základní část, 5. kolo
17.09.2023 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nováček z Almere poprvé bodoval, z Rotterdamu si totiž odváží bezbrankovou remízu

Almere City se poprvé ve své novodobé historii probojovalo do nejvyšší nizozemské soutěže a v úvodních čtyřech duelech nebodovalo, avšak tentokráte konečně zabralo a díky zodpovědnému výkonu v defenzivě uhrálo nerozhodný výsledek v Rotteerdamu s Excelsiorem. Momentálně tak zůstalo na sedmnáctém místě tabulky, SBV se pro změnu nachází na přijatelné deváté pozici se šesti body.

Diváci na stadionu Van Donge & De Roo sledovali od samého začátku nesmírně vyrovnanou bitvu ve všech ohledech a celkově se dočkali jen pěti přímých střel na branku. Co se týče atraktivity, tak mnohem zajímavější byl první poločas. Krátce po odehrané čtvrthodině mohl otevřít gólový účet Redouan el Yaakoubi, ale jeho dělovku směřující doprostřed branky reflexivně odvrátil do bezpečí brankář Bakker.

Stejný hráč znovu zahrozil ve 25. minutě, ovšem po centru Cisseho Sandry mířil z hranice brankového území o kousek vedle levé tyče. Hosté se pak postupně dostávali do tempa a zhruba deset minut před přestávkou mohli nečekaně vést, jenomže rána Van La Parry letěla o pár decimetrů nad břevno. O pár minut později zahrozil na opačné straně Driouech, nicméně s jeho nepříjemným pokusem si dokázal poradit Bakker.

Po změně stran bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat nějakou fatální chybu, a za celých pětačtyřicet minut se tak zrodila jediná gólová možnost. Tu si v 69. minutě vypracoval Damian van Bruggen, proti této střele však vytáhl famózní zákrok gólman Van Gassel.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele