Eredivisie - souhrn 1. kola

10.08.2018, 21:52, aktualizováno 12.08.2018, 18:35
Komentáře a souhrny
Alkmaar pěti brankami zostudil Bredu. Feyenoord překvapivě padl na půdě De Graafschapu, zatímco Vitesse si zastřílelo proti Groningenu. Emmen veze body ze hřiště Den Haagu. Ajax pouze remizoval s Heraclesem, naopak PSV Eindhoven odstartoval vítězně s Utrechtem. Pět branek viděli fanoušci v prvním utkání nové sezony nizozemské ligy. Zwolle doma nestačilo na Heerenveen, ten si vystřílel výhru 3:2...

AZ Alkmaar - NAC Breda 5:0

12.08.2018 16:45

Góly: 26. Jonas Svensson, 30. Pantelis Chatzidiakos, 42. Myron Boadu, 79. Teun Koopmeiners, 85. Bjørn Johnsen

Alkmaar naprosto nečekaně vypadl už ve 2. předkole EL, ale kdyby předvedl podobný výkon jako v neděli s Bredou, tak by se to jistě nestalo. Svému soupeři nadělil hned pět branek a měl celý zápas naprosto pod kontrolou. Své fanoušky si tak udobřil první náplastí a do nového ročníku Eredivisie vykročil tím nejlepším možným způsobem. Hosté naopak naprosto nestíhali a chvílemi vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí.

Průběh zápasu jasně dokumentuje celkový počet střel, AZ totiž dominoval v celkovém poměru 21:5. Domácí mačkali protivníka ve vlastní šťávě od samého začátku. Již po necelých pěti minutách se před brankářem Birighittim zjevil rozběhnutý Idrissi a křižnou střelou minul jen o decimetry vzdálenější tyč. Zasloužená vedoucí branka se po velkém tlaku zrodila ve 26. minutě, kdy gólový účet otevřel Jonas Svensson.

Pětadvacetiletý norský obránce se po odvráceném centru Teuna Koopmeinerse opřel do balónu ze čtrnácti metrů a jeho schovaná přízemní střela zapadla přesně k bližší tyči. Neuběhly ani čtyři minuty a vedení favorita zvyšoval Řek Pantelis Hatzidiakos. K němu se odrazil balón ve středu brankového území a pak ho akrobaticky ve skluzu napálil pod horní tyčku. Ani po tomto gólu aktivita Alkmaaru v žádném případě neopadla.

Ještě do poločasu se prosadil Myron Boadu, který využil velkého zaváhání Birighittiho. Ve skluzu mu čistě odebral míč z kopačky a usměrnil ho po zemi k pravé konstrukci. Obrázek hry se příliš nezměnil ani ve druhé části. V 51. minutě si elegantně zpracoval balón Idrissi a pokusil se ho nasměrovat k bližší tyči, nicméně Birighitti výtečně odvracel na roh. Následně se strážce NAC znovu blýskl proti tvrdým ranám Idrissiho se Seuntjensem.

Breda neproměnila svou největší příležitost krátce po odehrané hodině. Ze střední vzdálenosti napřáhl te Vrede a gólman Bizot vykopl balón nohou do bezpečí. Domácí se počtvrté prosadili v 79. minutě, to Koopmeiners vystřelil z pětadvaceti metrů a jeho pokus skončil v protipohybu Birighittiho. Poslední slovo měl o šest minut později střídající Bjørn Johnsen, jenž hlavou umístil doprostřed branky centr Ouwejana.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Feyenoord Rotterdam 2:0

12.08.2018 14:30

Góly: 31. Fabian Serrarens, 90+4. Stefan Nijland

Naprostá senzace se zrodila v Doetinchemu, kde místní nováček z De Graafschapu našel recept na velkého favorita z Feyenoordu a dokázal ho přehrát po výsledku 2:0. Po dvou sezónách strávených ve druhé lize tak vstoupil za udržením prvoligové licence tou správnou nohou a tento výsledek určitě zvedne jeho sebevědomí. Naopak rotterdamský výběr se začíná dostávat do krize, po porážce 0:4 ve 3. předkole EL s Trenčínem totiž prožil další ostudu.

Přitom hosté vstoupili do zápasu lépe a po úvodní opatrné čtvrthodině mohli jít brzy do vedení. Po skvěle načasované nahrávce od Jeana-Paula Boëtiuse vypálil ze střední vzdálenosti Clasie a jeho bomba se stáčela přímo pod břevno, ovšem s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Jurjus a míč odvrátil na rohový kop. Ve 20. minutě si Vilhena vyměnil balón s Berghuisem a střílel z hranice pokutového území, jenomže nakonec mířil těsně vedle.

Vzápětí si po nadýchaném centru El Jebliho seběhl k vzdálenější tyči domácí obránce Nieuwpoort a prudce hlavičkoval, jeho pokus orazítkoval břevno. De Graafschap se dostal do překvapivého vedení po půl hodině hry. Rychlý brejk středem hřiště úspěšný nebyl, ale pak se míč šťastně odrazil na levou stranu šestnáctky k volnému El Jeblimu. Jeho ránu sice brankář Bijlow vyrazil, jenomže proti dorážce Fabiana Serrarense neměl šanci.

Od tohoto momentu rotterdamský celek přitlačil, avšak do vyložené možnosti se až do konce první půle nedostal. Vyrovnat se mu málem povedlo v 55. minutě, kdy Vilhena předvedl nádhernou individuální akci a probojoval se až před Jurjuse, nicméně poté rozvlnil jen boční síť. Feyenoord si výrazně zkomplikoval situaci o dvanáct minut později. Eric Botteghin totiž během osmi minut uviděl dvě žluté karty, po druhém zbytečném zákroku byl tedy vyloučen.

Hosté byli lepší i v oslabení a čtvrthodiny před koncem již zvedali ruce nad hlavu, jenže střela Boëtiuse narazila pouze do pravé tyče. Ten se následně stal druhým vyloučeným hráčem rotterdamského klubu. Nejprve obdržel žlutou kartu za bezohledný zákrok, ihned na to rozhodčímu zatleskal a ten ho po druhé žluté ve stejné minutě nekompromisně poslal do sprch. Domácí pojistili svůj náskok ve čtvrté nastavené minutě, když se ze čtrnácti metrů parádně trefil k levé konstrukci Stefan Nijland.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 5:1

12.08.2018 14:30

Góly: 22. Bryan Linssen, 44. Matúš Bero, 62. Roy Beerens, 66. Jake Clarke-Salter, 71. Tim Matavž - 38. Ritsu Doan

Vitesse dalo zapomenout na čtvrteční porážku ve 3. předkole EL se švýcarskou Basilejí (0:1) a tentokráte obměkčilo vlastní příznivce vysokým vítězstvím 5:1 nad Groningenem. První poločas byl herně vyrovnaný a hosté dotáhli brzké vedení protivníka, jenomže ke konci úvodní části inkasovali podruhé. Poté začali až příliš riskovat a tato taktika jim vůbec nevyšla, během devíti minut totiž lovili míč ze sítě ještě třikrát.

Už ve 13. minutě náramně odcentroval van der Werff a k hlavičce se protlačil slovinský kanonýr Tim Matavž, jenž orazítkoval horní tyčku. O devět minut později poslal Arnhem do vedení Brian Linssen, když se po pasu bývalého Sparťana Karavajeva zjevil před hranicí brankového území a z voleje napálil balón do protipohybu gólmana Padta. FC odpověděl o šestnáct minut později zásluhou Ritsu Doana.

Teprve dvacetiletý japonský záložník se po zpětné přihrávce van Weerta téměř od brankové čáry natlačil k přední tyči a ve skluzu pokořil bezmocného brankáře Eduarda. Jenomže nerozhodný výsledek příliš dlouho nevydržel. Minutu před přestávkou si slovenský krajánek Matúš Bero naskočil na nadýchaný centr Büttnera z pravého křídla a hlavou poslal míč do branky. Padt si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Druhé dějství bylo jasně v režii Vitesse. Po pěti minutách napálil rozběhnutý Linssen stojícího Padta, v 62. minutě ho zastoupil Roy Beerens. Zkušený třicetiletý útočník si naběhl na kolmici za obranu a po nedorozumění Padta s Warmerdamem snadno skóroval - 3:1. Ihned na to trefil hostující Mahi tyč a na druhé straně se blýskl strážce FC po povedeném zakončení Karavajeva. Definitivně rozhodnuto bylo v 66. minutě, čtvrtou branku SBV vstřelil Jake Clarke-Salter.

Dvacetiletý anglický obránce využil centru Beerense, zavěsil se do vzduchu a rybičkou usměrnil míč k levé konstrukci mimo dosah Padta. Zkáza Groningenu byla dokonána za dalších pět minut, gólový účet uzavřel aktivní Matavž. Ten se po obloučku Bera opřel do míče ze čtrnácti metrů a ukázkově ho napálil pod břevno. A když se v samém závěru nepovedlo snížit Doanovi s Mahim, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Emmen 1:2

12.08.2018 12:15

Góly: 62. Sheraldo Becker - 37. Glenn Bijl, 42. Anco Jansen (pen.)

Emmen naprosto šokoval svým postupem do Eredivisie a hned v úvodním utkání se postaral o další překvapení, když zvítězil na půdě tradičního účastníka z Den Haagu v poměru 2:1. Při svém historicky prvním zápase v nejvyšší soutěži perfektně zvládl úvodní dějství a díky gólům Glenna Bijle s Ancem Jansenem se dostal do dvoubrankového vedení. ADO po přestávce sice přidal a i snížil, jenomže alespoň na vyrovnání se nezmohl.

První dvacetiminutovka probíhala v poklidném duchu, zhruba v polovině úvodní části nečekaně zahrozil Emmen. Centr Marinuse z pravé strany tečoval Pedersen za sebe na Jansena, jehož tvrdou ránu dokázal brankář Groothuizen odvrátit na rohový kop. Z následného protiútoku mohl otevřít skóre El Khayati, avšak jeho dělovku vytěsnil nad břevno fantastickým zákrokem gólman Scherpen.

Vůbec první branku Emmenu v lize zařídil teprve třiadvacetiletý obránce Bijle. Po nádherné přízemní kombinaci obdržel míč do volného prostoru, přendal si jej na svou silnější pravačku a pak brilantně vypálil z dobrých pětadvaceti metrů. Balón se s pomocí levé tyče odrazil do sítě za záda Groothuizena, jemuž k úspěšnému zákroku chyběly jen centimetry. Neuběhlo ani pět minut a hosté se radovali podruhé.

Jensen byl v šestnáctce soupeře zřetelně faulován, sám sebral odvahu k zahrání pokutového kopu a nechytatelnou ranou doprostřed branky ho chladnokrevně proměnil. Také do druhé půle vstoupil FC aktivněji a definitivně uklidnit se mohl ve 48. minutě. Střílený centr Marinuse se už stáčel do prostoru tří tyčí, nakonec byl tečován těsně vedle. Od tohoto momentu domácí přeci jen přidali a začali protivníka mačkat ve vlastní šťávě.

Nejprve pálil o decimetry vedle Bakker, poté selhal ve stoprocentní možnosti Falkenburg a zblízka nevyzrál na skvělého Scherpena. Jiskřičku naděje na bodový zisk vydoutnal v 62. minutě Sheraldo Becker, když se opřel do míče z hranice pokutového území a balón s přispěním teče skončil v protipohybu Scherpena. Ve zbývajícím průběhu pálil vedle Bakker a Falkenburg trestuhodně vůbec netrefil prázdnou brankou. A když v 89. minutě strážce Emmenu parádně vyškrábl přímý kop El Khayatiho, tak se na výhře nováčka nic neměnilo.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht 4:0

11.08.2018 20:45

Góly: 16. Gastón Pereiro, 57. Steven Bergwijn, 77. Hirving Lozano, 80. Denzel Dumfries

PSV potvrdil úlohu jasného favorita proti Utrechtu a v domácím prostředí mu nedal žádnou šanci na úspěch, díky konstantnímu výkonu v průběhu celého zápasu zvítězil vysoko 4:0. Fanoušky si tak dokázal částečně udobřit po nečekané porážce v Superpoháru s rotterdamským Feyenoordem a jasně ukázal, že to s obhajobou titulu myslí vážně. Hosté loni prožili dobrou sezónu, nicméně vstup do té další jim absolutně nevyšel.

Eindhovenský celek se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se k přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů postavil Gastón Pereiro. Třiadvacetiletý Uruguayec obstřelil famózním způsobem zeď a poté se míč s pomocí horní tyčky odrazil za brankovou čáru. Stejný hráč mohl přidat druhou trefu v 19. minutě, tentokráte však ani nadvakrát nepropálil obětavou zeď bránících hráčů.

Pereiro provětrával defenzívu Utrechtu i v dalším průběhu. Po necelé půlhodině nádherně pronikl do šestnáctky protivníka na pravé straně a nakonec vystřelil šajtlí z deseti metrů, brankář Jensen vyrazil míč fantasticky jednoruč ke svým spoluhráčům. Od tohoto momentu se hra na chvíli uklidnila, rozhodující okamžik se zrodil v 57. minutě. Druhý gól favorita přidal Steven Bergwijn a definitivně tak poslal Utrecht na kolena.

Po odvráceném rohovém kopu si Bergwijn přehodil balón na svou silnější pravačku a jeho přízemní pokus z dvaadvaceti metrů nechytatelně zapadl k bližší konstrukci. V polovině závěrečného dějství vymyslel parádní pas na levém křídle opět aktivní Bergwijn a u vzdálenější tyče našel skluzujícího Hirvinga Lozana, jemuž k zakončení do prázdné branky chyběl necelý krok. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se blýskl Jensen.

Hostující strážce nejprve vykopl nohou střelu Bergwijna, poté stejným způsobem odvrátil na roh ránu Lozana. V 77. minutě ale přeci jen inkasoval potřetí. Po nádherné kolmici za obranu nepropálil Jensena rozběhnutý Luuk de Jong, nicméně dorážející Lozano si na hranici pokutového území věděl rady a tvrdou ranou napálil míč do sítě. Za další tři minuty uzavřel gólový účet Denzel Dumfries, když po rohovém kopu Lozana zavěsil hlavou k přední tyči.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Fortuna Sittard 1:1

11.08.2018 20:45

Góly: 32. Jurgen Mattheij - 53. Jorrit Smeets

Nováček Fortuna Sittard vybojoval při své obnovené premiéře po šestnácti letech v nejvyšší nizozemské soutěži cenný bod na půdě rotterdamského Excelsioru a vzhledem k okolnostem nebyl daleko ani od první výhry. Po prvním poločase sice prohrával, nicméně po změně stran brzy srovnal a následně se snažil využít více jak půlhodinové početní výhody. To se mu sice nepovedlo, i tak bude s výsledkem 1:1 spokojen více než soupeř.

SBV byl v úvodním poločase lepším celkem, první větší příležitost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů vypálil Hadouir a orazítkoval levou spojnici, při následné dorážce selhal Messaoud a mířil jen do míst, kde ležel brankář Koşelev. Domácí vytěžili ze svého mírného tlaku úvodní branku ve 32. minutě, gólový účet sobotního střetnutí otevřel obránce Jurgen Mattheij.

Ten si po rohovém kopu Hadouira z levé strany udělal místo u vzdálenější tyče a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč do sítě, Koşelev se tentokráte natahoval marně. Druhé dějství probíhalo v naprosto odlišném duchu, Fortuna přidala a začala soupeře přehrávat. V 52. minutě byla sražena nebezpečná střela Semeda na rohový kop, po jeho zahrání se poprvé musel vytáhnout střídající gólman Damen, jenž ve 29. minutě nahradil zraněného Stevense.

Ihned na to obstaral vyrovnávací branku Jorrit Smeets, který vypálil levačkou z hodně ostrého úhlu těsně za hranicí šestnáctky. Balón po vysoké střele parádně zapadl k zadní tyči, Damen se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Excelsior si výrazně zkomplikoval situaci v 57. minutě. Luigi Bruins totiž surově kopl Diemerse a po přímé červené kartě se zaslouženě pakoval do sprch.

I přesto mohli domácí přeci jen převrhnout misky vah na svou stranu, v 63. minutě neproměnil obrovskou příležitost Hadouir. Marocký rodák si naběhl na milimetrovou nahrávku od Koolwijka, jenomže míč nakonec poslal o decimetry mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se v poslední šanci zjevil hostující Ciranni, ale když si zblízka na Damena nepřišel, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

Willem II - VVV Venlo 0:1

11.08.2018 18:30

Góly: 21. Danny Post

Tilburg nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti Venlu a i přesto, že byl po většinu střetnutí lepším a aktivnějším výběrem, tak nakonec smolně prohrál v nejtěsnějším poměru 0:1. O jedinou branku sobotního klání se postaral Danny Post, domácí se na žádnou odpověď nezmohli. VVV si tak odváží velmi cenné tři body, na výhru v Eredivisii dosáhl poprvé od začátku února po dlouhých třinácti zápasech.

Utkání začalo minutou ticha za bývalé hráče Willemu Wannyho van Gilse s Leem Snijdersem, kteří zesnuli minulý měsíc. Tato motivace byla na domácích hráčích znát a už ve 4. minutě si vypracovali první obrovskou možnost. Po krásné přízemní kombinaci posunul Novozélanďan McGarry míč patičkou na rozběhnutého Lieftinka, jehož tvrdou ránu z hranice pokutového území výtečně odvrátil na rohový kop připravený brankář Unnerstall.

Neuběhly ani dvě minuty a geniální kolmici za obranu vymyslel Crowley, na kterou si naběhl kanonýr Fran Sol. Ten však v tváří tvář proti strážci Venla neuspěl a zblízka ho propálit nedokázal. Rozhodující okamžik byl k vidění ve 21. minutě. Po přistrčení od van Ooijena se z obrovské dálky opřel do balónu rozběhnutý Post a jeho parádní bomba z dobrých pětatřiceti metrů zaplachtila přímo do pravého horního růžku.

Do druhého dějství vstoupil Tilburg s ještě větším odhodláním a soupeře prakticky nepouštěl na útočnou polovinu, doslova ho zavřel před vlastní šestnáctkou. Krátce po odehrané hodině po dlouhém pasu Crowleyho a teči Crouxe se Solem hlavičkoval jeden z bránících hráčů a málem si vsítil vlastní branku, neboť orazítkoval břevno za Unnerstallem. Největší šanci na srovnání měl Tilburg v 71. minutě.

Skvělou práci odvedl Croux, jenž po odvážném průniku odcentroval ke vzdálenější tyči a tam dopravil míč do sítě Sol. Nicméně ten si při zakončení pomohl rukou a gól tak nebyl uznán, španělský útočník byl navíc za tento počin oceněn žlutou kartou. Ve zbývajícím průběhu si VVV s přehledem hlídal útočné akce protivníka a vůbec k ničemu ho nepustil.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Heracles Almelo 1:1

11.08.2018 18:30

Góly: 88. Matthijs de Ligt - 84. Kristoffer Peterson

Amsterdamský Ajax nenavázal na dosavadní povedené vystoupení z předkol Ligy mistrů a v úvodním zápase nového ročníku Eredivisie pouze remizoval s konkurenčním Heracles v poměru 1:1. A to mohl být ještě rád, neboť vyrovnávací trefu vsítil až v 88. minutě. Evidentně se na něm podepsala únava ze čtvrtečního střetnutí 3. předkola LM v belgickém Lutychu, kde vybojoval nerozhodný výsledek 2:2.

Oba dva nedělní protivníci se potkali v 1. kole také v uplynulém ročníku a tehdy bylo Almelo ještě úspěšnější, když doma dokonce zvítězilo 2:1. Domácí výběr tak nedokázal zlomit prokletí ani tentokráte, i když měl v téměř celém průběhu výrazně navrch. Nicméně do první větší možnosti se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry, kdy se po centru z levé strany zjevil sám před brankářem Onanou útočník Dalmau, ale na balón těsně nedosáhl.

Stejný hráč se podruhé postaral o vzrušení v 18. minutě, jenomže u zadní tyče hlavičkoval z příliš ostrého úhlu a branku nakonec netrefil. Od tohoto momentu začal jasně dominovat Ajax. Nejprve střílel z osmnácti metrů Ziyech a jeho levačce vskutku scházelo jen několik centimetrů, vzápětí stejný hráč po narážečce s Tadičem mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Zhruba deset minut před přestávkou mohli domácí skórovat po rohovém kopu.

Balón přistál na hlavě Wöbera a gólman Blaswich měl co dělat, aby ho udržel před brankovou čarou. Ještě do poločasu našel Ziyech geniální kolmicí rozběhnutého van de Beeka, jeho přízemní ránu vyrazil famózní Blaswich do bezpečí. Druhé dějství probíhalo v opatrnějším duchu, nejvíce vidět byl opět Ziyech. V 58. minutě rozehrál standardní situaci z pětatřiceti metrů a po teči jednoho z hostujících hráčů udržel Blaswich balón velmi těsně před brankovou čarou.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se opřel do balónu Pröpper a jeho razantní šajtli vytáhl brilantní Onana nad svou branku. V 80. minutě měl strážce AFC velké štěstí. Po přímém volném kopu z levého křídla hlavičkoval zapomenutý Dalmau a Onana roztáhl ruce do strany, přičemž míč doputoval mimo prostor tří tyčí. Hosté se přeci jen dočkali za další čtyři minuty, do černého se trefil Kristoffer Peterson.

Třiadvacetiletý švédský útočník náramně vypálil z dvaceti metrů a balón s pomocí břevna skončil v síti. Ajax alespoň vyrovnal v 88. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území Matthijs de Ligt a mířil přesně do levého dolního růžku.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - SC Heerenveen 2:3

10.08.2018 20:00

Góly: 28. Mike van Duinen (pen.), 56. Mike van Duinen (pen.) - 32. Morten Thorsby, 39. Morten Thorsby, 43. Arbër Zeneli

Nizozemská nejvyšší soutěž opět vstoupila do své další kapitoly a hned první zápas bavil diváky od samého začátku až do konce. V dramatickém utkání byl nakonec úspěšnější Heerenveen, který i přes dva pokutové kopy protivníka a oslabení z kraje druhého poločasu přeci jen zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2 a do tabulky si připsal první cenné tři body. Domácím nepomohla ani drtivá územní převaha dosahující 70 procent.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se poprvé ozval PEC, když po nákopu Hamera za obranu byl u míče dříve než brankář Hahn rychlonohý Ehizibue a přeloboval ho, avšak balón doskákal o decimetry mimo prostor tří tyčí. Ve 27. minutě po centru z pravého křídla stáhl Schmidt ve vlastní šestnáctce Flemminga a k tomu uviděl žlutou kartu. K následné penaltě se postavila nová opora Mike van Duinen a ten lišácky zamířil doprostřed branky.

Nicméně od této chvíle rozjeli hosté nefalšovaný ofenzivní koncert a ještě do přestávky skórovali hned třikrát. Nejprve ve 32. minutě snížil po rohovém kopu Arbera Zeneliho hlavičkující Morten Thorsby, na hranici brankového území usměrnil míč přímo pod horní tyčku. Za dalších sedm minut SC dokonce otočil vývoj a podruhé se do střelecké listiny zapsal dvaadvacetiletý norský záložník.

Thorsby se po odvráceném pasu z pravé strany opřel do míče těsně za hranicí pokutového území a jeho přízemní projektil z voleje zapadl k bližší tyči kolem bezmocného gólmana Boera. Ve 43. minutě uklidnil Heerenveen aktivní Zeneli, jenž po perfektní nahrávce od Thorsbyho procedil míč z ostrého úhlu mezi nohama Boera a s pomocí vzdálenější konstrukce rozvlnil síť. Domácí však zbraně nesložili a po přestávce přidali.

Zhruba deset minut po výměně stran se do podvědomí všech přítomných znovu zapsal Thorsby, který tentokráte zabránil rukou ve skórování van Duinenovi a po přímé červené kartě se předčasně pakoval do sprch. K penaltě se opět postavil van Duinen a umístěnou střelou do protipohybu Hahna vykřesal naději na bodový zisk.

Zwolle bylo od této chvíle jasně lepším výběrem. Vytvořilo si několik velkých možností, ale ani jednu proměnit nedokázalo. Tu největší spálilo v 72. minutě, kdy po obstřelu Flemminga vykopl balón až z brankové čáry obětavý Høegh.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AZ Alkmaar11005:03
2.SBV Vitesse11005:13
3.PSV Eindhoven11004:03
4.BV De Graafschap11002:03
5.SC Heerenveen11003:23
6.FC Emmen11002:13
7.VVV Venlo11001:03
8.Fortuna Sittard10101:11
 AFC Ajax10101:11
 SBV Excelsior10101:11
 Heracles Almelo10101:11
12.PEC Zwolle10012:30
13.ADO Den Haag10011:20
14.Willem II10010:10
15.Feyenoord Rotterdam10010:20
16.FC Groningen10011:50
17.FC Utrecht10010:40
18.NAC Breda10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Stiksxx

No prosim. Thorsbyho jsem chtel uz kdyz mu bylo 19. A mohli jsme mit stredopolare jak vino. I kdyz on je asi spis ofenzivnejsi. Minulou sezonu ze začátku taky sazel goly a pak golove uplne zhasl. No ja jsem zvědavý na toho Thomase.

Ale Lammers odehrál cele utkání tak je to fajn. V téhle sezoně snad bude Heerenveen bys než v té minule.

Reagovat
afc ajax

prekrásny gól heracles a som rád za bod beriem to tak že sa šetrili na utorok ., PS som rád že sme "vy-ebali" cca 30 MIL eur za ludí ktorých vôbec nepotrebujeme a vpredu neni nikto

Reagovat
AjaxFans

Tadic by zvládl i křídlo.Nechapu proč nehrál Lasse na místo Eitinga!Blonďatá byla blbost brát,obrana nebyla nás problém.Jak hrál tu chvilku Labyada?

Reagovat
afc ajax

Videl som len 2. Polčas,Tadič hral krídlo .ale ešte tam chyba ta chémia . asi to bola len skúška pre mladých,žiaľ stala nás 2 body.Labyad nemal veľa času sa predviesť takže nehodnotím.Ale v útoku chýba osobnosť a s Dolbergom už ja osobne nerátam a Hunter už nebude mladší !

Reagovat
AjaxFans

Ten HaG by se měl předvést.Po Lutychu mel pozitivni rozhovor,tak at to přenese na hřiste.Čekam hodně od Bandeho,to bude posílá Pustit Viergevera a koupit Blinda byla zbytečnost za 20mga

Reagovat
afc ajax

to určite blind boli vyhodené peniaze

Reagovat
AjaxFans

Ale zálohu máme nejlepší z ligy

Reagovat
afc ajax

Len aby z toho neboli rozpory ,"vela kohutov" dúfam že nie.

Reagovat
Black Jagir

Fayenoord teda válí...

Reagovat
Noustress

Bero super

Reagovat
AC.Milan

Bijlow bude jednicka pred Vermeerem? teda nevim, ale cekal jsem poradi Vermeer, Delle, Bijlow...

Reagovat
Stiksxx

Ten Johnsen bude dobrej bych tipoval..

Feye slušný. Vstup do sezony. Aby to Giovanni ustal..

Reagovat
Stiksxx

Co bylo na tom Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

Bero 1.zapas gol

Reagovat
Stiksxx

Tak jsem kouknul na nas sestřih a je neskutečně co si dovolí na hřišti Bergwein.

Pereiro taky super v tom stredu. Tohle bude jejich sezóna.

Reagovat
jáá

uvidíme....Rosario teda pevně CDM? nebo půjde hrát základ Thomas?

jsem hlavně zvědavý co předvedeme večer, začínám se i trochu bát, protože kolikrát co zvládnem provařit nemá obdoby...Navíc Hunter potřebuje někdy děsně šancí ke gólu, a těch pa 50m€ za Dolberga se nám ještě vymstí...

Reagovat
Stiksxx

Ja bych řekl ze CDM bude hrát klasicky Hendrix a CM bude hrat Thomas. Pereiro pak bude mít volnou pozici. Tvořit hru a tlačit se do vapna.

Tech 50 mega za Dolberga se vám uz dávno vymstilo.

Ted jste odmítli 50 za de Jonga i za de Ligta. Jsou to obrovské peníze které uz nemusejí prijit ale zase je to dobre ze aspon cely svět vidí ze nestačí jen pisknout a skaceme jak velkokluby chtějí. Udrzeli jste v podstate kadr takze byste měli byt silnější, což je potřeba hlavne v poharech. A je to dobre i pro repre.

Reagovat
Stiksxx

No ty voe..takovej vybornej hráč a my si toho Gudmundssona necháme utéct do Alkmaaru . O něm jeste uslysime.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele