Everton se odvolal proti odečtu deseti bodů v Premier League

01.12.2023, 14:47
Aktuality
Vlajka Evertonu (© AFP)

Everton se odvolal proti odečtu deseti bodů, o které v anglické fotbalové lize přišel kvůli porušení finančních pravidel. Liverpoolský klub o tom informoval na svých internetových stránkách.

Everton dostal rekordní trest v historii soutěže za to, že ve tříletém období zaznamenal ztrátu 124,5 milionu liber. Pravidla ziskovosti a udržitelnosti přitom klubům Premier League povolují ztrátu 105 milionů. Everton navíc v minusu skončil pátý ročník za sebou.

Vedení Evertonu při říjnovém slyšení před komisí připustilo, že hranici překročilo. Trest však vedení klubu šokoval a označilo ho za "naprosto neodpovídající a nespravedlivý". V pátek se proto proti němu odvolalo.

Everton po odečtu klesnul ze čtrnáctého místa tabulky do sestupového pásma. Na předposlední příčce mají "Toffees" na kontě čtyři body stejně jako poslední Burnley. Od příček zajišťujících záchranu dělí Everton pět bodů.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
nani92

takže to bude nakoniec - 20 bodov

Reagovat
vceradnesazitra

Rovnováha musí být zachována, takže ty odečtené body bych zase přidal City.

Reagovat
Swarley

A City 10 prictou

Reagovat
Strakosha

Nečekaně

Reagovat
Csaplárova past

Tohle ten klub zlikviduje

Reagovat
fenixLFC

snad ich este zazaluju leicester s burnley za usli zisk o ktory prisli zostupom kvoli porusovaniu pravidiel evertonom

Reagovat
juveforever

nech si to pekne vyžerú. nebudú len talianske kluby dostávať tresty

Reagovat
fenixLFC

tak tento priapd a pripad juventusu v tejto sezone maju spolocne len to ze ani jeden tim nie je nijak realne potrestany

Reagovat
Zaschrona

Ne, 10 minut vůbec není reálný trest.

Reagovat
Zaschrona

*10 bodů

Reagovat
fenixLFC

v tejto sezone to ziaden trest nie je jak su ti novacikovia zufali. mali ste ho dostat uz vlani, vtedy by to bol trest

Reagovat
Zaschrona

Je to 10 bodů. Dostat takový trest třeba vloni Chelsea, tak nespadla jen o skóre. Jasně, máme štěstí, že letos nováčci vypadají slaběji než třeba vloni Leicester nebo Leeds, ale že to není žádný trest? Podle kurzů jsme s přehledem 4. největší favorit na pád dolů.

https://www.oddschecker.com/football/english/premier-league/relegation

Reagovat
Talker

Ano, nespadla, takže by to vlastně nemělo "téměř žádný" vliv na Chelsea.

Prostě ve finále půjde o to, kde se umístíte - jestli kvůli tomu spadnete, tak to je brutální trest. Pokud byste spadli tak jako tak, tak to vlastně nic nezmění, stejně tak zachránít se tak jako tak.

Mně 10 bodů přijde "celkem férové" - máte to ve vlastních rukách, nejde o 30 bodů, kdy by vás to odsoudilo k sestupu prakticky s jistotou, ale ani o pár milionů, které by vám "byly ukradené".

Reagovat
fenixLFC

najma ked sa to zmeni na to ze dostanu len nejaku pokutu tak sa city chelsea a vlastne dalsi mozu smiat pretoze cele regulacie budu len na smiech a da sa na ne nahadzat dalsie peniaze....co by som si teda pozrel ako by ludia reagovali keby everton dostane len pokutu a na zakalde toho by pokutu dostalo aj city

Reagovat
aragorn

Reagovat
Talker

Pokud trest pro nás, tak snad tuhle sezonu, protože to nevidím na LM ani na sestup, podle mého skončíme na nějakém 7.-8. místě, takže by mě to tolik netrápilo.

Reagovat
Zaschrona

Vždyť ten náš případ a případ City je úplně jiný. My jsme prostě nedodrželi pravidla, i když jsme se je snažili dodržet. City se zjevně plánovitě ta pravidla vydalo porušovat, jen jim to bude těžký dokázat, když skrývalo stopy co to šlo... Jsem fakt zvědavej, jestli se zas vytáhne u City oblíbený argument, že přece nejde trestat fanoušky, jak to bylo se superligou...

Reagovat
Zaschrona

Tak je to dost velký rozdíl skončit 10. nebo 17. Desítky milionů liber jen na TV právech. V podstatě je to forma pokuty.

Reálně je stejně pro fandy i hráče největší trest to, že bývalé vedení a majitele, co fakt neoplývalo kvalitou, reálně je jediný úspěch ta výstavba stadionu, tak může nahradit něco snad možná ještě horšího... Janov dost možná dovedou ke krachu...

Reagovat
Kinky7

Těch 10 bodů je naprosto neadekvátní trest. Ono max pokuta a transfer ban. Jenže PL potřebuje ukázat že tu nezávislou komisi co v ji kontrolovala nepotřebuje takže to Everton odnesl

Reagovat
Jason_

takže predsa to bude minus 12

Reagovat
Ligter

Harry Maguire nominated for Nov PL player of the month alongside Jeremy Doku, Anthony Gordon, Thomas Kaminski, Raheem Sterling and Marcus Tavernier.

Reagovat
kissak

Kaminski se v brance Lutonu opravdu překonává.

Reagovat
Nikikrew

https://www.facebook.com/share/v/QaiNoCjkZJJuHSeR/

Videl niekto viac vtipnejsi vlastnak?. ja si neviem spomenut

Reagovat
O.Giroud
Reagovat
SunFells

Reagovat
Herbmeister

Není top liga, ale vždy pobaví

https://youtu.be/O4tVtfDTqJs?si=ZBNMfKGwxtl3-Vo6

Reagovat
Nikikrew

Pralesna liga je klasika ale 2 nemecka docela dobra no

Reagovat
bbbauch

Manchester United are under investigation by Trafford Council after several people alleged they became unwell after being served raw chicken during an event hosted at Old Trafford.

Tam varil Evra ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele