základní část, 1. kolo
10.08.2018 20:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

PEC Zwolle - SC Heerenveen 2:3

Nizozemská nejvyšší soutěž opět vstoupila do své další kapitoly a hned první zápas bavil diváky od samého začátku až do konce. V dramatickém utkání byl nakonec úspěšnější Heerenveen, který i přes dva pokutové kopy protivníka a oslabení z kraje druhého poločasu přeci jen zvítězil nejtěsnějším poměrem 3:2 a do tabulky si připsal první cenné tři body. Domácím nepomohla ani drtivá územní převaha dosahující 70 procent.

Po úvodní opatrné dvacetiminutovce se poprvé ozval PEC, když po nákopu Hamera za obranu byl u míče dříve než brankář Hahn rychlonohý Ehizibue a přeloboval ho, avšak balón doskákal o decimetry mimo prostor tří tyčí. Ve 27. minutě po centru z pravého křídla stáhl Schmidt ve vlastní šestnáctce Flemminga a k tomu uviděl žlutou kartu. K následné penaltě se postavila nová opora Mike van Duinen a ten lišácky zamířil doprostřed branky.

Nicméně od této chvíle rozjeli hosté nefalšovaný ofenzivní koncert a ještě do přestávky skórovali hned třikrát. Nejprve ve 32. minutě snížil po rohovém kopu Arbera Zeneliho hlavičkující Morten Thorsby, na hranici brankového území usměrnil míč přímo pod horní tyčku. Za dalších sedm minut SC dokonce otočil vývoj a podruhé se do střelecké listiny zapsal dvaadvacetiletý norský záložník.

Thorsby se po odvráceném pasu z pravé strany opřel do míče těsně za hranicí pokutového území a jeho přízemní projektil z voleje zapadl k bližší tyči kolem bezmocného gólmana Boera. Ve 43. minutě uklidnil Heerenveen aktivní Zeneli, jenž po perfektní nahrávce od Thorsbyho procedil míč z ostrého úhlu mezi nohama Boera a s pomocí vzdálenější konstrukce rozvlnil síť. Domácí však zbraně nesložili a po přestávce přidali.

Zhruba deset minut po výměně stran se do podvědomí všech přítomných znovu zapsal Thorsby, který tentokráte zabránil rukou ve skórování van Duinenovi a po přímé červené kartě se předčasně pakoval do sprch. K penaltě se opět postavil van Duinen a umístěnou střelou do protipohybu Hahna vykřesal naději na bodový zisk.

Zwolle bylo od této chvíle jasně lepším výběrem. Vytvořilo si několik velkých možností, ale ani jednu proměnit nedokázalo. Tu největší spálilo v 72. minutě, kdy po obstřelu Flemminga vykopl balón až z brankové čáry obětavý Høegh.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele