Evra se definitivně upsal Juventusu

21.07.2014, 16:58
Aktuality
Patrice Evra sice nedávno o rok prodloužil smlouvu s Manchesterem United, podle očekávání však nakonec přece jen odchází do italského Juventusu, kde by měl působit minimálně dvě následující sezóny. Bianconeri za zkušeného beka zaplatí 1,2 milionu liber.

Evra přišel do Manchesteru v roce 2006 z Monaka, kde se v pouhých 24 letech stal kapitánem týmu, jenž následně dovedl až do finále Ligy mistrů. Během úvodního půlroku toho Francouz se senegalskými kořeny příliš nenahrál, postupně však ze sestavy vytlačil Gabriela Heinzeho a stal se dlouholetou oporou.

Celkem za ManUtd 33letý Evra odehrál během devíti sezón 379 zápasů, ve kterých se desetkrát zapsal do střelecké listiny. "Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že je správný čas, abych Manchester United opustil," rozloučil se Evra s fanoušky na oficiálních klubových stránkách. "Tento klub však navždy zůstane v mém srdci," dodal.

S Rudými ďábly pochopitelně nevysoký hráč slavil plno úspěchů, včetně pěti ligových prvenství, tří triumfů v domácím pohárů, výhře v Lize mistrů nebo Mistrovství světa klubů. Evra si rovněž vysloužil tři nominace do nejlepšího týmu Premier League a v roce 2009 byl zařazen do nejlepšího týmu UEFA a FIFA. Za Nemanju Vidiče také zastupoval United v roli kapitána.

Autor: Jiří Vojík / juventus.com, manutd.com

Komentáře (1347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele