Eredivisie - preview 33. kola

29.04.2018, 08:47, aktualizováno 29.04.2018, 08:47
Previews
Nizozemská liga finišuje a v předposledním kole bude stvrzovat své druhé místo Ajax, stačí mu k tomu remíza s Alkmaarem. Twente hraje v Arnhemu a v případě porážky ztratí šance na záchranu, Vitesse naopak potřebuje body pro umístění v první sedmičce...
Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Domácímu Feyenoordu v místním derby se Spartou o nic nepůjde, hosté naopak houževnatě bojují o holé přežití a v předposledním kole základní části tak potřebují zvítězit. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta získali minulý týden nejcennější trofej v národním poháru po vítězném finále nad Alkmaarem (3:0), v lize určitě skončí na čtvrtém místě. Před pátým Utrechtem mají náskok deseti bodů a na třetí AZ ztrácejí bodů osm.

Naopak Sparta se momentálně nachází na sedmnácté příčce se sedmadvaceti body a před poslední osmnáctou sestupovou příčkou Twente je o čtyři body. Za patnáctým místem Bredy znamenající jistou účast v příštím ročníku Eredivisie zaostává o body tři, reálnou šanci mu tak zajistí pouze výhra. Naposledy se utkala právě s Bredou a před vlastními fanoušky ji zdolala po výsledku 2:1, předtím utrpěla obrovský debakl 0:7 v Arnhemu.

"Samozřejmě to pro nás je klíčový zápas. Tři body nám zajistí minimálně baráž a navíc mohou výrazně zvýšit šanci na to, abychom se této nevyzpytatelné kvalifikaci o prvoligovou licenci vyhnuli úplně. Roli jasného outsidera respektujeme, na druhou stranu můžeme využít horší koncentrace protivníka, který v podstatě nemá o co hrát. Budeme bojovat od samého začátku až do konce, to mohu slíbit na sto procent," uvedl stratég Sparty Dick Advocaat.

Sedmdesátiletý kouč se musí obejít bez lehce zraněných Ahannacha s Veenhovenem, kvůli svalovým problém v oblasti stehna stále není připraven brankář Kortsmit a Fina Sakselu dlouhodobě trápí koleno. V týmu už není útočník Kramer, který za vyloučení s Vitesse dostal stopku na sedm utkání a vedení klubu s ním po tomto incidentu okamžitě rozvázalo smlouvu. Feyenoord je v tuto chvíli ve vynikající formě.

Kromě již zmiňovaného úspěchu v KNVB Beker zvítězil celkově sedmkrát za sebou, naposledy na ligové scéně deklasoval Tilburg vysoko 5:1. Se Spartou má pozitivní bilanci vzájemných střetnutí, za poslední rok a půl ji zdemoloval hned dvakrát v poměru 6:1 a 7:0. Van Bronckhorst zřejmě nechá odpočívat své největší hvězdy a dá příležitost ostatním, na marodce má St. Justeho (poraněný loket) s Larssonem (potíže se zadním stehenním svalem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.08 - 9.88
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
NAC Breda - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Breda potřebuje udělat ještě poslední kroky k tomu, aby se definitivně zachránila. V současné chvíli disponuje tříbodovým náskokem na šestnáctou Rodu a sedmnáctou Spartu, a vítězství v nynějším duelu by ve finále mohlo být tím klíčovým prvkem. Na jeho půdu nyní zavítá Heerenveen, který se naopak bude snažit hájit svou šestou pozici.

V určitě lepším rozpoložení jsou aktuálně hosté, kteří na konci tohoto ročníku zabrali, neprohráli už pětkrát za sebou, a drží příčku zajišťující posezónní play-off. "Asi nás nyní čeká zápas, v němž se bude přelévat hra rychle z jedné strany na druhou," myslí si hostující útočník Pelle van Amersfoort. "My se určitě budeme snažit hrát útočně."

NAC je podle posledních vzájemných zápasů pro Heerenveen poměrně oblíbený protivník. Breda ho naposledy porazila v roce 2010, a to v rámci KNVB Bekeru, v lize se mu to podařilo o rok dříve. Podzimní střetnutí na Stadionu Abeho Lenstry nejtěsnějším možným způsobem vyznělo pro fríský klub. V uplynulých třech případech padla maximálně jedna branka.

Van Amersfoort letos nedostává tolik příležitostí, jak by si asi sám představoval, byl to ovšem právě on, kdo v prosinci loňského roku jako jediný proti Bredě skóroval. "Trošku jsem doufal, že budu hrát více minut. Ale začal jsem tvrdě trénovat hlavně kvůli sobě. Hodně jsem zesílil, daleko méně prohrávám osobní souboje," byl spokojený s osobní přípravou.

Breda čtyřikrát v minulých pěti kolech prohrála a pořád se musí strachovat o holé přežití. V tuhle chvíli je jasné, že buď půjde do baráže, nebo skončí aspoň na současné patnácté příčce, jelikož přímý pád do nižší soutěže jí už nehrozí. Za týden bude mít mimochodem k dobru ještě poslední zápas na půdě dosud posledního Twente.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.41 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PEC Zwolle - Willem II  (neděle 14:30)
Zwolle usiluje o postup do první sedmičky, aby si zahrálo po sezóně o Evropskou ligu, a na tuhle metu aktuálně ztrácí jeden jediný bod. Teď se před vlastními fanoušky střetne s poměrně přívětivým protivníkem, kterým bude Willem II. Ten sice ještě nemá matematicky záchranu jistou, ale prakticky může být v relativním klidu.

PEC se jarní část sezóny opravdu hrubě nedaří, a i proto musí ve zbývajících dvou kolech horlivě usilovat o zisk aspoň sedmé příčky. V uplynulých třinácti kolech zvítězil jen ve dvou případech, před týdnem přitom venku nedokázal bodovat ani na půdě posledního Twente. Další ztráta, především v nynějším utkání, by mohla mít smrtící účinky.

Za týden totiž pojede na půdu Alkmaaru, kde se body určitě ani náhodou nebudou získávat snadno, a možná že právě tenhle duel je pro závěr sezóny vůbec ten nejdůležitější. Ačkoli mu tentokráte bude chybět trojice hráčů ve složení Dico Koppers, Wouter Marinus a Stefan Nijland, k výrazným změnám v sestavě by na domácí straně docházet nemělo.

Willem II se nachází na čtrnáctém místě tabulky a před šestnáctou Rodou a sedmnáctou Spartou disponuje šestibodovým náskokem. Sestup by se ho týkat neměl, jistotu záchrany mu pak zcela určitě zařídí alespoň bod, aby se nemusel ohlížet na výsledky ostatních. Před týdnem mimochodem vysoko podlehl před vlastními fanoušky Feyenoordu.

Hosté na Zwolle příliš neumějí, z devíti posledních případů se z vítězství nad ním radovali pouze jednou, a to v rámci minulého ročníku. Na podzim pak doma PEC podlehli o jednu branku. Ani na marodce tilburgského celku se neobjevil v posledních dnech nikdo nový, taktéž jeho základní jedenáctka by měla být podobná té z minulého víkendu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.75 - 5.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Ve šlágru 33. kola si to v přímém souboji o druhou příčku rozdají Ajax s Alkmaarem, v mnohem lepší pozici je amsterdamský klub. Ten sice ani letos nezískal mistrovský primát, ovšem určitě se chce poprat o Ligu mistrů v předkole. Na Alkmaar má momentálně pětibodový náskok a k jistotě mu tak stačí bod, i v případě porážky by měl před posledním kolem vše ve vlastních rukách. Hosté zažívají zklamání po prohraném finále KNVB Beker.

Uplynulou neděli bojovali o cennou trofej v Rotterdamu, stejně jako v sezóně 2016/2017 však poslední krok neudělali a ve finále neuspěli. Feyenoordu podlehli 0:3, a pokud neskončí na druhém místě, tak je čeká "jen" 2. předkolo Evropské ligy. Na ligové scéně se prezentují obstojnou formou, když z předchozích deseti utkání prohráli pouze dvakrát a to s velkými rivaly z Feyenoordu (1:2) a z PSV (2:3).

Před čtrnácti dny přivítali jiného konkurenta z Vitesse a nakonec ho po divokém průběhu přestříleli v poměru 4:3. "Bohužel zklamání po porážce v národním poháru je znát, nicméně musíme to hodit za hlavu. Jsme moc rádi, že prakticky až do samého konce můžeme bojovat o druhou pozici a pro úspěch uděláme maximum. Bude to strašně těžké, všichni ale věříme, že se to ještě může povést," řekl s optimistickými vyhlídkami trenér AZ John van den Brom.

Ten se dlouhodobě musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Stengs, Boadu, Vejinovič, Helmer, Wuytens, Idrissi i český krajánek Mihálik. Při pátečním tréninku se navíc kapitán Weghorst srazil se spoluhráčem a musel odjet na vyšetření do nemocnice, jeho start je vážně ohrožen. "Pochopitelně to je citelná ztráta. Nezbývá nám nic jiného, než se s tím vyrovnat," vyjádřil se smířeně jednapadesátiletý van den Brom.

AFC v posledních deseti případech prohrál taktéž dvakrát a to v Arnhemu (2:3) a v Eindhovenu (0:3). Minule otočil vývoj s Venlem a porazil ho 4:1. Kouč Erik ten Hag nemá k dispozici Frenkieho de Jonga, van Leera, Viergevera, Sinkgravena a českého útočníka Černého. Karetní trest za vyloučení s PSV stále odpykává Siem de Jong, naopak po červené kartě ve stejném klání by se do základní jedenáctky mohl vrátit Tagliafico.

Co se týče vzájemných duelů, tak v nich se dlouhodobě daří Ajaxu, jenž v předchozích pěti setkáních hned čtyřikrát zvítězil. "Fanoušci se určitě mají na co těšit, očekávám útočnou hru s mnoha gólovými možnostmi. Bránit nebudeme, chceme se držet naší hry a cílem je zvítězit. Jsme dost zkušení na to, abychom si konečnou druhou pozici pohlídali," uvedl na před zápasové tiskové konferenci ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.23 - 6.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - FC Utrecht  (neděle 14:30)
Heracles má v tuto chvíli jistou záchranu a ještě se pokusí zabojovat o horní polovinu Eredivisie. Před dvanáctým Groningenem disponuje čtyřbodovým náskokem a na devátou příčku Den Haagu ztrácí bodů pět, ke svému cíli tak potřebuje ve dvou zbývajících kolech bodovat naplno a ještě doufat v zaváhání ADO. Jeho nedělní soupeř má velké kvality, Utrecht je totiž momentálně pátý se solidními padesáti body.

FC nemůže vylepšit své současné postavení (za čtvrtým Feyenoordem zaostává o bodů deset), na druhou stranu pátou příčku zaručující dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy má ve svých rukách. Před šestým Heerenveenem je o čtyři body a k definitivní jistotě tak potřebuje jediné vítězství, které se rozhodně pokusí urvat v Almelu. Co se týče formy obou soupeřů, tak ani jeden se příliš chlubit nemůže.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana naposledy uspěli začátkem března proti Twente (2:1), od té doby vybojovali pouhé dva body z pěti soubojů. Po bezbrankové remíze s Vitesse postupně nestačili na Heerenveen, Ajax a ani Alkmaar, minule se rozešli smírně s Excelsiorem (2:2). "Je pravdou, že po výkonnostní stránce v podstatě nemáme o co hrát, ovšem chceme se rozloučit s fanoušky tím nejlepším možným způsobem a tím je výhra," řekl krátce Stegeman.

Hosté ještě před několika týdny drželi krok s největšími favority této sezóny, jenomže vzápětí z pěti klání jen třikrát remizovali a hned dvakrát prohráli. Před deseti dny uhráli bod s Groningenem (1:1). "Našim cílem je se kvalifikovat do pohárové Evropy a dodatečnou kvalifikaci máme jistou, teď bychom rádi udrželi páté místo. Heracles působí kompaktním dojmem a je velmi produktivní," vyjádřil se kouč Utrechtu Jean-Paul de Jong.

Ten postrádá Leeuwina (poraněně tříslo), Joostena (problémy s kolenem), Francouze Bahebecka (potíže s achilovkou), Dána Makienoka (po operaci kolenních vazů) a Maročana Labyada (zraněný zadní stehenní sval). Kvůli žlutým kartám se na trávník nedostane ani Ayoub. Domácí nemohou využít služeb Duarteho s Hardeveldem, karetní trest odpykává van Ooijen. Podzimní vzájemné klání skončilo nerozhodně v poměru 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.71 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - FC Twente  (neděle 14:30)
Twente Enschede je jednou nohou v druhé nejvyšší soutěži, jeho situace je dvě kola před koncem naprosto kritická. Doposud vybojovalo pouhých třiadvacet bodů a je poslední osmnácté, na barážové příčky Rody a Sparty má manko čtyř bodů. To znamená, že musí dvakrát zvítězit a zároveň doufat v zaváhání aspoň jednoho z nich. Arnhem bojuje o dodatečnou kvalifikaci Evropské Ligy, v tuto chvíli je sedmý s pětačtyřiceti body.

Hosté sice naposledy dokázali zvítězit proti Zwolle (2:0), jenže radost jim neudělala remíza Rody s PSV (2:2) a hlavně výhra Sparty Rotterdam nad Bredou (2:1). "Ještě není nic definitivně ztraceno, budeme bojovat. Teď se soustředíme pouze na Arnhem a musíme ho porazit, jinak plamínek naděje definitivně dohoří. V tuto chvíli potřebujeme věřit, že to ještě dobře dopadne," snaží se povzbudit své hráče prozatímní kouč Marino Pušič.

Ten postrádá lehce zraněného Slagveera s Tighadouinim, dále nejsou k dispozici Boere (poranění třísel), Vučkič (problémy s kolenem) a ter Avest (potíže s kotníkem). "Výhra nad Zwolle nám dodala sebevědomí, i když je pravdou, že tento dílčí úspěch přišel dost možná pozdě. Arnhem má silný kádr a je nesmírně produktivní, pokusíme se využít jeho slabin," dodal před zápasem Pušič.

Domácí se rozhodně nemohou pyšnit nijak oslnivou formou, z předchozích šesti střetnutí bodovali naplno jen jednou. Výhra nad Spartou sice stále za to (7:0), jinak ale přišly porážky například od Utrechtu (1:5), Rody (0:3) či naposledy v Alkmaaru (3:4). SBV potřebuje k baráži o EL skončit do osmého místa, na devátý Den Haag má náskok dvou bodů. Dočasný trenér Edward Sturing by měl mít k dispozici kompletní výběr.

"V poslední době šly naše výkony nahoru a v tomto trendu bychom rádi pokračovali. Duel s Twente bude hodně těžký, všichni víme, o co náš příští soupeř hraje. Nic mu neulehčíme, pokusíme se předvést výkon na hranici možností," vyjádřil se čtyřiapadesátiletý Sturing. Podzimní vzájemné střetnutí skončilo remízou 1:1, nyní se dá očekávat mnohem větší útočná aktivita od hostujícího mužstva.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.39 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - Roda JC  (neděle 14:30)
Venlo se jako nováček soutěže může radovat ze záchrany, dvě kola před koncem mu patří třinácté místo se čtyřiatřiceti body a na barážové příčky Rody se Spartou má náskok nedostižných sedmi bodů. Jeho forma je sice mizerná, nicméně hlavně díky skvělým výkonům na přelomu roku to na udržení prvoligové licence stačí. Nyní přivítá právě Rodu, která naopak hraje o hodně a potřebuje tři body.

VVV naposledy zvítězil začátkem února nad Feyenoordem (1:0), od té doby nebodoval naplno hned jedenáctkrát za sebou. "Všichni jsme si oddechli, v minulých zápasech nám chyběl klid. Ve hře je stále jedenáctá pozice a o tu se ještě chceme poprat. Může se zdát, že nebudeme hrát naplno, to vás ale musím vyvést z omylu. Jedná se o poslední letošní duel před vlastními fanoušky a my se jim chceme odvděčit za důvěru," uvedl trenér Maurice Steijn,

Kerkrade je momentálně šestnácté se sedmadvaceti body a na patnáctou příčku Bredy zaručující přímé udržení ztrácí tři body. Před posledním Twente je o čtyři body, nedělní výhra by mu tak minimálně zaručila jistotu baráže. Hosté na tom byli hodně špatně ještě v polovině března, pak ale třikrát v řadě zvítězili nad Bredou (1:0), Arnhemem (3:0) i nad Zwolle (3:2). Zpátky na zem se vrátili v Groningenu, kde v důležitém klání prohráli 1:2.

Před jedenácti dny přivítali jistého mistra z PSV a sahali po třech bodech. Postupně vedli 1:0 a 2:1, nakonec museli brát bod po remíze 2:2. "Nemůžeme lítat v oblacích. Nerozhodný výsledek s Eindhovenem je úspěch i přesto, že to vypadalo ještě nadějněji. Všichni cítíme, že máme na to se vyhnout baráži a do Venla si jedeme pro tři body. Jiný cíl ani mít nemůžeme," řekl stratég JC Robert Molenaar.

Jemu scházejí lehce zraněný van Peppen, Götz (svalové potíže v oblasti břicha) a také Paulissen s Djimem (oba po operaci kolene). Domácí nenasadí Opokua (potíže s lýtkem). V předchozím utkání s Ajaxem (1:4) utrpěl poranění kolene kapitán Post, jenž svému klubu nepomůže do konce tohoto ročníku. První vzájemné střetnutí této sezóny dopadlo lépe pro Venlo, které zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou Leemanse ze 76. minuty.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.61 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Groningen byl dlouhodobě v obavách o holé přežití, nicméně v posledním kole získal definitivní jistotu a za nepříliš povedenou sezónou bude chtít udělat tlustou čáru. FC měl před tímto ročníkem pohárové ambice, teď ale určitě bere i současné dvanácté místo se čtyřiatřiceti body. Na barážové pozice Rody se Spartou má náskok sedmi bodů a poslední duel před vlastními fanoušky s Excelsiorem si především chce užít.

Domácí celek je remízovým králem celé soutěže společně s Venlem, oba dva mají na kontě hned třináct nerozhodných výsledků. V předchozích deseti střetnutích jen dvakrát prohrál a dvakrát bodoval naplno. K udržení prvoligové licence se nejprve přiblížil po remíze 1:1 v Heerenveenu, vzápětí zvládl klíčový duel s Rodou Kerkrade (2:1) a minule se rozešel smírně s Utrechtem (1:1).

Rotterdamský protivník si zajistil účast v následující sezóně mnohem dříve, nachází se na desáté příčce se čtyřiceti body a ještě má malou naději na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Za osmým Zwolle je čtyři body, před ním je to pořádně našlapané. SBV neprohrál třikrát za sebou, po důležité výhře s Tilburgem (2:1) bral bod ve Zwolle (1:1) i minule s Heracles (2:2). Jenže právě proti Almelu neuvěřitelně ztratil vyhraný zápas.

V nastaveném čase vedl o dvě branky a soupeř navíc hrál v deseti, ale poté velmi rychle dvakrát inkasoval. Ve vzájemných střetnutích se více daří Excelsioru, jenž svého nadcházejícího protivníka porazil třikrát ze čtyř případů. Na podzim uspěl po výsledku 2:0. Hostům chybí vykartovaný obránce de Wijs, na marodce zůstávají Faes, Payne, Damen a El Azzouzi. Groningen postrádá Warmerdama s Maročanem Mahim.

"Byly to pořádné nervy. I tak jsme všichni věřili, že si situaci už více nezkomplikujeme. Teď máme potřebný klid a na závěr této sezóny hodláme zvítězit, fanoušci si za svou trpělivost i oddanost zaslouží úspěšnou rozlučku. Excelsior hraje skvěle venku a je nebezpečný po rychlých protiútocích," řekl s úlevou v hlase trenér FC Ernest Faber.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.71 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
PSV Eindhoven dohrává tuto sezónu z povinnosti, tři kola před koncem si po roční odmlce zajistilo ligový titul a zbytek sezóny si může užít. Nyní se představí na půdě Den Haagu, který ještě bojuje o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. V tuto chvíli mu patří deváté místo se třiačtyřiceti body a na osmé Zwolle má manko jednoho bodu, za sedmým Arnhemem zaostává o body dva. Vzhledem k okolnostem rozhodně není bez šance na výhru.

Hosté naposledy zavítali na půdu zachraňující se Rody Kerkrade, dvakrát dotáhli náskok soupeře a nakonec si domů odvezli bod po výsledku 2:2. V tomto utkání nechal trenér Phillip Cocu odpočívat několik opor a dá se očekávat, že sestavu promíchá i v tomto případě. "Šanci dostanou i další hráči, kteří se mohou ukázat. Jen na výlet rozhodně nejedeme, v každém duelu chceme být úspěšní," řekl krátce usměvavý Cocu.

Domácí v poslední době předvádějí střídavé výkony, v minulých sedmi případech prohráli hned čtyřikrát. Naposledy nedokázali vyzrát na rozjetý Heerenveen a podlehli mu 0:2, předtím otočili průběh s posledním Twente a zvítězili 2:1. Na nedělního protivníka se jim z dlouhodobého hlediska nedaří, od roku 2003 na něj nevyzráli ani jednou ze sedmadvaceti soubojů a k tomu jen zřídkakdy remizovali.

"Každá série jednou skončí a my všichni věříme, že tu nepříjemnou proti PSV přerušíme již tuto neděli. Našim cílem je udržet se v horní polovině Eredivisie a pokud možno se probojovat i do dodatečné baráže o EL. Rádi bychom hráli útočně, proti takovému soupeři však nemůžeme v žádném případě zanevřít ani na defenzivní úkoly. Atmosféra v kabině je dobrá, tříbodový zisk není nemožný," vyjádřil se s optimismem kouč ADO Fons Groenendijk.

Ten se dlouhodobě musí vypořádat s několika absencemi. Mimo hru jsou lehce zraněný Nigerijec Ebuehi, David s Kishnou (oba poraněné koleno), Becker (potíže se stehenním svalem) a Zwinkels (problémy s třísly). Hosté přijedou bez kanonýra Luuka de Jonga, jenž laboruje se zraněním ruky. Delší dobu nejsou k dispozici Argentinec Romero (natržený stehenní sval) ani Švéd Lundqvist (po operaci kolene).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 4.16 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven32263384:3681
2.AFC Ajax32234584:3273
3.AZ Alkmaar32215666:3568
4.Feyenoord Rotterdam32186870:3660
5.FC Utrecht321311855:5150
6.SC Heerenveen3212101046:4746
7.SBV Vitesse321291156:4545
8.PEC Zwolle321281242:4744
9.ADO Den Haag321271339:4843
10.SBV Excelsior321171440:5040
11.Heracles Almelo321081443:6038
12.FC Groningen327131246:5034
13.VVV Venlo327131234:4934
14.Willem II32961747:6133
15.NAC Breda32861837:5630
16.Roda JC32761936:6527
17.Sparta Rotterdam32761931:6727
18.FC Twente32581936:5723

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele