základní část, 1. kolo
11.08.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Utrecht 4:0

PSV potvrdil úlohu jasného favorita proti Utrechtu a v domácím prostředí mu nedal žádnou šanci na úspěch, díky konstantnímu výkonu v průběhu celého zápasu zvítězil vysoko 4:0. Fanoušky si tak dokázal částečně udobřit po nečekané porážce v Superpoháru s rotterdamským Feyenoordem a jasně ukázal, že to s obhajobou titulu myslí vážně. Hosté loni prožili dobrou sezónu, nicméně vstup do té další jim absolutně nevyšel.

Eindhovenský celek se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se k přímému volnému kopu z nějakých dvaceti metrů postavil Gastón Pereiro. Třiadvacetiletý Uruguayec obstřelil famózním způsobem zeď a poté se míč s pomocí horní tyčky odrazil za brankovou čáru. Stejný hráč mohl přidat druhou trefu v 19. minutě, tentokráte však ani nadvakrát nepropálil obětavou zeď bránících hráčů.

Pereiro provětrával defenzívu Utrechtu i v dalším průběhu. Po necelé půlhodině nádherně pronikl do šestnáctky protivníka na pravé straně a nakonec vystřelil šajtlí z deseti metrů, brankář Jensen vyrazil míč fantasticky jednoruč ke svým spoluhráčům. Od tohoto momentu se hra na chvíli uklidnila, rozhodující okamžik se zrodil v 57. minutě. Druhý gól favorita přidal Steven Bergwijn a definitivně tak poslal Utrecht na kolena.

Po odvráceném rohovém kopu si Bergwijn přehodil balón na svou silnější pravačku a jeho přízemní pokus z dvaadvaceti metrů nechytatelně zapadl k bližší konstrukci. V polovině závěrečného dějství vymyslel parádní pas na levém křídle opět aktivní Bergwijn a u vzdálenější tyče našel skluzujícího Hirvinga Lozana, jemuž k zakončení do prázdné branky chyběl necelý krok. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se blýskl Jensen.

Hostující strážce nejprve vykopl nohou střelu Bergwijna, poté stejným způsobem odvrátil na roh ránu Lozana. V 77. minutě ale přeci jen inkasoval potřetí. Po nádherné kolmici za obranu nepropálil Jensena rozběhnutý Luuk de Jong, nicméně dorážející Lozano si na hranici pokutového území věděl rady a tvrdou ranou napálil míč do sítě. Za další tři minuty uzavřel gólový účet Denzel Dumfries, když po rohovém kopu Lozana zavěsil hlavou k přední tyči.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele