkem. Viktoria má desetkrát menší rozpočet, stojí proti týmu, ve kterém je ústřední postavou slavný španělský kanonýr Raúl, se 71 trefami nejlepší střelec historie Ligy mistrů. V útoku Schalke září Nizozemec Huntelaar, elitní bundesligový kanonýr, který se dělí o prvenství v čele střelců s Gómezem z Bayernu. Právě Huntelaar svoji vyrovnávací brankou v prvním zápase zajistil Schalke slušnou výchozí pozici do odvety.

"Mě třeba Huntelaar ze spánku nebudí, takové problémy nemám. Záleží jen na nás samotných, jak těžký si ten zápas uděláme. Víme, na co si dát pozor," řekl obránce Václav Procházka. "Naši hráči se sami v prvním zápase přesvědčili, že se s nimi dá hrát. Teď nás sice čeká ještě složitější zápas před plným stadionem, ale o to víc by nás to všechno mělo motivovat. Už jsme několikrát v pohárech ukázali, že venku hrát umíme," řekl kouč Pavel Vrba.

V Schalke ale věří, že klub může letos napodobit svůj největší úspěch z roku 1997, kdy také s pomocí českých legionářů Jiřího Němce a Radoslava Látala triumfovalo v Poháru UEFA. Na lavičce byl stejně jako nyní Huub Stevens, pro fanoušky hornického klubu nejlepší kouč uplynulého století. Také Plzeň vzývá opakování historie: v roce 1998 Schalke z Poháru UEFA po penaltách vyřadila pražská Slavia a tým Viktorie sní o podobném scénáři.

Schalke už v minulé sezoně postupem do semifinále Ligy mistrů naznačilo své trvale vysoké ambice. A do Plzně poslalo v neděli jasný vzkaz, když v ligovém utkání rozstřílelo 4:0 Wolfsburg s nedávnou oporou českého mistra Petrem Jiráčkem.

"Jejich poslední výsledek budí respekt, ale jsem přesvědčený, že nás tam čeká jiný zápas," řekl Vrba. "Nebudeme hrát s tak vysunutou obranou jako Wolfsburg, vyjdeme z toho, jak jsme se prezentovali minulý čtvrtek. Zhustíme střed hřiště a chceme při každé příležitosti vyjíždět na útočnou polovinu," plánoval. Zatím neřekl, kdo nahradí v sestavě distancovaného Horvátha. "Problém to je, ale máme připravené náhradní varianty. Stejně na Pavla nemůžeme spoléhat donekonečna, musíme se připravovat na to, až tady nebude," poznamenal Vrba.

Místo Horvátha možná nastoupí Trapp. Západočeši, které mají v Gelsenkirchenu hnát na zteč přes tři tisícovky jejich fanoušků, naopak už počítají s uzdraveným reprezentačním záložníkem Petrželou. Ten vynechal ligový zápas v Teplicích, kde Plzeň po přestřelce vyhrála 4:3. Také domácí hlásí velkou ztrátu: v neděli se zranil první brankář Unnerstall, jehož místo zaujme Hildebrand.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 21:05 (ČT4), hlavním rozhodčím je Ir Alan Kelly.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Učida, Metzelder, Papadopulos, Fuchs - Höger, Jones - Farfán, Raúl, Draxler - Huntelaar.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Čech - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský - Trapp, Darida - Petržela, Kolář, Pilař - Bakoš.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sporting CP - Legia Varšava  (čtvrtek 21:05)
Lisabonský Sporting dokázal pod vedením Sá Pinta v Polsku vyválčit remízu 2:2, která dává směrem k odvetě velké naděje na postup. O ten se ale ještě svede krutý boj, neboť i Legia prokázala kvality a bude se chtít porvat o naději.

SCP ve Varšavě hned dvakrát prohrával, pokaždé se ale dokázal do utkání vrátit a nutno dodat, že mu v tom výrazně pomohli střídající hráči - jak Daniel Carriço, tak i André Santos dokázali po nástupu do zápasu svému týmu výrazně pomoci. "Legia je silný soupeř s výborným přístupem a dynamikou. A s tímto vším se budeme muset znovu vypořádat, jsme ale dobře připraveni," nepochybuje bývalý reprezentační útočník.

Velkou nepříjemností je pro domácí celek fakt, že nebude mít k dispozici Oquchi Onyewua, kromě něj pak nově chybí také Fabián Rinaudo, jenž si částečně obnovil dlouhodobé zranění kotníku a mimo hru by měl být minimálně deset dní. Americký obránce si pak na marodce pobude trošičku déle. "Jsem zklamaný, že nám nemohou pomoci, neboť jde v obou případech o velké profesionály," zamrzelo Sá Pinta.

Jak už bylo mimo jiné řečeno, tak polské mužstvo se v domácím utkání neprezentovalo vůbec špatně, teď ale potřebuje podobný výkon zopakovat i na Estádio José Alvalade, aby mohlo i nadále pomýšlet na postup do osmifinále. "S ofenzivou musíme být opatrní, potřebujeme se zaměřit na naše silné stránky. Pokud je budeme dodržovat, pak budu spokojený," nabádá Marcin Komorowski, pro nějž znamená nadcházející utkání společně s Maciejem Rybusem derniéru v dresu Legie, oba se stěhují do Těreku Groznyj.

Poláci potřebují v Lisabonu bezpodmínečně skórovat, k tomu jim ovšem nepomůže Miroslav Radović, naopak by měla být připravena dvojice Vrdoljak - Gol, případně Daniel Ljuboja, jenž ale začne nejspíš jen na lavičce. K dispozici je po dlouhodobém zranění také už Michal Hubník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (193)

Přidat komentář
EL Gringo

Ajax dnes musi!!

Reagovat
MySch017

Reagovat
Free_player

Reagovat
mithro

haters gonna hate

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně nahnutá je budoucnost Ashleyho Colea v Chelsea. Podle zdrojů anglického deníku The Sun je majitel klubu Roman Abramovič připraven prostořekého zadáka po sezoně uvolnit z kádru. V podobné pozici se nejspíš ocitne také záložník Frank Lampard, jeden ze symbolů „blues“.

Oba angličtí reprezentanti jsou na černé listině poté, co se v neděli dostali do kontroverze s trenérem André Villas-Boasem, jehož metody na interní schůzce kritizovali.

„Pokud zpochybňují rozhodnutí manažera, jako by zpochybňovali verdikty majitele,“ uvedl zdroj Sunu. „Angažování André Villas-Boase byla Abramovičova osobní volba. V minulosti sice dal na názory starších hráčů, kteří byli nespokojeni s trenérem. Jenže tentokrát je z těch stížností otrávený.“

Cole s Lampardem dostanou podle všeho zelenou ke hledání nového zaměstnavatele. A to přesto, že mají v Chelsea platný kontrakt do léta 2013.

Londýnský velkoklub, zmítaný vnitřními problémy a mizernými výsledky, hodlá také posilovat. V Arsenalu si vyhlédl ofenzivního záložníka Thea Walcotta, za něhož nabízí útočníka Daniela Sturridge.

Nejistá zůstává rovněž budoucnost čtyřiatřicetiletého kouče Villas-Boase, který sice má stále podporu ruského oligarchy, ale je pod ostrou palbou veřejnosti.

„Mně se líbí,“ napsal novinář Steve Wilson ve svém komentáři na webu BBC. „Když v Neapoli nepostavil Lamparda s Colem, ukázal silný charakter. Tohle se mu v budoucnu vyplatí,“ mínil.

Tosou věci v chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nechá odejít Franka, tak se proti němu všichni vzbouří!

Reagovat
smazaný uživatel

co bys řekl na výměnu Walcott Sturridge

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je přesně cesta ven. Nechat Boase dělat jeho práci a vyčistit vzduch. A někdy je to zkrátka tím, že starší hráči u svého vrstevníka kouče zkrátka autoritu těžko naleznou. Tohle je něco, co znám přímo z vlastní zkušenosti. Starého psa novým kouskům nenaučíš, zvláště pokud se nechce aspoň trošku přizpůsobit. Chelsea čeká velký přerod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale výměna Sturridge za Walcota by byl fail jak prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to každopádně. Já spíš mluvím o těch jménech jako Cole a Lampard.

Reagovat
terry

Reagovat
DelPiero137

To je vakt vystrel naslepo, hadam to nespravia.

Reagovat
smazaný uživatel

Velky prerod z top klubu na lehce naprumerny tohle je bohuzel kruta realita pod Boasem uz Chelsea top klub nebude.Pokud se nekvalifikujou do LM tak to bude prvni hrebicek do rakve a pri soucasnych financnich pravidlech se z toho uz Chelsea nevyhrabe. Vzdy lakala na velke platy a trofeje , momentalne nebude moct nabidnout ani jedno..

Reagovat
OtecJaJ10

přestal jsem číst u věty: "Podle zdrojů anglického deníku The Sun"

Reagovat
soukup

Reagovat
Free_player

jen at ! a budou v hnoji ještě víc

Reagovat
vodka

výměna Sturridge - Walcott by byla teda světová

Reagovat
kiwwi

tak blby Boas byt nemoze

Reagovat
Rssa

Být Arsenalem, tak to beru všemi deseti...

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně nahnutá je budoucnost Ashleyho Colea v Chelsea. Podle zdrojů anglického deníku The Sun je majitel klubu Roman Abramovič připraven prostořekého zadáka po sezoně uvolnit z kádru. V podobné pozici se nejspíš ocitne také záložník Frank Lampard, jeden ze symbolů „blues“.

Oba angličtí reprezentanti jsou na černé listině poté, co se v neděli dostali do kontroverze s trenérem André Villas-Boasem, jehož metody na interní schůzce kritizovali.

„Pokud zpochybňují rozhodnutí manažera, jako by zpochybňovali verdikty majitele,“ uvedl zdroj Sunu. „Angažování André Villas-Boase byla Abramovičova osobní volba. V minulosti sice dal na názory starších hráčů, kteří byli nespokojeni s trenérem. Jenže tentokrát je z těch stížností otrávený.“

Cole s Lampardem dostanou podle všeho zelenou ke hledání nového zaměstnavatele. A to přesto, že mají v Chelsea platný kontrakt do léta 2013.

Londýnský velkoklub, zmítaný vnitřními problémy a mizernými výsledky, hodlá také posilovat. V Arsenalu si vyhlédl ofenzivního záložníka Thea Walcotta, za něhož nabízí útočníka Daniela Sturridge.

Nejistá zůstává rovněž budoucnost čtyřiatřicetiletého kouče Villas-Boase, který sice má stále podporu ruského oligarchy, ale je pod ostrou palbou veřejnosti.

„Mně se líbí,“ napsal novinář Steve Wilson ve svém komentáři na webu BBC. „Když v Neapoli nepostavil Lamparda s Colem, ukázal silný charakter. Tohle se mu v budoucnu vyplatí,“ mínil.

Tosou věci v chelsea

Reagovat
Wat

Snad si Charkov udrží jejich skvělou sérii i dnes. Jinak pěkné kurzy na PAOK a Hannover.

Reagovat
Wat

*svoji

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli dneska uhodne někdo experta tak ho budu uctívat

Reagovat
smazaný uživatel

Udine !

Reagovat
smazaný uživatel

výběr na ČT opět naprosto úžasný To tam opravdu místo té Valencie nemohli dát něco lepšího

Reagovat
smazaný uživatel

a co tam je lepšího prosimtě?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co bys chtěl, aby tam dali. Žádný lepší zápas tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

od sedmi hraje třeba PAOK - Udinese nebo třeba to Bilbao nebo Bruggy vše jasně lepší volba než toto

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, mně to lepší nepřijde, ale každý má jiný názor. Každopádně musíš uznat, že jsou to reativně srovnatelné zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo ale jde i o skore z prvního zápasu. Klidně si troufám říct že ve Valencii je rozhodnuto.

Reagovat
stas87

bruggy-hannover moze byt dost ofenzivny futbal

Reagovat
soukup

no a pak by tady zas nadávali lidi že je nějaký Řecko nezajímá, zavděčit se všem nejde, prostě tam dali souboj týmů z PL a PD a Valencii jako známý jméno, ten výběr jde pochopit

Reagovat
smazaný uživatel

Horší jsou jen PSV a Twente.

Reagovat
rufus

A to možná ještě ten zápas Valencie začne se zpožděním, protože před tím dávají kvalifikaci závodu v letech na lyžích.

Reagovat
smazaný uživatel

to je samozřejmě v pořádku na to MS v letech se těším

Reagovat
rufus

To já taky, i když dnes ani zítra nebudu mít čas to sledovat v TV. Ale hlavně až čas bude, tak skoky jedině na Eurosportu.

Reagovat
FORZAMILAN

Určitě měli vybrat ten zápas z Řecka, ze stadionu Toumba, tam není nic rozhodnuto. Navíc ta pekelná atmosféra v řecku

Reagovat
soukup

Stoke City (4-3-3): Sorensen; Delap, Woodgate, Huth (C), Collins; Diao, Palacios, Arismendi; Jerome, Jones, Fuller.

Subs: Begovic, Dawson, Shotton, Pennant.

Se na to Pulis vysral ještě desetkrát víc než sem čekal, kdo můžete dejte Valencii v hcp

Reagovat
smazaný uživatel

Mas cist diskuze pod preview

Reagovat
soukup

jo už sem tu někde četl, kdo zůstal doma, ale stejně by mě nikdy nenapadlo, že bude Delap na beku místo Shottona a Pennant na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mne to prijde rozumny, postup uz byste po prohre doma stejne nevyvalcili a v lize se trapite a cekaji vas dva domaci zapasy s novacky, ktery musite zvladnout vzhledem k dalsimu losu. Bude lepsi, kdyz si ted zahraji nahradnici, jen me mrzi, ze mezi ne patri Sorensen a Jones

Reagovat
smazaný uživatel

Diao, Palacios, Arismendi

Tohle je nejlepsi zaloha, jakou muze clovek zazit

Reagovat
soukup

poprvé v životě uvidím hrát Arismendiho, skoro ani nevím jak vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli sem to pochopil tak Valencia - Stoke na CT4 ?

Reagovat
mickey mouse

Jo, ale pravděpodobně se zpožděním, teď tam dávají skoky

Reagovat
vodka

no ty vole Diao ještě žije?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak v EL hraje pravidelne od zacatku

Reagovat
vodka

a jo vlastně, už si na ty sestavy ze skupin vzpomínám...

Reagovat
smazaný uživatel

Spis me prekvapilo, ze vzal Collinse. I kdyz jsou jeho dny u Potters uz secteny, takze je to spis dalsi dukaz toho, ze to jedou jen odehrat

Reagovat
soukup

taky je to řekl bych takový poděkování za služby co dřív pro tým odvedl. Pulis na tohle docela dává a hráče umí ocenit i když už třeba nejsou pro budoucnost prespektivní

Reagovat
smazaný uživatel

Má někdo číslo na spocast na stoke?

Reagovat
Al Capone

Ajax, Netopýrci a Schalke postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti skokum a letum na lyzich, ale opravdu je kvalifikace tak dulezita? Zvlast kdyz jediny cesky skokan, ktery lety umi, letos formu nema.

Reagovat
Al Capone

co taky čekat od blbů kteří před El Clásicem upřednostní hokej

Reagovat
smazaný uživatel

jo to byl tehdy super tah za což zasloužili oprávněnou pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

důležitější než zápas Valencie - Stoke určitě

Reagovat
vodka

tak zase nemožeš čekat, že to 5 minut před koncem vypnou. Toto já naopak schvaluju, že to dovysílají do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, asi mas pravdu, mozna to ode me byla jen alergicka reakce na Vlaskovy sracky

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že závody už bude komentovat klasicky Svačina.

Reagovat
FORZAMILAN

Udine

Reagovat
vocasisko

Ota Black se vyznamenal, v dnešním večerním zápase si můžeme prohlednout zápas B týmu Stoke proti B týmu Valencie, příjemnou zábavu.

Reagovat
stas87

diouf preco vlastne odisiel z manchesteru?to ho nechcel ferguson poslat niekam na hostovanie na ostrovoch?

Reagovat
kiwwi

velky pretlak utocnikov...nepresadil by sa a lepsie pre neho ked siel hrat prvoligovy futbal

Reagovat
stas87

jo,to chapem ze by si v manchesteri nezahral,len som myslel ze po nom siahne niekto z PL,vyzera ze je to dobry utocnik s dobrym vyberom miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, rozhodne mel dostat vic sanci Ma jen obcas problemy se zpracovanim, jinak je to sikovny hrac.

Reagovat
stas87

no jeho prichod vlastne posadil ya konana co bol zohraty utocnik s abdellaouem,mimochodom to je moc sikovny hracik da sa najst aj prestupova ciastka?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvilo se o 1,5m £.

Reagovat
stas87

tak to je zadarmo,ak sa vykope tak ho predaju za nejakych 6 ci 7 milionov euro

Reagovat
kiwwi

suma nebola zverejnena, ale nebude to vela

Reagovat
kiwwi

tiez som to cakal...neviem preco sa tak dohodli nakoniec

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, Kenwyne mohl zavrit hubu vsem tem posmevackum po prvnim zapase

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Rssa

Na co koukat? Kde se dá čekat dobrý fotbal?

Reagovat
stas87

zkus 96ky,srandovne momenty,riadne sa pritvrdilo a je to aj zaujimavy,rychly futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou tam špatné momenty, ale fotbal celkově nic moc

Reagovat
stas87

no hlavne pander mal slaby zaciatok,bruugy to neunasaju hrozne,ja to mam zapnute kvoli mohamedovi,idealny partak k pizzarovi

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK - Udine není špatný zápas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rssa

Tak koukám na toto, ostatní je takové volaké čudné

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK teď bude muset do plných, ještě to může být zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

Valencie gol a je po fotbale

Reagovat
kiwwi

ty vole, jak ho moze tak pustit ten bek

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
alcantara

Co za magorov su komentatori na CT4? Hrozne blaboly.

Reagovat
kiwwi

preco vlastne Jones nehrava namiesto pinokia pravidelne?

Reagovat
soukup

protože pinokio dává góly a Jones ne

Reagovat
kiwwi

a spolu by to neslo?

Reagovat
soukup

nešlo, lezli by si do zelí, navíc když se vezme jejich styl hry a přednosti, tak Crouch by musel hrát gólovýho second strikera pod Jonesem, což by byl asi jeden z nejvtipnějších obrazů v historii fotbalu

Reagovat
kiwwi

to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

No trošku jsem doufal že Trabzon pozlobí PSV , ale asi jsem jejich sílu hrubě přecenil. Udinese mě nesmírně těší

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl za to ,že je TO Stoke no.

Reagovat
smazaný uživatel

a není ?

Reagovat
smazaný uživatel

komentátoři vnucují ,že je to TEN.

Reagovat
kiwwi

no v slovencine tak narychlo nepoznam mesto ktore by bolo "TO" a nekoncilo sa na samohlasku, vsetko ostatne je TEN a TA, cize to hovoria spravne podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad koupené, ne? Nebo si vážně Stoke nepřihraje víc jak třikrát za sebou? Ale jinak se mi to ani trochu nelíbí, hrajem jak frajírci, hrozně namistrovaně. Parejo hrůza, absence Tina či Banegy se uprostřed hrozně projevuje.

Reagovat
alcantara

Strasny zapas, sestprudove dilanice v strede ihriska, kazdy si beha ako chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tragédie, ten přístup obou týmů je hrozný už od první minuty..

Reagovat
soukup

koupený to není, holt hraje béčko, navíc tři přihrávky ve středu od Stoke bys moc neviděl ani v nejsilnější sestavě, ne že by to neuměli, ale prostě tak nehrajou, nákop na Crouche/Jonese, ti podrží míč a nějaký nahrávky se můžou řešit u vápna soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

I tak se mi to od vás zdá strašně vypuštěné.. vím že se nemůžete ve velkým hrnout dopředu, ale přijde mi jako by jste úplně rezignovali už před odletem z ostrovů (i ta soupiska a počet střídajících tomu nasvědčuje) a vypadnutí z EL pro vás bude vysvobozením.. přitom jste klidně mohli dát gól a být ve hře, psychika není naše silná stránka

Reagovat
soukup

vypadnutí nebude vysvobozením. Stoke si EL prostě užívá, cíl byl dostat se do skupin a pak prostě jít co nejdál, o tomhle dvojzápase se všichni vyjadřujou jako o takové odměně za práci v posledních pěti letech a už jen to hrát s týmem jako Valencia je braný za událost. Vypuštěný to sice je, na druhou stranu u Stoke je celkem jedno kdo je na hřišti, on ten gól z autu může přijít s kýmkoli a obrana s útokem jsou pořád velmi kvalitní hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Na zacatku mi to prislo koupeny spis opacne, kdyz jsem videl, ze se tahle sestava Potters malem snadno dostala do dvougolovyho vedeni

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, hráli jsme jak frajírci, úplně bez respektu.. a málem se to vymstilo

Reagovat
vodka

za Stoke z této sestavy v lize nastupují momentálně akorát Sorensen, Delap, Huth a jakžtakž Woodgate a Palacios. Jones je z formy, zbytek lavičkáři a tribunáři...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím že je to vesměs béčko, ale i tak - viz komentář k soukupovi

Reagovat
soukup

na druhou stranu tribunář Fuller je pořád zatraceně zajímavej hráč

Reagovat
kiwwi

MUFC Starting XI : De Gea ; Rafael Jones Smalling Fabio ; Nani Cleverley Park Young ; Hernandez, Berbatov.

Reagovat
kiwwi

dvojicky, Clev a Berba

Reagovat
kiwwi

MUfC Subs : Amos Evra Evans Giggs Carrick Welbeck Scholes

Pogba ani na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

Muselo se mu něco stát, jinak to vůbec nedává smysl.

Reagovat
kiwwi

Previously: 'Where's Ravel, what's up?' when reserve team was announced. Now: 'Where's Pogba, what's happened?' for first team. #Progress.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten utok!

Reagovat
vodka

to sem se teda dožil doby, kdy nejdefenzivnější záložník v záloze je Park

Reagovat
CubONE

a to je kridlo

Reagovat
smazaný uživatel

A taky, ze Potters hraji proti tymu z PD a maji na hristi dva hrace, kteri hrali PD

Reagovat
CubONE

obrovsky za Berbu!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte že je Lazio dneska schopné to otočit ? já na ně koukal proti Palermu a nevypadají moc v pohodě.

Reagovat
vodka

100. pro MUFC

Reagovat
kiwwi

poistene

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

100. pre Manchester United

Reagovat
pajamu

Jones kapitánem, pěkný.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

dal bych to Parkovi ale

Reagovat
kiwwi

preco, Park je strasne plachy futbalista, navyse tak divne rozprava po Anglicky

Reagovat
Tomanatura

Za jeho pusobeni u nas by si to zaslouzil, ale SAF ty kapitany proste vybira jinak, no. Scholes snad ani kapitan nebyl, ne?

Reagovat
kiwwi

ale hej, parkrat bol

Reagovat
vodka

no, ale jenom když se dohrávalo a někdo mu tu pásku dal...

Reagovat
vodka

a při rozlučce s aktivní kariérou

Reagovat
Tomanatura

Ja si nepamatuju ani jeden zapas teda, ale je to mozny.

Reagovat
kiwwi

The United manager said: "I didn't think about making Paul captain as he would regard it as a punishment, he really would.

"There are some players who just would not enjoy it and Paul is one of them. He just prefers to get on with his game.

Reagovat
cristiano.K.

já si pásky u Kenwyna nevšiml

Reagovat
kiwwi

musis za kazdu cenu trolovat?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Rssa

Vtipné, jak kdyby Busquets nebo Pepé protestovali proti simulacím...

Reagovat
Swarley

Reagovat
cristiano.K.

Jones odmítl postup doufám,že Stoke, co nejrychleji vyrovná

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Kozák v základu. Snad tam šoupne fíka

Reagovat
smazaný uživatel

ten spolukomentátor je Marcel Lička ?

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese dneska famózní Itálie má letos poháry dobře rozjeté, škoda Interu kurňa , na remízu to bylo .

Reagovat
smazaný uživatel

copak oni neremizovali,

Reagovat
smazaný uživatel

hmm v nastaveným čase sem to vypl. Bral sem 0:0 jako konečný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

něco mi říká, že Udinese nalosují jeden z Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

nebo se nelosuje? mám v tom zmatek

Reagovat
FORZAMILAN

Příští kolo se nelosuje, Udine budou hrát s postupujícím Alkmaar/Anderlecht

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že ne, Udinese by mělo jít na jednoho z dvojice Anderlecht-Alkmaar, alespoň podle pavouka

Reagovat
smazaný uživatel

Udine pujde na AZ

Reagovat
smazaný uživatel

Dík...

Reagovat
kiwwi

takze my Bilbao...na jednu stranu jeden z najsilnejsich superov co tam ostal, na druhu stranu to bude krasny futbal

Reagovat
kiwwi

hlavne nech to udriza, nechcem Rusakov

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bych to nerikal s takovou jistotou byt tebou Celkove je to hodne neprijemny los, at uz postoupi kdokoliv.

Reagovat
stas87

mozes mi v skratke popisat tu zmenu ze tuto sezonu sa taliansku dari v europe?minule roky nemali moc dobre ale tuto sezonu vyleteli vsetci,okrem as

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řekl, že to je zčásti nepopíratelnou kvalitou na straně italských týmů, když nemají zraněné a za další... pár soupeřových týmů jim to dost usnadnilo.

Reagovat
Shevchenko

Teď počítám fantu, dohrávka 21. kolo, máš 42,5 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

fanta mě přestává bavit...s tímhle systémem, který není moc spravedlivý

Reagovat
Shevchenko

Není to spravedlivý systém, ale mě baví víc, i když na něj doplácím. Jinak to kolo se teda povedlo. Jen já a M11 jsme odehráli s plným počtem hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to loni bavilo taky, když jsem hrál o titul teď mám 2x víc obdržených branek než ty třeba, asi mě nemáte rádi...

Reagovat
Shevchenko

Já mám suverénně nejlepší útok, nejlepší obranu a ztrácím 6 bodů na Tsigiho.

Reagovat
Tomanatura

Taky je smyslem si vybrat hrace, kteri maji nejstabilnejsi formu. Ono se taky muze stat, ze treba hrac X da kazdy 3. zapas 4 goly, ale ty ostatni zapasy odejde s prazdou. Mne se zda fer, ze hrac Y, ktery dava kazdy zapas 1-2 goly, je pred tim hracem.

Reagovat
Shevchenko

No nevím jestli je to zrovna můj případ, snad jen Miccoli teď chytil neskutečnou formu a já z toho teď těžím.

Reagovat
soukup

prý velký příslib pro Stoke Diego Arismendi, chcípám smíchy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Lazio (4-2-3-1): Marchetti; Zauri, Dias, Diakitè, Lulic; Ledesma, Zampa; Candreva, Hernanes, Mauri; Kozak. A disp.: (Bizzarri, Biava, Fagioli, Serpieri, Matuzalem, Gonzalez, Rozzi) All. Reja.

ZAMPA FORZA LAZIO pre Edyho musíme postúpiť, bojovať za neho treba

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo komentuje Vale-Stoke prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

Lípa tam je

Reagovat
smazaný uživatel

+? Právě ten druhý mě zajímá,neznámý pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Lička

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to Marcel Lička

Reagovat
smazaný uživatel

mě dost vadí. já bych ho vyhodil.

Reagovat
vocasisko

oba komentátoři na odstřel, ten druhej "spolukomentátor" jako bonus působí děsně monotónně a nedá se poslouchat

Reagovat
smazaný uživatel

To zakončení Brug je příšerné. Tolik šancí co tam mají a jak to pokaždé zazdí...

Reagovat
Tomanatura

Athletic to musi udrzet, chci hrat s nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Za co hraješ?

Reagovat
Tomanatura

v FM za Burnley, 3x za 4 roky v LM, rok 2017

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz se toho nebojí

Reagovat
Rssa

Amorebieta zas řádil?

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke dneska ukazalo svuj typickej reznickej styl , chudaci nekteri hraci Valencie takovej Rami byl solidne pokopanej/poslapanej a nevim co vsechno a Jerome byl prase c.1.

Reagovat
soukup

tojo dupnul tam na něj slušně, jen nevím, kde se mu vzala krev na koleni, protože z toho záběru mu dupl na ruku a kolene se vůbec nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

To uz mel asi z nejakyho predchoziho souboje.

Reagovat
soukup

Valencia zaslouženě, čekal sem teda spíš neprohru doma a 3:0 venku, ale EL byla hezká, snad v ní příště Stoke bude dřív než za třicet let.

líbili se mi Jones a Huth, nadstandart předvedl i Jerome, sem rád, že si zahrál Fuller, špatní Woodgate a střed zálohy no comment... nasral mě Pennant jestli si takto říká o základní sestavu, tak v ní zase chvíli nebude, nic neukázal, vztekal se, nekvalitní centry... Jo a parádní skluz Shottona

Reagovat
smazaný uživatel

Udine pěkně No, doufám, že se na to dál nevysere, protože ten tým minimálně na semifinále má (i když letos je v EL tvrdá konkurence)

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese dobrý výsledek . Lazio snad zabojuje a poĎme teda na Plzeň

Reagovat
vodka

tak Park je kapitán nakonec

Reagovat
Tomanatura

bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká příjemná změna , Bosák u něj se člověk nenudí, né jak ta Lípa

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tam nehlídal Huntelaara co

Reagovat
Tomekcz

kdo tak blbe vyrazil tu strelu

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Do repre s ním!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele