Eredivisie - souhrn 33. kola

29.04.2018, 16:37, aktualizováno 29.04.2018, 16:37
Komentáře a souhrny
Jistý mistr PSV remizoval 3:3 v Haagu, Ajax potvrdil své druhé místo přesvědčivým vítězstvím nad třetím Alkmaarem. Sérii výher protáhl Feyenoord, v rotterdamském derby si poradil se Spartou, která už ví, že bude hrát baráž o udržení. Twente má jistý sestup po porážce 0:5 v Arnhemu. To Roda vyhrála 4:1 na hřišti Venla a ještě drží naději na to, že se vyhne baráži.

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 3:1

29.04.2018 14:30

Góly: 45+1. Steven Berghuis, 65. Frederik Holst (vl.), 83. Steven Berghuis - 34. Fred Friday

V rotterdamském derby byl nakonec úspěšnější favorizovaný Feyenoord, který smazal jednobrankové manko a nakonec se radoval ze tří bodů po výsledku 3:1. Na jeho umístění v nejvyšší soutěži se i tak nic nemění, stále je čtvrtý s třiašedesáti body a na třetí Alkmaar ztrácí kolo před koncem nedostižných pět bodů. Sparta definitivně přišla o naději na přímé udržení a po porážce posledního Twente bude hrát o setrvání v Eredivisii v dodatečné baráži.

Hosté doposud získali sedmadvacet bodů a jsou sedmnáctí, před osmnáctým Twente jsou o čtyři body a na šestnáctou Rodu ztrácejí tři body.

První větší možnost byla k vidění v 8. minutě, kdy síť rozvlnili svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta, ale branka kvůli ofsajdovému postavení nakonec neplatila. Hosté se poprvé ozvali po pětadvaceti minutách hry, kdy tvrdě pálil Mühren a mladičký brankář Bijlow schoval jeho projektil v náručí.

Sparta šla do vedení ve 34. minutě, naději na nečekaný úspěch vykřesal Fred Friday. Po přihrávce od Verhaara přechytračil bránícího Botteghina a ze čtrnácti metrů zakroutil balón přesně k pravé tyči kolem plachtícího Bijlowa. Feyenoord však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat a v nastaveném čase první půle srovnal stav. Po načechraném pasu van Persieho z levého křídla hlavičkoval Steven Berghuis zblízka přesně pod horní tyčku.

Po změně stran hráli domácí v mnohem lepším rozpoložení a na jejich výkonu to bylo znát. V 52. minutě byl gólman Huth překonán, jenomže rozhodčí Higler podruhé neuznal trefu Feyenoordu, tentokráte kvůli předchozímu útočnému faulu. Velký favorit rozhodl o 13 minut později. Do vlastní sítě nešťastně zamířil Frederik Holst, jenž ve snaze odkopnout míč do bezpečí před rozběhnutým Verhaarem obstřelil bezmocného Hutha.

Ve zbývajícím průběhu si domácí s přehledem hlídali jednobrankový náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli. Pojistku přidal zhruba deset minut před závěrečným hvizdem Berghuis, který v nedělním klání skóroval podruhé a v této sezóně už pojedenadvacáté. Znovu se před ním objevila lahůdka po zpětné nahrávce od El Ahmadiho, ze čtyř metrů pak jemnou tečí usměrnil míč doprostřed branky.

Více informací k zápasu

NAC Breda - SC Heerenveen 3:0

29.04.2018 14:30

Góly: 6. Paolo Fernandes, 12. Mitchell te Vrede, 47. Pablo Marí

Zásadní krok směrem k záchraně udělali fotbalisté Bredy v utkání proti Heerenveenu, s nímž si až nečekaně snadno poradili o tři branky. Ještě však ligovou záchranu nemají zcela jistou, neboť je pořád může předskočit v tabulce šestnáctá Roda. Fríský celek v předposledním kole značně zklamal, přesto se drží v tabulce v první sedmičce.

Jen jednou v uplynulých pěti kolech se NAC podařilo naplno bodovat. Ale teď zabral v pravou chvíli. A pokud v posledním kole alespoň remizuje na půdě již sestupujícího Twente, o prvoligovou příslušnost ho nikdo nepřipraví, protože Roda, která nyní vyhrála ve Venlo, ztrácí stále tři body. Ta musí na závěr bezpodmínečně znovu zvítězit.

Heerenveen přišel na půdě Bredy o svou sérii pěti zápasů bez porážky, spadl z průběžné šesté pozice na sedmou, přesto i on má ke splnění svého cíle vše ve svých rukou. Aby si zahrál posezónní play-off o Evropskou ligu, potřebuje uhájit dvoubodový náskok před osmým Zwolle, přičemž jeho soupeřem mu bude ve finálním kole doma Feyenoord.

Domácí začali už od úvodních minut hodně aktivně. Už v 5. minutě se ve vyložené střelecké pozici objevil Manu García, který vnikl do šestnáctky, nicméně svůj přízemní pokus levačkou nasměroval jen vedle brány. O pár chvil později se již však zaradovali z první branky, nechytatelnou a skvostnou pumelici z dálky vyslal do sítě Paolo Fernandes.

Hosté nebyli schopni na úvodní tlak svého protivníka vůbec zareagovat a už po dvanácti minutách dokonce museli dohánět hned dvougólové manko. Poté, co míč nepropasíroval Angeliňo, ho přebral te Vrede, a i on ukázal, že umí parádně vypálit. Jeho střela pravačkou skončila u vzdálenější tyčky, kam se brankář Hansen jen marně natahoval.

Srdíčka si ve zbytku střetnutí vytvořila jen málo možností na skórování. Třeba ve 28. minutě musel Zeneliho vychytat gólman Bertrams, v 73. minutě měl pak o dost snazší práci s jeho dalším zakončením. Naopak na začátku druhé půle Breda definitivně rozhodla o zisku třech bodů, to se po standardce Angeliňa prosadil hlavičkou Pablo Marí.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Willem II 0:1

29.04.2018 14:30

Góly: 66. Ismail Azzaoui

Zwolle prostě jarní část sezóny absolutně nevychází. V možná klíčovém souboji v boji o první sedmičku, která zaručuje posezónní play-off o Evropskou ligu, nedokázalo porazit ani Willem II, jenž naopak definitivně udělal tlustou čáru za záchranářskými starostmi. Ba co víc, díky brance Ismaila Azzaouiho si dokonce domů odvezl všechny body.

PEC v uplynulých třinácti kolech zvítězil jen ve dvou případech, před týdnem přitom venku nedokázal bodovat ani na půdě posledního Twente, a že je i v závěru sezóny jednoduše v krizi, prokázal i nynější mač. I když pořád může proklouznout mezi nejlepších sedm, nemá nic ve svých rukou, a v posledním kole museí doufat v zaváhání Heerenveenu.

I když tilburgský celek měl před posledním kolem situaci pod kontrolou, pořád nebyl matematicky zachráněný. K tomu mu s jistotou stačila remíza, a tenhle cíl naplnil více než nadstandardně. Byla to pro něj mimochodem jubilejní desátá výhra v tomto ročníku, která mu zaručila klidný závěrečný duel proti Vitesse, v němž zausiluje jen o lepší postavení v tabulce.

Svou první větší šanci v utkání si Zwolle vytvořilo ve 13. minutě. Z halfvoleje nejprve vypálil Namli, jenže mířil pouze do míst, kde stál brankář Wellenreuther, nicméně se ještě propracoval k dorážce, jenže svou střelu tentokráte nasměroval jen vedle. Na druhé straně zakončoval nebezpečně Croux, ovšem jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Další možnost přišla na řadu záhy, konkrétně v 18. minutě. To se snažil prověřit připravenost Wellenreuthera tvrdě střílející Thomas, narazil ovšem jen na protivníkovy rukavice. Zwolle pokračovalo v ofenzivním snažení, ve 21. minutě se snažil skórovat Namli, jenže proti byl znovu Wellenreuther, a ztroskotal na něm v tutovce taktéž Mokhtar.

Zkraje druhého dějství se snažil zacílit ke vzdálenější tyči Saymak, jenže o kousek kýžený a chtěný prostor minul, a svá mířidla neseřídil ani Namli v 54. minutě. Willem II naopak udeřil z jedné ze svých mála příležitostí, centr Chirivelly zužitkoval v 66. minutě Azzaoui. Vyrovnat se pokoušel ještě v 89. minutě Namli, zase ale nevyzrál na Wellenreuthera.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - AZ Alkmaar 3:0

29.04.2018 14:30

Góly: 38. Donny van de Beek, 49. Justin Kluivert, 87. David Neres

Ajax se alespoň částečně zmátořil po porážce na půdě PSV (0:3), kvůli které přišel o mistrovský primát a nyní v důležitém klání o konečnou druhou příčku přehrál bez větších potíží třetí Alkmaar v poměru 3:0. Duel měl od samého začátku jednoznačný průběh, amsterdamský celek si díky nedělnímu úspěchu definitivně pojistil druhou pozici zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. AZ skončí v lize třetí a bude ho čekat 2. předkolo Evropské ligy.

Rozdíl mezi oběma soupeři byl před šlágrem 33. kola pětibodový, AFC tak potřeboval k jistotě bod. I tak ale neponechal nic náhodě a soupeře předčil ve všech herních činnostech. Po jedenácti odehraných minutách předvedl naprosto úžasnou akci Ziyech, kterou zakončil přízemní střelou z dobrých pětadvaceti metrů. Balón minul pravou tyčku jen o několik decimetrů. Amsterdamský klub se do druhé možnosti probojoval za dalších osm minut.

Po perfektní nahrávce od Huntelaara unikl na pravém křídle Ziyech a z hodně ostrého úhlu nepřekonal pozorného brankáře Bizota. Mírný favorit nedělního střetnutí šel zaslouženě do vedení ve 38. minutě. Teprve jednadvacetiletý záložník Donny van de Beek si naskočil na ukázkový pas od de Ligta a hlavou z hranice brankového území pokořil bezmocného strážce AZ. Domácí přidali druhou trefu čtyři minuty po změně stran.

Další mladík v sestavě AFC, teprve osmnáctiletý forvard Justin Kluivert obdržel balón po hlavičce Huntelaara a z osmi metrů chladnokrevně zavěsil do vzdálenějšího horního rohu. O čtyři minuty později mohl Kluivert vsítit svůj druhý gól, jenže tentokrát po teči jednoho z bránících hráčů proletěl míč o centimetry vedle levé tyče. Po hodině hry dokázali domácí rozvlnit síť, avšak branka nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem měl na kopačce snížení Bel Hassani, ale proti jeho ráně levačkou fantasticky zasáhl gólman Onana a balón konečky prstů vyškrábl nad horní tyčku. Gólový účet uzavřel v 87. minutě brazilský snajpr David Neres. Svou čtrnáctou trefu v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže zaznamenal po výtečné pobídce od Ziyecha a ukázkově zakroutil míč do bližší šibenice.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Utrecht 2:2

29.04.2018 14:30

Góly: 1. Brandley Kuwas, 5. Jaroslav Navrátil - 68. Sander van de Streek, 85. Mark van der Maarel

Heracles měl naprosto fantastický vstup do nedělního zápasu s Utrechtem a po necelých pěti minutách již vedl o dvě branky, jenže nadějné vedení udržet nedokázal. V závěrečných pětadvaceti minutách inkasoval hned dvakrát a nakonec tak získal bod (2:2). V tabulce Eredivisie zůstal na jedenácté pozici s devětatřiceti body a je jasné, že se do horní poloviny nedostane. Utrecht je stále pátý s jednapadesáti body.

Hostující výběr má jistotu dodatečné kvalifikace o Evropskou ligu, před šestým Vitesse je o tři body a vzhledem ke skóre je vysoce pravděpodobné, že na stávajícím místě už zůstane. V Almelu však totálně prospal začátek. Po necelých šedesáti sekundách zůstal na hranici pokutového území zcela osamocený Brandley Kuwas. Převzal přihrávku od Niemeijera a pohotovou střelu překonal brankáře Jensena, který i přes dotyk nezabránil míči v cestě do sítě.

Ihned na to se v nadějné pozici ocitl Peterson, jehož rána byla na poslední chvíli zblokována na rohový kop. Stejný hráč vymyslel v 5. minutě finální nahrávku pro českého krajánka Jaroslava Navrátila, jenž v této sezóně nastoupil od začátku teprve potřetí a vsítil první letošní gól. Peterson akrobaticky zapracoval centr z pravého křídla, míč se zjevil na hranici brankového území a Navrátil ho z první nekompromisně napálil k levé konstrukci.

Po čtvrthodině hry mohl hlavou snížit kapitán Janssen, avšak s famózním reflexivním zákrokem se vytasil gólman Castro. Poté se až do konce první části nic nestalo, domácí mohli definitivně rozhodnout v 57. minutě. Peterson po rychlém brejku mířil k zadní tyči a připravený Jensen odvrátil míč na rohový kop. Hostům svitla naděje na bodový zisk v polovině druhého dějství, kdy snížil Sander van de Streek.

Ten po přímém volném kopu Poláka Klicha vyskočil nejvýše do vzduchu a hlavou usměrnil balón k levé tyči. FC určil konečný stav nedělního klání v 85. minutě. Vyrovnat dokázal Mark van der Maarel, který se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a z osmi metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. V samém závěru hosté dokonce mohli otočit vývoj, ale po hlavičce Janssena brilantně zasáhl Castro a na nerozhodném výsledku se tak nic neměnilo.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Twente 5:0

29.04.2018 14:30

Góly: 40. Thulani Serero, 53. Tim Matavž, 68. Bryan Linssen, 71. Bryan Linssen, 88. Tim Matavž

Twente Enschede získalo v roce 2010 ligový titul, jenomže teď po osmi letech od obrovského úspěchu naopak zažívá nečekané zklamání. V klíčovém zápase 33. kola utrpělo debakl 0:5 na půdě Vitesse a s nejvyšší soutěží se loučí. Na jediném přímo sestupovém osmnáctém místě už totiž zůstane, neboť v celém ročníku vybojovalo pouhých 23 bodů a na sedmnáctou barážovou příčku Rody Kerkrade má manko již nedostižných čtyř bodů.

Hosté sice oživili svou naději v posledním kole po výhře 2:0 nad Zwolle, jenomže v Arnhemu ztráceli od samého začátku a byli horší ve všech ohledech. Vitesse si naopak zajistilo dodatečnou kvalifikaci o Evropskou ligu, momentálně je šesté s osmačtyřiceti body a hůře než na sedmé pozici skončit nemůže. Úvodní půlhodina se odehrávala v opatrném duchu a k vidění nebyla jediná větší příležitost, poté dvakrát zahrozili hosté.

Nejprve je mohl dostat do vedení Maher, jehož nezištná střela přes nohy protihráče zapadla do rukavic pozorného brankáře Houwena. Ve 35. minutě prováhal dvě šance na zakončení z výborné pozice Maria, až napotřetí nevystřelil příliš razantně a Houwen jistě zasáhl. Domácí z ničeho nic udeřili o pět minut později. Do vedení je dostal Thulani Serero, který vypálil z dvaadvaceti metrů, a jeho parádní pokus milimetrově zaplul pod horní tyčku.

Po změně stran se hosté snažili zvrátit stav ze všech sil, jenomže byla na nich vidět nervozita a z té nakonec pramenily nevyhnutelné minely v defenzívě. SBV zvýšil své vedení v 53. minutě. Slovinec Tim Matavž si naskočil na centr Büttnera z levého křídla a hlavou se trefil ke vzdálenější konstrukci. O čtvrthodiny později vyrazil gólman Drommel bombu z pravé strany šestnáctky před sebe a k dorážce se pak dostal Mason Mount.

Po jeho ráně se míč odrazil od břevna těsně za brankovou čáru, celou situaci navíc jistil Brian Linssen. Právě Linssen přidal čtvrtý gól svého výběru v 71. minutě, po obloučku od van Bergena se s ničím nerozpakoval a balón nekompromisně napálil k pravé konstrukci. Ještě jeden hřebíček do rakve Twente zasadil Matavž zhruba dvě minuty před závěrečným hvizdem, když díky centru Mounta rozvlnil síť s pomocí břevna po tvrdé bombě z voleje.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Roda JC 1:4

29.04.2018 14:30

Góly: 33. Torino Hunte - 23. Jannes Vansteenkiste, 48. Adil Auassar, 57. Dani Schahin, 77. Mario Engels

Roda Kerkrade potvrdila dobrou formu z poslední doby a na půdě již zachráněného Venla zvítězila bez větších potíží po výsledku 4:1. I přes tento úspěch to ale vypadá, že se dodatečné baráži nevyhne. Na patnáctou příčku Bredy má manko tří bodů a vzhledem k tomu, že o konečném pořadí rozhoduje celkové skóre, tak má před posledním kolem jen malou šanci. Oproti svému jedinému rivalovi z NAC totiž inkasovala o deset branek více.

Breda má v tuto chvíli skóre 40:56, zatímco Roda 40:66 a ani případné vítězství v závěru základní části s Den Haagem ji pravděpodobně nestačí. NAC navíc zavítá na půdu jistě sestupujícího Twente a dá se očekávat, že alespoň bod získá. VVV kleslo na čtrnáctou příčku se čtyřiatřiceti body a je jasné, že hůře než patnácté neskončí. S nováčkovskou sezónou se rozloučí příští neděli na půdě pátého Utrechtu.

Hosté hráli od samého začátku aktivně, poprvé však zahrozili domácí. V 17. minutě to zkusil z voleje Leemans a levou tyč minul o několik decimetrů. O šest minut později z ničeho nic prorazila Roda, do vedení ji dostal Jannes Vansteenkiste. Tomu sedla šajtle levačkou z patnácti metrů a balón zapadl přesně do pravého dolního rohu - 0:1. Domácí poprvé a naposledy vyrovnali ve 33. minutě, kdy centr Dekkera z pravého křídla propadl na zadní tyč.

Tam se zjevil zcela osamocený Torino Hunte a z levého rohu pokutového území zavěsil ke vzdálenější konstrukci. Ještě do poločasu napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Gustafson a gólman Unnerstall odvrátil míč parádním zákrokem nad horní tyčku. Druhé dějství bylo jasně v režii Rody, která si vzala zpět ztracené vedení ve 48. minutě. Kapitán Adil Auassar si narazil balón s Vansteenkistem, kličkou obelstil protihráče a nakonec mířil k pravé tyči.

Za dalších devět minut srazil protivníka ještě více na kolena Dani Schahin, kdy po zpětné nahrávce od Avdijaje dopravil míč do odkryté branky. V polovině závěrečné části vypálil z dvaadvaceti metrů Ndenge a orazítkoval horní tyčku, zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet střídající Mario Engels. Německý záložník si ani ne po dvou minutách strávených na trávníku vyměnil míč s Gustafsonem a snadno zakončoval do prázdné branky.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Excelsior 4:0

29.04.2018 14:30

Góly: 42. Tom van Weert, 45+1. Samir Memišević, 71. Ritsu Doan, 73. Tom van Weert

Groningen letos prožíval hodně nervózní sezónu, ovšem v minulém kole si definitivně zajistil záchranu po bodu na půdě Utrechtu a na jeho výkonu proti rotterdamskému Excelsioru to bylo znát. Ve svém posledním utkání před vlastními fanoušky přehrál obávaného "kata domácích týmů" snadno v poměru 4:0. V tabulce Eredivisie se posunul na dvanáctou pozici se sedmatřiceti body, SBV zůstává desátý a momentálně má na kontě o tři body více.

Domácí byli jasně lepším celkem od samého začátku. V úvodní dvacetiminutovce se k žádné gólové možnosti nedostali, pak mohl otevřít skóre Bacuna. Ten tvrdě vystřelil z hranice šestnáctky a brankář Kristinsson vyrazil míč před sebe, dorážející Ritsu Doan s Tomem van Weertem už zakončit nedokázali. Ve 28. minutě uvolnil aktivní Bacuna rozběhnutého van Weerta, jenž zblízka nevyzrál na brilantního Kristinssona.

Sedm minut před přestávkou se hostující strážce opět musel blýsknout, tentokráte odvrátil projektil ze střední distance na rohový kop. FC se dočkal zaslouženého vedení ve 42. minutě, kdy van Weert využil skvělého průniku Bacuny přes čtyři protihráče a nadvakrát v pádu přeci jen překonal Kristinssona. V nastaveném čase první části ještě výrazně klesla naděje SBV na body, neboť druhou trefu Groningenu přidal Samir Memiševič.

Čtyřiadvacetiletý bosenský záložník si naskočil na parádně zahraný přímý volný kop Hrustiče a hlavou bez větších potíží rozvlnil síť. Rotterdamský klub poprvé vážněji zahrozil po hodině hry, kdy z velké vzdálenosti napřáhl Faik a gólman Padt s vypětím všech sil vyškrábl míč na rohový kop. Domácí definitivně srazili protivníka na kolena v rozmezí 71. - 73. minuty. Jejich třetí trefu vsítil japonský ostrostřelec Ritsu Doan, který letos skóroval podeváté.

Kristinsson hodně podcenil pas van Nieffa a k míči se jako slepý k houslím dostal právě Doan, jenž bez potíží zamířil do odkryté branky. Neuběhlo ani 120 sekund a závěrečný gól nedělního zápasu zařídil van Weert. Ten je s dvanácti ligovými brankami nejlepším střelcem týmu. Tentokráte obdržel lahůdku od van Nieffa a prostor tří tyči nemohl minout. V samém závěru vychytal Kristinsson aktivního van Weerta s Hrustičem, výsledek se tak nezměnil.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 3:3

29.04.2018 14:30

Góly: 16. Bjørn Johnsen, 27. Abdenasser El Khayati (pen.), 72. Bjørn Johnsen - 11. Hirving Lozano, 58. Gastón Pereiro, 85. Gastón Pereiro

Pořádná přestřelka se zrodila v Den Haagu, kde se místní ADO rozešel smírně s PSV v poměru 3:3. Utkání bylo jako na houpačce, k výhře však přeci jen měli blíže domácí. Ti v průběhu nedělního střetnutí vedli 2:1 a 3:2, avšak nakonec brali pouze bod hlavně kvůli dvěma brankám hostujícího uruguayského kanonýra Gastóna Pereira. Den Haag je v tabulce Eredivisie stále devátý se čtyřiačtyřiceti body a má šanci na kvalifikaci o EL.

Eindhovenský celek si zajistil titul před čtrnácti dny po výhře nad Ajaxem a zbytek sezóny si užívá, nyní podruhé za sebou remizoval. Do utkání vstoupil lépe a po jedenácti minutách vedl. Mexičan Hirving Lozano si u zadní tyče naskočil na načechraný oblouček od Pereira a hlavou zblízka dopravil míč do sítě. Domácí však na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších pět minut se podařilo vyrovnat Bjørnu Johnsenovi.

Norský ostrostřelec využil centru z pravé strany a následné zpětné hlavičky od Immerse, z voleje z deseti metrů pak nekompromisně obstřelil brankáře Rooma. Za dalších jedenáct minut šel Den Haag dokonce do vedení, když byl po viditelném stažení od Isimata-Mirina nařízen pokutový kop. K němu se postavil Abdenasser El Khayati a se štěstím ho proměnil, Room i přes zákrok nezabránil míči v cestě do sítě.

Ve 34. minutě těsně minul prostor tří tyčí Pereiro, ihned na to zabránil jistému gólu brilantní Groothuizen po pokusu Gudmundssona z bezprostřední blízkosti. Hosté poprvé vyrovnali po necelé hodině hry, kdy Schwaab prodloužil rohový kop z pravé strany hlavou za sebe a zcela osamocený Pereiro naprosto snadno rozvlnil síť. Domácí po třech bodech hodně toužili, podruhé a naposledy vedli v 72. minutě zásluhou Johnsena.

Ten skóroval podruhé proti PSV a již posedmnácté v tomto ročníku Eredivisie, v tabulce střelců je na druhé pozici o jednu branku za Íráncem Jahanbakhshem z Alkmaru. Po nečekané změně směru odvracel rozhozený Room jen na kopačku šestadvacetiletého útočníka, jenž si s dorážkou věděl rady - 3:2. Konečnou podobu výsledku stanovil necelých deset minut před závěrečným hvizdem Pereiro, jehož bomba z patnácti metrů zapadla k levé konstrukci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven33264387:3982
2.AFC Ajax33244587:3276
3.AZ Alkmaar33215766:3868
4.Feyenoord Rotterdam33196873:3763
5.FC Utrecht331312857:5351
6.SBV Vitesse331391161:4548
7.SC Heerenveen3312101146:5046
8.PEC Zwolle331281342:4844
9.ADO Den Haag331281342:5144
10.SBV Excelsior331171540:5440
11.Heracles Almelo331091445:6239
12.FC Groningen338131250:5037
13.Willem II331061748:6136
14.VVV Venlo337131335:5334
15.NAC Breda33961840:5633
16.Roda JC33861940:6630
17.Sparta Rotterdam33762032:7027
18.FC Twente33582036:6223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
AjaxFans

No mám pocit, že pár let Twente v Ered. neuvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne. Doufám, že se vrátí a budou zase bojovat o ten top kromě tý velký trojky i s AZ.

Reagovat
jáá

také doufám,že se brzy vrátí do hry

Reagovat
afc ajax

Skôr ten Utrecht,alebo Den Haag mohol vypadnúť ,oni nás okrádajú zakaždým o body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele