Everton žádosti Stonese nevyhoví. Martínez chce změnu pořádků

27.08.2015, 08:12
Aktuality
Zaujalo nás
Everton se pořád ne a ne poddat. Svého elitního stopera Johna Stonese odmítl Chelsea pustit již třikrát a dle manažera Roberta Martíneze jenom tak nepovolí. V úterý sice Toffees od hráče obdrželi oficiální žádost o přestup, včera ho však nechali startovat v poháru proti Barnsley a dnes ráno přání mladého zadáka formálně nevyhoví...

Everton se v disciplíně odmítání větších klubů, zdá se, doopravdy vyžívá.

Již roku 2013 podobně odolával Manchesteru United, který do svých řad intenzivně vábil Leightona Bainese. Ceněný levý bek nakonec setrval a vrchem brzy podepsal dlouholetý kontrakt.

Případ Johna Stonese se však od toho Bainesova liší hned v několika ohledech; třeba už jen v tom bodě, že se Stones rozhodl vzít situaci do vlastních rukou. Zásadní rozdíl tu však spočívá v aktérově věku.

Stones ještě nedávno cestoval do Česka jako člen výpravy anglické "21", přičemž dres liverpoolského klubu doposud i kvůli četným zraněním přetáhl přes hlavu pouze ve 47 ligových duelech.

Právě z toho důvodu, že jde o tak mladého fotbalistu, prý také Roberto Martínez cítí skoro až morální povinnost ho ambicióznějšímu klubu neprodat.

"Záleží nám na něm, budeme ho ochraňovat a poskytneme mu vše potřebné k tomu, aby si fotbal užíval. I v těžkých časech tu pro něho budeme," hlásal Španěl emotivně po pohárovém klání s Barnsley, proti němuž Stones překvapivě nastoupil v základní sestavě.

"O nasazení Johna jsem vůbec nepochyboval, ani v nejmenším. Ale je to případ pro fotbalové autority. S tímhle se musí něco udělat," hřímal posléze Martínez v narážce na skutečnost, že je přestupové okno otevřeno i v době, kdy už se dávno hrají důležité soutěžní zápasy.

"Kde to skončí? Připustíme, aby měli hráči výčitky namísto hrdé reprezentace barev svého klubu?" tázal se rétoricky 42letý trenér. "Hráči jsou taky lidé, a lidské bytosti si zaslouží čas na to promyslet si další kroky v kariéře."

"Jenže to je neproveditelné, když tu máte oficiální zápasy, velká utkání, příležitosti probojovat se do Wembley," rozčiloval se Martínez po napínavém thrilleru, který vyústil v postup jeho favorizovaných svěřenců po výhře 5:3 v prodloužení.

Právě kvůli povinnostem v Capital One Cupu také Everton odložil odmítnutí Stonesovy žádosti o přestup. "Dnešek byl zápasovým dnem a utkání mělo prioritu. Zamítneme ji ráno a pak budeme pokračovat v našich záležitostech," promluvil rázně bývalý lodivod Wiganu.

Ani tím se však Toffees vytrvalé Chelsea patrně nezbaví. Dle informací Guardianu londýnský klub chystá již svou čtvrtou a finální nabídku, která se v případě aktivace bonusů vyšplhá až na rovný dvojnásobek původního návrhu z poloviny července.

Tehdy vedení obhájce titulu nabízelo 20 milionů liber a později i 26, aby v uplynulém týdnu navázalo s 30 miliony. Ani jednou ovšem Chelsea nepochodila a Everton tak má přesvědčit až základ o 35 milionech, s možným přídavkem v hodnotě dalších pěti.

Pokud by nicméně Toffees při takové částce konečně povolili, nevyinkasovali by ji v plné výši. Když totiž liverpoolský celek v lednu 2013 Stonese odkupoval z Barnsley za tři miliony liber, zavázal se k odvedení 15 % z případné další přestupové částky.

Pravděpodobnost, že si zrovna proti svému mateřskému Barnsley 21letý zadák odbude svůj poslední soutěžní start za Everton, se každopádně v tuhle chvíli blíží nule.

"Dostali jsme se do bodu, v životě i ve fotbale, kdy si za peníze všechno nekoupíte. Tímhle Everton vyšle velmi silný signál; chceme být týmem, který vyhrává, a John je očividně důležitou součástí naší budoucnosti," vykládal odhodlaný Martínez v nečekaně otevřeném rozhovoru.

Autor: Tomáš Daníček / liverpoolecho.co.uk, theguardian.com

Komentáře (937)

Přidat komentář
Miguel19

Paráda

Bojuj Martinéz...

Reagovat
Deywid

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Largo

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robochelsea

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lajka30

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by udělat všechno pro to, aby se Stonese zbavil.... takového odporného klauna, co si neváží vlastního klubu poslat do haj*lu.

Reagovat
smazaný uživatel

Případně ho přeřadit do juniorky a nechat dohnít jeho smlouvu, to by byl ještě silnější signál

Reagovat
Zaschrona

A co by tohle vyresilo? V prvnim pripade tim davame najevo ostatnim hracum, ze staci podat zadost o prestup a my je nasledne okamzite poslem pryc. A v tom druhem tim absolutne prijdem o toho hrace i teda pripadne o ty penize. To prece nejsou dobra reseni.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči by si příště dvakrát rozmysleli, jestli chtějí trucovat... a určitě to v kabině dvakrát nepomůže. I když zas je fakt, že Stones je aspoň schopnej hrát, s De Geou to je úplně jiná kapitola...

Reagovat
Zaschrona

A nerozmysli si to i ted po tom Martinezove reseni, ktere on zvolil? Stones se ted v kabine bude muset hodne stydet, kdyz jim neprimo rika, ze tam s nima uz nechce byt. Bude to pro nej obrovska skola a zaroven se z toho urcite hodne nauci i ostatni hraci v kadru. Jediny problem, ktery by to potencialne mohlo prinest je, ze hraci u nas mozna nemusi chtit podepisovat pak tak dlouhe smlouvy, nicmene na druhou stranu tohle zas znaci to, ze nehodlame nejlepsi hrace prodavat, coz zas naopak laka dalsi dobre hrace. Podle me Martinez to reseni zvolil velmi spravne, ted jen aby ho podrzelo vedeni klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

... a odlákává to nadějné hráče, kteří si budou myslet, že už se z Evertonu nikdy nevyhrabou, ptže je klub nepustí. Na nákup hotových top hráčů Everton nemá finance.

Reagovat
Zaschrona

No, financi by mel mit dost, kazdy PL klub ma dostupne finance diky velikym prijmu z TV smlouvy - nepotrebujeme nikoho prodavat a zaroven s tim chce Martinez koupit 3 nove hrace do konce prestupaku. Ale potencialne to hrace odrazovat muze, to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, ale platově Everton nikdy nebude moct soupeřit s Chelsea/United/City/Arsenalem, ty jsou na tom úplně jinde. Dávalo by to smysl, kdyby se takhle kousnul nějaký bohatší tým, právě třeba United s De Geou, ale v případě Evertonu mi to přijde úplně zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím to tak, že Everton nemá pozici na to, začít si hrát na United a jiné velké týmy... i když bych jim to třeba přál.

Reagovat
Zaschrona

No, v dohledne dobe tezko, vzdycky budou schopni nase nejlepsi hrace preplatit v primem souboji o posily. Ale udrzet aktualni kadr? To podle me muzem docela bez problemu, financni prostredku na to je dost - a z meho pohledu je to ta hlavni vec pri budovani potencialne uspesneho tymu, jediny problem by byl, pokud by hrac nechtel prodlouzit smlouvu, pokud mu bude koncit, ale to se ted u zadneho duleziteho hrace nedeje...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hector17

Tenhle přístup se mi líbí

Reagovat
Largo

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

naprosto v pořádku. Hráči musí být ke klubu, který si dobrovolně vybrali loajální a ne neustále si diktovat podmínky

Reagovat
FUnk

Reagovat
Arbiter

takže i ty, když si vybereš práci, bys měl být ke svému zaměstnavateli loajální a v každém případě bys měl odmítat nabídky jiných firem na lukrativnější pozeice

Reagovat
jk

Tohle srovnání je naprosto mimo. Porovnávat kariérní růst fotbalisty a například úředníka je úplný nesmysl.

Reagovat
Arbiter

Nemusí to být úředník, může to být manažér firmy. Navíc ten princip "vyžadované loajality" je pořád stejně stupidní...

Reagovat
jk

Manažer nebo úředník, to je úplně jedno. Pokud jsi někde vázán smlouvou a zaměstnavatel se k tobě chová korektně tak stejně nemůžeš říct, že zítra nastupuješ do jiného zaměstnání. Jednak je to neprofesionální, druhak i nezákoné.

Reagovat
Arbiter

A Stones něco takového řekl? Samozřejmě je první třeba rozvázat pracovní poměr v prvním zaměstnání. To je korektní jednání ve vztahu zaměstnanec vs. zaměstnavatel.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypovedni lhuta je 3 mesice, takze nejdriv v zime.

Reagovat
PlackaSKS

výpovědní doba jsou dva měsíce. zkušební doba jsou tři měsíce...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezákonné to teda fakt není.

Reagovat
Mimalu

no, tak většinou bývá u takových smluv doložka, že nemůžou nastoupit ke konkurenci po nějakou určitou dobu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš konkurenční doložku?

§ 310

(1) Byla-li sjednána konkurenční doložka, kterou se zaměstnanec zavazuje, že se po určitou dobu po skončení zaměstnání, nejdéle však po dobu 1 roku, zdrží výkonu výdělečné činnosti, která by byla shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele nebo která by měla vůči němu soutěžní povahu, je součástí konkurenční doložky závazek zaměstnavatele, že zaměstnanci poskytne přiměřené peněžité vyrovnání, nejméně však ve výši jedné poloviny průměrného měsíčního výdělku, za každý měsíc plnění závazku. Peněžité vyrovnání je splatné pozadu za měsíční období, pokud se smluvní strany nedohodly na jiné době splatnosti.

(2) Konkurenční doložku může zaměstnavatel se zaměstnancem sjednat, jestliže to je možné od zaměstnance spravedlivě požadovat s ohledem na povahu informací, poznatků, znalostí pracovních a technologických postupů, které získal v zaměstnání u zaměstnavatele a jejichž využití při činnosti uvedené v odstavci 1 by mohlo zaměstnavateli závažným způsobem ztížit jeho činnost.

(3) Byla-li v konkurenční doložce sjednána smluvní pokuta, kterou je zaměstnanec zaměstnavateli povinen zaplatit, jestliže závazek poruší, zanikne závazek zaměstnance z konkurenční doložky zaplacením smluvní pokuty. Výše smluvní pokuty musí být přiměřená povaze a významu podmínek uvedených v odstavci 1.

(4) Zaměstnavatel může od konkurenční doložky odstoupit pouze po dobu trvání pracovního poměru zaměstnance.

(5) Zaměstnanec může konkurenční doložku vypovědět, jestliže mu zaměstnavatel nevyplatil peněžité vyrovnání nebo jeho část do 15 dnů po jeho splatnosti; konkurenční doložka zaniká prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi.

(6) Konkurenční doložka musí být uzavřena písemně; to platí obdobně pro odstoupení od konkurenční doložky a pro její výpověď

§ 311

Ustanovení § 310 není možné použít na pedagogické pracovníky škol a školských zařízení zřizovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, krajem, obcí a dobrovolným svazkem obcí, jehož předmětem činnosti jsou úkoly v oblasti školství, a na pedagogické pracovníky v zařízeních sociálních služeb89).

Reagovat
PlackaSKS

když nedodržíš výpovědní dobu, můžou tě žalovat o ušlý zisk, způsobené ztráty nebo zaučení tvé náhrady. nezákonné to samozřejmě je. reálně se to ale příliš nedá postihnout

Reagovat
kissak

Reagovat
Mimalu

pokud podepíšeš smlouvu na dobu určitou, daná firma do tebe investovala značnou částku, tak bys měl tu smlouvu dodržet a ne se z toho snažit vykroutit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

A pokud dostaneš jedinečnou příležitost u mnohem lepší firmy, tak jím řekneš: "Sorry, já jsem podepsal smlouvu tady, důležitější je pro mě to, jak se daří firmě než osobní ambice."

Reagovat
Mimalu

ano, od toho je smlouva kterou podepisuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu co na tom kdo nechápe.

Reagovat
Arbiter

pak jsi člověk bez ambicí...

Reagovat
Mimalu

A nebo si nejdřív promyslím co podepisuji. Tady se přece nebavíme o uklízečce kterou nahradí kde kdo. Tady jde o někoho, do koho bylo investováno mnoho financí a času a kvůli této investici s ním klub podepsal smlouvu, kterou se oba zúčastnění zavazují plnit. Vždyť i ve firmách na důležitých pozicích je to ošetřeno aby se daná firma mohla bránit proti přetahování zaměstnanců od větší firmy

Reagovat
Arbiter

Však by také Everton dostal náležitou částku za tu investici, kterou ve Stonesovi má, není to tak, že by Stones odešel a Everton by nedostal ani libru. Navíc pokud si myslíš, že dokážeš přesně předpovědět, co se bude dít za rok a jaké ambice budeš mít za rok, dva, tak jsi dost naivní...

Reagovat
Mimalu

Tak evidentně to pro ně odpovídající částka není, věří že se jim za to období smlouvy vyplatí víc a tak využili možnosti odmítnout. To že těžko odhadneš jak na tom budeš je sice pravda, ale to se holt stává i v těch firmách že se najde někdo, kdo by ti dal víc, ale tvůj současný zaměstnavatel odmítne

Mně se prostě nelíbí myšlenka, že se jedna strana snaží jakkoliv vyhýbat plnění smlouvy, ke které se zavázala. Stejně tak na druhou stranu nechápu to občasné nadávání na hráče, který odmítne prodloužit ale to už je jiný příběh

Reagovat
fff

Tvoje vnimanie sveta je fakt jedinecne

Reagovat
Uwe háže buly

A ty pak bez páteře no.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt Rusák jak poleno. Pojem "smlouva" a nějaký závazky nebo povinnosti z ní vyplývající, ti nic neříkají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohem lepší firmy? Pokračujem v paralelách, ta "mnohem lepší firma" je projekt ruského oligarchy a po nocích topí v Temži malá štěňátka.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
r.mrazik

Říkat nic nemusíš,protože víš,že máš smlouvu a že tě jen tak nepustí...

A ambice můžeš mít jakékoli

Reagovat
Arbiter

Přesto nevidím nic neloajálního v tom, že sám požádáš o výpověď, abys mohl jít někam jinam. Nebo ti to přijde neloajální?

Reagovat
r.mrazik

Tak zkusit to můžeš...ale je riziko,že se to obrátí proti tobě

A ne loajální to je v každým případě

Reagovat
Arbiter

Chtít odejít ze zaměstnání za lepším je neloajální aniž bys nějak poškodil tu danou firmu je neloajální?

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s tebou v tom ze vola ist za lepsim je uplne normalna u kazdeho ambiciozneho cloveka.

ale skus si preboha nastudovat vyznam slova lojalita

Reagovat
r.mrazik

evidentne nerozumis slovu loajalita...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš mimoň.

Tak ještě jednou - když podepíšeš smlouvu na určitou dobu, tak se prostě zavazuješ, že po dobu trvání té smlouvy budeš dodržovat podmínky smlouvy. Je úplně jedno, jaké další příležitosti se ti v době trvání smlouvy naskytnou.

Řeknu ti to jinak - budeš byt v nájmu na 2 roky. Po roce se pronajímateli naskytne příležitost pronajmout "tvůj" byt někomu jinýmu za vyšší částku, tak ti ukončí smlouvu a půjde za lepší příležitostí. Jak se na to budeš dávat ty? Budeš pronajímatele chápat, že měl lepší příležitost, nebo se budeš bránit tím, že přece máš s pronajímatelem podepsanou platnou smlouvu ještě na rok?

Reagovat
Spalovač šancí

Je to o morálním charakteru daného člověka. Měl by posoudit, zda něco firmě, která mu první dala šanci, něco nedluží a jestli by ji neměl něco splatit. Pokud má pocit, že už toho odvedl dost, klidně může odejít. Pokud je ale v pozici relativně krátce, tak je takový přesun podpásovka.

...

Jsem-li opravdu dobrý, příležitost ke kariérnímu posunu v budoucnosti určitě přijde. Takže opravdu není třeba utíkat za lepším při první příležitosti. Ostatně člověka, který by takovou nabídku přijal bez váhání, bych nakonec nepřijmul. Protože úplně stejně by mohl zdrhnout za chvíli k dalšímu, který by mu nabídnul o něco více.

Reagovat
smazaný uživatel

To je správná odpověď.

Reagovat
Joe.Cole

Hmm.A platí to i naopak?Pokud investuju spoustu peněz a času na vzdělání abych byl pro firmu užitečný, musí mě tato firma držet a nikdy nepropustit?

Reagovat
Mimalu

Pleteš dobu neurčitou a určitou, nevím jak ti to na to odpovědět. U doby neurčite platí z pravidla 3 měsíční výpovědní lhůta kterou můžou podat obě strany. U doby určité je i zaměstnavatel povinen dodržet délku trvání smlouvy pokud se strany nedomluví jinak....

Reagovat
Joe.Cole

No já právě mám smlouvu na dobu určitou.A kdybych požádal o rozvázání smlouvy dohodou, nevidím na tom nic špatného, nebo neloajálního.

Reagovat
Joe.Cole

Ok, neloajální to je.Ale neférové to není.

Reagovat
Mimalu

tak jak psal Swarley, jde o dost specifickou smlouvu. On taky může říct že nechce pro Everton pracovat a ukončit smlouvu, jenom nesmí po dobu smlouvy(možná delší to nevím) hrát fotbal. Nevím jakou smlouvu máš ty, ale pokud jsi zaměstnaný jako důležitá osoba v nějaké firmě a máš ve smlouvě konkurenční doložku, která ti zabraňuje pracovat u konkurence, tak se taky nemůžeš sbalit a jít si pracovat ke konkurenci pokud ti to součásný zaměstnavatel neschválí.

Reagovat
Joe.Cole

Ok, to dává smysl.Jenom mi přišel divný ten hate na hráče ,který požádá o přestup.To mi naopak přijde velice férové oproti různým případům, kdy hráč jednal za zády klubu.

Stejně tak když klub projeví zájem a pustí to do médií.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud uzavřeš s firmou smlouvu, kde se zaváže, že tě bude po určitou dobu zaměstnávat, tak ano.

Reagovat
Swarley

no hlavně pochybuju o tom, že ty fotbalové smlouvy jsou stejné jako ty pracovní...ty možnosti výpovědi nebo něčeho podobného tam budou asi značně odlišné a od toho se to bude všechno odvíjet...v těch smlouvách se asi striktně zavazuješ na určitou dobu, kterou nejspíš musíš dodržet...

Reagovat
smazaný uživatel

fotbalové smlouvy jsou spíš na principu operativního leasingu. Neplatí pro ně pracovní právo.

Reagovat
Posledni Kovboj

tak operativniho leasingu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

nevím sice kolik toho má společného civilní zaměstnání a profesionální fotbalová smlouva, ale budiž napíšu to ze svého pohledu. Když si vybírám zaměstnání jdu do něj s nějakou vidinou ač tu finanční, praktickou či jinou. Nikdo mi zatím nenabídl smlouvu na dobu určitou a já se snažím plnit na 100 %. Možná jsem stará škola, ale nenapadlo by mě v tomto ohledu "zradit" svého zaměstnavatele. Před nástupem každej podepisuje určité podmínky, které by měl plnit a tím pádem i oboustrannou loajalitu. Pokud to převedu do sportovního hlediska to co si předváděj některý přeplácený primadonky v jakémkoliv druhu sportu nemá prostě obdoby. A jsem zase u té staré školy, rád bych vrátil tu dobu, kdy peníze nekurvily sport a oddanost, hrdost reprezentovat byla na prvním místě. Bohužel vše je dáno dobou a nikdo nic nezmění. Stones je ještě dítko, který je zlákaný vidinou peněz a prestižního klubu, ale doposud si pořádně neuvědomuje, že mu Martinez tímto zachraňuje karieru protože narozdíl u Toffees se dostane na hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Proletáři všech zemí spojte se

Reagovat
Arbiter

Mi se líbí tohle romantické vnímání světa z pohledu fanoušků. Jenže z pohledu hráče, který má velice omezený čas na to prosadit se v úplně top klubu a zapsat se zlatým písmem do fotbalové historie, něco zanechat po sobě. Tato nabídka se třeba nemusí opakovat a on bude třeba něco jako Baines, který sice mezi fandy Toffees je legendou, jen málokdo si na něj pár let po ukončení kariéry vzpomene. Nevidím nic špatného na tom, že hráč přijde a na rovinu řekne, že by chtěl přestoupit. Není to nic neloajálního. Pokud začne trucovat a dělat v kabině bordel, pak ano, to už neloajální je. Ale tohle dodržování smluv za každou cenu mi přijde uhozené a utopické z pohledu ambicí...

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být pro své okolí a svého zaměstnavatele poklad. Jsi víceméně neřízená střela, na kterou není spolehnutí. Smlouvy pro tebe nic neznamenají. Jsi karierista, který pro svoje vlastní dobro a prospěch dokáže zradit principy, kterých by se měl normálně uvažující člověk držet ... Nepřeju ti to, ale jednou hrubě narazíš.

Reagovat
niflheim

Deluded

Reagovat
Arbiter

Reagovat
vladis271

šak on otočí ako vývrtka, keď Real zacieli na Hazarda.

Reagovat
Robochelsea

Keď podpíšeš zmluvu na určitú dobu, tak si povinný ju dodržať ak to zamestnávateľ žiada.

Reagovat
smazaný uživatel

to nie je pravda... moze ju kedykolvek vypovedat uplne rovnakym sposobom ako zamestnanec so zmluvou na dobu neurcitu

Reagovat
fff

Reagovat
Manik...

přesně

Reagovat
Talker

To je celkem blbost už jen v tom, že je rozdíl mezi smlouvou na dobu určitou a dobu neurčitou.

Ve chvíli, kdy máš smlouvu na dobu určitou, tak máš konkurenční doložku většinou, že nemůžeš přejít ke konkurenci. Někdy jí máš postavenou tak, že prostě rok nemůžeš pracovat v tom oboru.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuha to mate v Cesku celkom komunizmus...

U nas tam nie je ziadny rozdiel... na dobu urcitu sa pouziva akurat pre setrenie vydavkov firiem u nas, alebo ako prevencia proti odstupnemu.

A to ze nemozes podnikat v podobnom obore, alebo nemozes mat ziadny iny pracovny pomer je vacsinou podmienene v oboch zmluvach

Reagovat
Posledni Kovboj

zajimalo by me, kolik z vas uz nekdy videlo smlouvu s takhle postavenou konkurencni dolozkou.

Reagovat
r.mrazik

docela dostkrat..

Reagovat
Posledni Kovboj

ale hovno ta formulace nikdy neni "nemuzes prejit ke konkurenci, tecka". Pokud ano, podepise ji jen naprostej idiot.

Reagovat
r.mrazik

po urcitou dobu po skonceni smlouvy nesmeli pracovat u konkurence...proc hovno? osobne vim o par lidech od investora,kteri to tak meli...

Reagovat
Posledni Kovboj

pak plati posledni veta no.

Reagovat
r.mrazik

ale hovno...konkurencni dolozka je naprosto normalni u vrcholovych lidi...

je naprosto logicke,pokud se takova smlouva podepise...

Reagovat
Posledni Kovboj

to vizejo. Vsichni top manazeri maj smlouvu na dobu urcitou a k ni jednostrannou konkurencni dolozku. Tak.

Reagovat
r.mrazik

ja nerikam ze vsichni

si vem treba pochcany cesky drahy...jejich nejvyssi manazeri tam tu dolozku treba maji

u naseho investora ji nekteri lidi taky maji,protoze maji pristup k informacim,ktery by se konkurenci dost hodili...nehlede na jejich dovednosti...

hlupaku

Reagovat
Posledni Kovboj

"Ve chvíli, kdy máš smlouvu na dobu určitou, tak máš konkurenční doložku většinou,"

"cesky drahy, F1 a jedna soukroma firma"

kretene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tak asi jasny,ze nikdo tu nebere v uvahu tvoji podradnou praci obracece hranolek a sekani v salatu v McDrive...

hlupaku

Reagovat
Posledni Kovboj

teds me odhalil. Musim jit, at nezapomenu na okurku.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Posledni Kovboj

jo, sorry, zapomnel jsem.

Curaku vypatlanej

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Mel jsem ji v obou pracích na postu produktoveho manažera ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Hlupaci jako ty maji fakt lehky zivot.

Reagovat
Posledni Kovboj

jako svine

Reagovat
smazaný uživatel

treba v F1 je to naprosto bezna praxe..

Reagovat
Posledni Kovboj

idealni priklad

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim, diky

Reagovat
kubys

Vždyť to je typické pro lidi, kteří mají nějaké know-how. Viděl jsem to sice hlavně u prodejních smluv firem, ale nepochybuju, že by to nebylo i u pracovních kontraktů.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok, takze teorie

Reagovat
kubys

http://www.epravo.cz/top/clanky/nektere-aspekty-konkurencni-dolozky-93991.html

Jaká teorie? U technologicky citlivých firem, je to normální praxe.

Reagovat
Mada

Reagovat
Posledni Kovboj

"nepochybuju, že by to nebylo i u pracovních kontraktů"

Teorie. cau

Reagovat
kubys

Promiň, že si necucám příklady z prstu a ani je kvůli tobě nehledám, ale použil jsem ten, u kterého jsem byl.

Reagovat
Posledni Kovboj

...kterej s tim nesouvisi no

Reagovat
Mada

Kdyz to neznas tak je to teorie?

Reagovat
Posledni Kovboj

wow, ty umis neco jinyho nez smajliky, pecka

Reagovat
Mada

Co si nejdriv nektere informace zjistit, at nejsi jeste za vetsiho kretena?

Reagovat
smazaný uživatel

....faka

Reagovat
Posledni Kovboj

Zjistil jsem jen, ze je ti 12, ale to mi staci.

Reagovat
smazaný uživatel

nechceš na pivku někam před Eden?

Reagovat
Posledni Kovboj

to znam, pak potkame ozzyho a bude

Reagovat
Mada

Tak to ti taky nejde.

Reagovat
Posledni Kovboj

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Dám ti konkrétní příklad: pracuju ve firmě, jejíž 2 současní členové statutárního orgánu v dřívějším zaměstnání konkurenční doložky sjednané měly, a to v oblasti současného předmětu podnikání naší firmy. Jejich dřívější pozice byla na úrovni vedoucího jednoho z mnoha firemních oddělení a musím se přiznat, že si dokážu představit mnohem citlivější potřebu chránit informace/know how v jiném oboru, než co se týká oboru, v němž byly konkurenční doložky sjednány Tže konkurenční doložka skutečně není nic neobvyklého; až přičichneš ke korporátnímu světu, tak to třeba poznáš

Reagovat
Posledni Kovboj

Dam ti konkretni pripad. Mam smlouvu s firmou, kde pracuje asi 150 lidi na dobu urcitou. Konkurencni dolozku nema ani jeden. Chapu, ze po skole ses plnej nadseni, ale az si najdes skutecnou praci a ne brigadu, tak to treba poznas

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, z celkovýho počtu pracovních smluv bude konkurenční doložka tvořit doslova promile. Je spousta vyšších pozic, kde je poměrně velký pohyb, což by znamenalo sebevraždu ji podepisovat a konkurenční doložka u nás v praxi tak navíc jakože funguje/nefunguje....

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tak tobě by nepomohl ani tleskající smajlík Samozřejmě, že z celkového počtu prac. smluv to bude zanedbatelná část (na co by taky dělník nebo kuchařka ve školní jídelně měla konkurenční doložku), nicméně u vyšších manažerských pozic korporací, které pracují s citlivými daty/infromacemi z hlediska hospodářské soutěže se již nebudeme bavit o promilích, ale o procentech.

Reagovat
Posledni Kovboj

ty ses lofas

"Ve chvíli, kdy máš smlouvu na dobu určitou, tak máš konkurenční doložku většinou"

"Ve chvíli, kdy máš smlouvu na dobu určitou, tak máš konkurenční doložku VĚTŠINOU"

"VĚTŠINOU"

na pravnika reading&comprehension nic moc hele

Reagovat
smazaný uživatel

Typuju ho na absolventa soukromý ekonomky v Praze, aktuálně působícího u Partners, což je prdel, protože u OVB měli konkurenční doložku skoro všichni a jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

*tipuju

Reagovat
Posledni Kovboj

*tipuju

Reagovat
Posledni Kovboj

kurva, pozde

Reagovat
smazaný uživatel

Ted jsi mě přesně popsal, děkuju ze prezentaci mé osoby

Reagovat
Mada

a co mas za skolu ty?

Reagovat
smazaný uživatel

*školy

Reagovat
Mada

Mateřská, zvláštní a jaká je ta poslední?

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní už poměrně dlouho neexistuje.

Reagovat
Mada

Promiň, já tam nechodil tak přesný název neznám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tě tam vozili?

Reagovat
Mada

Co bych tam dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Padre27.08.2015 09:58

Co to je za nesmysl? Naopak konkurenční doložky jsou běžnější u smluv na dobu neurčitou. Navíc mezi těmito typy smluv není v zásadě žádný rozdíl z hlediska ukončování, to si asi pleteš se soukromoprávními smlouvami jako např. nájemní smlouva...

Nenavazoval jsem na celé vlákno, jen ti dával příklad z praxe...

Reagovat
Posledni Kovboj

to ses moc hodnej

Reagovat
smazaný uživatel

T9m chceš říc, že tu tak jenom plácáš do větru bez kontextu? To by sedělo

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že se dedukce zlepšuje

Reagovat
r.mrazik

ti dva jsou jak typci ze skoly ze Ztraty tridni knihy od Cimrmana...akorat tezko rict,v ktere lavici sedi...

Reagovat
Mada

V te posledni.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
herbage

spíš je to jeden a ten samej člověk, což je dost ubohý, ale u masopusta to už ani nepřekvapuje

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

No zrovna ty tu máš super pověst na to abys tu někoho odsuzoval.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

A ne snad?

Reagovat
Mada

Nad tebou je asi o tisíc úrovní.

Reagovat
Talker

OK, popletl jsem to na začátku vlákna. Ale snad bylo logické, že se bavíme o lidech, kteří prostě mají pro firmu svojí hodnotu - ať už znalostmi, kontakty nebo čímkoliv jiným. Osobně znám asi 20 lidí, kteří konkurenční doložku mají.

Samozřejmě se nebavíme o dělnících, kuchařkách a podobně, tam jí nebude mít nikdo, ale u vyššího managementu bude celkem jasná.

Reagovat
Posledni Kovboj

jo, v pohode, sice uplne nesouhlasim, ale rozumime si.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt ano, mohou být i firmy, kde ji nikdo nemá, protože to zkrátka není potřeba...záleží na vlastnické struktuře firmy, právní formě, předmětu podnikání, odbornosti a jedinečnosti výrobních postupů či poskytování služeb apod. Moc nechápu tu poznámku s prací na dobou určitou...Btw. kdybys mě znal, tak bys věděl, že po absolvování jsem rozhodně plný nadšení zdaleka nebyl, navíc mi to ani moc nepřijde relevantní k tématu, ale chápu, že lidé na tomto portálu mají lpotřebu si občas pohonit ego a naznačit, že oni jsou ti tvrdě pracující dospěláci a ostatní jsou nedostudovaná děcka

Reagovat
Posledni Kovboj

"až přičichneš ke korporátnímu světu, tak to třeba poznáš"

" ale chápu, že lidé na tomto portálu mají lpotřebu si občas pohonit ego a naznačit, že oni jsou ti tvrdě pracující dospěláci a ostatní jsou nedostudovaná děcka "

a jak teda chutnaj vlastni hovna?

Reagovat
smazaný uživatel

Indikace toho, že u větších korporací to zkrátka neobvyklé není - nikde nepíšu, zda jsem k tomu přičichnul jako student nebo výdělečně činná osoba

Reagovat
Posledni Kovboj

ja taky nikde nepisu, ze ses uplne blbej

Reagovat
smazaný uživatel

To klidně udělej, internetový hrdino

Reagovat
Posledni Kovboj

Jojo, to sem ja. Pozval bych te pred eden, ale...

Reagovat
smazaný uživatel

Radši dovnitř, zvenku to stojí za vyližprdel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

pokud nechapes tu poznamku s dobou urcitou, tak si precti to vlakno, gl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to není jednostranný závazek Pokud máš konkurenční doložku, tak to znamená, že díky svým dovednostem a znalostem nemůžeš pracovat ve specifikovaném oboru v případě rozvázání spolupráce se stávajícím zaměstnavatelem, ten ti to na druhou stranu kompenzuje finančními náhradami které pobíráš obvykle po dobu sjednanou v konkurenční doložce, kdy trvá zákaz pravcovat ve stejném oboru...nicméně to neznamená, že nemůžeš pracovat jinde. V každém případě se to v praxi dost často obchází uzavřením pracovní smlouvy s třetí (obvykle ovládanou stranou) a reálným výkonem práce v konkurenční doložce.

Reagovat
fff

Reagovat
Posledni Kovboj

diky za vysvetleni, to jsem presne potreboval

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nepletu, tak konkurenční doložku lze sjednat pouze na 1 rok. Za tuto dobu bývalý zaměstnavatel vyplácí bývalému zaměstnanci náhradu (v určité výši průměrné mzdy), pokud se nedohodnou jinak. Celkem běžná praxe, která se pak řeší tím způsobem (pokud jde o možné poškození know-how) tak, že se hledají chyby v dané smlouvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to úplně přesně

Zákoník práce (zákon č. 262/2006 Sb.)

§ 310

(1) Byla-li sjednána konkurenční doložka, kterou se zaměstnanec zavazuje, že se po určitou dobu po skončení zaměstnání, nejdéle však po dobu 1 roku, zdrží výkonu výdělečné činnosti, která by byla shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele nebo která by měla vůči němu soutěžní povahu, je součástí konkurenční doložky závazek zaměstnavatele, že zaměstnanci poskytne přiměřené peněžité vyrovnání, nejméně však ve výši jedné poloviny průměrného měsíčního výdělku, za každý měsíc plnění závazku. Peněžité vyrovnání je splatné pozadu za měsíční období, pokud se smluvní strany nedohodly na jiné době splatnosti.

(2) Konkurenční doložku může zaměstnavatel se zaměstnancem sjednat, jestliže to je možné od zaměstnance spravedlivě požadovat s ohledem na povahu informací, poznatků, znalostí pracovních a technologických postupů, které získal v zaměstnání u zaměstnavatele a jejichž využití při činnosti uvedené v odstavci 1 by mohlo zaměstnavateli závažným způsobem ztížit jeho činnost.

(3) Byla-li v konkurenční doložce sjednána smluvní pokuta, kterou je zaměstnanec zaměstnavateli povinen zaplatit, jestliže závazek poruší, zanikne závazek zaměstnance z konkurenční doložky zaplacením smluvní pokuty. Výše smluvní pokuty musí být přiměřená povaze a významu podmínek uvedených v odstavci 1.

(4) Zaměstnavatel může od konkurenční doložky odstoupit pouze po dobu trvání pracovního poměru zaměstnance.

(5) Zaměstnanec může konkurenční doložku vypovědět, jestliže mu zaměstnavatel nevyplatil peněžité vyrovnání nebo jeho část do 15 dnů po jeho splatnosti; konkurenční doložka zaniká prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi.

(6) Konkurenční doložka musí být uzavřena písemně; to platí obdobně pro odstoupení od konkurenční doložky a pro její výpověď.

§ 311

Ustanovení § 310 není možné použít na pedagogické pracovníky škol a školských zařízení zřizovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, krajem, obcí a dobrovolným svazkem obcí, jehož předmětem činnosti jsou úkoly v oblasti školství, a na pedagogické pracovníky v zařízeních sociálních služeb89).

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za nesmysl? Naopak konkurenční doložky jsou běžnější u smluv na dobu neurčitou. Navíc mezi těmito typy smluv není v zásadě žádný rozdíl z hlediska ukončování, to si asi pleteš se soukromoprávními smlouvami jako např. nájemní smlouva...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám samý odborník na pracovní právo V prvé řadě je potřeba si uvědomit to stěžejní; a to, že se na smlouvy profesionálních fotbalistů běžné pracovně právní instituty neaplikují, mnohem více se tento typ smluv blíží soukromoprávním smlouvám mezi 2 nezávislými entitami. V důsledku to znamená, že můžou zapomenout na nějakou výpověď apod. A právě proto, zde hraje nejen loajalita zásadní roli - hráč totiž v zásadě nemá jinou možnost, jak přejít ke konkurenci, než si to vytrucovat, což zase hodně vypovídá nejen o jeho charakteru, ale zřejmě nejvíce o charakteru lidí, kteří mu nějakým způsobem radí.

Reagovat
Swarley

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

Reagovat
kiwwi

este by som dodal, ze je myslim uz standard davat do zmluv loyalty clause, tj. za dodrzanie zmluvy bonusove peniaze (s tym, ze nepoda hrac pocas tej doby transfer request, takze Stones o nich tak ci tak prisiel ak to tam mal )

lenze ked poza chrbat klubu pride druhy klub a natlaci tomu hracovi do hlavy kaleraby, tak sa necudujme, ze to tak dopadne

akonahle klub rezolutne odmietne akukolvek ponuku na predaj, mal by sa cely tento cirkus ukoncit

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl za to, že to jednání s hráčem bez dohody s klubem je zakázané, nebo? Pamatuji si, že tenkrát u Cashleyho se toho hodně řešilo a byla z toho úplná kovbojka

Reagovat
kiwwi

malo by byt, ale ked to nie je nic oficialne tak co s tym spravis...nikto ti nemoze zakazat agentovi ist na kavu s nejakym panom od Chelsea, co ich budu odpocuvat? Je to proste len nieco ako proti dobrym mravom alebo take cosi

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda...až sem jsme se dostali z relativně romantických devadesátek

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt smiešny. Everton dostal od Chelsea oficiálne tri ponuky a Martinéz ich aj vždy oficiálne odmietol a potom si nejakú tú vetu dve nechal aj na tlačovky pred a po zápasoch, kde sa ho novinári pýtali ohľadom Stonesa. Ako môžeš napísať , že Chelsea jednala so Stonesom poza chrbát evertonu; to si len domýšľaš že to tak bolo a tváriš sa, že to je pravda. Ty si proste klamár.

A každý má nejakú cenu a to, že Chelsea poslala do Evertonu dve vylepšené ponuky znamenalo asi iba to, že má o toho hráča fakt záujem. A povedzme si narovinu, kto by nechcel od Abramoviča vylákať čo najviac peňazí, keď už ich má toľko, že nevie čo s nimi... Tie martiézove, chrbticu narovnávajúce reči mohli, opakujem mohli byť iba divadielko, aby sa Chelsea buchla riadne po vačku. za také peniaze by si dobrý manager doniesol do klubu dvoch stonesov, ak nie lepších...

Reagovat
fenixLFC

skus rozlisovat jednanie s evertonom a jednanie so stonesom, co su dve rozne veci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

ach nepozrel som si nick....strata casu

Reagovat
smazaný uživatel

teraz si ma zotrel.

Reagovat
smazaný uživatel

Stones očividne tu loajalitu asi stratil, čiže držať ho tam nasilu môže urobiť viac škody než úžitku. Baviť sa o charaktere agentov asi zmysel nemá, pretože to sú ľudia bez chrbtovej kosti, ktorí majú vidinu svojej prosperity atď. Zbytočne sa rozpisovať.

Keď bude chudáčik Stones naďalej trucovať, skončí mu platná zmluva, tak si môže so svojou kariérou robiť čo chce. Martinez bude za kokota a 40 mil. bude lietať niekde vo vzduchu len nie v pokladni Evertonu. Na druhú stranu by som ja osobne takéhoto hráča v klube nechcel.

Reagovat
Posledni Kovboj

To je asi nejdulezitejsi postreh, kterej vetsine mistnich teoretiku unika. Nechce bejt v klubu? Tak to bude asi hodne motivovanej, kdyz ho tam nekdo nasilu udrzi.

Reagovat
fenixLFC

myslis ze bude trucovat 4 roky? co sa stane ked niekto nebdue hravat 4 roky, myslis ze by onho niekto mal zaujem?

Reagovat
Posledni Kovboj

Jenze on nemusi trucovat 4 roky. Jemu stacit trucovat, dokud to Everton neprestane bavit.

Reagovat
fenixLFC

no a everton sa rozhodne ze ho to neprestane bavit 4 roky

Reagovat
Posledni Kovboj

A pak priletej mimozemstani a unesou Putina, mas pravdu, stat se muze cokoli

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Arbiter

A tady já vidím zásadní problém v tom, že požadavek o přestup nepovažuju za nějaké trucování...

Reagovat
smazaný uživatel

Když řekneš A, musíš říct i B....samozřejmě požadavek na změnu chlebodárce je legitimní, nicméně stejně legitimní je odmítnutí této nabídky ze strany Evertonu. Pokud k tomu dojde, tak se ukáže pravý charakter Stonese, bude se bude chovat v souladu se současnou smlouvou (čti bude profesionál), nebo bude děvka (čti Sterling) a bude trucovat

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

A já proti tomu vůbec nic nenamítám...

Reagovat
smazaný uživatel

No, v tom případě je ale tvoje argumentace použitá výše úplně nesmyslná

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou, chtěl bych vidět někoho z těch co tu přispívají, kdyby jim jiná firma nabídla lepší práci za mnohem víc peněz, že by řekli, ne ja budu tady za míň, jsem loajální ke svému zamněstnavateli. Sami tomu nevěří vo píšou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ja si myslim, ze je spousta i tech, co by zustali.

Reagovat
vladis271

sa teším, ked ti toto frknem do ksichtu, keď Real pôjde po Hazardovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud podepíšeš smlouvu na určitou dobu, tak ano - měl bys tu smlouvu dodržet.

Úplně stejně, jako čekáš, že smlouvu dodrží zaměstnavatel.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale k tomu je potřeba loajalita na straně hráče. Po takhle vynuceném setrvávání se nedá o loajalitě mluvit.

Reagovat
lucius6

Hráči musí dodržovat platnou smlouvu. To je jejich jediná povinnost

Reagovat
Atlético de Madrid

Fotbalisti hlavně podepisujou smlouvu už dopředu s tim, že jí nedodrží. Tak to funguje a vědí to obě strany. Nikdy jí ten hráč nedodorží, pokud nejde o nějakýho veterána. Neni to v zájmu toho vlastníka, protože drtivá většina klubů žije z prodeje hráčů. Everton na 100% Stonese prodá někdy před vypršením jeho smlouvy, jen to asi nebude letos. A odvolávat se na loajalitu hráče taky neni na místě, když obě strany ví, že stejně brzo odejde.

Reagovat
Zaschrona

Nebo mu zacpat hubu novou smlouvou.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nebo, ale tak nečekám, že dorovnáte nějakou potenciální nabídku Chelsea

Reagovat
Zaschrona

To asi ne, ale podle pravidel ani Chelsea nemela pravo mu zadnou nabizet, kdyz klub zadnou nabidku neprijal, takze teoreticky ani neni co dorovnavat. V realu by mozna bylo fajn mu nekdy v zime nabidnout treba rocni prodlouzeni a narust platu z tech soucasnych 30k nekam vys, asi si vic zaslouzi. I kdyz to asi pod tim jeho soucasnym agentem nepude.

Reagovat
kissak

konečně vyjádření nějakého fanouška. Opravdu je tak moc dobrej nebo je to jen nafouknutá bublina? Moc zápasů EPL jsem minulej rok neviděl a Stonese znám akorát z této aféry.

Reagovat
Zaschrona

Je skvely, troufam si ho uz ted v jeho veku hodnotit nad Jagielku. Je to stoper bez vyrazne slabiny s vybornou rozehravkou, potrebuje se porad jeste vyhrat, ale ma na to byt nasim lidrem obrany na dlouha leta, uz ted je nase jednicka na stopera. Jestli se ted nesesype z toho tlaku, ktery na nej bude po podani transfer request, tak ma na to, aby si vybojoval misto v zakladu Anglie pro Euro vedle Smallinga.

Reagovat
kissak

díky za shrnutí

Reagovat
Arbiter

A co jako chce, aby fotbalové autority změnily? Zakáže hráčům podávat žádostí o přestup? Zakáže týmům, aby nabízely sumy za přestup hráčů?

Reagovat
Deywid

....Keby Martinezové trénerské schopností boli také veľké ako jeho ego, tak by bol najlepším trénerom celého univerza...

Reagovat
Arbiter

jako já proti Martinezovi nic nemám, považuju ho za schopného trenéra a manažéra. Jenže v tomhle se chová strašně nervózně. Chápu ho, protože těmi nabídkami se narušuje týmová rovnováha, hráč se nesoustředí na 100 % na fotbal, to musí být pro trenéra frustrující, kór když chce tým někam posunout...

Reagovat
smazaný uživatel

JAsně, ale drtivá většina týmů to má taky tak, tak nemusí brečet jako by se to dělo jenom jemu.,...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

aby druhe kluby vyjednavali s hracom poza chrbat klubu trebars...Chelsea ma odoslat ponuku, Everton ju prijme, preberie ju s nim resp. agentom a rozhodnu sa...

tato kampan co spustila Chelsea je spinavost, toto by sa malo zakazat...

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

Jakoby to United nikdy nedělalo. Před každým kontaktem hráče se ptáte nejdřív klubu? Hlavně si tu neser zase do huby prosímtě....

Reagovat
Arbiter

Co spustila Chelsea za kampaň? Žádá přestup hráče, nabízí za něj sumy, nejedná s hráčem za zády klubu, nemá s ním dojednanou žádnou smlouvu Vždyť se děje to, co píšeš. To, že Everton zamítl jednu nabídku přece neznamená, že Chelsea nemůže poslat nabídku vylepšenou. A "rozhodně ne" na trhu prostě "rozhodně za žádných okolností ne" nikdy neznamená...

Reagovat
Zaschrona

medialni kampan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mimalu

jakou kampaň prosim tě, to zas jenom Zaschrona si něco prapodivného představuje. Bylo to klasické vyjednávání....

Chelsea měla zájem o Stonese, Stones měl evidentně zájem o Chelsea. Chelsea to viděla a proto to zkoušela tak vytrvale ale Everton byl neoblomný, tak se řeklo Stonesovi že jestli má fakt zájem přestoupit, tak bude muset přestupu pomoct a on podal žádost o přestup. Ze strany

Reagovat
Mimalu

*Ze strany Chelsea nic co by vybočovalo

Reagovat
Matić

co to meleš

Reagovat
smazaný uživatel

A co taky Berbatov napr.?

Reagovat
kiwwi

co s nim?

Reagovat
smazaný uživatel

vsak pri Berbovi ste sa spravali omnoho horsie ako cukotka teraz a este tu budete moralizovat.

neuveritelne

Reagovat
kiwwi

a to nemozem poukazat na to ze taketo chovanie je zle? co je toto zasa za EF modu dpc

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by jsi měl být taky zakázanej a oxiduješ tu neustále.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty každým dňom prekonávaš svoj primitívny kokotizmus. To je proste neuveriteľné. Čierna diera retardácie...

Reagovat
soukup

ty seš šašek, to je neuvěřitelný

Reagovat
kiwwi

Reagovat
icka

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

daj si facku prosím ťa, každým dnom si len sereš do huby viac a viac

Reagovat
Ritchie

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
masly008

on to myslel tak že přestupové okno by mělo skončit před prvním mistrovským utkáním.né že se hraje a potom plašani nakupují a přemlouvají hráče,protože se jim začátek nepovedl.

Reagovat
Arbiter

Evidentně ten zájem je z mnohem dřívějšího období než ze začátku ne úplně povedené sezóny Ale jo, beru to jako argument. Jenže co pak takové zimní přestupové období, kdy se hraje neustále? Jak by se to udělalo tam?

Reagovat
masly008

jednoduše.zimní by se mělo zrušit.máš tým na začátku sezony a s tím hrej,nebo zrušit přestupové okna a nakupovat celý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

oh my...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak v CSM

Reagovat
smazaný uživatel

Zakázat Chelsea.

Reagovat
Arbiter

až rozpustí Tottenham, tak si o tom můžem promluvit...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

"... hřímal posléze Martínez v narážce na skutečnost, že je přestupové okno otevřeno i v době, kdy už se dávno hrají důležité soutěžní zápasy."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Aby prestupové okno skončilo pred štartom súťaže.

Reagovat
Panděvova ofina

Martinez Luther King

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, co nejvíc omezit trh, co mi to jenom připomíná....

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš dneska nějakej zakouslej Myslím, že se kolem tohoto přestupu neděje nic, co by se neodehrávalo občas i jinde. Je to obchod. Trh nikdo neomezuje. Jen hráč pod smlouvou má menší vyjednávací prostor. Proto tu smlouvu podepisují, aby klub věděl, že i zítra přijdou na zápas, a proto si hráči vyjednávají smlouvu tak, aby se jim ten závazek finančně líbil. Po smlouvě si může jít kam chce. Trh fungujue. Ale i závazky.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha a do trhu nepatří hráči, co jsou pod závazky? Asi jsem něco minul....

Reagovat
smazaný uživatel

EU?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba americké ligy, kde se na trh zvysoka sere ale komerční úspěch a výši platů jim může celý sportovní svět závidět.

Kolik lidí v PL má 30 mega USD ročně jako nejlépe placený hráč MLB, 20 mega USD za sezonu jako 10 nejlépe placený v NBA Wade, nebo kdo jsou těch 55 lidí v PL co mají10 mega USD ročně jako v NFL.

Reagovat
johan14

Ako fanúšik Blues píšem ,, Kašlať na neho,,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Deywid

Reagovat
smazaný uživatel

Mali by zmenit hlavne to, aby prestupove obdobie trvalo od konca ligy, po zaciatok ligy.

Reagovat
Arbiter

Viz výše. Navíc co třeba přestupy z jiných lig?

Reagovat
smazaný uživatel

A aky problem? od konca ligy po zaciatok ligy je casu dost, ale samozrejme uz to vidim, ako by zrazu liga zacinala koncom augusta

Reagovat
fantomas

Wtf, dyt ty vole přesně o tom Martínez mluví.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumny to chlap. Ale nieco tak dlhe citat nebudem

Reagovat
fantomas

Hm, tak když už přicházim i o takový věrný čtenáře...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tvoje clanky citam, toto je len clanocek, kde staci aj nadpis nie

Reagovat
smazaný uživatel

No a pises tam, ze on na to iba narazal ty vole, neser ma. Ale Martinez o tom hovoril uz v mnf, takze ok, navyse som chcel rozputat diskusiu na tuto temu, lebo sa tu vyssie riesia nezmysly, takze o co sa ti jedna

Reagovat
fantomas

Pak tu "narážku" rozvádí, čéče.

Reagovat
smazaný uživatel

A zimní teda zrušit?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som ho kludne zrusil, nikdy som v nom nevidel nejaky zmysel.

Reagovat
niflheim

On se někdo snaží chování Čukotky obhajovat? Jo, aha

Reagovat
Arbiter

a co děláme tak špatného?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses prostě minul nickem, Advokát by sedělo jak prdel na hrnec.

Reagovat
Arbiter

Odpovíš mi ty, co děláme špatného? Tady je to plné keců, jak je to špatné, co děláme a přitom není nikdo schopen říct, co konkrétně špatné je.

Reagovat
smazaný uživatel

No, co predvadzali Vasi hraci v rozhovoroch bolo nechutne, nieco podobne ako co robil Blanc ohladom Di Mariu.

Reagovat
smazaný uživatel

lol takže se hráči nesmí vyjadřovat do médií k aktuálně největší mediální záležitosti svého klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ze sa nemaju hraci co k tomu vyjadrovat, pri normalnom spravani.

Reagovat
smazaný uživatel

omezit zakázat, rozumím soudruhu

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumis, ako obvykle, netrep picoviny, pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Novinář: "Myslíte si, že by John Stones byl dobrou posilou pro tým."

Hráč: "Ano, myslím si, že by byl skvělou posilou."

Fakt nechutné chování

Reagovat
smazaný uživatel

ty si proste naivny, alebo to len hras

Reagovat
Arbiter

To jsi spíš naivní ty. Nevidím na tom absolutně nic nechutného, vždyť to tak normálně funguje. Nebo co je na tom tak špatného? Jen to, že si myslíš, že by se to dělat nemělo a děje?

Reagovat
kubys

Reagovat
Arbiter

Co kdo přesně říkal? A co tak hrozného říkal Blanc před přestupem DiMy? Že by byl skvělou posilou a že se bude snažit ho získat? No hrůza, upálit za to

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? na kazdej tlacovke kazde 3 dni hovorit o tom, ze uz len chvilu vydrzte, uz len tri dni, uz to bude, prosim ta, ak ti toto pride normalne, tak mne nie...a hraci uz vobec by sa nemali vyjadrovat k niecomu takemu, ale to je proste nieco, co ste rozputali ohladom toho prestupu a zjavne to zabralo, ked Stones dal ziadost no

Reagovat
Arbiter

A Mourinho říká, že přijde?

Reagovat
smazaný uživatel

Kde ja hovorim o Mourinhovi?

Reagovat
Arbiter

Tak kdo teda z hráčů říká, že co nevidět Stones přijde do Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

wtf, rozputali ste tu s hracmi a aj s par novinarmi hru, ktora vytvarala tlak na Stonesa, az to doslo do takeho bodu, kde podal ziadost o prestup, ak to nevidis, alebo nechces vidiet je chyba ne moja

Reagovat
Arbiter

A to je něco špatného, že se snažíme tak na dálku získat hráče?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ak ten druhy klub ponuky odmieta a da jasne najavo, ze hrac nie je napredaj, tak vytvarat takyto tlak na hraca je nechutne, o tom ale hovori Martinez no.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

takže jakákoliv vylepšená nabídka za hráče je tlak a špinavost?

Reagovat
smazaný uživatel

ty mi niekedy prides totalne pribrzdeny

Reagovat
cristiano.K.

mám stejný pocit

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kiwwi

zo seba?

Reagovat
TopinB

A ty mi přijdeš jak "pribrzdený" neustále

Reagovat
smazaný uživatel

naco sa vtieras do debaty niekde, ty kokot?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Stones: "OMG OMG John Terry o mne mluvil na tiskovce, musím podat žádost o přestup"

Reagovat
kubys

Takže, když se jich někdo zeptá na názor na jiného hráče, tak mají držet hubu? Nebo říct, že to je vlastně sráč? Nebo jako, co by sis představoval? Vždyť tohle se děje dennodenně a je jedno, jestli je přestupák nebo ne.,..

Reagovat
Matić

a proto by měl přestoupit do Chelsea, protože tam Mourinho přenáší tlak z hráčů na sebe Martinez to očividně neumí

Reagovat
smazaný uživatel

oh Palike pls, to je zase hlúpostí čo píšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Aale, drz picu prosim ta

Reagovat
smazaný uživatel

nie vážne. Toto sú hlúposti skrátka. Ako vieš, že Stones číta všetky správy v UK? Alebo vôbec sledoval svoju situáciu okolo seba? Podľa mňa má v tom prsty jeho agent a nie tá tvoja vymyslená mediálna kampaň.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Věčná snaha protlačování přestupu do novin? Snaha jedna za zády klubu s agentem a hráčem?

Reagovat
Arbiter

a to Chelsea dělá? Nevím o tom, že by se se Stonesem dohodla na smlouvě...

Reagovat
kiwwi

a na zaklade coho podal transfer request...na zaklade toho, ze sa docital nieco v novinach?

Reagovat
Mimalu

Asi na základě toho, že agent danému hráči oznámil, že pokud fakt bude chtít přestoupit do Chelsea, bude muset přestupu "pomoct".

Reagovat
kiwwi

to ze ten agent nejednal s Chelsea mozu verit jedine tak fanusikovia Chelsea

Reagovat
Mimalu

Tak vždycky se jedná i s agentem, jestli daný hráč má vůbec zájem apod. Zákulisní boje Everton vs Stones už Chelsea těžko ovlivní, to už je na rozhodnutí hráče+agenta jestli začnou dělat problémy a vynutí si přestup. Zase z toho nedělejme kovbojku jak zástupce Chelsea drží někde ve sklepě rodiče Stonese a nutí ho podat žádost o přestup....

Reagovat
kiwwi

s hracom resp. agentom by mal kupujuci klub jednat az ked to prejde cez "predavajuci klub"

vynimkou je trebars ked ma hrac vykupnu klauzulu, to ale nie je tento pripad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to furt vidíš všechno "oficiálně". Kdo Chelsea zakáže, aby se hráče nezávazně zeptala, jestli nechce jít za lepším? Tohle je spíš otázka toho, že to někdo vidí jako špatné a druhý s tím problém nemá a to je věc názoru.

Reagovat
kubys

Zakázaný je rokování o smlouvě, ale ne prostě dotaz, jestli by byl zájem za ně hrát...

Reagovat
kiwwi

to samozrejme nie, ale vies dobre ze to takto nefunguje...nepride niekto z Chelsea za agentom Stonesa a nespyta sa ho: "ty pocuj, opytaj sa Johna ci by zza nas nechcel hrat. Ked povie ze hej, tak zacneme jednat s klubom a potom si dohodneme podmienky"

tu ide o to, ze je bezna prax dohody hraca s novym klubom poza chrbat, minimalne ma naslubovane veci, aby ho presvedcili, aby si tu hlavu postavil

Reagovat
kubys

Tak je mi jasné, že to tak nefunguje a mimochodem dělá to prakticky každý klub, jenže pokud pro to nemáš, před souhlasem klubu, reálný důkaz, tak to je prostě nenapadnutelné. A celkem pochybuju, že by si Chelsea lajzla další případ Cashley.

Reagovat
smazaný uživatel

Za zády klubu Tak prvně by toho hráče snad měli kontaktovat, jestli vůbec nějaký zájem má. Říct mu, jaké jsou jejich představy, zjistit, jestli se ty představy shodují a pak začít oficiální jednání. Nevím, proč když to takhle funguje úplně přirozeně všude jinde, to nemůže fungovat ve fotbale.

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať tam zůstane, za tohle jednání mají Karamelky protože dneska si všechny velké kluby myslí, že si koupí všechny a všechno ! Tohle je fakt smutné Stones je určitě kvalitní zadák, ale zase takovéhle přestupové částky jsou holý nesmysl a navíc to pak z něj dělá buhví jakou hvězdu v 21 letech? to fakt ne lidi ! (to samé Sterling popř. Depay) pak jsou všichni "mistři" že o ně stojí velké kluby atd. nikomu nic neberu ani nezávidím, ale Karamelkám se nedivím že ho chtějí udržet zrovna stopeři, becy a cekové defenzivní hráči "chybí" popř. jsou cenění ty, kteří jsou kvalitní.

Jak se říká všechno má hranice, smutné je že tvrdá realita sportu je 100% byzbys a ještě k tomu dost veřejný, platy, smlouvy, bonusy, reklamy atd. fotbal je přeci sport a má se hrát pro něco jiného než peníze, ale vím dneska je rok 2015 a opak je pravdou každopádně Stones se nesmí zkazit a u Evertonu vydržet aspoň 5 -6 a pak "možná hrát za větší klub" je to jen můj názor , ale jednání velkých klubů které mají prachy je opavdu k ničemu v takovích situacích to samé G. Bale v "bleděmodrém" takové prachy a za čtyři sezóny se moc neukázal naopak by měl odejít. (PSG, Man City, Chelsea, Real Madrid, Manchester United FC, FC Barcelona, FC Bayern Mnichov, Arsenal FC, AC Milán, Liverpool FC, Inter Milán, Juventus FC, Schalke 04, Hamburger SV, Borussia Dortmund, Tottenham Hotspur FC) všechny tyto kluby patří mezi nejbohatší v Evropě, ale jejich přestupová politika mě opavdu nepřestává překvapovat, fotbal mám hodně rád, ale jak jsem psal doba se změnila každopádně Stones zůstaň v Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

To může Blues rovnou nabídnout 100,000,000 liber a všichni budeme spokojeni

Reagovat
Matić

piš do odstavců, tohle se nedá číst

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň

Reagovat
celticz

Reagovat
niflheim

100. proti Chelsea

Reagovat
kiwwi

Reagovat
raduinho

Reagovat
avicii

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Matić

To je smutný, že když hráč už přesroste průměrný klub a chce se posunout výš a navíc i dostane dobrou příležitost hrát za klub z TOP 4, hrát LM, kterou si stejně v dnešní době s Evertonem nezahraje. A klub mu stále bude zamítat žádosti o přestup, když ten hráč je hlavo ustejně uplně jinde a nemůže podávat 100% výkony.

Podobný případ jako je Berahino, ten hráč vyloženě přerostl WBA a chce jít za lepším, protože s WBA se těžko někam dostane, ale klub si ho bude držet zuby nechty i když už za ně nechce hrát. Podle mě naprosto zbytečný bránit hráčům jít za lepším, když ukázali, že na to mají.

Na druhou stranu si Stonese za 40mega teda klidně nechte.

Reagovat
Staenly10

Tak to by to zas ale menší kluby mohly rovnou rozpustit, s timhle přístupem, kdyby prodaly každýho, kdo by chtěl jít o něco výš.

Reagovat
Matić

Hold v dnešní době to tak funguje. Není prakticky šance, aby se klub jako WBA nebo Everton dostal do LM při té konkurenci, která v Anglii panuje. Nemyslím, že by to měly kluby rovnou rozpustit, ale prostě když už je jasné, že ten hráč má daleko na víc, požádal o přestup, tak je podle mě nesmysl ho dál držet a bránit mu v plnění snů.

Může to pro ně být třeba i poslední šance, třeba se jim takováhle sezóna už nepovede, nebo si nedejbože přivedou nějaké zranění a už se nikdy do nějakého top klubu nedostanou.

Reagovat
Staenly10

To, že to tak funguje neznamená, že se tomu nějaký z těch klubů nechce vzepřít, to mu nemůžeš mít za zlé. A jelikož má pořád platnou smlouvu, tak mu nic jinýho nezbejvá, klub by prostě měl bejt pořád víc než hráč, jinak se tam z toho stane anarchie. Nebyl by jedinej, kterej to prostě v danym klubu dohrál se ctí do konce smlouvy, a pak podepsal jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý má v životě na výběr, ale.... smlouva atd.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle mladík zatím rozhodně ale nikoho nepřerostl - to je spíš loňský případ Bainese

Reagovat
Zaschrona

Tak ten hrac nemel podepisovat vloni v lete novou smlouvu na 5 let. Je plne pravo Evertonu toho hrace drzet a odmitat za nej cokoliv. Stones je profesional a tohle mu je dobre jasne. Jestli to chce nekam v kariere dotahnout, stejne se musi naucit podavat 100% vykony, at uz je tlak vlastne jakykoliv. Suarez mel nejlepsi sezonu kariery pote, co mu Liverpool zamitl zadost o prestup, Modric taky hral za Spurs vyborne. Jestli Stones v Evertonu nechce byt, mel si to lip rozmyslet minule leto, kdyz podepisoval smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale kdyby nepodepsal novou smlouvu na pět let, nedostal by za ten rok více penízků! Mladému klukovi teď někdo mávápodepsaným cárem papíru před očima a on se začíná učit číst, dobře mu tak, rozmazlencovi. Gratuluju, ale cesta je ještě dlouhá, přestupy končí až za pět, šest dní?

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost takle by mohli hrát jen čtyři celky v PL atd.

PODLE MĚ POKUD CHCE HRÁČ ODEJÍT "JÍT ZA LEPŠÍM" MÁ DODRŽET SMLOUVU A PAK PA PA" a ne nějaký nucení, trucování, žádání atd. smlouva na pět let je na pět let ani o nic méně! Snad rozumíš jak to myslím...

Prostě Stones by měl dodržet smlouvu a zůstat u Karamelek.

Reagovat
Talker

Kolik % hráčů dodrží smlouvu a odejde zadarmo (neberu ty po třicítce, které ten klub už nechce)? 1%? 5%?

Prostě naprostá většina smlouvu nedodrží. Včetně trenérů (i když tam jde o opačnou situaci )

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

56 mega a on ho nechce predat neuveritelne . Nech sa potom necuduju ze su tak priemerny klub

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je totalne zla uvaha toto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Staenly10

Spíš to je o úhlu pohledu. Jetsli je lepší prodat jendihi z nejlepších hráčů za velký prachy (ale třeba nesehnat náhradu) nebo si tyhle hráče držet, aby sme se dostali výš? Co je lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

Vtip je v tom, že on má aktuálně daleko menší herní hodnotu, než tržní.

Reagovat
Staenly10

To na podstatě věci ale nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale vcelku to vystihuje to co myslel real (doufám)

Reagovat
smazaný uživatel

na transfermarktu píšou o 13 mil Euro, to přeci i po špatným startu do soutěže někdo tak přeplatit nemůže - navíc kde je psáno že by hrál - např. na úkor Zoumy nebo Cahilla?

Reagovat
smazaný uživatel

to co je na tm opravdu není reálná tržní hodnota pokud nabízíme tolik kolik nabízíme

Reagovat
hitZor

Je to nějaká hodnota za SOUČASNÉ hráčovy výkony, kterých je schopen. Je to stoper a je mu 21, takže potenciál obrovský, proto je ta reálně nabízená cena několikrát vyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

no a co já s tim?

Reagovat
smazaný uživatel

Za 56 mega nezohnat adekvatnu nahradu je snad nemozne . Aj ked teraz skoro pri deadline je to dost tazke ale tie ponuky na Stonesa prisli uz zaciatkom augusta casu bolo dost .

Nielen ze by sa kupila aj adekvatna nahrada zostalo by velmi vela penazi na kupu dalsich hracov na ine posty .

Ten keder mohli za 56 mega zlepsich viac krat ako s niakym Stonesom .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Staenly10

Já to chápu... Ale i když je 56 mgea dost, tak Everton přeci jen neni úplně lákadlo pro ty dražší (myšleno tedy i lepší) hráče, takže by zkrátka lepšího nebo stejně dobrýho stopera nesehnali. Navíc, tohle může fungovat i jako takový psychologický nakopnutí pro hráče a fanoušky, něco ve smyslu "my nejsme žádnej provinční klub, ale Everton, kterej chce hrát o poháry a celkově o co možná nejvyšší příčky".. Takhle by to teda aspoň působylo na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Minule tu davam Zach spekulaciu o prestupe Dennisa Praeta do WH za niakych cca 8 mega . Kolko podobnych hracov ako on kvalitativne je dostupnych ? Ja si myslim ze dost .

Je zaujimave ze Spanielske kluby ako Sevilla ci Villarreal dokaze reinvestovat peniaze s predaja v celku rozumne a udrazat sa ( ak nie zlepsit ) a Everton co je 3 krat silnejsi finacne klub to nedokaze .

Reagovat
Staenly10

Jo, to bezesporu zajímavý je...Nemůže to bejt třeba tím, že španělský týmy jsou víc orientovaný na JA, odkud se přestupuje o dost levněji? Zatímco kluby z Anglie nakupují bud mezi sebou (kde jsou ty ceny dost vysoký) nebo často z týmů či lig, kde je peněz dostatek? (např. Belgie, Nizozemsko,...)

Reagovat
Talker

Tak záleží, koho myslíš. Hráči z TOP klubů k nim nepůjdou. Ale vyjma těch 20 klubů, které jsou jak finančně silné, tak i hrají LM/o titul ve svých zemích ano. Samozřejmě nezvítězí v závodech s PSG, CFC a podobně (i když občas je to možné - Kramarič, Cabaye, kteří šli k loňským nováčkům).

Ale jinak?

Z Marseille chodí hráči do klubů, které jsou na tom podobně - Swansea, WHU, Newcastle.

Leicester nakupuje vesele v Mainzu, Neapoli a byli v zimě schopní zvítězit v boji o Kramariče. CP bylo schopné podepsat Cabayeho. Newcastle pravidelně vykupuje L1. Bournemouth podepsal hráče ze základu Saint Ettiene (nováček vs tým, co hraje každoročně o poháry). WHU je schopné loupit v řadách Juventusu, Marseille, Sampdorie apod. Aston Villa zase vykrádá Francii.

Prostě PL má takovou pověst a finanční sílu, že i nováček může přivést mnohdy hvězdu či tahouna z jiné ligy bez větších problémů. Natož klub, který má ambice hrát o poháry. Vyjma 1% hráčů si mohou vybrat prakticky kohokoliv a neměl by být problém toho hráče přivést.

Reagovat
Staenly10

V tomhle máš pravdu...

Tak si asi Eeverton cení Stonese víc, než ev skutečnosti cený je, s čímž souvisí, že kvalitní stopeři (kteří by podle Eevertonu dokázali Stonese nahradit) je na trhu málo a když už, tak právě za strašný pálky... Já se stejně spíš přikláním k tomu, že jde o tu psychologii, ukázat, že my zkrátka neprodáme každýho, na koho si nějakej velkoklub ukáže (jako třeba Soton, kterej začíná upadat), pokud to nebude pro dobro klubu. Navíc Everton je celkem hrdej klub, Stones je Angličan, mladej, nejspíš oblíbenej u fanoušků... Spíš půjde o tohle.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Talker

Tak možná je jeden z nejlepších v Evertonu, ale do absolutní špičky PL nepatří, natož na světě.

Reagovat
Staenly10

Však tak jsem to taky myslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt už mlátí o schody

Reagovat
REPLIKATOR

Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to chceme v tej lm? Ja chcem strasne Barcu, ale kvoli ciganovi ani PSG by nebolo zle.

Reagovat
mul

PSG, Sevilla, Vlci, nech je poriadna skupina

Reagovat
kiwwi

PSV, Lyon, Malmo

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by super, kdyby vás cigán pak sestřelil :)

Reagovat
smazaný uživatel

Este viac super bude, ked niekto sestreli cigana :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste fakt retardi

Reagovat
smazaný uživatel

nerad pouzivam tu vetu, ale, ze to pises ty, je moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aneb když na to nemáme, tak to alespoň bude soupeře bolet, skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodně nešťastně řečeno.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sestřelí možná tak někde v baru potom. Taky bych chtěl abychom dostali PSG. Ikdyž možná by bylo fajn na něj narazit až někde ve vyřazovací fázi.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nějaká vůbec byla...

Reagovat
Busby babes

PSV, Lyon, Gent. At jsou vsichni nasrani, ze mame lehkej los.

Reagovat
Swarley

PSV, Olympiakos a Malmo

Reagovat
wild

PSG..ostatne me nazaujima

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

lyon, nech sa ukaze lacazette a lvg ho kupi dalsie leto

Reagovat
smazaný uživatel

Na Euru U21 teda rozhodně nijak nevyčníval, spíš zapadal do celýho Anglickýho průměru, rozhodně za mladýho frajera nedávat 40 mil liber

Reagovat
fantomas

Dyt tam odehrál jedinej zápas po otřesu mozku.

Reagovat
smazaný uživatel

no viděl jsem právě ten kde hrál a obrana byla pěknej průchoďák, jasný - otřes mozku je jedna věc, ale ta cena

Reagovat
fantomas

Ta cena se patrně, ale opravdu jen patrně, neurčovala jednim zápasem na U-21.

Reagovat
smazaný uživatel

Určila se nějakýmý 40ti zápasy v PL. 40 zápasů - 40 mega

Reagovat
smazaný uživatel

Cena úplně ulítlá.

Reagovat
smazaný uživatel

Martinez je pokrytecký kokot.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze ty fandis Chelsea? Bezva logika.

Reagovat
fantomas

Proč pokrytecký?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mu vadí, že někdo podává nabídky za jeho hráče a sám dělá to samé... Tak ať na to nadává, ale nikoho nekupuje... V tom případě se dá ten jeho boj chápat, tohle je pokrytecké držení hráče v klubu proti jeho vůli....

Reagovat
fantomas

No, tak on ale neřiká, že se to nemá dělat teď - on požaduje změnu a apeluje na autority. Na adresu Chelsea neřekl ani popel.

Reagovat
Manik...

Reagovat
FUnk

nic takove tam neni napsane....

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Trand

Klasika Superfrankie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sa mi paci jak najviac jebu do tejto sagy fans United pritom oni su ti posledni co by tu mali mudrovat

Reagovat
smazaný uživatel

Chtít prostě změnit svět fotbalu a bojovat proti nabídkám za vlastní hráče je ubohé, kratozraké a možná by stálo za zvážení udělat mu na jedno přestupové období to stejné....

Reagovat
r.mrazik

Stonese docela chapu...nektery prestupy se nedaji delat na "hodňáska"...

kazdopadne se uvidi,jaky bude predvadet vykony,az mu ten prestup zatrhnou...pak se ukaze aspon povaha hrace...

jinak...47 zapasu a temer 40 mega liber...husty

Reagovat
smazaný uživatel

No on už to s těmi výkony ukázal včera.

Reagovat
r.mrazik

jeden zapas bych nebral jako neco velkyho...urcite byl z toho sam taky dost rozhozeny,nez aby to delal schvalne...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč to vzbuzuje pozitivní reakce. Jen proto, že se o něj zajímá nenáviděná Chelsea? Kvůli tomu přestaneme uvažovat rozumně? Vždyť je přece nepřijatelné, aby takhle drželi někde člověka, který chce jít jinam. Kdybych chtěl odejít z firmy k nějaké konkurenční, protože mi nabízí lepší zázemí, plat, perspektivu apod., tak neodejdu jen proto, že si můj současný zaměstnavatel zrovna řekl, že si na mě zviditelní svůj názor. Mělo by to být svobodné rozhodnutí hráče a otázka nějakého jednání. Ne že Martínez začne do novin vyřvávat svůj "správňacký" pohled na svět a tím veškeré debaty končí.

Když se tak ale dívám na diskuzi a to, jak si někteří lidi vycucávají z prstu naprosté absurdity (jako třeba kritiku hráčů, kteří odpovídají na otázky reportérů) jen proto, aby zaujali svoji pózu v nenávidění Chelsea, tak se ani nedivím...

Reagovat
risk je zisk

ten hate je uz trapny

Reagovat
Staenly10

Jak už sem psal výše, kdyby to bylo jen na hráčích a jejich svobodách, tak se z toho stane anarchie a některý kluby by to mohly rozpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je přesně to cucání z prstu. Vždyť svoboda rozhodnutí o svých dalších životních krocích je naprostý základ v životě...

Reagovat
Staenly10

Jo, ale zas to nemůžeš dovádět do absurdna... Zkrátka žijeme ve světě, kde jsou naše kroky a rozhodnutí vázány smlouvami, do kterých sme svobodně vstoupili...

Reagovat
smazaný uživatel

Od každé smlouvy se dá odstoupit. To není žádná zeď, která se nedá projít...

Reagovat
Staenly10

Odstoupit se dá, ale pokud to v ní není nějak konkrétně uvedeno za jakých podmínek, tak se z ní nemůžeš vyvázat bez souhlasu druhé strany. Tak to prostě chodí.

Reagovat
Swarley

pochopitelně, že Stones může začít dělat problémy, nechodit na tréninky a já nevím co všechno, čímž donutí Everton ho prodat...ale těžko se bude dát odstoupit od téhle smlouvy přes nějakou tříměsiční výpovědní lhůtu...

Reagovat
smazaný uživatel

odstúpiť nie, ale zrušiť ju zmluvou novou.

Reagovat
Swarley

stejně jako svobodný podpis smlouvy, ve které se k něčemu už ale zavazuješ...

jako samozřejmě se na to může vysrat, shodit trenky a jít skákat po stromech, v tom mu nikdo bránit nemůže...ale on ten fotbal hrát chce a ta hra má nějaká pravidla, která on svobodně přijal a svobodně podepsal smlouvu s Evertonem, kde se k něčemu zavázal...pak to musí dodržet...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusí.

Reagovat
Swarley

tak těžko mu projde to, že se dneska sbalí, sedne na autobus do Londýna a bude chtít další kolo nastoupit za Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

Však to samozřejmě ne, ale o tom přece nemluvím. Tady ho očividně nedrží kvůli nějakým podmínkám ve smlouvě, které si tu někteří jak furt dokola píšu cucají z prstu, ale kvůli Martínézově názoru na přestupy. On je sice sympatický, neříkám že není, ale pokud se hráč sám rozhodne, že chce přestoupit do jiného klubu, tak by měly jít emoce stranou a minimálně by mu mělo být umožněno jednání. Nikde přece není psané, že ho Everton pak už nemůže přesvědčit, aby v klubu zůstal, ale já říkám hlavně to, aby si to rozhodl sám hráč.

Reagovat
Swarley

jasně no, jako to už je o tom, jak by to mělo nebo případně nemělo vypadat...ale třeba u DDG jasně vidíš, že ty trumfy má v rukou klub a hráč s podepsanou smlouvou toho moc nezmůže, když si klub postaví hlavu a nebude ho chtít prodat...

jestli je to rozumné nebo není, jestli je to fér k hráči, to už jsou další otázky...spíš mi šlo o to, že ty smlouvy budou nejspíš nastavené tak, že ten hráč bez schválení klubu moc dělat nemůže...

Reagovat
r.mrazik

proc by si to mel rozhodovat hrac?? proc povolit jednani?

jednoduse ho ten klub nechce letos uvolnit...at se s tim hrac smiri...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to dospělý svobodný člověk, je to jeho kariéra, jeho problém. Ne že přijde někdo druhý a bude mu diktovat, jak má v životě postupovat. Kolikrát jsem to slýchával sám a dávat na tyto rady, nikdy bych se nedostal tam, kam jsem se dostat vždycky chtěl. Martínez sám říká, že si hráč musí své vlastní kroky promyslet, ale když mu pak rozhodnutý hráč podá žádost o posun v kariéře, zatrhne mu to. Opravdu jsem netušil, že fotbalové kluby zaměstnávají novodobé otroky bez nároku na vlastní rozhodnutí.

Reagovat
r.mrazik

divny vnimani situace

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

prečo rozpustiť? dostanú obrovské peniaze za hráča, môžu si kúpiť nového, neni problém...

Reagovat
Staenly10

Tak já se nebavím jen o Stonesovi, za toho dostanou fakt balík, ale celkově, o tom přístupu, kdy se přestupuje i za menší částky.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vždy dostanú nejaké peniaze a z tých peňazí sa dá vykúzliť nejaký prestup... potom je to už na klube, či si vybral dobrého hráča alebo nie...

Reagovat
Staenly10

To jo, ale to už je na klubu, co pro ně bude prospěšnější...Moje reakce spíš směřovala stejným směrem jako na dwarfa, ohledně svobody hráčů.

Reagovat
masly008

svoboda hráče je ,že podepsal závaznou smlouvu na určitou dobu.tak by ji měl dodržet pokud to klub vyžaduje.klub taky nemůže toho hráče jenom tak propustit.taky by ho musel vyplatit ze smlouvy.a jestli by to chtěl udělat hráč tak si tam měl dát výkupní klauzuli ne.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

A řekneš mi, proč se za hráče platí?

Reagovat
masly008

platí se za ně proto protože ten prodávající za něj něco chce.ale tady everton prodávat nechce,takže chelsea bud už nemá nabízet,nabo at nabídne nějaký masakr co je přesvědčí.a to se zatím nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Platí se za něj proto, že má u klubu, od kterého odchází, nějakou smlouvu. Kdyby ji neměl, tak je volným hráčem, který přestupuje zadarmo. Vy tu děláte, jakoby nikdy nikdo nepřestoupil před skončením smlouvy a tohle byl úplně první případ, kdy by se to mělo stát...

Reagovat
masly008

jak jsem psal.chápu proč chelsea platí,ale musí pochopit že everton prodávat evidentně nechce.taky si v obchodě nekoupíš něco co není na prodej.

Reagovat
Staenly10

Pokud tam ale neni klauzule, tak je rpostě na klubu, jestli to je pro něj peněz dost nebo ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tvoje klauzule, tys tu jeho smlouvu někdy četl? Všiml sis v tom článku, že tam mluví o nějakých klauzulích a o tom, že to není možné? Vždyť se tohle ve fotbale děje každé přestupní období, proč je to teď jiné? Nic, máte pravdu, kašlem na to.

Reagovat
Staenly10

Nečetl, ale očividně tam není, protože kdyby jo, tak už by přestoupil nebo by se o ní mluvilo. Děje se to, protože klub ty peníze přijme jako adekvátní, je to ejjich svobodný rozhodnutí je přijmout, ale i odmítnout, nevim, co na tom není jasný. Bojuješ tu za svobodu hráčů, ale v podstatě bys jí bral majitelům.

Reagovat
smazaný uživatel

Svoboda teda podle tebe znamená, že já, kdybych byl majitelem nějaké firmy, mám právo rozhodovat o životě svých zaměstnanců, jo? Ok.

Reagovat
r.mrazik

no...ano...

a vis proc? protoze silnejsi pes mrda

Reagovat
fenixLFC

vlastne preto aby presvedcili ten druhy klub o ukonceni zmluvy s danym hracom. Avsak ked sa tomu klubu suma za zrusenie tejto zmluvy nepozdava/ nechce ukoncit tu zmluvu, tak co je na tom preboha zle?

Reagovat
smazaný uživatel

Everton může odmítat nabídky Chelsea, třeba proto, že nejsou adekvátní a ne se k tomu stavět způsobem, že hráči v jeho službách nemají žádné právo si rozhodnout o své kariéře. Asi je to věc názoru no.

Reagovat
fenixLFC

oni maju zmluvu ktorou sa zaviazal ze pre nich bude ,,robit''. Neviem ako je to u klasických zmluv, ale vo futbale proste na jej zrusenie musia suhlasit obaja- a everton zjavne s tym nesuhlasi....A on ma o svojej kariere pravo sa rozhodnut, ved to tak spravil napríklad minuly rok ked tu zmluvu predlzoval a som si isty ze mu nikto nedrzal pistol pri hlave ked podpisoval

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já nepopírám, že musí mít souhlas Evertonu. Já tu mluvím jen o tom, proč mu Everton ten souhlas nechce dát A popravdě, co to Evertonu přinese? Bude mít v týmu hráče, který se viděl někde jinde a z toho vyplývající riziko, že nebude odvádět kvalitní práci. Neprospěje to klubu ani hráči samotnému. Je hezké, za co Martínez bojuje, ale způsob se mi nezdá úplně šťastný.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně většina lidí, kteří ten hate rozjíždí, si tady sere do huby. ale to u pokrytců typu kiwwi lze očekávat.

Reagovat
smazaný uživatel

najväčšie góly sú tu

- prestupovať by sa nemalo po začiatku ligy a v ďalšom článku, potrebujeme útočníka, stopéra...

- hráči by mali dodržovať svoje zmluvy, inde 3 roky do konca zmluvy, cena 25 mega je optimálna

Reagovat
Busby babes

skoda, ze v tomhle ale logickej rozpor neni. Nebo jako po konci prestupaku nemuzu napsat, ze bychom potrebovali posilit tady nebo tamhle?

Stejne tak ta druha veta. Kde tam je rozpor? existuje tu nejakej trh s hraci a na tom se pohybuji hraci, kteri jsou pod smlouvou. Jde o to, ze hraci by meli dodrzovat smlouvu, pokud klub plni to, k cemu se zavazal a pokud chce prestoupit, tak proste musi cekat, dokud se kluby nedohodnou na odstupnem.

Takze az budes chtit priste moralizovat, trosku lip si to promysli.

Reagovat
smazaný uživatel

lenže keď sa jedná o prestup do môjho klubu, tak väčšina fanúšikov dúfa, že hráč z klubu xy tú zmluvu nedodrží, tešia sa, keď čítajú vyhlásenia ako chcem hrať za tento klub, chcem novú výzvu v klube atď, čím ten hráč dostáva svoj materský klub pod tlak, aby sa kluby dohodli na odstupnom... v tomto článku je Stones hejtovaný za to, čo je vo väčšine prípadov normálne

prestupák ti končí až po x kole, kedy fanúšikovia/funkcionári vidia, čo im nefunguje tak ešte behom tých kôl rýchlo nakupujú, to sa deje teraz a s týmto sa nesúhlasí... ale po x kole, počas prestupáku ešte tlačia na zodpovedných aby sa nakúpili posily, prečo na nich tlačím po x kole, keď s tým nesúhlasím?

Reagovat
Busby babes

motas to dohromady.

" prestupovať by sa nemalo po začiatku ligy a v ďalšom článku, potrebujeme útočníka, stopéra..."

v cem vidis problem? ja si muzu myslet a i rikat, ze potrebujeme stopera, ale zaroven tvrdit, ze prestupy by meli koncit se zacatkem ligy. Momentalne to tak bohuzel neni. tak proc bych nemohl psat, ze bychom jeste mohli nekoho privest, kdyz to pravidla v soucasnou chvili dovoluji??

"hráči by mali dodržovať svoje zmluvy, inde 3 roky do konca zmluvy, cena 25 mega je optimálna"

ta druha cast absolutne nesouvisi s tim, ze by hrac mel dodrzovat smlouvu. Jen to vyjadruje nazor, jaka cena je adekvatni vzhledem k tomu, ze ma hrac jeste x let smlouvu. Cena hrace pod dlouhodobou smlouvou je logicky vyssi nez cena hrace, kteremu smlouva konci. Kde tam vidis nejake pokrytectvi, to fakt nevim.

Jo, kdyby rikal: hraci by meli dodrzovat smlouvu. a v dalsi vete, ze by si hrac mel vydupat prestup jinam tim ze bude treba stavkovat, to by byla jina...

Reagovat
Busby babes

*-prestupy mely koncit.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutečnej pokrytec

Reagovat
Miguel19

Nevim proč se na něho nevysereme.

Radši přihoďme 10 mega na Pogbu, kupme další LB a Ivanoviče dejme na CB..

Reagovat
Swarley

jako na jednu stranu moc dobře chápu Boba, proč se ho snaží udržet a může to být i dobrý krok k tomu ukázat, že to myslí vážně a nechce své hráče jen tak lehce pouštět dál...pokud chce Everton pomýšlet na vyšší patra, musí ukázat i tohle...

druhá otázka je, jestli je ve finančních možnostech Evertonu dobré ignorovat tak fantastickou nabídku...

Reagovat
r.mrazik

0,75 mega liber za kazdy Stonesovo zapas v dresu Evertonu...hodne slusny

Reagovat
Swarley

jako je nabídka, kterou už fakt hodně těžko odmítat...asi jako Saints a Shaw, to už jsou částky, za které se asi vyplatí ty hráče prodávat, rozhodně to nejsou nějaké almužny, ale naopak víc než slušné kompenzace...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nevěřím, že bude mít někdy v budoucnu byť jen přibližně stejnou hodnotu, než co Chelsea nabízí...

Reagovat
r.mrazik

to jo...ona je otazka,jestli jeste nekdy takovou castku dostanou...mozna jo,mozna ne...tech moznosti je mraky...

novou smlouvu nejspis nepodepise a pak je mozne,ze ta hodnota pujde pomalu dolu i kdyz ten hrac poroste

ale pokud prodavat ani ted nechteji,tak je to jejich pravo ze jo...

saints z toho taky dokazali vytezit dost

Reagovat
smazaný uživatel

Nabídka je opravdu směšně vysoká, ale Evertonu v tomhle fandím. Jde o signál směrem k dlouhodobým ambicím klubu, který může být v konečném důsledku vyšší hodnotu, což naznačuje i Martinéz. Trošku mě zklamal Stones - vzhledem k tomu, jaký je to ucho a co má (nebo spíš nemá) za sebou bych čekal trošku pokornější přístup.

Reagovat
smazaný uživatel

To čakal asi každý. Najmä chudák Zaschrona, asi si ešte stále sype popol na hlavu, keď tu nieje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pod to se podepíšu... to si jako myslí, že přestup do tak slavnýho klubu za tak velkou částku z něj automaticky udělá velestár?!?

Reagovat
Swarley

souhlas no, tohle mě u těch mladých hráčů strašně sere...klub jim dá šanci, manažer za nimi stojí, chce to na nich stavět v tak mladém věku a hráč místo vděku chce hned při první příležitosti zdrhnout...ambice jsou jasné, chce bojovat o ty nejvyšší příčky a vydělat fotbalem co nejvíce peněz, ale tak i to má svůj čas...pokud na to mít bude, ty kluby se ozvou i později...

ale tak to už je o tom, kam se současný fotbal dostal..."co jsme si vychovali"...

Reagovat
Nikikrew

Ciastocne suhlasim ale zober si ze ak ma nejake vysoke ciele, s Evertonom to len dosiahne tazko. Mozno chce hravat Ligu majstrov a bojovat o titul v PL. Je to velmi tazke popisovat nakolko na jednej strane by si mal vazit klub kory pre neho vsetko robi a dal mu sancu sa ukazat v najlepsej lige, na strane druhej moze herne stagnovat, zrani sa na dlhodobo a uz takuto ponuku nedostane. Velmi tazke rozhodovanie.

Reagovat
Swarley

je to tak, to je samozřejmě taky pohled, nikdy nevíš, jestli ta nabídka v budoucnu ještě přijde, může se ti klidně něco stát a v 25ti letech budeš muset ukončit kariéru a budeš rád, že jsi nahrabal nějaké ty miliony v Chelsea...těch příkladů může být hromada, ale tak přece, ten vděk některých fotalistů strašně chybí...

Reagovat
r.mrazik

A nebo bude v 25 na úrovni Jagielky...

Prostě nikdy nevíš...já se mu ani moc nedivím,že to chce zkusit

Reagovat
Manik...

Pustit. Pokud hráč má zájem přestoupit, nemělo by mu být bráněno!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

ze ma to pri tom vybere klubov neprekvapuje

Reagovat
Ritchie

to už je tak trapný argument tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Ti lidé podle toho opravdu zaujímají postoje. Pak mají svůj malý svět s osmi klubama, které se účastní čtvrtfinále LM a ostatní pro ně je prales, kam si tyhle kluby chodí zalovit hráče. Ty jsi taky podezřelý.

Reagovat
Ritchie

mě ani tak nejde o to co napsal spíš o tu reakci

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
fenixLFC

s tym suhlasim...skor som narazal na to ze ked stretnem niekoho kto fandi tymto trom klubom naraz, tak mu ide iba o to aby jeho kluby furt len nakupovali a nakupovali...tzv FIFA/FM fans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

stejne jde hlavne o prachy hracum, ja bych zavedl platovy strop a bylo by, klidne nejakych 100 tis liber tydne - i tak jsou to penize o ktery se nikomu z nas ani nesni a nikde neni dano, ze musi mit hrac obden novy uces a jezdit na trenink v bentley apod. - vsak jsou to normalni lidi

Reagovat
smazaný uživatel

tak že pánové...

po důkladném pročtení diskuze, jste mě konečně donutili si založit účet a přidat svou trošku do mlýna. nebudu mluvit o nadutosti manažera, nebo o vládnoucí kastě světového fotbalu, ale chci vás jen trochu dostat do jiné diskuze, než tu řešíte...

tak že názory tipu: "Co když už nikdy nebude mít takovou šanci" jsou podle mě trochu moc debilní... přece jenom mnu není 30, ani 35, ale jen 21. je to mladej cucák. má před sebou ještě zhruba deset let kariéry. (zanechte hatingu, vím že se může zranit apod.) ale vyžadovat po tak mladých hráčích top výkony v top kluby a za top peníze je holej nesmysl. to že dneska týmy myslí na budoucnost a budují mladé kádry, je prostě jen známka doby. všichni chtějí všechno hned a tak se dějí takové prasečiny... hlavní je podle mě hráčův rozvoj. řekněte upřímně: "Má na to, aby v jednadvaceti nahradil, nebo zastoupil starší zkušenější hráče v Chelsea?" určitě ne. ne když je z Evertonu, ne když má odehráno necelých 50 utkání, ne když prostě nemá zkušenosti.

Ano, potencionál mu neberu, ale že by měl hodnotu 40 milionů liber...??? to přece nemá. Podívejme se na týmy, který v současnosti vychovávají nejvíce hráčů pro prestižnější kluby v Evropě. (např Ajax) Každoročně pustí několik hráčů s velkým potencionálem a hodně dobře připravených do světa, nikdy ne za tak nehorázné sumy a hlavně nikdy nefrfňají, protože to je klubová politika.

souhlasím s názorem, že ta těch slavnejch 40 míčů, by si trenér mohl dovolit hned několik posil, který by celkově zvedli prestiž klubu a jeho konkurence schopnost.

je blbost, rušit přestupoví období v zimě, nebo to letní zkracovat.

nelíbí se mi, že když někdo řekne: "neprodám" pořád ho otravují. co to třeba zkusit za rok? nebo v zimě? to už o něj nebude zájem??? to do té doby nezíská víc zkušeností???

prosím, rozjeďte svůj hating na nováčka

Reagovat
masly008

Reagovat
Error

Poslední věta má znamenat co?

Reagovat
smazaný uživatel

no to že jsem čekal vlnu nevole na vlastní názor

Reagovat
Error

Máš pocit, že to tady nováčci nějak schytávají? Pokud tedy nejsou Masopust...

Reagovat
smazaný uživatel

no spíš mám takovej pocit ze všech stránek, kde se člověk snaží projevit vlastní názor, kterej se neshoduje s "mainstreamovými" uživateli

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš mezi oblíbenými týmy chelsea, real a ani barcu. takže by si měl být úplně v klidu pokud budeš dál psát normální názory a nebudeš provokovat. a nějakýho hatu na nováčky jsem si tu nikdy nevšimnul. ale jinak s tebou zas tak úplně nesouhlasím. ta cena je vysoká ale to dělá to že to je angličan a je to v rámci ligy a navíc do chelsea. a na jeho věk bych řekl že je dost zkušený. podle mě by byl risk přivést ze zahraničí mladýho hráče který nezná ligu. a nevim jestli je teď k dispozici nějaký zkušenější kvalitní stoper. řekl bych že to je problém. viz United.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rád, za to shrnutí a za označení mého výlevu, jako "normální názory". Jinak jasně že chápu, že konečnou cenu ovlivňuje spousta faktorů, ale tohle je prostě moc přemrštěný... obzvlášť, když se vezme v potaz konkurence daného klubu. taky se přikláním k názoru, že by buďto musel někdo odejít (možná částečně kompenzovat ztrátu financí), nebo by mladíček putoval po pár tréninzích na hostovačku... no uvidíme, jak to vlastně všechno dopadne, ale je vidět, že fandů Chelsea je tady hodně. pře jen 700 komentářů za dopoledne je kotel

Reagovat
smazaný uživatel

ty komentáře nejsou jenom od fanoušků chelsea. články co se jí týkají mají vždycky hodně komentářů, protože je tu opravdu hodně lidí co jí nemá rádo a pokaždý si s chutí někdo rýpne, já mezi ně taky patřim. teď k tématu. ta cena je hodně přemrštěná. dejme tomu že těch 20-25 by odpovídalo. je to jeden z největších defenzivních anglických talentů, má už něco odkopáno v lize, prodává se do chelsea, everton nechce prodávat, chelsea potřebuje na soupisku anglický hráče, končí přestupové okno a je těžký najít náhradu. tohle všechno hrozně zvedá cenu už tak přemrštěnou co se týká přestupů anglických hráčů. ten požadavek ze strany evertonu je odpovídající. to jestli by bylo pro chelsea výhodný na to přistoupit si už nemyslim. ale rozhodně by neodešel na hostování

Reagovat
Manik...

Reagovat
r.mrazik

lehka oprava...potencial....potencialem atd...jinak nic nemam

Reagovat
smazaný uživatel

no to víš, jsem z Čech a né z Moravy, my tu mluvíme dlouze

Reagovat
r.mrazik

vsak jasny...jsme tu vsichni suteréni

Reagovat
smazaný uživatel

"suverénní" když už teda jsem u toho hnidopišství

Reagovat
kubys

Myslím, žes nepochopil.

Reagovat
Kowe

Reagovat
smazaný uživatel

game-set-match

Reagovat
FUnk

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
kubys

Co to s tím má společného, když to je úplně jinej tvar?

Reagovat
kubys

UJČ uznává právě i potencionál.

Reagovat
r.mrazik

kecas!! fakt? to mi spis prijde jak vyraz ze statistiky/matematiky...ale budiž

Reagovat
kubys

Já to právě nedávno hledal, protože mi to taky vyjde spíš jako ekonomicko-statisticko-matematickej výraz, ale někde jsem našel, že prostě to je zastaralá forma. Což teda absolutně nechápu, když to ani v podstatě nevychází z latisnkýho základu.

Reagovat
r.mrazik

nejprekvapivejsi zjisteni dnesniho dne...co dne? tydne!!

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, kde jsi to našel. Ústav jazyka českého tuto formu nevede jak ve své příručce, tak ve svém internetovém slovníku jazyka českého:

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=potencion%C3%A1l&Hledej=Hledej

http://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?hledej=Hledat&heslo=potencion%C3%A1l&sti=EMPTY&where=hesla&hsubstr=no

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
smazaný uživatel

No, tento článek očividně lže A nebo není internetový slovník kompletní, což by mě divilo. Potencionální tam uvedeno je jako řidčeji používané, potencionál nikoliv, možná odtud vítr vane

Reagovat
Dawon

Ja na to taky byval hodne haklivy, ale pak jsem prave taky dokonce z vice stran slysel, ze je pripustne oboji Ale kdovi, nikdy jsem se potom nejak extra nepidil...kazdopadne kdyz uz nic, tak potencionalni a potencional zni prinejmensim retardovane

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, kde se to vůbec vzalo, tendence je spíše zkracovat než prodlužovat, a ještě takto docela krkolomně... jestli se pár lidí náhodou nesnažilo znít chytře a vyšlo jim to tak dokonale, že se to chytlo..? Nevim. Ale ÚČJ má rozhodující slovo, co spisovné ještě je a co už nikoli, takže potencionální budiž, potencionál je hnus! (Což mě mimochodem taky fascinuje, jedno ano a druhé ne)

Reagovat
Dawon

Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, zejo

Reagovat
kubys

Asi to bylo ono, fakt nevím, ale teď se dívám i na datum "článku", v tom možná bude zásadní problém.

Reagovat
Spalovač šancí

Jenom ten konec se mi nelíbí. I fotbal je business. Jak mnohdy nabízející dělají psí kusy, aby získali zákazníka, tak v případě "unikátních" statků podobně blázní poptávající a navyšováním ceny (dokud je pro ně ještě přijatelná) zkoušejí druhou stranu zlomit.

...

Navíc čekat rok, nebo půlrok může taky znamenat, že přijde konkurent, který vyplázne o něco vyšší částku a dotyčný klub povolí

Reagovat
smazaný uživatel

v první řadě: Fakt super nick, posmál jsem se dost

v druhé řadě: Jasně, tohle taky úplně chápu, ale nemylsím si, že jde o nějakej super tovar, aby si o něj řekl nějaký další klub, který bude ochotný prvotní nabídku přeplatit. bavme se o konkrétním hráči, ne globálně...

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo je blbosť skracovať letné prestupové obdobie? Ja som za.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ty přestupy stejně probíhají po celý rok, jenom hráči se stěhují až ve vymezených termínech. Taky bych byl za zkrácení

Reagovat
smazaný uživatel

Práve to. Jednania budú vždy prebiehať po celý rok, to nie je možné obmedziť. Ale je možné obmedziť to, aby mal klub rovnaký káder v prvom kole jesennej časti a v poslednom kole jesennej časti. Aby to malo tvár, aby kluby mohli aspoň v tak minimálnom časovom rozmädzí pracovať "koncepčne" a nečakať počas ligovej súťaže, kedy ti kto utečie preč a ako ho potom nahradíš za tak krátku dobu. Toto čo sa deje teraz je šialené a nefér voči klubom aj hráčom. Sú už len tovar...1.kolo hráč tam a 2.kolo inde.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je problém FIFA. a otázka tedy není, jestli je to fér, nebo jestli je to etické, ale spíš: "Máš dost peněz, aby jsi jim za to zkrácení zaplatil?"

Reagovat
minoLFC

Nezaujalo ma to....

Reagovat
fantomas

Oukej.

Reagovat
Gunner14

očividně

Reagovat
smazaný uživatel

Everton výborne. Nech si len drží pokope svojich hráčov, toto preplácanie je na

Reagovat
smazaný uživatel

Sky Sports News HQ ‏@SkySportsNewsHQ 33s33 seconds ago

BREAKING NEWS: Kevin Nolan leaves West Ham. Much more on #SSNHQ

Reagovat
EXoRcIsT
Reagovat
smazaný uživatel

tie su krasne

Reagovat
EXoRcIsT

dufam ze v nich budeme hrat viac zapasov ako v bielych

Reagovat
kubys

Moc pěkné.

Reagovat
kiwwi

sak uz sa tyzden predavaju

Reagovat
EXoRcIsT

ty si furt nieco najdes teraz su offiko tak co mudrujes

Reagovat
Busby babes

hlavne kec,a protoze do dneska nebylo mozne je objednavat. : ze je prodavaj nekde v SAPe na trznici je vec jina...

Reagovat
kiwwi

ale ty si cela trznica

Reagovat
Busby babes

na ofiko shopu se rpodavaji ode dneska.

Reagovat
kiwwi

ja viem ale je to celkom smutne ze Sports Direct ich predava o tyzden ci dva skor ako ofiko shop a pride mi smiesna tato predstavovacka niecoho, co uz 2 tyzdne viem ako vyzera a mohol som to aj kupit

Reagovat
r.mrazik

to triko je super...ale ty kratasy jsou az moc divoky

Reagovat
Swarley

jj, mohli je nechat černé

Reagovat
Whitemedia

Jako dres pěkný, ale Adidasu letos očividně při tvorbě kraťasů hráblo..

Reagovat
Kowe

Ty kraťasy jsou teda naprosto šíleně hnusný nepřebral Adidas nějaký designery od Warrioru?

Reagovat
Miguel19

Tak dneska prej hodíme další nabídku za Pogbu, která by měla zahrnovat i hráče..

Reagovat
minoLFC

Mikel?

Reagovat
vitasrp

O toho by Juventus vůbec nestál, ale prý je možná taky na odchodu a existuje šance, že proti CP nebude ani na lávce.

Reagovat
Whitemedia

To by byl splněný sen

Reagovat
vitasrp

Splněnej sen hlavně bude, jestli nám zbyde jen trojice Matič, Fabregas, Ramires.

To se pak můžeme jít zastřelit.

Reagovat
Whitemedia

To bude velká debilita našeho vedení, ale nic to nemění na tom, že chci Mikelův odchod už asi dva roky

Reagovat
vitasrp

Já Mikelův odchod budu chtít, až na to bude vhodná situace - budeme mít dostatek středopolařů, případně bude začátek přestupáku a spousta času na reakci.

Za momentální situace by to akorát podtrhlo naprosto neuvěřitelnej přestupák, kterej by z favoritů na obhajobu udělal (možná) až druhý v pořadí. Celkově tu mentalitu nechápu - poslední mistr, který opravdu posílil, byl MU v roce 2011, od té doby mi přijde, že si celky myslí, že titul znamená konec světa a je splněno na roky dopředu. Což je prostě krávovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Loftus Cheek

Reagovat
Manik...

Reagovat
Miguel19

Sleduješ toho Stamforda?

Reagovat
vitasrp

Jop

Buď si z nás všech dělá unikátní prdel, nebo vážně má někoho v Chelsea.

Každopádně vzhledem k tomu, co za posledních 14 dní trefil, bych si i dovolil říct, že něco málo fakt ví.

Reagovat
Miguel19

Zajímalo by mě to no. Zatím si hraje na velkou důvěru

Co vlastně "uhodl"? Pedra a Ramirese?

Reagovat
vitasrp

Věděl Pedra, Ramiresovu absenci už ve čtvrtek, psal o tý nabídce na Pogbu, která byla zamítnuta, což potvrdil i Di Marzio. Dál pak říkal, že Stones má 48 hodin na podání žádosti o přestup a případný plán B je Garay nebo Subotič.

Zkrátka na tejden až moc velká shoda náhod

Reagovat
smazaný uživatel

Subotic

Reagovat
smazaný uživatel

to by si pomohli

Reagovat
smazaný uživatel

jako ja bych nechtel ani Hummelse, ale Subotic, to by bylo neco

Reagovat
smazaný uživatel

hummelse bys nechtel? nikoho lepsiho nesezenes tuplem k terrymu (do budoucna zoumovi), protoze hummels je fantastickej rozehravac a oproti cahillovi je taky treba vhodnejsi do taktiky s vysunutejsi zalohou, co cfc praktikuje s fabregasem

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels je strasne nachylnej k chybam. A lonska sezona byla totalni tragedie a ja si nemyslim, ze to bude o moc lepsi. Navic si myslim, ze ta jeho svetova kvalita byl hlavne hype. Neni na nem nic svetovyho.

Reagovat
smazaný uživatel

lonska sezona byla tragicka uplne od vsech v BVB, tam nefungovalo nic, obcas mel zablesk reus, jinak naprosto nikdo, jeden slabej rok mel i terry, tez ho meli v cfc hned odepsat?

jestli je hummels k necemu nachylnej, tak ke zranenim, to rozhodne, kvuli tomuhle duvodu bych se jeho angazma i trochu bal, ale kvalitama ma na cfc samozrejme naprosto v klidu

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme nema. Tragicka sezona to byla, ale nejtragicteji na tom byli prave stoperi. A Hummels mozna nejhur. Ze ho posadil i Sokratis. K chybam byl nachylnej i v te sve svetove forme, ne to ted. Jedine co se na nem ceni, je ta rozehravka. V ostatnich cinnostech vubec nevynika.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo ho neposadil, chybel jen kvuli zranenim, tak si nevymejslej, stejne jako s tim ze krome rozehravky vlastne nic neumi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi to nesledoval. Na par zapasu sedel na lavicce, protoze to co predvadel, to bylo strasny. Ja nenapsal, ze nic jinyho neumi, ale v nicem jinym nevynika.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.transfermarkt.co.uk/mats-hummels/verletzungen/spieler/39728

ne, nesledujes to ty, protoze byl casto po zranenich/nemocech a samozrejme vynika, jen ses evidentne po lonske nevydarene sezone rozhodl, ze je vsechno predesle zapomenuto

Reagovat
smazaný uživatel

To neni pravda. Ja jsem ho nechtel, ani pred posledni sezonou. Ani v dobe, kdy ho tu kazdej hypoval. Ja tenhle druh stoperu, kteri sice maji dobrou rozehravku, ale jsou "chybovy", proste rad nemam. Srovnaval jsem ho s nasim Prochazkou. Stoper ma byt jistota, klidne i drevak bez techniky, ale jistota, ze ma kazdou hlavu, ze bude takticky na tom skoro nejlip v tymu, ze to odsefuje, ze nebude zbytecne faulovat, ze bude mit nejlepsi tackling. Vsechno ostatni je pridana hodnota, viz rozehravka, ale to je az tresinka navic.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska uz se prave ve velkoklubech chce po stoperech vic, nez bejt jen drevak, co to odhlavickuje... hummels evidentne mel od treneru nakazano riskovat, coz je mozna to, co kritizujes: cim min hrajes na jistotu, tim je vetsi sance, ze udelas chybu... tohle ale neni uplne jen o hummelsovi, ale o taktice a konkretnich hernich pokynech

ze by nejak propadal, nebo pres nej hraci pravidelne chodili 1 na 1 je blbost, naopak vzdycky vynikal prehledem a k tomu i dirigovanim cely obrany, pust si znova, jak se cela obrana nemecka zvedla, kdyz nahradil mertesackera na MS

Reagovat
smazaný uživatel

To posledni ma byt argument? Kdybych sel misto Mertesackera do zakladu Nemecka ja, tak se ta obrana taky zlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, takze jsi se klasicky vysral na vsechno a jen reagujes na to nejmin podstatny, jak chces

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem uz svuj nazor na nej napsal. A to nescetnekrat a v minulosti. Okolo Hummelse byl vzdycky jenom velkej hype. Mam se opakovat? Jedine v cem vynika je rozehravka. Vsechno ostatni je totalni prumer. Proto u toho mozna dobre vypada, ale jeho chybovost je proste velka. To vidis co se deje ted v Chelsea, kdyz stoperi Chelsea proste chybuji.

Reagovat
smazaný uživatel

ja respektuju, ze hummelse nemusis chtit, jen ti rikam, ze jeho chyby vyplyvaji z jeho riskantni hry a obecne z hodne riskantni hry celeho BVB pod kloppem, ne ze by byl smatlak

kdyby mu mourinho prikazal hraj co nejjednoduseji a dal vedle nej terryho, tak to bude vypadat uplne jinak, nez kdyz ma ted vedle sebe subotice, na kteryho se neda spolehnout

Reagovat
smazaný uživatel

To je teorie. To muzes psat prakticky o kazdym hraci, ze kdyby hral v jinem systemu a jinak, tak bude kvalitni..

Reagovat
smazaný uživatel

hummels to dokazuje za nemecko, tak jaka teorie

Reagovat
Whitemedia

Kterého a kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Patrick Stamford. Utocnik Chelsea na hostovani.

Reagovat
Whitemedia

ne..

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Error
Reagovat
smazaný uživatel

To je vám ale prd platné

Reagovat
Talker

Ideální by bylo, kdyby nepřišel. Šílená pálka za hráče, který se neřadí k absolutní TOP.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

neasi.

Reagovat
fantomas

Na druhou stranu furt lepší dát 40m za 21letýho hráče na post, kde se 21letej hráč bude už brzo hodně hodit, než dát 57m za 24letýho hráče na dobře obsazenej post.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je ten 24 letej?

Reagovat
fantomas

(Člověk by řek, že to nebude tak těžký uhodnout... ) De Bruyne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nesouhlasim. KdB, kdyby hral jako loni, tak je to naprostej TOP, predvedl toho milionkrat vic, nez Stones atd. To se neda absolutne porovnavat. Nehlede na to, ze v City to misto pro nej proste vidim.

Reagovat
Talker

Tak rozdíl je tam zase v kvalitě.

Loni mělo stejně nebo více golů+asistencí než KdB 6 hráčů. Messi, Ronaldo, Suarez, Neymar, Aguero a Lacazette. Všichni útočníci. Byl produktivnější než Hazard, než Mata na vrcholu, než Silva, než kterýkoliv jiný záložník. O parník se stal nejlepším hráčem bundesligy.

Takže se dá říct, že Kevin se zařadil mezi nejlepší AM světa loni. Absolutní špičku. Osobně si myslím, že ta cenovka je přestřelená a měla by se mu dát ještě sezona na potvrzení. Ale má to nějaké opodstatnění.

Dá se to říct o Stonesovi na stoperovi? Ano, má potenciál, ano, patří mezi nadprůměr PL. Ale za to platit 40 mega liber?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos prave KdB zacal dost bidne, proto bych ho co nejdrivl prodal, ale sel bych na vyssi castku, nez 60..

Reagovat
Talker

Je otázka, co znamená "brzy". Máme Terryho, který v PL odehrál každou minutu. Cahilla, který promeškal 9 poločasů. Zoumu, který se jeví parádně. Do toho ještě přivést Stonese?

Já si neumím představit, jak by to letos fungovalo, pokud by přišel. To by se každý týden točili stopeři? Ve dvojicích nebo po jednom?

Prostě klasika je, že se najde nejpevnější stoperská dvojice a ta hraje stabilně. Spolu. Týden co týden. Pokud to Mourinho nechce točit (což pochybuju), tak kdo to odnese? Kdo bude na tribuně? Nebo budou 2 stopeři na lavičce? + krajní bek? To nezbývá moc místa zas na útočníky, střední záložníky a křídla.

Stones za 40 mega asi sedět na tribuně nebude. Terry jako kapitán bude minimálně na lavičce, spíš v základu. Cahill promeškal za ty 2 roky minimum, vytlačil Luize ze stopera a nepustil na něj pořádně ani Zoumu. Že by šel na tribunu? Nemyslím.

Takže pokud nehodláme mít na lavičce 2 stopery (což je dost neobvyklé), tak půjde jeden hráč na tirbunu a myslím, že nejvíce na ráně je prostě Zouma.

Reagovat
Whitemedia

To platilo přes sezonou, ale momentálně Mourinho vidí jen nejvíce chybující defenzivu PL a asi ho to solidně štve, když nabízíme za Stonese takové stupidní částky

Reagovat
smazaný uživatel

Uz at ho to prejde a zameri se treba na opravdu kvalitniho stopera.

Reagovat
Talker

Tak ona ta sestava hořela prakticky celá.. Takže těžko hodnotit, jak se k tomu postaví. Cahill hořel i v zimě, Zouma dostal šanci na pár zápasů a pak zase zpátky na lavičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma ted bude hrat zaklad.

Reagovat
Talker

A bude ho hrát i v případě, pokud přijde Stones? Kdo bude ten čtvrtý na tribuně? Cahill? Tak proč ho rovnou neprodat (třeba i Evertonu v rámci výměny).

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ze ne. Pokud by prisel za 30+ mega, tak je jasny, ze bude muset aspon ze zacatku hrat.. Proto doufejme, ze neprijde a mame vyreseno. Maximalne bych klidne dotahl stopera, jako byl kdysi Cahill, v rozumnym veku a ve slusne kvalite. Cahilla bych se i klidne zbavil.

Reagovat
raduinho

Já ho vidím jako typického anglického průměráka. I za 20 mega drahý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne mi dela krivak radost, snad si bude stat za svym a toho prumeraka neproda

Reagovat
Zaschrona

Muzes mi jen vysvetlit tu tvoji logiku, proc to je dle tebe krivak?

Reagovat
smazaný uživatel

On tu byl jeden clovek a ten mel nick Krivak Martinez a mne se to vrylo do pameti.

Reagovat
Zaschrona

Jo, prohral jsem s tebou sazku, vime. Ale tu logiku porad nechapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mam rad Ol!vera

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja Teba Andrej

Reagovat
fantomas

A proč průměrák

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe prijde, ze patri k nadprumeru v PL? Ja v nem vidim hrace na urovni Lovrena.

Reagovat
fantomas

Docela klidně.

Reagovat
fantomas

(Samozřejmě ze všeho nejvíc záleží na tom, jak moc úzkej má bejt ten nadprůměr...)

Reagovat
smazaný uživatel

TOP 6-8 stoperu dejme tomu.

Reagovat
Zaschrona

Nad tim uz se ani u dolara snad nepozastavuju.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tam hlavně platíš spíš za ten věk a perspektivu, protože pokud je ve 21 letech a po 50 ligovejch zápasech na úrovni Lovrena, tak je klidně možný, že ve 24 letech bude na úrovni Terryho...

Reagovat
smazaný uživatel

To soujlas, klidne tam muze byt, ale to uz se ma platit takovy penize jen za talent? To jako mel Ronaldo jit do MU za 60 mega?

Reagovat
Atlético de Madrid

Ronaldo taky šel za hodně na 18 letýho hráče, ten přestup byl v roce 2003 za 13 milionů liber, v tý době to podle mě byl jeden z nejdražších U-21 přestupů historie. Je to ale o tom, jak moc nějakej klub toho talenta chce, stopeři jsou obecně strašně drahý a mladý s velkou perspektivou o to víc. A na vrch v bohatý Premier League. Mně taky přijdou takový peníze úchylný, ale to jsou zkrátka nový pořádky, v budoucnu nebudou hráči v Anglii chodit za míň peněz, protože tam zkrátka nutně nepotřebuje prodávat nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si to nemyslim. Nemyslim, ze jsme uz v dobe, kdy by tohle co pises, melo platit. Dokonce me nenapada ani jeden podobnej prestup v ramci PL. Dej mi nejakej priklad. Za takovy penize sel Sterling, nekolikanasobnej reprezentant Anglie, hrac, ktere toho predvedl uz mnohem mnohem vic, nez Stones, hrac, povazovany za nejvetsi talent v Anglii a hrac, kterej sel rovnou do zakladu City. To se proste neda se Stonesem nijak srovnat.

Reagovat
Atlético de Madrid

Loni šel za strašně velkou částku Shaw, byť ne za tolik, asi se Southampton nekousnul jako Everton. Nejde mi jenom o Angličany, obecně o všechny přestupy směrem do Anglie. Když se zaměříme na obránce - tak loni Mangala. Letos Otamendi. Oba za uplně wtf částky. Opačnym směrem šel David Luiz za ještě víc wtf částku.

To je ta sféra nejbohatších klubů na světě, který si prodávaj hráče mezi sebou za velký prachy. Je to jenom o tom, jak vysoko to ten prodávající vyžene. Na koho by se taky měla Chelsea zaměřit? Když prioritně chtějí home-grown hráče, tak nemaj lepší volbu. Když chtěj mladýho stopera, tak možná můžou zkusit nabídnout za Varaneho, možná za Giméneze...ale oba jsou relativně neprodejný a stáli by ještě víc. A oni zjevně věřej Stonesovi, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Shaw nevim za kolik sel. Ale Mangala nebo Otamendi jsou prece uplne jina skupina hracu. Jsou to hraci, povazujici za nejlepsi na svem postu. Ne talenti, ze kterych jednou neco musi byt.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak Chelsea tomu asi věří, je to investice do budoucna. Souhlasim s tim, že je to minimálně velkej risk, sázka do loterie. Na druhou stranu si taky konečně můžou po letech koupit nějakýho dobrýho Angličana. A on taky nehrál za ten Everton nějak špatně, že jo. Takže asi doufaj, že na ty výkony naváže a bude se zlepšovat. Novej mladej stoper každopádně takový peníze bude stát každopádně.

Reagovat
Zaschrona

Mangala byl uplne stejna skupina, City taky vloni platilo penize predevsim za potencial a ne okamzitou kvalitu...

Reagovat
smazaný uživatel

Mangala patril v Portugalsku k TOP3 stoperum. Plus jeho vek, plus potencial. To dalo vyslednou cenu. Porad je to o nekolik trid vys, nez Stones.

Reagovat
Zaschrona

Hmm, v Portugalsku ti prakticky staci hrat v zakladu jednoho z tech tri velkych tymu a temer se vejdes do toho vyberu top 3... To se fakt da hodne dobre srovnavat s PL, kde ma alespon nadprumerneho stopera vetsina tymu v lize. Vek a potencial ma Mangala i Stones, Stones navic k tomu HG status. A hlavne mel Mangala vykupku. A logicky je ted ve vyvoji dal, kdyz je celkem o dost starsi hrac.

Reagovat
Zaschrona

A navic prodavat hrace jinemu tymu v lize byva tradicne drazsi...

Reagovat
Talker

To sice bývá, ale především mezi soupeři, kteří chtějí podobnou pozici v lize. Evertonu jde o 4. místo výhledově, CFC o titul.

Reagovat
Zaschrona

Porad jste souper v lize a rozhodne plati, ze by bylo mnohem lehci pred fanouskama obhajit prestup do Barcelony nez videt pak Stonese hrat u vas.

Reagovat
smazaný uživatel

mangala byl hlavne z porta a jeho agent je mendesovo gestifute...

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

PS: to si vazne myslis, ze by Gimenez stal vic, nez Stones? Gimenez je lepsi stoper, ale prijit nabidka na 30 mega liber, tak jde.

Reagovat
Atlético de Madrid

Teď patří do základní sestavy Atlética, který takovýho hráče nepustí pár dní před koncem přestupáku. Stejně tak nepustíme Griezmanna, Kokeho, nikoho prostě. Možná za nějakou opravdu jedinečnou částku, ale zrovna Giménez bude jednak příští léto stát možná ještě víc a druhak je to naše budoucnost na stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Porad do toho pletes ale hrace, ktere jsou v jine typove skupine. Griezmann je uplne jinde, nez Gimenez, nebo Stones. Griezmann by v tehle logice stal 80 mega a to byste ho taky pustili. Koke dost podobne. Bavime se o soucasnosti. Nabidnout Chelsea za Gimeneze pred 2 tejdnama ca 30 mega v librach, tak mi chces jiste rict, ze ho nepustite? Nemyslim si. Je to vsechno teorie. Ale Stones je jeste daleko za temahle hracema.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, ale tady je ten zásadní rozdíl, že Stones taky jde z anglickýho klubu a je to talentovanej Angličan, což je ta uplně nejdražší kategorie hráčů. Všichni je chtěj a je jich málo. Atlético by Giméneze před dvěma rokama za 30 mega pustilo, tohle léto taky ne, příští léto možná jo, nevim. Jinak tohle prostě nemá nějakou danou logiku, to je jen o tom, jak moc chce někdo koupit a někdo jinej prodat. Za Balea by taky nikdo soudnej nedal 85 milionů liber, ale Real si prostě řekl že ho dostane a Tottenham, že ho neprodá. A tak to nakonec bylo 85 mega liber. Jo, nikdo z těch zmíněnejch neni tak nezkušenej hráč jako Stones, ale to podle mě nehraje takovou roli.. Když si Real Madrid usmyslí, že koupí Standu Tecla a Plzeň odmítne všechno menší než 50 mega, tak půjde Standa Tecl za 50 mega. A Everton si může dovolit odmítnout všechny nabídky Chelsesa, protože nějaký peníze taky má.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si myslim, ze do toho pletes hodne ruznych veci. V tyhle logice nemuzes pak nikdy ohodnotit nejakyho hrace, protoze nevis, jak se k tomu psotavi klub. Ja se bavim ciste o hodnote Stonese, ktera neni nad 15 mega liber. Ano, je mozny, ze se nekdo zblazni, protoze ho moc chce a nabizi 30 a klub stejne odmitne. To ale prece neznamena, ze takovou hodnotu ma. Ma ji mozna pro ten klub, kterej ho potrebuje, ale kdyz to srovnas s ligou, tak nema. Tenhle celej priklad je strasne blaznivej. Chelsea se zblazni, nabidne za prumeraka tuhle palku a Everton se zblazni a neproda ho. Coz je naprosto nepochopitelne. Drazsi uz stejne nikdy nebude, mozna o par mega, Everton se diky nemu stejne nema sanci nikdy do TOP4 dostat a tim padem to postrada jakykoliv smysl.

Kdyz Tecla koupi Real za 50, tak stejne vime, ze tu hodnotu nema. Bale byl proste nejlepsi hrac v PL, proto ta cena. Da se chapat, Ronaldo sel do Realu za dost podobnou, take s vizitkou nejlepsiho hrace PL. To jsou proste hodne rozdilny veci. Ja uznavam to, ze je HG, ze je to talent, ale porad je tam jeste spousta let a prace a ruznych veci, ktere neovlivnis, aby se dostal aspon na uroven nadprumeru v PL.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ten hráč přece nemůže mít nějakou objektivní hodnotu. Neni to zboží vyrobený z určitejch materiálů. Hodnotu hráče udává nabídka a poptávka. Poptávka je po určitym typu hráče a ve Stonesovi se kombinuje mnoho faktorů. Střední obránce, mladej Angličan, jde ze základní sestavy jednoho z deseti nejlepších klubů v zemi. No a nabídka tady v podstatě neni, Everton se prodávat nechystá. Takže se Chelsea musí snažit je přesvědčit. Pokud by prodával, tak to bude jiná, to by si třeba řekl o nějakou částku. A tak je to s každym přestupem, neni nějakej ceník, neni nějaký nezávislý ohodnocení ceny za přestup hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na zaklade sledovani tu hodnotu muzes urcit. Byt je to jen toerie, to je jasny.

Reagovat
Atlético de Madrid

To jo, jsou nějaký částky, za který se většinou prodává. Ale taky je hrozně moc různejch anomálií, který jsou daný různými faktory.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, v tom pripade je tenhle pripad a nemyslim jen nabidku, totalni anomalie.

Reagovat
Dawon

kazdy hrac proste ve finale stoji tolik, kolik za nej nekdo jiny zaplati...vsechno ostatni je celkem irelevantni...bavit se o nejake imaginarni "hodnote", ktera je prazdny a nic nerikajici udaj, je tak nejak k nicemu

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Dawon

a co jineho jako urcuje hodnotu hrace, nez castka, kterou je za nej nekdo ochotny zaplatit? Nejaky nepodstatny web se svyma zebrickama, ktere nikoho nezajimaji a nikdo se jima pri nakupech neridi?

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Talentovanej Angličan.. Poslední dobou slušnej oxymoron

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak....

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.. Pokud budeme pořád vidět Anglii jako světovou úroveň, tak tam není hráč, který by měl být braný za talenta na maximální světové úrovni. Pokud budeme brát Anglii za zemi druhého sledu, kamž výsledkově patří, tak je to lepší. Ale tady se jedná o částky na té nejvyšší úrovni, proto ten příspěvek.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
fenixLFC

zaujimave ze sterling, ktory je tiez anglican bol oceneny za najlepsieho mladasa v europe...ziaden spaniel/portugalcan, ale anglican

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

to je jen hype

Reagovat
smazaný uživatel

U Kanea taky...

Reagovat
Mada

Reagovat
Atlético de Madrid

Sterling je fakt světovej talent, ten je výbornej. Kane se taky jeví výborně. A Stones v kontextu tý pozice taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling se mi zdá šikovnej.. Ale nemyslim, že by se dal brát jako Pogba, Neymar, Gotze, Hazard (ve svý době). Stones ani v kontextu tý pozice ne, sorry. Všechno jsou to talenti druhýho/třetího sledu.. Ne ti naprosto TOP.

Reagovat
Mada

Ty PL sleduješ?

Reagovat
fantomas

Jistěže nesleduje. Pokud Stonese viděl dvakrát třikrát, tak to bude moc.

Reagovat
Mada

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Heh

Reagovat
Atlético de Madrid

Dobře, tak dejme tomu, že Pogba, Neymar, Götze a Hazard jsou talenti prvního sledu, přičemž to týhle skupiny můžem šoupnou ještě třeba Isca, Vareneho a pár dalších - což tu skupinu uzavře třeba na deset hráčů. A Sterling, Kane a Stones můžou být ve skupině talentů druhýho sledu, kteří teda nejsou v nějaký potenciální top 10. Což neni něco špatnýho, pokud se tu bavíme o nějakym globálnim měřítku..

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling je fakt dobrej. Gotzeho jednou nejspíš smázne.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, osobně bych ho zařadil do tý skupiny talentů prvního sledu, mně se fakt hodně líbí. Víc než současnej Götze, přijde mi i obdobně dobrej jako Hazard, když přišel první rok do Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze ano, Sterling nie.

Reagovat
Atlético de Madrid

Vždyť o komentář níž píšu, že Sterling ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

To sice platíš, jenže ve chvíli, kdy ten stoper nepatří do nějaké užší špičky, ale spíš do nadprůměru (TOP15+-)...

Reagovat
smazaný uživatel

400. pro Stonese daleko od Chelsea

Reagovat
Spalovač šancí

Za 10 mega by byl dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Do 15 mega v librach je to dobrej kauf. Jinak nesmysl.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, ani bych nečekal, že to tady tak rozvášní. sledoval jsem ho v loni a je to fakt průměrňák. to že má Chelsea skoro neomezenej přestupovej rozpočet a zrovna o něj má prominentní zájem (Protože potřebuje rusákovi ukázat, že s tím "něco dělá"), je prostě jen takoví gesto...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuze jak řemen Ať už Stones přijde nebo ne, fakt bych si přál, abysme Everton ve vzájemným zápase porazili třeba tak, jak loni na podzim, abych se mohl všem antiChelsea fans od srdce zasmát. Už jenom kvůli tomu, co je tady v té diskusi A když to nevyjde, tak se holt nedá nic dělat. Ale za přečtení tyhle konverzace rozhodně stály

Reagovat
Gunner14

počkej počkej oni už jsou fandové aj klubu antiChelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudem slovíčkařit.

Reagovat
smazaný uživatel

...od srdce zasmát a pysně se bušit do prsou, jak moc je tvůj oblíbenej zahraniční klub bohatej oproti ostatním. Frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl fanoušek vpravdě chudýho německýho týmu, kterej je na tom ve své lize finančně srovnatelně s ostatníma

Reagovat
smazaný uživatel

Mně už je fotbal delší dobu celkem ukradenej včetně toho výčtu těch klubů, co jsem si tam kdysi nasekal. Nemám problém na Bayern plivat kvůli tomu, jak se chová na trhu. Už dávno jsem si uvědomil, že je směšný, abych jakožto plebejec věnoval svoje nervy dvaadvaceti lidem co jsou ve vatě a jdou se občas proběhnout na green, takže věz, že slovo fanoušek je v mém případě silné slovo. Narozdíl od tebe bych se nikterak nevyžíval v tom, když Bayern porazí rozprodanej Dortmund. To je zásadní rozdíl mezi námi.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho co jsem napsal výš, je poměrně jasný, že se nebudu vyžívat v případné porážce Evertonu jako takové, ale spíš v xichtech fanoušků, co nás nemají rádi a přáli by nám porážku. I kvůli tomu, jak se vyjadřujou o téhle banální aféře - neaféře kolem Stonese.

Reagovat
smazaný uživatel

...a proto by ses tetelil blahem, kdybyste demonstrativně rozsekali Everton výsledkem z minulého podzimu 3:6.

Reagovat
smazaný uživatel

Rika fanousek Bayernu a Sparty

Reagovat
smazaný uživatel

ho nechte, je frustrovanej, že Sparta nikdy nebude ve vyřazovací fázi LM :D

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Viz výše. Zaprvé už fotbal nehrotím a za druhé "Narozdíl od tebe bych se nikterak nevyžíval v tom, když Bayern porazí rozprodanej Dortmund. To je zásadní rozdíl mezi námi."

Reagovat
smazaný uživatel

Málokdo si to možná uvědomuje, ale v tomto článku byla naťuknuta sama podstata a zároveň největší nešvar současného fotbalu. Toto je totiž důvod, proč třeba Jablonec nemůže nikdy vyhrát Ligu mistrů. Stačí zacinkat prachama a snům je konec. Fotbal je v situaci, kdy jsou karty nějakým způsobem rozdány a nikdo s tím už nemůže hnout. Maximálně šejkové, kteří jsou ochotni mezi ty karty zamíchat i nějakou svou další ropnou hračku.

Kluby jakožto firmy prakticky už jen stojí na místě a v pohybu už jsou pouze hráči. To mi nepřijde v pořádku a vadí to i Martinezovi. Nechápu, jak někdoi může na Martineze plivat kvůli tomu, že se alespoň pokouší o tom vznést diskusi nebo proti tomu bojovat. Fakt miluju ty argumenty typu "jsme v 21. století, je to byznys a tak to prostě je...".

Reagovat
smazaný uživatel

fakt super

nenadál bych se takového názoru dneska. a naprosto souhlasím. dneska je absolutní utopie hrát na vysoké úrovni v LM potažmo v Evropě a mít při tom stabilní kádr, v nižších ligách, jako je ta naše. on ten jejich slavnej byznys by jim bez toho nefungoval a ty peníze by se nemohly stabilně valit sem a tam, jak je potřeba. je důležitý si v souvislosti s tím uvědomit, že ty peníze jsou vlastně jenom virtuální a nikdo je ve zkutečnosti nikdy neuvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to proste je a musis sa s tym zmierit..je uplne ina doba kamarat, ja neznasam tiez neznasam sucasne vydobytky techniky no musim sa s tym vyrovnat..proste treba uvazovat racionalne a ne tvrdohlavo, skodi sam sebe a hlavne teamu.

Reagovat
smazaný uživatel

a vlastne co mi tu tu ides rozpravat o hodnotach ked fandis Bayernu a Sparte, myslis to vazne? Bayern sa ako sprava na prestupovom trhu...co mi o tom povies? ved nakupujete jak sialeni a jedine preto vyhravate ligu, taktiez kupujete hracov od konkurencie, talentov z tymov co nemaju peniaze, tak tu nemoralizuj prosim ta, kebyze mi to napise Zaschrona tak to berem ale od fanusika Bayernu a Sparty to je sranie do papule level 10000000

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem fanoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

*...a Bayern se na trhu chová jako prase. Nemám problém to říct.

Reagovat
Heretic

Reagovat
smazaný uživatel

je to pravda. postavení klubů je v plno ligách jasně daný a je to jenom kvůli financím. aby se klub mohl dostat nahoru tak potrebuje více financí, ale ty nebude mít pokud neni nahoře. ligu prostě vyhraje někdo z předem jasný skupiny favoritů a překvapení nejsou téměř možný. a je pěkný když to nastane, viz Atletiko. jediná možnost je finanční strop a další omezení ale to tady neni vůbec reálný, protože největší moc mají ty kluby které by to poškodilo.

Reagovat
r.mrazik

ale houby...v nemecku bylo BVB pred krachem a pak temer vyhralo LM a doma udelali tituly

atletiko taky slo ve spanelsku dost nahoru a to ma konkurecni dvou nejlepsich tymu sveta

v anglii vyletel nedavno driv tragicky liverpool...

atd atd atd

je to tezsi se prosadit,ale proste to jde

Reagovat
smazaný uživatel

ale to jsou dve vyjimky a porad to jsou tradicni a celkem silny tymy, ktere spojuje to ze se jim podarilo dat dohromady tym z ne az tak slavnych hracu a vsechno si paradne sedlo. a krome dortmundu, ktere se zase poropadl, slo pouze o jednorocni zalezitost

Reagovat
r.mrazik

dortmund byl nahore docela dlouho...atletiko se nahore taky drzi dlouho

u nas plzen...

v holandsku se to taky obcas strida...

v italii byl juve taky dole a ted je nahore

je fakt,ze to je tezky...ale proste jde to...

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund vyhrál ligu 2x, sorry pokud se pletu. a pak začli odcházel hráči a nakonec trenér. to je hodně krátký období a navíc navazuje i na předchozí úspěchy. plzeň se dostala nahoru díky jedný generaci a postupu do LM. to jak to bude nadále se uvidí. navíc konkurence v tragicky řízený spartě asi neni největší. já jsem spíše mluvil o pořádných ligách a velkých týmech. holandsko je podle mě dost specifický a celý zaměřený trochu jinym směrem, výchova. navíc jindy dominantní ajax se kvůli financím zaměřil hodně na mladý hráče. tam ty rozdíly v týmech a možnostech nejsou zas tak velký aby je nešlo krátkodobě eliminovat. a Juve byl dole z jasnýho důvodu a na top se dostal hlavně kvůli tomu že finančně je italský fotbal zesláblý a milánské celky na ústupu. taky juve funguje jako klub velice dobře a jejich dlouhodobá strategie se mi líbí. a atletiko vyhrálo jednou ligu, navíc díky poslednímu zápasu na hřišti barcy, která ho nezvládla. to je jeden rok a dál jsou dva jasný favoriti na titul. podle mě to postavení ve většině lig je celkem pevný a bude i nadále. je to všechno o penězích

Reagovat
r.mrazik

vsechno jsi to skvele oduvodnil,ale to neznamena,ze se to tem klubum nepodarilo

a jasne...je to hodne o penezich...ale breceni jeste nikdy nikomu nepomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

jj povedlo se jim to a mě vždycky potěší když uspěje někdo mimo ten ''hlavní'' proud. ale teď je to bohužel víc než kdy dříve o penězích. dam příklad s arsenalem. hodně často se tu předhazuje že dlouho nevyhrál titul. ale on deset let měl nastavený přestupový a mzdový rozpočet na to aby byl v top 4. a tak to je všude. PSG si koupilo dominanci ve francouzsky lize, v anglii je to daný, španělsko až na vyjímku taky. podle mě to je špatně a bojim se že se ten rozestup bude ještě zvětšovat a pozice těch týmů na vrcholu budou ještě pevnější

Reagovat
r.mrazik

tezko rict...bude asi dost zalezet,jake hrace si ty top tymy "rozdeli"

ale kdyz si clovek vezme,kolik maji prumerne klluby v anglii penez,tak je nakonec mozne vse... i kdyz tedy ohromne tezke...

Reagovat
Talker

Tak musíš brát v potaz i to, jaká je struktura té ligy.

V Itálii šly brutálně dolů milánské týmy, které po pádu Juve dominovaly a uvolnilo se místo. K tomu Juventus dostal injekci 200 mega, byl to prakticky jediný tým při penězích, takže si mohli dovolit to, co kdokoliv jiný ne - chybovat. Když ACM udělalo chybu přestupem, tak se jim těžko napravovala, protože ty prachy neměli. Juve jich měl 3 prdele, takže mohli hráče prodat a koupit nového.

Dortmund se zas na špici dostal v době, kdy Bayern nebyl tak dominantní a ta špička byla široká, ale ne nějak extrémně silná, vždyť Bayern v předchozích 4 letech vyhrál titul "jen" 2x. Titul byl za nějakých 70-75 bodů. Teď je potřeba 80 a předtím by 2 roky za sebou by nestačilo ani 90. Ten titul Dortmundu nebyl "překvapivý", vždyť v předchozí dekádě ho vyhrál i Wolfsburg, Brémy, Stuttgart... Spíš ta obhajoba.

Oproti tomu Atletico je šílené, fakt jsem neočekával, že se v éře Messiho a Ronalda procpe na úplný vrchol kdokoliv jiný.

V Anglii je problém se dostat vůbec do první čtyřky. Od přelomu tisíciletí se to povedlo vyjma CFC,LFC,MU,MC a Arsenalu pouze 2x Newcastlu, 2x Spuds, 1x Leedsu a 1x Evertonu. Což sice nevypadá tragicky, ale kdyby se brala poslední dekáda, tak jen 2x slepice. A to 2x na 4. místo. Teď si vem, že od 4. místa k titulu je to dalších 20 bodů k titulu.

I když je fakt, že peníze z TV práv celkem slušně smazávají rozdíly mezi týmy. Když bylo z TV práv 50 milionů na klub pár let zpátky, tak dalších 30 milionů z TV práv byl balík. V současnosti, kdy pomalu každý dostane 80 mega liber to až takový rozdíl není, nehledě na to, že kurz libry efektivně tlačí ty bonusy dolů, takže finanční možnosti se vyrovnávají.

Reagovat
r.mrazik

stejne jak pisu vys...oduvodneni je spravny,ale nic to nemeni na tom,ze kvalitni praci se nahoru dostat muzes...

samozrejme mas v tech vecech pravdu...

ja jen chtel ukazat,ze se prosadit da,pokud ten klub dela dobrou praci a ma kvalitni lidi...

a nemusi jit primo hned o titul...ale z podprumerneho klubu udelat rekneme klub prvni tretiny...

a beru,ze se o to snazi asi vsichni...nebo by byli radi...ale pak je to opet o kvalitnich lidech a okolnostech...ale proste to jde

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžeš, protože o tom nic nevíš, což z tvého příspěvku čiší na míle daleko.

Jak BVB tak Atleti byli a jsou na poměry své země velkokluby s kterými se tam může měři jen málokdo-Atleti jsou top 3, BVB top 2 v zemi. I když byli Atleti ve sračkách, tak byli pořád braní jako nejvážnější konkurent pro real a Barcu a mohli si dovolit přestupy jako Kun za 20 mega nebo utratit vše, co dostali za Nanda, to si nikdy nějaký průměr nedovolí, to samé BVB, jeden rok nahoře a hned koupí Reuse za 17 mega, to si třeba Hannover dovolit nemůže.

Porovnej si chování Atletů na přestupovém trhu se Sevillou, pak si vem jejich výsledky a pokud nejsi slepý, tak ti hned dojde. Sevilla má většinou z posledních 15 let lepší výsledky než Atleti, ale nikdy si nemohla dovolit přestupy jako Simao, Kun nebo Facao.

Když se mluvilo před 20 lety o evropské superlize, tak kluby jako BVB a Atleti měli mít účast jistou, pokud bych je měl k něčemu v současnosti přirovnat, tak AC a Inter. I když může mít Neapol nebo Lazio nyní pár lepších sezon, tak bez šejka nebo jiného zdroje peněz jim dlouhodobě nic proti milánským nepomůže, stejně jako nic nepomůže proti španělské top 5, která tam nyní bude vládnout - Real, Vale, Barca, Atleti, Sevilla.

Reagovat
r.mrazik

oukej,tak nic nevim

se podivej,kdy prisel Kun a dalsi drive k atletum...az potom,kdy nekoho museli prodat

BVB koupilo Reuse AZ KDYZ!!!! uz byli zas nahore...hannover tam snad nikdy takhle nebyl

je krasny koukat na roky,kdy se tem klubum dari,ale totalne pominout ty roky predtim,kdy v te lize byly mnohem bohatsi a kvalitnejsi kluby,ktere ale byly preskoceny...

pred 20 rokama taky atleti a bvb nebyli dole,ale nahore jako dnes...pred 10 by se do te superligy taky treba nepodivali...

neapol je nahore uz delsi dobu...

hazes tady jmena klubu,kterym se to podarilo a duvody...a ted se staci podivat na jiny,ktery sli do kelu...Leeds v anglii, parma v italii, la coruna ve spanelsku....jaky to byly vrcholovy bozi tymy pred 15 rokama (??) a ted si na ne nikdo nevzpomene....

nekdo ten klub dokaze dovezt ze sracek nahoru a nekdo ma jenom vymluvy...

jasne,penize jsou dulezita vec...ale i prumerny klub muze vyletet nahoru...

udrzeni na spici uz ale tezko rict...

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se na to srovnáni se Sevillou. Ta má až na tu mistrovskou sezonu atletů za posledních 15 let lepší výsledky než oni ale takové bomba přestupy jako oni nemá. Bacca je opustí kvůli AC, které je sice velkoklub ale bude rádo za Evropu, od Atletů ti hráči chodí jen do opravdu top klubů.

A ty přestupy, Atleti si můžou dovolit ulít celý prachy, když prodali Nanda do lidí jako Forlan nebo Simao, nebo už před tím koupit za 23 milionů eur Kuna, když ho prodají, tak prachy za něj vrazit do Falcaa a tak dále,což Sevilla neudělala nikdy, teď přijdou o Baccu a berou Immobileho a Llorenteho, první hostování, druhý zdarma.

když ti tak vadí ty urážky, tak si porovnej výše vypsané transfery s touhle tabulkou http://www.transfermarkt.co.uk/fc-sevilla/transferrekorde/verein/368, což jsou nejdražší příchody v historii Sevilly a pak si stěžuj. Pokud ti ten rozdíl není jasný, tak nevím, co chceš víc. A to se bavíme o úspěšné a bohaté Seville, ne nějakých chudácích co hrají každoročně o záchranu. Další věc jsou třeba dluhy, to co má Atletico, by už poslalo vše ostatní ve Španělsku krom Realu a Barcy do insolvence, je ne.

A když mluvíš o Parmě a dalších klubech, to jako chceš tvrdit, že v tom hrála roli jen práce? jen se v tom patláš a dokazuješ, že nic nevíš. Parma byla dnešními poměry zcela uměle vytvořený klub financovaný potravináři z Parmalatu, když krachla firma, krachl i klub bez širší opory ve fanoušcích nebo tradici, Lazio vytáhly nahoru miliony Sergia Cragnottiho, když s tím skončil, byl to konec i pro ně, stejnětak peníze stály i za vzestupem Deporu, který měl kádr poskládaný z nakoupených reprezentantů, to samé je Neapol, až skončí AdL s financováním, tak půjdou dolů.

Porovnej si to se situací u nás, kde je dotování zvenku ještě důležitější. Jediný, kdo je nahoře pořád je Sparta, u ostatních je to jen o tom, jak se otevře měšec, i tomu Liberci někdo musel zaplatit nákupy lidí jako Štajner(ze druhé ligy prý za 5 mega), Nezmar, Koloušek(ve Spartě patřil k nejlíp placeným borcům) nebo jiné při pozdějších titulech. I Slavia ve finančních problémech před prvním titulem si mohla dovolit platy drahých hráčů jako Vlček nebo Vaniak. A v Evropě je to podobné, jen ty částky jsou jinde. Ono to zní hezky s tou prací ale uvěřím tomu, až se to povede třeba Getafe nebo Hannoveru, u BVB a Atletů, což jak máš výše jsou 2. a 3. největší klub v zemi to zas tak nic nedokazuje, protože i při balancování nad propastí jsou jejich možnosti úplně někde jinde než u toho Getafe nebo Chotěbuzi.

Reagovat
r.mrazik

samozrejme ze za tim vsim stala i prace

no tak kurva vidis...sevilla ac neutraci,tak ma stale lepsi vysledky nez atletiko,ktery utraci? o cem tu celou dobu pisu??? ze nemusis mit primarne penize,abys hral nahore...

diky diky...

Reagovat
r.mrazik

a BVB bylo totalne v prdeli...bez penez,bez niceho...naskak takoveho schalke,werderu a ostatnich byl proste velky...nahoru se dostali pak praci,nicim jinym...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý postřeh je, že se drtivá smluv na téhle úrovni nedodrží ve stávající podobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jde o logiku. Ja vidim dlouhodobe smlouvy jako vyhodu pro kluby, aby sve hrace dobre zpenezili. Tady nejde o jistotu pro hrace, ikdyz taky trochu, ale jde hlavne o jistotu pro klub, ze jim hrac nezdrhne zdarma, jako to amatersky nezvladali v BVB, nebo DeGea v MU treba..

Reagovat
smazaný uživatel

FAKTY: ako som spominal pred mesiacom je to nevyhodny obchod pre CFC a teraz to plati dvojnasobne, ked je cena neskutocne prestrelena. za taketo peniaze sa dali kupit uplne ini stoperi (Varane napr., Hummells a pod.), ktori uz nieco dosiahli a maju skusenosti s LM. tu ide len o to, ze JS je homegrown player.

Pre Everton by to bol bargain, ale stale nepochopili ze football je momentalne bizniss, ktory managment EFC absolutne nevie robit. za 56 mega by som okamzite doplnil kader na dalsie 3 posty, pricom strata ziadna. Na stopera hraca typu Umtiti (alebo iny talent z francie) a potom ostanu peniaze (cca 35 mega) na dalsich dvoch hracov. je to nepochopitelne zo strany evertonu o to viac ked hrac podal ziadost, cize nechce tam dalej hrat, chce sa posunut vyssie...to je ako keby Vam sef firmy branil prestupit do inej kde sa mate sancu rozvijat a zit svoj ,,dream,,...management Evertonu velmi neprofeionalne riesenie ALE to je pre nas fanusikov CFC len dobre, pretoze ta cena sa vysplhala strasne vysoko

Reagovat
soukup

já tomu asi nerozumím, ale co jako dělá CFC odlišně od dohadování přestupů jiných klubů? Nedejbože MU, kde si tady někteří fanoušci hrají na ochranáře fotbalové etikety a přitom se ty kluby chovají stejně

Reagovat
smazaný uživatel

tesat do kamene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
Whitemedia

Jim se nelíbí, že Terry s Cahillem na otázku, co si myslí o Stonesovi říkali, že je to super hráč a že by ho v Chelsea uvítali nebo něco v tom smyslu..

Reagovat
smazaný uživatel

hajzlové, kampaň

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, az takovy svine to jsou?

Reagovat
Whitemedia

to teda, rozjeli těžkou kampaň

Reagovat
Whitemedia

Ale kromě těchto odpovědí na otázky reportéru podle mého vyjednávání probíhá normálně jako u většiny klubů. Nechápu, proč je kolem toho tady takový povyk..

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Chelsea...

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt na facku prostě

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

ale Chelsea smrdí

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, Barca smrdí....viz legendární hláška herbage

"Já si asi nechám vyoperovat půlku mozku a začnu tipovat znova. Už podruhé je Hudynho o dobrých pár bodů předemnou a to už není náhoda. Já se svojí systémovou analýzou, kde ve složitých diferenciálních rovnic druhého řádu beru v úvahu výsledky mužstva 50 let dozadu, aktuální formu, zraněné, počasí, či zda jsou domácí či hosté a pak Hudynho, který přijde a řekne si: Chelsea 4ever, Bayern, Barca smrdí, Sevilla - neznam, dáme Realek, fialovoučká, má oblíbená barva, šup tam Fiore, zbytek si hodí kostkou a čáry-máry-fuk, má 5 bodů."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Serg!o

A jako když to dělá i MU, tak je to jako správně?

Reagovat
Swarley

varianta, že to je u obou špatně není v nabídce, to by byla diskuze o ničem

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Serg!o

Reagovat
Manik...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
soukup

cože?

Reagovat
Serg!o

Co na tom nechápeš? Je úplně jedno jestli to dělá stejně jako MU. Špatný je to prostě u všech.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ritchie

Reagovat
raduinho

Reagovat
T44v3tt1

a na tohle Zaschrona nic nenapíše

Reagovat
Zaschrona

A co mam na to psat? Vsak je pravda, ze tohle delaj i jine kluby, v horsi ci mene horsi variante...

Reagovat
Serg!o

Reagovat
T44v3tt1

Však jo, ale ty tady rozjíždíš něco, jak kdybysme dělali něco nepředstavitelnýho a vzápětí píšeš, že to dělají i ostatní..

Reagovat
Zaschrona

To taky rozjizdite, ta medialni masaz je jeste horsi, nez delalo ManU s Fellainim a Bainesem.

Reagovat
T44v3tt1

K mediální masáži viz výše Whitemedia v tomto vláknu.. Jinak já jsem pro to, aby Stones ještě zůstal v Evertonu, protože taková pálka je směšná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fakt neuvěřitelně mimo, když si myslíš, že ty mediální plky o přestupech rozjíždí kluby. To by nás u pogbiády přišlo dráž, než on sám.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Prestupové obdobie uzatvoriť pred štartom súťaží.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea musí ještě přihodit a za Stonese zaplatit požadovaných 45 milionů liber. (The Sun)

Reagovat
Whitemedia

45 mega za Stonese, svět se zbláznil

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea udelala z Luize nejdražšího obránce a tak se jí to teď pouze vrací

Reagovat
smazaný uživatel

Bych chtel videt toho Klauna Martineze, kdyby ho oslovil treba Real nebo Barca, at je jde trenovat, jak by jim rikal, ze ne, ze ma tady smlouvu, proste sasek

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to bych taky chtel videt.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Real a Barca se neodmita. Chelsea v pohode

Reagovat
Zaschrona

Ja si myslim, ze by sel jedine v pripade, ze by ho uvolnil klub ze smlouvy a jedine po sezone a to jeste za podminek, ktere by on chtel mit splnene. Dal kosem jako manazer Wiganu postupne Aston Ville i LFC...

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Zaschrona

Neuveritelny, jakoby historie nahrazovani treneru ve velkych klubech jasne neukazovala, ze nejake velke prestupy treneru mezi kluby behem sezony jsou temer absolutni sci-fi. Jeden Redknapp a Pardew v historii fotbalu jsou fakt obrovsky vzorek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi ten nejzaslepensji fanousek co znam. At se to tyka jakehokoliv tveho klubu, Everton, Boston.. Vsechno to samy.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom býval docela fajn...

Ale nemá na Křiváka Martineze, ten byl zaslepenej, jak 15 letá školačka po návštěvě kabiny Bayernu Mnichov.

Reagovat
smazaný uživatel

preco by nemal byt fajn stale? momentalne sa jedna o Chelsea, tak uz nie je fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o jeho vztah k Evertonu, ne Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

jj a preto nie je fajn, lebo si brani svoje a hlavne ci je niekto fajn bude posudzovat dolar a masopust, kombo storocia

Reagovat
smazaný uživatel

A ty tomu nasazuješ korunu no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nekde pisu, ze neni fajn? Pisu, ze je svym pristupem ke klubum, kterym fandi, totalne k smichu. Lidsky ho mam rad.

Reagovat
Zaschrona

A v cem presne ma byt muj pristup "totalne k smichu", hmm?

Reagovat
smazaný uživatel

Ze jsi nejzaslepensi clovek, kteryho jsem kdy videl.

Reagovat
Zaschrona

Tak to asi neznas moc lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty se chovas jako debil v poslednich mesicich.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Whitemedia

Je pořád stejný, vždyť takhle naivní byl vždy u všeho, co se týkalo Evertonu..

Reagovat
Whitemedia

Kdyby mu přišla nabídka od Realu nebo Barcy, tak by se v okamžiku klidně sám vyplatil ze smlouvy a nasedl na první letadlo klidně i v rozjeté sezoně..

Reagovat
Whitemedia

a to jako fakt klidně

Reagovat
Whitemedia

Všiml sis, že zmiňuje Real a Barcu?

Reagovat
Zaschrona

Jasne. Vlezt do tehle klubu jako trener behem sezony je absolutni sebevrazda, do toho by drtiva vetsina manazeru z kvalitnich evropskych klubu proste nesla. A stejne tak si moc neumim predstavit, ze by souhlasil s tim, aby tam sel trenovat bez toho, aniz by nemel alespon castecnou kontrolu nad prestupy a celkove nad procesy v klubu, zatim vzdycky tohle v klubech mel plne ve sve moci... Kdyz jako manazer Wiganu byl schopny odmitnout mnohem vetsi klub - Liverpool, nevim, proc by automaticky musel lezt do klubu, kde je asi tak podobny rozdil jako mezi Latics a LFC. A to je jeste odmitl normalne po sezone behem zacatku prestupaku, nemluve o tom, kdyz by ho ciste teoreticky chtel treba Real nekdy v unoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nevěříš tomu, že by Barcu a Real odmítnul proboha...... Liverpool je taaaaakhle moc níž.

Reagovat
Zaschrona

Je irelevantni rozdil mezi LFC a Barcou nebo Realem, kdyz uz, tak hraje roli rozdil Wigan-LFC a EFC-Barca/Real, ktery je asi tak priblizne podobny. Jako manazer jasne financne nejslabsiho klubu v lize odmitl Liverpool. To je asi tak neco, jako kdyby Liverpool odmitl Howe z Bournemouthu a jeste k tomu na zacatku letni prestavky. On neni hloupy a vi, ze je absolutni nesmysl do takoveho klubu lezt BEHEM SEZONY, zadny rozumny trener takove prestupy behem sezony nedela, kdyz nejvetsi takovy prestup v historii fotbalu je Redknapp z Portsmouthu k Spurs... Po sezone by zrejme asi sel, ale kdyz byl schopny odmitnout i LFC, treba by byl i Real nebo Barcu, kdyz by to nebylo alespon castecne dle jeho predstav...

Reagovat
smazaný uživatel

"Je irelevantni rozdil mezi LFC a Barcou nebo Realem," fakt nemá cenu číst dál....

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že tu není tleskající smajlík pro tvé dedukční schopnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba by pomohl tvým

Reagovat
smazaný uživatel

Nebráním se zlepšení

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Talker

Rozdíl je, že pokud by ho chtěli, tak mu místo těch vašich 2 milionů ročně dají 12 milionů ročně a přivedou mu, na koho si ukáže.

Ono je to o lákadlech. Liverpool ho chtěl, když byli ve sračkách.

Reagovat
Zaschrona

Liverpool ho lakal na stejny projekt, jako lakali Rodgerse, tolik penez na novy projekt mi zrovna jako sracky neprijdou...

A ty penize jsou sice hezke lakadlo, ale jit v pulce sezony do Barcelony nebo Realu je totalni sebevrazda rovnajici se velmi pravdepodobnemu zniceni kariery po brzkem vyhazovu. Navic temer zadny kvalitni klub nepusti sveho trenera v pulce sezony. A rezignace se daji odmitnout. Jedina teoreticka cesta je pres nejake vyplaceni sama sebe ze smlouvy, ale to je temer sci-fi, ani presne nevim, jestli to je pravne mozne, urcite tohle maji kluby ve smlouvach osetreno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ho popisuješ jako děsnýho srábka bez špetky ambicí...

Reagovat
Zaschrona

A to jsi vydedukoval jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nijak, jenom na základě odmítnutí absolutní topky pro trenéra na základě averze k riziku.

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust a dedukce

Reagovat
smazaný uživatel

Nalep se na někoho jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Věta, kterou by na tebe mohlo použít 99% uživatelů

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro, Ty zijes?

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, pořád vás tady sleduju, jen není čas přispívat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si teda trieda zaschrona, vieš to?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
raduinho

Reagovat
FUnk

Reagovat
Atlético de Madrid

Ten výsměch moc nechápu, z Realu a Barcy si ne každej sedne na prdel...

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Křívák Martinez už sem nechodí?

Reagovat
iamek

Jen at zustane, protoze tohle by pro Chelsea do budoucna byla dobra posila. Obrovsky potencial se zlepsit, domaci hrac, mlady. Ten by v Chelsea mohl odkopat klidne 10 - 12 sezon. Pred x lety prisel Rio, taky za silenou dardu ( 30 mega ? ) a jak se nakonec vyplatil. Kdyz clovek zapocte inflaci, vic penez ve fotbale ... Risk to pochopitelne je, ale i tak bych ho za tuhle palku bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Rio neprisel jako talent, ale jako nejlepsi stoper v PL.

Reagovat
iamek

Mel za sebou vice to je pravda, ale zda byl nejlepsi stoper PL to si uz nepamatuji

Reagovat
kiwwi

patril medzi spicku no, ale co je hlavne, mal za sebou uz 6 rokov v seniorskom futbale a cez 200 zapasov na top klubovej urovni a 20 startov za repre...to uz bol solidne nabuseny hrac se vsim vsudy...Stones je ucho co nema skoro nic odkopane, ale javi sa dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase u Ria jste neplatily za talent ale za okamžitý přínos. U Stonese je ta "výmluva" jeho ohromný talent.

Reagovat
r.mrazik

byl skvely uz tenkrat

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc má Stones na to být lepším hráčem než Ferdinand kdy byl, tak nějakých 40m je prostě bargain a nobrainer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Serg!o

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je to jen smokescreen a Chelsea jde po Barkleym

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
SunFells

Reagovat
Zaschrona

Pokud si clovek vezme, nejakeho hrace kupuje na nejakych 10 sezon a rozpocte si treba i 50 milionu do kazde sezony, vyjde mu to ciste z hlediska castky za prestupovy poplatek na jeden rok levneji, nez treba City prestup Otamendiho za 32 mega, kde ta pravdepodobna predem odhadovana zivotnost je tak o 5 let nizsi...

Reagovat
kbtk23

Jako hráč je to dobrý, potencionál taky má, ale ty prachy bych za něj teda fakt nedal. Tolik nestál ani Nesta a tomu se opravdu nikdy ani náznakem nepřiblíží

Reagovat
smazaný uživatel

My fakt jako podepíšeme toho Sona? Berahino doufám ale nepřijde, raději by měl už dostat pořádnou šanci Pritch.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude velka posila.

Reagovat
mul

o DM sa nespekuluje ?

Reagovat
smazaný uživatel

Wanyama

Reagovat
smazaný uživatel

Ten musí do Poolu

Reagovat
mul

snad sa to podari, s nim by zaloha nemusela posobit tak smiesne

Reagovat
FUnk

Reagovat
FUnk

hybe se to nejak?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád máme jenom Kanea, kdo dokáže zahrát na hrotu sám. Son na to asi taky nebude. Ale možná by to šlo hrát, že se tam budou pohybovat Kane/Chadli + N´Jie/Son(/Berahino)

Reagovat
smazaný uživatel

700. pro Stonese v Evertonu a Wanyamu v Liverpoolu (alespon pro sezonu 2015/2016))

Reagovat
Godwinson

No, doufám, že to Evertonu vydrží do konce přestupáku

Reagovat
Spalovač šancí

Chelsea ho z koncepčních důvodů neprodají. Zítra přiběhne City, že ho bere na lavičku a vysolí za něj prachy ušetřený za KdB a Everton ho pošle v dárkovém balení

Reagovat
cristiano.K.

Chelsea v poslední době vypadala,že se naučila výborně obchodovat, tenhle přestup by na ní hodil opět špatné světlo z několika důvodů.

1. Mají stejně kvalitního Zoumu,navíc Ivanovič dokáže zahrát stopera, spíš by se hodil nějaký nový "Azpi", který by zahrál oba kraje obrany.

2. Prioritně by měli řešit střední zálohu než stopera.

3. když se vrátím o rok zpět, tak bych radši neprodával Luize za 55 než kupovat Stonese za 40.

K celého záležitosti, jestli prodat nebo neprodat neexistuje nějaká pravda, je to subjektivní. Já bych ho střelil za 40, protože ve Stonesovi nevidím top talent a pořídil bych podobnou kvalitu za 20.

Reagovat
Whitemedia

Špatné světlo na nás hodil už příchod Cuadrada..

Reagovat
cristiano.K.

spíš odchod,ale souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Luize by za 55 neprodal jenom totální vylízanec

Reagovat
cristiano.K.

samozřejmě,ale to jste ještě nevěděli,že budete nabízet 40 za Stonese

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád bychom byli 15 v plusu a to je krásný i z tohodle pohledu, na Luize se nedalo spoléhat a mít někoho tak drahého na lavičce? Primárně za Luize přišel Zouma a to je parádní výměna Stones má být za Terryho a Cahilla (který bohužel nemá takovou výkonnost, jakou by měl mít). Já neříkám, že ho za tuhle cenu chci, ale logiku to bohužel má.

Reagovat
cristiano.K.

Luiz vám mohl řešit i problém ve střední záloze a navíc ten jak uměl stmelit brazilskou partu ach

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to bylo totální provizorium v záloze...

Reagovat
cristiano.K.

s tím se dá souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Zouma je kvalitnejsi ako Stones.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Zachsrona říkal....

Reagovat
cristiano.K.

když je řec o Evertonu,tak je lepší když Zachsrona neříká...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poupravil by som to: * o hracoch EFC a ich kvalitach

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Whitemedia

o parník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To tu většina přehlíží, ale u Stonese je šílený plus hlavně ta národnost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
icka

Jen ať si ho nechají

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak sme ho nechceli

Reagovat
icka

Reagovat
nani92

Everton by mal čo najrýchlejšie nájsť kvalitnú náhradu a predať ho za tučnú sumu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to tady čtu, tak vidím dva tábory.

A) Sobci, pro které je jediným měřítkem to co člověk chce - fandí Stonesovi a přestupu a nechápou Martineze.

B) Rozumní lidé, kteří chápou, že podpis je závazek - fandí Martinezovi a udržení Stonese.

Je vtipné, že na takové blbosti jako je přestup 21letého anglána člověk vidí velmi dobře jak kdo uvažuje. Je mi vás líto....tím myslím sobečky...

To už fakt doba dospěla tam, kde chlapovo slovo nemá váhu ? Jediné kritérium je teď a tady ? Je mu 21 proboha. Pokud je profík, tak bude hrát 4 roky na nejlepší možné úrovni a v 25ti může klidně přestoupit do nejlepšího klubu světa.

Teď by měl sedět a sekat latinu.

Reagovat
SunFells

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapuje mě, pro kolik lidí je podepsaná smlouva jen bezcenným cárem papíru a dá se zrušit, porušit nebo přerušit, kdykoliv se to dané smluvní straně hodí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele