Eredivisie - preview 2. kola

17.08.2018, 08:49, aktualizováno 19.08.2018, 08:29
Previews
Feyenoord prožívá mizerný start do sezony a fanoušky si bude chtít částečně udobřit v duelu s Excelsiorem. Alkmaar se představí v Emmenu, Utrecht hraje doma s Zwolle a Vitesse cestuje do Heerenveenu...
FC Utrecht - PEC Zwolle  (neděle 12:15)
Utrecht svými výkony v uplynulém ročníku drásal nervy největším favoritům a dlouho to vypadalo, že se vměstná mezi čtyřku nejlepších. Kvůli horšímu závěru v základní části z ní však vypadl a poté navíc neuspěl ani v dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu. Také letos je považován za černého koně nejvyšší nizozemské soutěže, avšak vstup mu příliš nevyšel. Teď se poprvé představí před vlastním publikem a rozhodně má co napravovat.

FC zažil hodně ostrý start a hned v prvním kole zavítal na půdu obhájce titulu z Eindhovenu, ze které si nakonec odvezl vysokou porážku 0:4. "Byli jsme u všeho pozdě. V druhém poločase jsme museli hrát na větší riziko a v defenzívě to proto skřípalo. PSV ukázal, že může znovu vystoupat na nejvyšší stupínek. Pevně věřím, že tento neúspěch kabinou nezatřese a i letos se budeme pohybovat na čele," snaží se hodit za hlavu předešlý souboj kouč Jean-Paul de Jong.

Ten v přestupovém období přišel o marockého kanonýra Zakariu Labyada, i přesto o ofenzivních kvalitách svého výběru nepochybuje. "V týmu vidím velkou sílu a myslím si, že se brzy dostaneme do pohody. Nastartovat se chceme již v utkání se Zwolle, které v žádném případě nebude jednoduché. Očekávám útočné pojetí hry od samého začátku, musíme být připraveni na jakoukoliv variantu," doplnil s respektem sedmačtyřicetiletý de Jong.

PEC dlouhodobě patří mezi celky umisťující se v horní polovině a jinak tomu nebylo ani v předešlé sezóně. Hned v prvním zápase tohoto ročníku přivítal velkého konkurenta z Heerenveenu a úspěšný nebyl, když prohrál 2:3. Přitom zahrával hned dva pokutové kopy a oba proměnil, k tomu se více jak 35 minut snažil najít recept na oslabeného protivníka. V dlouhodobých statistikách vzájemného měření sil má navrch Utrecht.

Ten se Zwolle neprohrál již v devíti duelech po sobě a tuto bilanci jistě nehodlá měnit. FC postrádá německého záložníka Streidera, hosté přijedou bez Paala (poraněný zadní stehenní sval), Kopperse (potíže s achilovkou) a Dekkera. Největší útočnou hrozbou PEC by měl být Mike van Duinen, jenž před sezónou přišel z Excelsioru za 750 tisíc eur. S SC prokázal vysoké kvality a vstřelil oba dva góly svého výběru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.19 - 5.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Feyenoord upadl na začátku sezóny do hluboké krize, a pokud chce naplnit alespoň částečné očekávání svých fanoušků, tak musí výrazně přidat. Nyní má šanci v rotterdamském derby s Excelsiorem, které bude k vidění jako jediné za první polovinu Eredivisie. Také hosté nemohou být se vstupem do této sezóny příliš spokojeni, neboť v domácím prostředí uhráli pouze bod po výsledku 1:1 s nováčkem z Fortuny Sittard.

Mnohem věhlasnější rotterdamský výběr přitom začal solidně a po úspěšném penaltovém rozstřelu nad PSV získal Superpohár. Následné ale naprosto vyhořel v Trenčíně a prohrál vysoko 0:4, poté zažil ostudu i v lize na půdě De Graafschapu (0:2). Ve čtvrtek se pokusil zvrátit nepříjemný vývoj 3. předkola Evropské ligy se slovenským rivalem, jenomže opět nepředvedl optimální výkon a vznikla z toho nelichotivá remíza 1:1.

Po třech velmi špatných výsledcích se začalo spekulovat o možném odchodu trenéra Giovanniho van Bronckhorsta, ten však myslí pouze na zlepšení. "Sám nevím, kde je chyba, ale je nutné něco změnit. Jsme v křeči a na hřišti neplníme to, co si před zápasem řekneme. Možná nám pomůže jeden dílčí úspěch a všichni doufáme, že fanoušci budou s naší hrou proti Excelsioru konečně spokojeni."

Domácí stratég ve středu dočasně vyřadil z kádru Jeaan-Paula Boëtiuse, jenž v duelu s De Graafschapem uviděl hloupou červenou kartu za nesportovní gesto směrem k rozhodčímu a přišel tak o odvetu s Trenčínem. Je vysoce pravděpodobné, že se nepředstaví ani proti SBV. Kromě něho není připraven zraněný Peruánec Tapia, dále Haps, St. Juste a též dánský kanonýr Jørgensen. Kvůli vyloučení s De Graagschapem nenastoupí ani Botteghin.

Excelsior má k dispozici kompletní výběr po zdravotní stránce, avšak postrádat bude důležitého záložníka Luigiho Bruinse, který se nechal vyloučit ve střetnutí se Sittardem. "Tato utkání jsou vždy pikantní a všichni příznivci si je užívají, my ty naše nehodláme zklamat," dodal závěrem van Bronckhorst. V předešlé sezóně dominoval ve vzájemných duelech Feyenoord, kdy ukořistil všech šest bodů po výsledcích 1:0 a 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.39 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - AZ Alkmaar  (neděle 14:30)
Emmen se před sezónou vyjádřil, že si chce svou historicky první účast v nejvyšší soutěži především užít, na druhou stranu vyhlásil sebevědomý boj o udržení prvoligové příslušnosti. Hned úvodní zápas v Den Haagu zvládl na jedničku a domů si odvezl překvapivé vítězství 2:1. Teď se poprvé představí před vlastním publikem, jenomže pravděpodobně ho čeká mnohem obtížnější úloha - třetí tým minulého ročníku Eredivisie z Alkmaaru.

V uplynulé baráži nikdo nepočítal s tím, že by se devátý celek základní části druhé ligy mohl probít mezi elitu přes komplikovanou a psychicky náročnou baráž, avšak právě tento zprvu "utopický" nápad se stal skutečností. FC hrál v Den Haagu bez bázně a hany, od samého začátku měl ofenzivní choutky a hned v prvním poločase vsítil dva góly. Po obrátce náskok udržel až do samotného konce a mohl se tak radovat z premiérových tří bodů.

AZ naopak nezačal dobře a těžko vydřená účast v Evropské lize skončila hned v prvopočátku fiaskem. Ve 2. předkole plnil úlohu favorita s kazašským Kairatem Almaty, jenomže po celkovém poměru 2:3 se musel brzy rozloučit. Své kvality ukázal až v úvodním kole nejvyšší nizozemské soutěže, kdy naprosto rozebral Bredu a uštědřil ji debakl 5:0. Vzhledem k absolutní dominanci mohl být rozdíl ve skóre i vyšší.

"Nemůžeme se dívat do minulosti, jsou před námi další výzvy a úkoly. Hráčům musím poděkovat za odvedenou práci s NAC a pevně věřím, že v nastoleném tempu budou pokračovat. Popravdě od Emmenu nevíme co čekat, ještě jsme tam mistrovské utkání nehráli a potřebujeme tak být připraveni na všechno. Jestliže však předvedeme standardní výkon a budeme proměňovat šance, tak můžeme bodovat naplno," řekl s nejistotou hostující lodivod John van den Brom.

Svou premiéru v dresu AZ by si mohla odbýt nová posila Albert Gudmundsson, jednadvacetiletý islandský záložník oficiálně přestoupil ve středu z konkurenčního PSV za 1,8 miliónu eur. Van den Brom se dlouhodobě musí obejít bez Stengse s Vejinovičem (oba poraněné kolenní vazy), Belgičan Wuytens je přetrénovaný a bude odpočívat. Ani na lavičku se nepodívá český krajánek Ondřej Mihálik, jednadvacetiletý útočník totiž laboruje s kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.46 - 4.34 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Heerenveen - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
Heerenveen se neprobojoval do evropských pohárů od sezóny 2012/2013, své šestileté čekání chce konečně prolomit nyní a svou pouť za tímto cílem začal úspěšně. V páteční předehrávce 1. kola zvítězil i přes všechny problémy na půdě rivala ze Zwolle 3:2 a teď se poprvé před vlastními fanoušky pokusí najít recept na dalšího velkého konkurenta z Arnhemu. Hostům mohou částečně chybět síly, neboť ve čtvrtek sehráli těžký duel v Basileji.

SC po výborném závěru poskočil do horní poloviny tabulky a konečné osmé místo mu zajistilo předkolo EL, avšak hned v úvodním kole těsně vypadl s Utrechtem. V dosavadním přestupovém období přišel o několik klíčových hráčů, jakými byli například íránský snajpr Reza Ghoochannejhad či další forvard Henk Veerman. Ovšem tým vhodně doplnil a se Zwolle to vypadalo, že to v ofenzivních řadách celkem klape.

Hosté letos začali již koncem srpna a nejprve ve 2. předkole EL přešli přes rumunský výběr Viitorul Constanta (2:2 a 3:1). Jenomže hned v následující fázi jim vystavila stopku favorizovaná Basilej. Po domácí porážce 0:1 se zázrak ve Švýcarsku nekonal a druhý neúspěch ve shodném poměru tak znamená konečnou. Nicméně Vitesse ukázalo svou útočnou sílu v prvním ligovém střetnutí, když si smlslo na Groningenu po výsledku 5:1.

Stratég Leonid Sluckij postrádá zraněného obránce Clarka-Saltera a pevně doufá, že jeho svěřenci první ostřejší zápas v Eredivisii zvládnou. "Heerenveen hrál proti Zwolle výborně a naznačil, že v útoku bude nesmírně nebezpečný. Na druhou stranu se dali najít i mezírky v defenzívě, a pokud vzniknou i tentokráte, tak jich chceme využít. Z náročného programu nemáme strach, jsme profesionálové a musíme se s tím poprat."

Jeho protějšek Jan Olde Riekerink působil před necelými dvěma lety u tureckého Galatasaraye a stejně jako Sluckij tak má zkušenosti s trénováním věhlasného celku. "Nebude to bitva jen trávníku, rozhodovat může i taktika. Dobře víme, co má náš protivník za sebou a samozřejmě vnímáme i jeho obrovské kvality. Očekávám vyrovnaný průběh, rozhodovat mohou maličkosti," uvedl zamyšlený Riekerink. Tomu schází Schaars (poraněný lýtkový sval), dále bude chybět vyloučený norský záložník ze střetnutí s PEC Morten Thorsby.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.48 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - BV De Graafschap  (sobota 18:30)
Nováček z De Graafschapu vstoupil naprosto famózně do nového ročníku a v Doetinchemu šokoval vítězstvím 2:0 nad vysoce favorizovaným Feyenoordem, nyní ho čeká druhá zkouška. V Bredě by měl mít teoreticky ještě větší šance na bodový zisk, nicméně domácí výběr naopak chce obměkčit fanoušky po debaklu 0:5 v Alkmaaru a brousí si tak zuby na premiérové body. V sobotním střetnutí je považován za mírného favorita.

NAC v uplynulé sezóně zažíval perné chvilky a o prvoligovou příslušnost se fakticky strachoval až do poslední chvíle, nakonec z toho bylo čtrnácté místo se čtyřiatřiceti body. Před týdnem v Alkmaaru naprosto hořel ve všech činnostech a porážka o pět branek byla ještě milosrdná. "Nebyli jsme ve své kůži, málo si věřili a soupeř nás dokonale potrestal. Teď je však nový zápas a navíc hrajeme doma, podruhé prohrát určitě nechceme," řekl kouč Mitchell van der Gaag.

Ten v loňském ročníku vedl rotterdamský Excelsior a začátkem července nahradil Belgičana Stijna Vrevena. "Rozhodně se nedají vyvozovat závěry z jednoho utkání, stál proti nám jeden z největších favoritů na titul. Teď přivítáme přijatelnějšího protivníka, který má však ve svém středu mnoho skvělých a zkušených hráčů. Musíme hrát trpělivě, soupeři nechceme dát ani centimetr prostoru na rozehrávku," uvedl van der Gaag na před zápasové tiskové konferenci.

Tomu budou scházet lehce zraněný van Anholt a také Belgičan Rommens, jenž dlouhodobě laboruje s kolenem. Hosté minule předvedli takticky vyspělý výkon a bylo na nich vidět, že jsou na nejvyšší soutěž dobře naladěni. V Bredě se musejí vypořádat s absencí Nieuwpoorta, jenž si proti Feyenoordu poranil nos, připraven není ani Abdulahi. Oba dva výběry se spolu v mistrovském utkání naposledy potkaly v sezóně 2016/2017.

Tehdy ještě v Eerste Divisie nejprve zvítězil NAC v nejtěsnějším poměru 1:0, v následné jarní odvetě však odjížděl s porážkou 1:2. "Výhra nás v žádném případě nesmí uchlácholit, je to jen dílčí úspěch. Takový vstup jsme sice ani nečekali, i tak nás čeká dlouhá a náročná sezóna. Breda má své kvality a bude odhodlána přesvědčit fanoušky, že může konkurovat všem účastníkům Eredivisie," vyjádřil se hostující lodivod Henk de Jong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.61 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - AFC Ajax  (sobota 18:30)
Ajax si na vstup do tohoto ročníku rozhodně nemůže stěžovat. V Lize mistrů přešel přes Sturm Graz i Standard Lutych a dál živí šanci na to zahrát si základní skupinu milionářské soutěže. A protože fotbalový kalendář je nekompromisní, už ve středu ho čeká souboj s Dynamem Kyjev, na který je potřeba dobře se navnadit ve Venlu.

Je pravda, že první kolo v Eredivisie amsterdamskému celku nevyšlo vůbec podle představ a před vlastními fanoušky pouze remizoval s Heraclesem. O to větší motivaci budou mít de Godenzonen na jihu Nizozemska, aby urvali své první vítězství. "Dostali jsme minulý týden varování. Doufejme, že jsme se poučili," říkal kouč Erik ten Hag.

V úterý jeho svěřenci ovšem předvedli opravdu velmi dobrý výkon a v odvetném utkání proti Lutychu nasázeli hned tři branky. Postup si naprosto s přehledem pohlídali. "Jenže teď nás čeká úplně jiný závod. Nemusím nic dalšího vysvětlovat," pokračoval hostující stratég. "Proti VVV budeme muset vynaložit více úsilí, abychom byli plně připraveni."

Nutno podotknout, že tentokráte by Ajax neměl tolik čachrovat se sestavou. Ten Hag si moc dobře uvědomuje, že výhra už je v lize nutností. "Bylo by velmi dobré, kdybych hrál se stejnou jedenáctkou, jaká se představila proti Standardu. Možná že ale jednu změnu udělám," potvrdil tuto skutečnost, přitom k dispozici stále nebude mít zraněného Jöela Veltmana.

I když se spekulovalo o tom, že by mohl na plac nastoupit konečně Kasper Dolberg, nakonec v nominaci na utkání není. A pravděpodobně nebude moci nastoupit ani ve středu proti ukrajinskému Dynamu. "Bylo by to na něj velmi rychlé. Byl mimo několik týdnů a bude muset bezpodmínečně ještě potrénovat," vysvětloval amsterdamský lodivod.

Venlo s Ajaxem prohrálo pětkrát v řadě a nebude mít v tomhle duelu co ztratit. Před týdnem se mu zadařilo na půdě Willemu II, odkud si odvezlo všechny body, takže v tuhle chvíli nebude na mužstvu trenéra Mauriceho Steijna ležet žádný tlak. Ten by neměl počítat jen s útočníkem Penielem Mlapou, který je na listině zraněných.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.10 - 6.52 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Sittard - PSV Eindhoven  (sobota 20:45)
Příští úterý čeká PSV důležitá bitva ve 4. předkole Ligy mistrů, v prvním utkání o postup do základní skupiny se představí na půdě BATE Borisov. A jelikož před týdnem bez větších komplikací v úvodním kole přejel Utrecht, rozhodně nemíní ustupovat ze zavedených pořádků proti Fortuně Sittard, která je v Eredivisie nováčkem.

V roce 2002 byli domácí v nejvyšší soutěži naposledy a jejich jednoznačnou prioritou bude udržet se v ní i pro příští sezónu. Neměli vyloženě špatný start do tohoto ročníku, před týdnem uhráli bod na půdě Excelsioru. Atraktivnějšího soupeře si při premiéře před vlastními fanoušky nemohli ani přát. Přijede k nim totiž úřadující mistr.

A eindhovenský stratég Mark van Bommel by nerad něco podcenil. "Fortuna může být jedno velké překvapení," myslí si o svém protivníkovi. "Cítím, že je podceňovaná. Hraje ovšem dobrý fotbal a nemyslím si, že se přizpůsobí našemu stylu hry. Samozřejmě jí přeji co nejlepší sezónu, avšak v sobotu by se mi hodně hodilo odvézt si tři body."

Pro van Bommela představuje celek z ani ne čtyřicetitisícového městečka srdeční záležitost. Právě v dresu Fortuny v květnu roku 1993 prožil svůj debut v Eredivisie. "Hrál jsem tam od devíti let a odešel jsem, když mi bylo 22 let. Je to místo, kde jsem vyrostl. Naučil jsem se hodně od mých trenérů i spoluhráčů," zavzpomínal na staré dobré časy.

Před týdnem si PSV proti Utrechtu s chutí zastřílel, nasázel mu celkem čtyři branky a ihned se vyhoupl na třetí místo tabulky. "V první třicetiminutovce byl náš výkon v pořádku, ale já si myslím, že to umíme ještě lépe," nebyl skromný van Bommel. "Někdy musíte být trpěliví a najít si příležitost. Utrecht hodně bránil. Jsem rád, že jsme proti němu našli způsob."

Domácím by měl chybět pouze útočník Djibril Dianessy, zato hosté můžou vyrukovat s nejsilnější možnou sestavou. Pochopitelně s ohledem na úterní klání v Bělorusku. "Když jste fit, očekáváte, že budete hrát tři zápasy za týden. Uvidíme, jestli půjdou udělat změny ve druhé půli. Ale kdo bude na hřišti, ten ví, co se od něj očekává," zakončil van Bommel.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.20 - 6.96 - 1.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Heracles stejně jako v uplynulém ročníku zažilo skvělý start a na půdě obrovského favorita z Ajaxu dokonce sahalo po třech bodech, nakonec však jistě bylo spokojeno i s remízou 1:1. Loni taktéž v úvodním kole sice dokázalo doma zdolat amsterdamského konkurenta, nicméně ani cenný bod není v žádném případě k zahození. Teď se na dobrý výkon pokusí navázat proti Den Haagu, jenž naopak naprosto vyhořel s nováčkem z Emmenu.

Almelo loni střídalo skvělé období s naprosto příšerným, například po úvodní výhře čekalo na další tříbodový zisk hned čtyři kola za sebou. S konečným desátým místem bylo vedení spokojeno jen na půl, proto sáhlo k výměně na trenérském postu. Po čtyřech letech se rozloučilo s celkem úspěšným Johnem Stegemanem a přivedlo Němce Franka Wolmutha, jenž by měl dát týmu nový impuls.

"Trochu nás mrzelo, že jsme neudrželi vedení. Ajax měl podle předpokladů herně navrch, na druhou stranu jsme v některých pasážích byli naprosto vyrovnaným rivalem a po vstřelené brance jsme začali věřit v zázrak. Každopádně jsme si posílili sebevědomí a všem ukázali, že v nejvyšší soutěži můžeme držet krok s každým," řekl ihned po zápase s úsměvem na tváří Wolmuth. Ten se momentálně potýká s celkem rozsáhlou marodkou.

Na ní se nacházejí Konings s Kadou (oba problémy s třísly), po operaci kolene se zotavují také Jakubiak s Hardeveldem. "Den Haag je našim tradičním soupeřem a jeho porážka s Emmenem vůbec nic neznamená. Podle mého názoru bude znovu atakovat horní polovinu tabulky. Je velmi silný na míči i při standardních situacích, k tomu vyniká důrazem v pokutovém území," respektuje protivníka sedmapadesátiletý rodák z Berlína.

ADO loni dosáhl na kvalifikaci Evropské ligy, v duelu s Emmenem mu nevyšel první poločas a i přes zlepšení v tom druhém již dvoubrankové manko stáhnout nedokázal (1:2). "Musím říct, že nás soupeř zaskočil. Je potřeba co nejdříve zapomenout, v Almelu hodláme toto zaváhání napravit," vyjádřil se v krátkosti hostující kormidelník Alfons Groenendijk. Předešlé vzájemné souboje vyzněly lépe pro Den Haag, jenž ukořistil čtyři body (4:1 a 1:1). K tomuto střetnutí přijede bez obránce Davida (potíže s kolenem).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.89 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Groningen - Willem II  (pátek 20:00)
Groningen má po nepovedeném vstupu do letošního ročníku co napravovat a reparát se pokusí složit před vlastními fanoušky s Tilburgem. V tomto utkání bude považován za mírného favorita, nicméně Willem se bez boje určitě nevzdá. Oba dva páteční protivníci svůj první duel v novém ročníku nezvládli a jsou bez bodů. Co se týče vzájemných zápasů, tak v nich se dlouhodobě daří hostujícím svěřencům kouče Adrieho Kostera.

FC v minulé sezóně obsadil až dvanáctou pozici a s tímto umístěním byl velmi nespokojen, teď by se rád vrátil do boje o evropské poháry. Před týdnem zavítal na půdu favorizovaného Arnhemu a po hodně špatném defenzivním výkonu utrpěl debakl 1:5. Nevyvedlo se mu především období od 62. do 71. minuty, kdy inkasoval hned třikrát a definitivně tak ztratil naději na úspěch.

"Bohužel jsme si nedokázali poradit s ofenzivní silou protivníka a udělali spoustu chyb, kterých takto silný celek využil. Na druhou stranu to je pouze jeden zápas a všichni věříme, že se poučíme a v dalším průběhu budeme rovnocenným soupeřem. Tilburg se spoléhá na týmový výkon a v útoku má nebezpečného Frana Sola, jenž má skvělý výběr místa a dokáže skórovat z téměř každé pozice," upozornil na největší hrozbu Willemu trenér Danny Buijs.

Ten by měl mít k dispozici kompletní výběr, spoléhat by se měl především na ofenzivní kvality japonského mladíka Ritsu Doana, záložníka Jespera Drosta a také forvarda Toma van Weerta. "Musíme vstoupit do zápasu s větším odhodláním a respektem, potřebujeme nabrat sebedůvěru. Od samého začátku očekávám vyrovnaný souboj, pomoci by nám mohli tradičně skvělí fanoušci," dodal vzápětí teprve šestatřicetiletý Buijs.

Jeho protějšek Koster nemůže využit služeb obránce Peterse vinou poraněného kolene. Tilburg byl s Venlem po všech stránkách lepším výběrem, nicméně i přes nespočet šancí se mu skórovat nepodařilo a tak těžko skousával porážku 0:1. V předchozích pěti vzájemných střetnutích s Groningenem ani jednou neprohrál, v uplynulém ročníku vybojoval čtyři body po výsledcích 1:0 a 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.85 - 4.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AZ Alkmaar11005:03
2.SBV Vitesse11005:13
3.PSV Eindhoven11004:03
4.BV De Graafschap11002:03
5.SC Heerenveen11003:23
6.FC Emmen11002:13
7.VVV Venlo11001:03
8.Fortuna Sittard10101:11
 AFC Ajax10101:11
 SBV Excelsior10101:11
 Heracles Almelo10101:11
12.PEC Zwolle10012:30
13.ADO Den Haag10011:20
14.Willem II10010:10
15.Feyenoord Rotterdam10010:20
16.FC Groningen10011:50
17.FC Utrecht10010:40
18.NAC Breda10010:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Stiksxx

Doufám, že Unnerstall zachytá.

Reagovat
Stiksxx

Tvl jestli nam ten zkurvenej Juventus pretahne Piroeho tak budu neskutecne nasranej!!!

Reagovat
AjaxFans

Koho, že?

Reagovat
Stiksxx

Joel Piroe..Hodně nadějný útočník.

Reagovat
jáá

co se to děje v tom Feye za blázinec? viz Trenčín...trochu nechápu...

Reagovat
AjaxFans

Docela dobrý start U nás to tak není kdoví jak hvězdné Ten HaG z takového týmu musí vyždímat víc, než gól v 88 z penalty

Reagovat
afc ajax

Nemáme útočníka ,

Reagovat
AjaxFans

Hunter je dobrý, jen se bojím že Kasper bude po dlouhém zranění poloviční

Reagovat
Stiksxx

Ten byl poloviční i pred zraněním.

Reagovat
jáá

toho se také bojím...Hunter je aspoň v šancích, ale Kasper mi připadá neviditelný...

hlavně ať teď přehrajem Dynamo a vy BATE

Reagovat
Stiksxx

Dynamo bude nepříjemné. BATE musíme sfouknout jako svíčku. To říkám kazdy rok a poslední dobou je to bida.

Reagovat
jáá

Myslím si to samé, ale minulý rok viz Rosenborg a vaše akce s těmi Chorvaty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele