Evertonu po další porážce došla trpělivost a propustil Koemana

23.10.2017, 14:52
Aktuality
Ronald Koeman za sebou už má poslední zápas ve funkci manažera Evertonu. Liverpoolský celek nezvládl první čtvrtinu nové sezony a jeho představitelé se dnes odhodlali ke změně kormidelníka...

Koeman přišel k týmu před loňskou sezonou, v níž s Evertonem obsadil sedmé místo. Nový ročník Toffees začali sérií šesti soutěžních duelů bez prohry, z posledních třinácti utkání ovšem odcházeli jako vítězové jenom dvakrát a v tabulce Premier League jsou až na osmnáctém místě. Zklamání prožívá klub rovněž na pohárové scéně, už v polovině základní skupiny Evropské ligy má jen malé šance na postup do vyřazovací fáze.

"Everton může potvrdit, že Ronald Koeman opustil klub. Předseda Bill Kenwright, vedení a majoritní vlastník Farhad Moshiri by Ronaldovi chtěli vyjádřit poděkování za práci odvedenou v uplynulých šestnácti měsících a za konečné sedmé místo v loňské sezoně," stojí v prohlášení Evertonu.

Everton v průběhu léta přivedl řadu zajímavých posil a plánoval další útok na pohárové pozice. Ve zbytku sezony ho povede nový kouč, ve hře je například návrat Davida Moyese.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (309)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele