Eredivisie - souhrn 5. kola: Lingr premiérově skóroval

16.09.2023, 18:31, aktualizováno 17.09.2023, 18:42
Komentáře a souhrny

Feyenoord se vůbec nemazal před vlastními fanoušky s Heerenveenem, jedním gólem se přitom na výhře po minutě na hřišti podílela nová posila z Česka, tedy Ondřej Lingr. Další zklamání prožívá Ajax.

AZ Alkmaar - Sparta Rotterdam 2:0

17.09.2023 16:45

Góly: 18. Dani De Wit, 19. Vangelis Pavlidis

Favorizovaný Alkmaar vstoupil do tohoto soutěžního ročníku s velkým elánem a kromě postupu do základní skupiny Konferenční ligy úřaduje také na ligové scéně. Po třech předchozích výhrách si nyní v dohrávce 5. kola vyšlápl také na dobře hrající rotterdamskou Spartu a díky dvěma trefám v rozmezí jediné minuty zvítězil 2:0. V Eredivisii je proto stoprocentní se ziskem dvanácti bodů a za vedoucím PSV zaostává jen vinou horšího skóre.

AZ sice před tímto duelem dokonce vládlo nizozemské nejvyšší soutěži, nicméně před důležitým čtvrtečním střetnutí v KL na půdě bosenského Zrinskeho Mostaru se dobře naladilo, a tato skutečnost ho proto příliš trápit nemusí. Sparta v minulých čtyřech střetnutích ani jednou neprohrála a získala solidních sedm bodů, avšak nyní po premiérové porážce klesla na šestou pozici s osmi body.

Domácí výběr byl od samého začátku nesmírně aktivní a úvodní větší možnost si vypracoval již po necelých deseti odehraných minutách, nicméně dělovka Mijnanse z první letěla o centimetry vedle levé konstrukce. Svěřencům úspěšného trenéra Pascala Jansena to však vadit nemuselo, neboť v 18. minutě se prosadil pětadvacetiletý záložník Dani De Wit. Ten převzal finální přihrávku od Clasieho a z patnácti metrů nekompromisně zavěsil do bližší šibenice.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a jasný favorit si pojistil náskok. Již svůj šestý ligový zásah ve čtyřech dosavadních zápasech si připsal na konto řecký kanonýr Vangelis Pavlidis, jenž se po zpětné hlavičce De Wita elegantně obtočil kolem vracejícího se Vriendse a s pomocí pravé konstrukce překonal marně se natahujícího brankáře Olije.

Hosté se v následujícím průběhu snažili vsítit gól naděje, jenže v podstatě žádnou gólovou šanci si nevypracovali a po závěrečném hvizdu naopak mohli být rádi, že rozdíl ve skóre nebyl ještě vyšší.

Více informací k zápasu

FC Twente - AFC Ajax 3:1

17.09.2023 14:30

Góly: 7. Daan Rots, 11. Sem Steijn, 79. Naci Ünüvar - 35. Brian Brobbey

Ajax po nadějném vstupu do tohoto ročníku nemůže překonat rozsáhlou výsledkovou krizi, což potvrdil na půdě dobře hrajícího Twente, a i kvůli třem inkasovaným brankám poprvé v Eredivisii prohrál. Po čtyřech odehraných zápasech tak má na kontě pouhých pět bodů a nachází se až na dvanáctém místě tabulky, v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál třikrát po sobě a za vedoucím PSV již zaostává o propastných sedm bodů.

Naopak Twente jasně naznačuje, že to s atakem nejvyšších příček myslí smrtelně vážně, protože vyhrálo i počtvrté a s plným počtem dvanácti bodů je třetí jen o skóre za eindhovenským gigantem. O svém úspěchu v tomto nedělním šlágru 5. kola rozhodlo během úvodních jedenácti minut, kdy skórovalo dvakrát. Do důležitého vedení se dostalo v 7. minutě zásluhou Daana Rotse.

Dvaadvacetiletý útočník se totiž po střele Vlapa a dobrém zákroku brankáře Gortera protlačil k dorážce a v pádu nakonec překonal bezmocného hostující strážce, který ani přes vypětí všech sil nezabránil míči v cestě do sítě. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Tentokráte měl přesnou mušku jednadvacetiletý záložník Sem Steijn, jenž po technické střele českého krajánka Michala Sadílka a dalším zákroku Gortera obdržel finální přihrávku před prázdnou branku od Ugaldeho a tu zblízka neminul.

Hosté se po těchto dvou úderech jen těžko dostávali do tempa, nicméně zhruba deset minut před přestávkou se vrátili do boje o bodový zisk. Snížit dokázal kanonýr Brian Brobbey, neboť po zpětné nahrávce Sosy téměř od brankové čáry si seběhl do levého rohu brankového území a pohotovým pokusem se trefil do protipohybu gólmana Unnerstalla. V následujícím průběhu se očekával výrazný tlak amsterdamského giganta, jenže ten v žádném případě nepřicházel.

Naopak krátce po hodině hry mohl Twente vrátit dvoubrankový náskok aktivní Ugalde, nicméně jeho přízemní ránu skvěle odvrátil do zámezí Gorter. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se přeci jen dočkali třetího uklidňujícího zásahu čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Svůj premiérový gól v Eredivisii zapsal teprve dvacetiletý mladíček Naci Ünüvar, jenž se ani ne po sedmi minutách strávených na trávníku po chybné rozehrávce Ajax ve středu hrací plochy dostal do samostatného úniku a naprosto zoufalého Gortera chladnokrevně pokořil přesným obstřelem.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Almere City 0:0

17.09.2023 14:30

Góly: -

Almere City se poprvé ve své novodobé historii probojovalo do nejvyšší nizozemské soutěže a v úvodních čtyřech duelech nebodovalo, avšak tentokráte konečně zabralo a díky zodpovědnému výkonu v defenzivě uhrálo nerozhodný výsledek v Rotteerdamu s Excelsiorem. Momentálně tak zůstalo na sedmnáctém místě tabulky, SBV se pro změnu nachází na přijatelné deváté pozici se šesti body.

Diváci na stadionu Van Donge & De Roo sledovali od samého začátku nesmírně vyrovnanou bitvu ve všech ohledech a celkově se dočkali jen pěti přímých střel na branku. Co se týče atraktivity, tak mnohem zajímavější byl první poločas. Krátce po odehrané čtvrthodině mohl otevřít gólový účet Redouan el Yaakoubi, ale jeho dělovku směřující doprostřed branky reflexivně odvrátil do bezpečí brankář Bakker.

Stejný hráč znovu zahrozil ve 25. minutě, ovšem po centru Cisseho Sandry mířil z hranice brankového území o kousek vedle levé tyče. Hosté se pak postupně dostávali do tempa a zhruba deset minut před přestávkou mohli nečekaně vést, jenomže rána Van La Parry letěla o pár decimetrů nad břevno. O pár minut později zahrozil na opačné straně Driouech, nicméně s jeho nepříjemným pokusem si dokázal poradit Bakker.

Po změně stran bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat nějakou fatální chybu, a za celých pětačtyřicet minut se tak zrodila jediná gólová možnost. Tu si v 69. minutě vypracoval Damian van Bruggen, proti této střele však vytáhl famózní zákrok gólman Van Gassel.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 1:1

17.09.2023 12:15

Góly: 52. Eliano Reijnders - 70. Oliver Valaker Edvardsen

Go Ahead se poslední dobou dostalo do dobré formy a tu chtělo potvrdit i na půdě nováčka ze Zwolle, jenže téměř celý druhý poločas hrálo v oslabení a nakonec mohlo být rádo, že i v deseti alespoň vyrovnalo. Po dvou předchozích výhrách tak v Eredivisii ztratilo, i přesto se nachází na solidním sedmém místě se sedmi body. PEC prodloužilo šňůru bez porážky na tři duely v řadě a se shodným počtem bodů jako klub z Deventeru je osmé jen vinou horšího skóre.

Po úvodní šanci Namliho z 19. minuty měli mírně navrch hosté a poprvé rozvlnit síť se jim povedlo zhruba pět minut před přestávkou. Do černého sice zamířil islandský záložník Willum Willumsson, nicméně jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Reného Hakeho si výrazně zkomplikovali situaci dvě minuty po změně stran.

Obránce s ghanskými kořeny Jamal Amofa obdržel první žlutou kartu přesně v polovině prvního poločasu a ve 47. minutě při snaze získat balón na útočné polovině nevybíravě došlápl kotník Lama, rozhodčí Dieperink tak neměl jinou možnost, než ukázat Amofovi druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu. PEC využilo početní výhodu téměř okamžitě, do vedení se totiž dostalo o pět minut později.

Úvodní gól tohoto nedělního střetnutí vsítil Eliano Reijnders, jenž se po naprosto fantastické kolmici Druijfa ocitl zcela sám před gólmanem De Langem a toho pokořil přesným přízemním obstřelem. Go Ahead se však v žádném případě nevzdalo a v 70. minutě nečekaně srovnalo krok. Cenný bod svému týmu zajistil norský forvard Oliver Valaker Edvardsen, jehož prudká hlavička z hranice brankového území po přesném pasu Kuiperse zapadla za plachtícího brankáře Schendelaara.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:3

16.09.2023 21:00

Góly: 62. Abdenego Nankishi - 5. Ole Romeny, 45+6. Victor Jensen, 90+4. Navajo Bakboord (vl.)

Favorizovaný Utrecht se v úvodních čtyřech duelech nového ročníku až nebývale trápil a neměl na kontě jediný bod. Vedení klubu sáhlo k výměně trenéra a místo Dána Michaela Silberbauera usedl na lavičku renomovaný Ron Jans, jenž čtyři roky slavil úspěchy s Twente. Tomu vyšla premiéra na jedničku, neboť jeho svěřenci se probrali na půdě nováčka Heraclesu a díky výhře 3:1 zaznamenali premiérový tříbodový zisk.

Domácí celek se naopak po dvou předchozích výhrách vrátil nohama na zem a se šesti body mu patří devátá pozice, Utrecht se prozatím vyhoupl na patnáctou příčku. Utrecht měl naprosto skvělý vstup do tohoto sobotního utkání a již po necelých pěti odehraných minutách vedl. Na levém křídle odvedl vynikající práci Seuntjens, jenž svou ukázkovou šajtlí poslal míč do volného prostoru a zcela zapomenutý Ole Romeny před poloprázdnou brankou nezaváhal.

Heracles v následujícím průběhu přidal a síť rozvlnil krátce po odehrané čtvrthodině, avšak trefa Mohameda Sankoha nakonec neplatila kvůli bezprostřednímu zpracování rukou. V následujících minutách hráli lépe hosté a druhého důležitého gólu se dočkali v šesté nastavené minutě první půle. Do listiny střelců se zapsal třiadvacetiletý dánský záložník Victor Jensen, jehož hlavička po pasu krajana Frauleho zapadla za pozdě reagujícího brankáře Brouwera.

Domácí se však v žádném případě nehodlali vzdát a krátce po hodině hry vykřesali naději na bodový zisk. Rychlonohý Abdenego Nankishi se totiž rozběhl od půlící čáry a po úchvatném sólu famózně obstřelil vyběhnutého gólmana Barkase.

Těsně před koncem bylo utkání na několik minut přerušeno kvůli výtržnostem fanoušků Heraclesu a domácím tato pauza rozhodně neprospěla. Naopak v samém závěru obdrželi třetí rozhodující zásah, jelikož po prudké přihrávce Huga Novoy před branku smolně pokořil Brouwera vracející se obránce Navajo Bakboord.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Volendam 3:1

16.09.2023 20:00

Góly: 59. Oğuzhan Özyakup, 66. Tijjani Noslin, 89. Alen Halilović - 41. Garang Kuol

Fortuna v tomto ročníku Eredivisie ještě neprohrála, a i když se pro ní tento sobotní duel s podceňovaným Volendamem nevyvíjel úplně nejlépe, tak po změně stran skórovala hned třikrát a nakonec se raduje z druhého tříbodovému zisku v sezóně. V dosavadních pěti zápasech posbírala již devět bodů a patří jí solidní páté místo, zatímco Volendam po čtvrté porážce v řadě klesl na předposlední sedmnáctou pozici s nulovým bodovým ziskem.

Začátek utkání byl z obou stran nervóznější a v úvodní půlhodině se prakticky nic nestalo, ihned nato začal hrozit mírný favorit. První velkou možnost Fortuny si vypracoval Alen Halilović, ale jeho bombu famózně odvrátil do zámezí pozorný gólman Backhaus. Po následném rohovém kopu měl ještě blíže ke skórování Siovas, jenže ten pouze orazítkoval břevno. Zhruba pět minut před přestávkou ještě zahrozil Sierhuis, nicméně na skvělého Backhause si nepřišel.

Volendam z ničeho nic prorazil ve 41. minutě. Do nečekaného vedení ho dostal Garang Kuol, jehož úchvatná dělovka ze střední distance zaplachtila přímo do pravé šibenice. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse po změně stran zvýšili své obrátky a po dalším zákroku Backhause proti střele Haliloviće se přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání v 59. minutě. Přesnou mušku měl turecký špílmachr Oğuzhan Özyakup, jenž zamířil po zemi k levé tyči.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a vývoj otočil Tijjani Noslin. Čtyřiadvacetiletý útočník využil parádního pasu z křídla v podání Iñiga Córdoby a prudkou hlavičkou před hranicí brankového území nekompromisně rozvlnil síť. Volendam se v následujícím průběhu snažil přidat, avšak žádnou gólovou šanci si nevypracoval a naopak těsně před koncem inkasoval ještě jednou, neboť kýžené trefy se dočkal neúnavný Halilović umístěným pokusem do levého dolního růžku.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 4:0

16.09.2023 20:00

Góly: 37. Luuk de Jong, 38. Noa Lang, 49. Luuk de Jong (pen.), 87. Ricardo Pepi (pen.)

Vicemistr uplynulého ročníku nizozemské nejvyšší soutěže pokračuje v tom letošním naprosto suverénním způsobem. Před zahájením základních skupin Ligy mistrů přivítal nečitelný Nijmegen, a i přes pomalejší rozjezd ho porazil vysoko o čtyři branky. Díky čtvrtému tříbodovému zisku v řadě se posunul na první místo tabulky o bod před Feyenoord, NEC prozatím zůstává třinácté se čtyřmi body.

Svěřenci trenéra Petera Bosze se zpočátku k ničemu nebezpečnému nedostávali, první vyloženou možnost si vypracovali až v polovině úvodního dějství. Po centru z levého křídla zakončoval z bezprostřední blízkosti Bakayoko a gólman Cillessen předvedl na brankové čáře vynikající reflexivní zákrok, dorážející kapitán Luuk de Jong pak tečoval míč jen do bližší tyče. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet utkání zhruba deset minut před přestávkou.

Tentokráte se po rohovém kopu Joeyho Veermana z levé strany pověsil do vzduchu a hlavou z hranice brankového území usměrnil balón přímo do pravé šibenice. Domácí od tohoto okamžiku evidentně ožili a ani ne o šedesát sekund později svůj náskok navýšili. Přesnou mušku měl jiný ostrostřelec PSV Noa Lang, neboť po přesně načasované kolmici aktivního Veermana přehodil bezmocného Cillessena lobem z deseti metrů.

Hosté se spíše bránili i po změně stran a ve 49. minutě inkasovali potřetí. Střídající Van Rooij totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil unikajícího Langa a rozhodčí Kooij bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Luuk de Jong a naprosto bezpečně ho proměnil přízemní střelou k pravé konstrukci do protipohybu naprosto bezmocného hostujícího strážce - 3:0.

PSV vzápětí vůbec nikam nepospíchalo a bez jakýchkoli komplikací si hlídalo dostatečný náskok, Nijmegen byl v ofenzivní fázi naprosto bezzubý. V 87. minutě navíc inkasoval počtvrté z druhé penalty zápasu, kterou Kooij odpískal na základě videozáznamu za smolnou ruku Verdonka. Nabídnutou možností nepohrdl střídající Ricardo Pepi a svou razantní bombu usměrnil doprostřed branky za záda přesouvajícího se Cillessena.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - RKC Waalwijk 0:2

16.09.2023 18:45

Góly: 39. Yassin Oukili, 90+5. Richonell Margaret

Svěřenci trenéra Phillipa Cocyho sice zahájili sezónu těsnou výhrou ve Volendamu (2:1), jenže v následujících dvou duelech nestačili na PSV (1:3) s Alkmaarem (0:2) a nyní zaznamenali další neúspěch. Proti doposud poslednímu Waalwijku byli považováni za jasné favority, jenomže tentokráte se prosadit nedokázali a RKC nečekaně podlehli po výsledku 0:2. Hosté se naopak po čtyřech prohrách za sebou konečně probrali.

Výběr vedený koučem Henkem Fraserem se až do tohoto sobotního střetnutí nebývale trápil a s hrozivým skóre 2:13 byl nejhorším týmem celé soutěže, nyní však předvedl zodpovědný výkon ve všech ohledech a přeci jen dokráčel k důležitému tříbodovému zisku. Úvodní dějství se delší dobu neslo ve velmi opatrném duchu, hosté poprvé vážněji zahrozili ve 38. minutě. Po vynikající přihrávce Lelievelda totiž zakončoval z hodně ostrého úhlu Cleonise, ale zblízka přeci jen orazítkoval bližší tyč.

Po následné akci se skóre už přeci jen měnilo, jelikož Yassin Oukili převzal finální nahrávku od Roemeratoeho a jeho nezištná střela z patnácti metrů zapadla přímo do levého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Rooma. Domácí se poté snažili přidat na obrátkách, nicméně svou již tak komplikovanou situaci si ještě více ztížili přesně po odehrané čtvrthodině.

Million Manhoef totiž v pokutovém území při snaze získat míč nevybíravě došlápl bránícího Oukiliho a rozhodčí Lindhout okamžitě vytáhl žlutou kartu. O pár okamžiků později si však šel souboj ověřit k videu a po přezkoumání záznamu dokonce ukázal Manhoefovi přímou červenou kartu.

SBV se pak i v deseti snažilo alespoň vyrovnat, jenomže ke gólovému zakončení se nedostalo a naopak v páté minutě nastavení inkasovalo podruhé. Výhru Waalwijku pečetil dvaadvacetiletý záložník Richonell Margaret, jenž zhruba po půl hodině strávené na trávníku vsítil svou premiérovou trefu v Eredivisii díky nekompromisnímu voleji z hranice brankového území přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 6:1

16.09.2023 16:30

Góly: 12. Luka Ivanušec, 16. Mats Wieffer, 20. Igor Paixão, 60. Santiago Giménez, 66. Yankuba Minteh, 72. Ondřej Lingr - 25. Simon Olsson

Obhájce mistrovského titulu měl pozvolnější vstup do nového ročníku a po porážce v Superpoháru pouze remizoval v úvodních dvou ligových duelech, nicméně poté deklasoval Almere i Utrecht v celkovém poměru 11:2 a nyní si připsal na konto další kanonádu, jelikož rozdrtil trápící se Heerenveen vysoko 6:1. V tomto utkání zanechal stopu také český forvard Ondřej Lingr, jenž skóroval v Eredivisii vůbec poprvé.

Rotterdamský celek se tak skvěle naladil na úterní vystoupení v Lize mistrů se skotským Celticem, základní skupinu nejprestižnější evropské klubové soutěže si zahraje po dlouhých šesti letech. Svému protivníkovi teď nedával žádnou naději na úspěch od samého začátku a v tabulce se prozatím posunul do samotného čela s jedenácti body. SC naopak prohrálo potřetí za sebou a se šesti body kleslo na desátou příčku.

Svěřenci trenéra Arneho Slota vstoupili do sobotního duelu s obrovským nasazením a během úvodních dvaceti minut vedli dokonce o tři góly. Po úvodní opatrnější desetiminutovce poprvé skórovala jiná nová posila - čtyřiadvacetiletý chorvatský záložník Luka Ivanušec po ponechané výhodě převzal balón na levém křídle, pak ho i díky několika kličkám dovedl až před hranici šestnáctky, odkud nakonec zamířil do vzdálenějšího spodního růžku.

Krátce po odehrané čtvrthodině byl rozdíl ve skóre dvoubrankový. Přesnou mušku tentokráte měl Mats Wieffer, jenž po naprosto geniálním přistrčení mexického špílmachra Santiaga Giméneze pronikl středem hřiště jako nůž máslem a zcela osamocen zamířil z deseti metrů k levé tyči kolem bezmocného gólmana Nopperta. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto ve 20. minutě.

Teprve třiadvacetiletý brazilský záložník Igor Paixão dostal až příliš mnoho prostoru před hranicí pokutového území a z osmnácti metrů neomylně zavěsil k levé tyči kolem plachtícího Nopperta - 3:0. SC se teprve od tohoto okamžiku probudilo a o pět minut později snížilo. Čestný zásah zaznamenal švédský středopolař Simon Olsson - ten se na levé straně zbavil hned tří bránících protihráčů a zblízka pohotově obstřelil brankáře Wellenreuthera.

Následně se až do konce úvodního dějství nic zásadního nepřihodilo a zdálo se, že se duel bude spíše dohrávat, jenže Feyenoord přidal další trefy v rozmezí 60. - 72. minuty. Nejprve zvýšil jeho náskok nesmírně aktivní Giménez, který usměrnil finální nahrávku Hartmana do zcela prázdné branky, za dalších šest minut pokořil zoufalého Nopperta střídající Yankuba Minteh akrobatickou tečí k protější konstrukci - 5:1.

V 72. minutě uzavřel gólový účet již zmiňovaný Lingr. Ten těsně před reprezentační přestávkou nastoupil na posledních deset minut, nyní pobyl na hřišti sotva šedesát sekund a hned se zapsal do listiny střelců. Ještě donedávna ostrostřelec pražské Slavie totiž převzal pobídku od Minteha a z mírného úhlu propálil pozdě reagujícího strážce Heerenveenu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
4
4
0
0
13 : 1
12
2
AZ Alkmaar
4
4
0
0
12 : 2
12
3
FC Twente
4
4
0
0
12 : 3
12
4
Feyenoord Rotterdam
5
3
2
0
19 : 5
11
5
Fortuna Sittard
5
2
3
0
7 : 4
9
6
Sparta Rotterdam
5
2
2
1
8 : 7
8
7
Go Ahead Eagles
4
2
1
1
9 : 9
7
8
PEC Zwolle
5
2
1
2
6 : 7
7
9
SBV Excelsior
5
1
3
1
9 : 10
6
10
Heracles Almelo
4
2
0
2
7 : 9
6
11
SC Heerenveen
5
2
0
3
9 : 13
6
12
AFC Ajax
4
1
2
1
7 : 6
5
13
NEC Nijmegen
5
1
1
3
8 : 11
4
14
SBV Vitesse
4
1
0
3
3 : 8
3
15
FC Utrecht
5
1
0
4
4 : 11
3
16
RKC Waalwijk
5
1
0
4
4 : 13
3
17
Almere City
5
0
1
4
4 : 14
1
18
FC Volendam
4
0
0
4
3 : 11
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ondra vypadal už od těch cca 6 let co jsme se spolu začali na školňáku potkávat, že je mnohem lepší než všichni okolo Hrával s námi o 5 let staršími úplně bez problému a brzo šel do Karviné, kde ho naprosto skvěle vypiplali ve výborného hráče. Dost mě zamrzelo, že potom upřednostnil Slavii před Baníkem, ale vlastně to byla naprosto logická volba. Vidět ho teď se pomalu prosazovat v Holandsku je paráda, pro mě je to země fotbalu zaslíbená (taky trávě a kurvám, ale to už je za mnou ), takže po vzoru Hancka perfektní snad jen přestupní stanice a vyzkouší si třeba jednou i PL nebo La Ligu. Ať se daří, zase jednou týpek z Havířova, co to někam dotáhnul

Reagovat
FC-RUBRIKA

Tady vidim velky spatny. Kazdopadne uz se tesim na De Klassieker.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele