Eredivisie - preview 18. kola

14.01.2017, 09:47, aktualizováno 15.01.2017, 09:09
Previews
Feyenoord Rotterdam bude hájit vedení na hřišti Rody. Druhý Ajax bude chtít případně využít zaváhání na půdě Zwolle, zatímco Vitesse přivítá Twente. Willem II čeká střetnutí s Nijmegenem...
Roda JC - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Hned v prvním kole nového roku na sebe narazí dva celky, které mají naprosto odlišné ambice. Roda se v téměř celé první polovině soutěže nacházela na sestupových pozicích a po sedmnácti odehraných utkáních se její pozice nikterak nezlepšila, Kerkrade je momentálně na předposlední sedmnácté příčce se třinácti body. Naopak Feyenoord Rotterdam bojuje o titul, s dvaačtyřiceti body celou soutěž vede o pět bodů před druhým Ajaxem.

Hosté měli v roce 2016 skvostnou formu hlavně na začátku sezóny, po devíti kolech vybojovali plný počet bodů a v Evropské lize dokázali porazit slavný Manchester United. Pak sice šla jejich forma dolů, postup do jarní fáze EL se nekonal, i tak ale může být trenér Giovanni van Bronckhorst celkem spokojený. Rotterdamský výběr postoupil i do čtvrtfinále národního poháru a ve druhé polovině bude bojovat na dvou frontách.

Feyenoord v první polovině Eredivisie zaznamenal pouze jednu porážku, když senzačně nestačil na poslední celek tabulky z Go Ahead Eagles. "Samozřejmě občas přijde výpadek a při špatné shodě okolností se něco takového může stát. Na druhou stranu nebudeme pod tak velkým tlakem, dotahovat ztrátu musí naši soupeři. Chceme se soustředit na účinnou ofenzivní hru a opět bavit diváky," řekl s úsměvem na tváří dobře naladěný van Bronckhorst.

Ani jeden ze soupeřů se nijak výrazně nečinil na přestupovém trhu, v základních sestavách by se měli objevit podobní hráči jako na jaře. Klíčovými postavami rotterdamského celku by opět měli být útočníci Nicolai Jørgensen s legendárním Dirkem Kuijtem, oba dva totiž skórovali již čtyřiadvacetkrát. Kerkrade dokázalo na podzim vyhrát pouze jednou, na druhou stranu je jasným remízovým králem celé soutěže.

V předchozích osmi utkáních hned sedmkrát vybojovala bod po nerozhodném výsledku, naposledy se rozešla smírně s Utrechtem po bezbrankovém výsledku. Svému sobotnímu soupeři má rozhodně co vracet, v 7. kole utrpěla obrovský debakl 0:5. Na marodce momentálně má Ananoua kvůli poraněným tříslům, van Sona trápí koleno a dlouhodobě mimo hru je Church. Hosté přijedou bez van Beeka, jenž se zotavuje po potížích s kotníkem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.20 - 4.70 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PEC Zwolle - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Fotbalisté Zwolle byli v loňských sezónách považováni za černého koně soutěže, ovšem letos se zatím perou pouze o záchranu. Po polovině soutěže mají na kontě čtrnáct bodů a jsou na šestnácté barážové pozici. Hned na úvod nového roku je čeká nesmírně obtížná zkouška, narazí totiž na slavný Ajax. Tomu se příliš nepovedl závěr roku 2016, proto se nachází na druhém místě tabulky o pět bodů za vedoucím Feyenoordem a tři body před PSV.

Amsterdamský výběr se prezentoval skvělými výkony hlavně v Evropské lize, kde v šesti zápasech ani jednou neprohrál a do jarní fáze postoupil z jasného prvního místa ve skupině. V průběhu podzimní části navíc dosáhl na úctyhodnou bilanci, když ve dvaceti zápasech v řadě neprohrál, jeho série skončila až v 16. kole na půdě Twente. Tehdy Ajax prohrál 0:1 brankou z pokutového kopu v nastaveném čase.

Následně vypadl z osmifinále národního poháru po senzační prohře 1:2 na půdě druholigového Cambuuru, v posledním utkání uplynulého roku remizoval s PSV 1:1. Zwolle si také nevedlo úplně nejlépe, v osmifinále poháru KNVB podlehlo Utrechtu 1:2 a poté nestačilo na Heracles jasně 0:3. PEC má svému soupeři rozhodně co vracet, v 7. kole totiž utrpělo v Amsterdamu vysoký debakl po výsledku 1:5.

Co se týče přestupového trhu, tak právě v kádru Ajaxu je vidět největší pohyb. Do německého Wolfsburgu odešel Riechedly Bazoer za 12 miliónu eur, do Číny přestoupil za částku 5,5 miliónu eur srbský záložník Nemanja Gudelj. Momentálně se hovoří také o odchodu Anwara El Ghaziho či Lasseho Schönea.

V kádru Zwolle působí český obránce Josef Kvída, který zatím dostal příležitost jednou, k němu by mohl přibýt i útočník Tomáš Necid. Ten už ve Zwolle jednou působil a nizozemský klub o něj znovu projevil zájem, český reprezentační forvard totiž nemá jisté místo v základní sestavě tureckého Bursasporu.

Domácí výběr se bude muset obejít bez Mokhtara kvůli poraněným tříslům, připraveni nejsou ani Dekker (poraněné kolenní vazy) s Schenkeveldem, Hollou a van Polenem. Ajax postrádá Traorého vinou potíží se stehenním svalem, do duelu nezasáhne ani další český krajánek Václav Černý (zranění zad). "Přestávka sice nebyla příliš dlouhá, ale určitě nám pomohla zformovat síly a jsme odhodláni dosáhnout na co nejlepší výsledky. Zwolle předvádí týmový výkon a jednoduchý souboj nás nečeká," řekl hostující kouč Peter Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.80 - 5.20 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - FC Twente  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní protivníci si letos dělají zálusk na evropské poháry a zatím k tomuto cíli nemají příliš daleko. S Twente se spíše počítalo do boje v dolní polovině tabulky, momentálně se ale vyhřívá na solidním sedmém místě se čtyřiadvaceti body a po první polovině soutěže může být spokojeno. Vitesse Arnhem je na tom momentálně o něco hůře, patří mu osmá příčka s třiadvaceti body. Nyní se dá očekávat vyrovnaný souboj.

Enschede v posledních deseti zápasech sice jen dvakrát prohrálo, na druhou stranu zaznamenalo také pouze dvě porážky. Tu poslední utrpělo v předchozím ligovém střetnutí uplynulého roku, když doma podlehlo silnému Alkmaaru 1:2. Na druhou stranu týden předtím získalo opravdu cenný skalp amsterdamského Ajaxu, v domácím prostředí ho dokázalo zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou z pokutového kopu v nastaveném čase.

Právě Twente tak dokázalo přerušit úctyhodnou bilanci Ajaxu, která činila dvacet zápasů v řadě bez porážky. Arnhem se dokázal probojovat do čtvrtfinále národního poháru přes amatérský klub Jordan Boys, v lize minule nestačil na vedoucí Feyenoord po výsledku 1:3. Kádr Enschede se během první poloviny přestupního období příliš nezměnil, nicméně ofenzívu posílili útočníci Torgeir Børven s Oussamou Assaidim.

První jmenovaný se vrátil z hostování z norského Brannu, známá tvář Eredivisie Assaidi přišel poté, co ukončil angažmá v celku Al Ahli ze Spojených arabských emirátů. Vitesse opustil Nigerijec Abiola Dauda, jenž se vydal do řeckého Atromitosu, japonský obránce Kosuke Ota zamířil zpět do vlasti, kde bude hájit barvy klubu FC Tokio. Naopak defenzívu vyztužil Alexander Büttner, ten přišel do klubu zdarma po rozvázání kontraktu s ruským Dinamem Moskva.

"Vstup do druhé poloviny bývá důležitý a hodně napoví o našich dalších ambicích v této sezóně. Vitesse je hodně nepříjemný protivník s výbornou ofenzivou, proto se musíme vyvarovat hrubých chyb. Na utkání se pochopitelně těšíme a chceme zvítězit," řekl kouč FC René Hake. Ten bude postrádat brankáře Stevense (poraněné koleno) a záložníka Theskera (problémy se stehenním svalem), domácí nemohou využít služeb Brazilce Nathana (zraněné koleno).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - NEC Nijmegen  (neděle 16:45)
V dohrávce 18. kola na sebe narazí dva soupeři, kteří se pohybují ve středu tabulky, ovšem na sestupové příčky nemají nikterak velký náskok. Tilburg i Nijmegen získali v první polovině sezóny devatenáct bodů a nacházejí se na jedenácté, respektive dvanácté příčce. Oba dva si lehce vylepšili reputaci v závěru uplynulého roku, Willem dokonce drží sérii čtyř utkání bez porážky. Úvodní vzájemný duel atraktivní nebyl, v 7. kole v Nijmegenu se hrálo bez branek.

Domácí výběr dokázal v posledních čtyřech ligových zápasech vybojovat osm bodů, když se rozešel smírně v poměru 0:0 s Twente i se Zwolle, nováčka z Go Ahead přehrál 1:0 a naposledy si připsal cenný skalp Heerenveenu, který přehrál 2:1 díky dvěma gólům španělského útočníka Frana Sola. Ten by měl být největší ofenzivní zbraní též v jarní části, ve svých dosavadních šestnácti odehraných utkáních nastřílel celkem sedm branek.

Zatímco Willem prozatím nebyl na přestupovém trhu příliš aktivní, tak kádr NEC dozněl několika změn. Nejzajímavější událostí je příchod mladého švédského útočníka Jordana Larssona, jenž se vydal ve stopách svého slavného otce Henrika. Stejně jako on v roce 1993 přestoupil do Nizozemska. Odchod Jordana se dal očekávat, neboť jeho mateřský klub Helsingborgs IF sestoupil do druhé švédské ligy.

Kromě něho přišel na hostování z lichtenštejnského Vaduzu záložník Ali Messaoud, momentálně se také hovoří o příchodu Simona Therna z konkurenčního Heerenveenu. Hosté dokázali v Eredivisii bodovat v předchozích dvou střetnutích. Nejprve doma snadno přehráli Den Haag 3:0, následně získali bod s Excelsiorem po výsledku 2:2. V tuto chvíli postrádají Leiwakabessyho (problémy se zadním stehenním svalem) a právě Ali Messaouda.

Tilburg se bude muset obejít bez Heerkense (potíže v oblasti břicha), po problémech s lýtkovým svalem se zotavuje Brazilec Bruno Andrade a k dispozici nebude ani Ojo. "Jsme plni očekávání a rádi bychom navázali na úspěšný konec minulého roku, byla to pro nás ta nejlepší injekce," uvedl krátce domácí trenér Erwin van de Looi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.40 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - ADO Den Haag  (sobota 18:30)
Po podzimu bylo možná až překvapivé, jak dobře si Heerenveen vedl. Po nepříliš povedeném minulém ročníku se však mužstvo pod vedením Jurgena Streppela dokonce drželo v kontaktu s těmi nejpřednějšími pozicemi. Na jaře bude chtít hlavně soupeřit o čtvrtou pozici. Do jarní části vstupuje soubojem s Den Haagem, jenž naopak bojuje o záchranu.

Fríský celek si v posledním zápase loňského roku trošku pošramotil svou reputaci, když padl na půdě podprůměrného Willemu II. Každopádně i tak zisk dvaceti devíti bodů určitě bral jako úspěch. Rozhodně bude chtít spoléhat i nadále na domácí prostředí, vždyť na Abe Lenstra Stadionu letos dokázal uspět pouze Ajax.

Co se přestupů během zimy týče, všichni jsou zvědaví hlavně na výkony norského záložníka Martina Ödegaarda, jednoho z nejvíce diskutovaných talentů světového fotbalu. Nor zatím v Realu Madrid nedostal šanci, údajně i kvůli své komplikované povaze, a proto se má rozehrát v Eredivisie. Proti Den Haagu by však měl začít na lavičce.

Na pozici stopera by se měl vrátit Jerry St. Juste, jehož pochroumaný kotník je více méně v pořádku. Nicméně jeho start stále zůstává nejistý. "Všechno vypadá dobře, ale rozhodneme se až na poslední chvíli," prozrazoval Streppel. V případě jeho absence by jeho místo měl zaujmout Doke Schmidt. I nadále jinak chybí útočník Henk Veerman.

Domácí si nedávají nějaké přehnané cíle do jarní části. Účast v boji o Evropskou ligou je ovšem jasnou prioritou. "Držíme v tajnosti, čeho chceme dosáhnout," uváděl heerenveenský stratég. "Můžeme získat čtvrtou pozici, ale pokud se ukáže, že šesté místo bude naším maximem, budeme si s tím muset vystačit. Uvidíme."

Den Haag zakončil podzim na čtrnáctém místě, na kontě měl totiž celkem deset porážek. Hůře je na tom v tomhle ohledu už jen poslední Deventer. Streppel se na utkání těší i proto, že hostující kouč Željko Petrovič je jeho kamarád. "Svou práci dělá velmi chytře. A nikdy ho neslyšíte si stěžovat," chválil svého kolegu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.30 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - FC Groningen  (sobota 19:45)
Nizozemská Eredivisie se nám právě přehoupla do své druhé poloviny a v ní chtějí sobotní soupeři Heracles i Groningen zabojovat o pohárové příčky. Oba dva celky se momentálně nacházejí ve středu tabulky a jejich manko na nejbližší soupeře není nikterak velké. Domácí Almelo je momentálně na devátém místě s jednadvaceti body, jeho soupeř v sedmnácti zápasech vybojoval o bod méně a patří mu desátá příčka.

Heracles se na přestupovém trhu zatím nikterak nečinilo a o lepší umístění bude bojovat v téměř totožné sestavě. I tentokráte bude nejvíce spoléhat na švédského útočníka Samuela Armenterose, který v podzimní části nastřílel ve čtrnácti odehraných duelech hned osm gólů. Na šanci bude čekat český krajánek Jaroslav Navrátil, pětadvacetiletý forvard skóroval jednou v sedmnácti střetnutích a místo v základní sestavě rozhodně nemá jisté.

Almelo na konci uplynulého roku vypadlo v osmifinále národního poháru, když podlehlo Spartě Rotterdam hladce 0:3, následně v ligovém střetnutí zdolalo stejným poměrem Zwolle. "Příprava proběhla celkem dobře a rozhodně si věříme, i když nás nečeká jednoduchý úkol. Groningen je nesmírně silný na míči a s jeho standardními situacemi je velmi těžké si poradit," uvedl trenér John Stegeman, který po rozmluvě s klubem v polovině prosince zůstává u týmu.

Domácí výběr vstupuje do roku 2017 s novým předsedou, po dlouhých devatenácti letech totiž skončil v této funkci Jan Smit. Groningen v jarní části nebude moci počítat se slovenským záložníkem Albertem Rusnákem, jenž za 2,5 miliónu eur přestoupil do amerického klubu Real Salt Lake a bude tedy působit v MLS. Hosté budou v sobotu postrádat vykartovaného Hateboera a van Weerta kvůli poraněnému kotníku.

Marodka Heracles je ještě početnější, na trávník se nepodívají Breukers s Darrim (oba poraněný stehenní sval), Fledderus (po operaci kolenních vazů) a Agbaljan (přetržená achilovka). "Náš cíl je jasný, tedy skončit v horní polovině tabulky a poprat se o Evropskou ligu. V tuto chvíli je Heracles našim úhlavním rivalem a my chceme získat tři body," řekl odhodlaně trenér FC Ernest Faber.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.36 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
PSV Eindhoven - SBV Excelsior  (sobota 19:45)
Obhájce titulu z PSV nezažil úplně povedenou první polovinu sezóny a v boji o titul ho čeká velmi těžký úkol. Eindhovenský výběr se momentálně bude soustředit právě jen na Eredivisii, neboť z národního poháru vypadl už ve 2. kole a úspěch nezaznamenal ani v Lize mistrů, v základní skupině obsadil poslední čtvrté místo. Jeho sobotní konkurent z Excelsioru bojuje o holé přežití, v tuto chvíli je až na patnáctém místě se šestnácti body.

Eindhoven je po polovině soutěže na třetím místě se čtyřiatřiceti body a na vedoucí Feyenoord ztrácí bodů osm, kouč Phillip Cocu ale tento rozdíl za příliš velký problém nevidí. "Osm bodů v dlouhodobě fázi není až zase tak moc, ovšem musíme se vyvarovat špatných sérií a také potřebujeme vítězit proti největším konkurentům. Naši prioritou je obhájit titul, nic jiného nemůžeme považovat za úspěch," uvedl s velkým ambicemi šestačtyřicetiletý stratég.

Ten v jarní části již nemůže počítat se šestadvacetiletým záložníkem Lucianem Narsinghem, který odešel za zhruba 4,5 miliónu eur do Swansea City, kde si zahraje Premier League. "Je to citelná ztráta, ale náš kádr je hodně široký a pevně věřím, že tuto díru zalepíme. Hru stavíme na týmovém výkonu, proto by jeden hráč neměl výrazně snížit kvalitu," dodal Cocu bez větších emocí. Ke kádru se naopak připojil jiný středopolař Marco van Ginkel, jenž přišel na hostování z Chelsea.

PSV v posledním ligovém utkání uhrálo bod s amsterdamským rivalem z Ajaxu po výsledku 1:1, v prvním kole roku 2017 bude postrádat Locadiu kvůli poraněným tříslům, připraven nebude ani Koopmans (problémy s ramenem). Hosté v předchozích pěti střetnutích vybojovali šest bodů, naposledy se rozešli smírně s Nijmegenem v poměru 2:2. Jejich kádr prozatím posílil brankář Hahn, který přišel od městského rivala z Feyenoordu.

Excelsior nemůže využít služeb de Reuvera kvůli poraněnému kotníku, připraveni nejsou také van Duinen s Pantičem (oba problémy s třísly). Brazilce Arghuse trápí zadní stehenní sval, dále nemohou nastoupit Bruins, Muyters a Drost. V prvním letošním vzájemném střetnutí v Rotterdamu byl úspěšnější Eindhoven, který zvítězil 3:1. "Je to první ostrý test a my jsme na něj připraveni. Tříbodový zisk se zdá být téměř povinností, jenže SBV má svou kvalitu a podcenit ho nemůžeme," doplnil závěrem Cocu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.30 - 16.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Rotterdam - FC Utrecht  (sobota 20:45)
Utrecht mohl být po podzimu spokojený. Umístění v horní polovině tabulky je pro něj určitě pozitivní zprávou a v bojích o evropské poháry nechce ustoupit ani na jaře. Na úvod nového roku ho čeká v Eredivisie poměrně přívětivý protivník. Sparta Rotterdam však až na poslední třetinu podzimní části výsledkově vyloženě nezklamávala.

Od půlky listopadu rotterdamský celek dosti tápal. V lize od té doby prohrál třikrát ze čtyř případů, těsně před vánoci padl venku s Den Haagem, a chuť si vlastně spravil jen v domácím poháru, kam se probojoval do čtvrtfinále. Pochopitelně že záchrana je pro něj jasnou prioritou. V tuhle chvíli na sestupové pásmo disponuje tříbodovým náskokem.

V Utrechtu jsou na tom s náladou daleko lépe než u tábora soupeře. Nicméně trenér Erik ten Hag nehodlá dosavadní výsledky nějakým způsobem přeceňovat. "Po zimní pauze chceme pokračovat v tom, co jsme započali," potvrzoval. "Šestá příčka je jen umístění v tabulce, nic víc. Starosti nám začnou, až se bude blížit konec sezóny."

Šestačtyřicetiletý kouč je v klubu od roku 2015, a i když dříve měl Utrecht finanční problémy, které se stále ne úplně podařilo vyřešit, cítí, že jde správným směrem. I proto se rozhodl prodloužit smlouvu až do roku 2020. "Vidím tu perspektivu. Je tu dobrá spolupráce na všech úrovních. Pozitivní nálada se odráží i ven," chválil si ten Hag.

Oba týmy se potýkají s některými absencemi, které jim pochopitelně komplikují život. Domácím nebude k dispozici neuzdravený Roland Bergkamp, problémy s třísly má Florian Pinteaux a Daniëla Breedijka trápí poraněné koleno. Otazník visí nad startem Michela Breuera, oporou defenzivních řad.

Hosté můžou postrádat až pětici hráčů. Jistojistě se nepodívá do hry Giovanni Troupée, jehož trápí třísla, Jeff Hardeveld má zraněné koleno a Edson Braafheid stále marodí s achilovkou. Nejistý je pak nástup záložníka Rica Striedera a Zakaria Labyad, jenž se snaží restartovat kariéru v novém angažmá po zimním přestupu, asi také na plac nevyběhne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar  (pátek 20:00)
Druhou polovinu nizozemské nejvyšší soutěže otevře zápas mezi Go Ahead Eagles a Alkmaarem, páteční předehrávka bude mít jasného favorita. Domácí nováček na podzim příliš nezářil a nakonec obsadil poslední osmnácté místo s dvanácti body, čeká ho tak velmi tuhý boj o záchranu. Jeho protivník dokázal postoupit mezi dvaatřicítku nejlepších v Evropské lize, v Eredivisii se nachází na pátém místě s osmadvaceti body o bod za Heerenveenem.

Eagles naposledy dokázalo zvítězit ve 12. kole, kdy naprosto senzačně zdolalo vedoucí Feyenoord 1:0. Od té doby prohrálo čtyřikrát v řadě, minule se rozešlo smírně s Groningenem po výsledku 1:1. AZ v závěru uplynulého roku postoupilo do osmifinále národního poháru a poté v sedmnáctém kole vyhrálo na půdě Twente 2:1. Ani jeden celek se zatím příliš nečinil na přestupovém trhu, nicméně času je stále hodně.

Hosté neudělali téměř žádnou změnu. Do anglického Hullu natrvalo přestoupil Markus Henriksen, který v prvoligovém celku hostoval od začátku září. Go Ahead se snažilo posílit především ofenzívu. Na hostování z anglického Brightonu přišel útočník Elvis Manu, k týmu se připojil i španělský záložník Pedro Chirivella, kterého si Go Ahead vypůjčilo z Liverpoolu. V podzimním vzájemném utkání se oba soupeři překvapivě rozešli smírně v poměru 2:2.

Domácí výběr se bude muset obejít bez Bytyqiho kvůli poraněnému kotníku, problémy s achilovkou trápí Daemena a po operaci kolenních vazů se stále zotavuje David. Marodka Alkmaaru je momentálně ještě početnější. Vinou zraněné kyčle nemohou nastoupit Coutinho s van der Lindenem, van Eijden laboruje s tříslem a na trávník se nepodívají ani Vlaar (poraněné lýtko) či Haps (problémy s kolenem).

"Vstup do nového roku je pro nás velmi důležitý. Máme před sebou další nesmírně náročný program a chceme se dostat do optimální formy. Go Ahead bude nepříjemným protivníkem, i přes umístění na chvostu tabulky disponuje nadějným kádrem a podcenit ho rozhodně nemůžeme. Velkou kvalitu ukázal již v první polovině sezóny, kde u nás získal bod a za svůj výkon si ho zasloužil. Teď budeme spokojeni jen se třemi body," uvedl trenér AZ John van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.30 - 3.95 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam17133147:1242
2.AFC Ajax17114235:1337
3.PSV Eindhoven1797125:834
4.SC Heerenveen1785432:2029
5.AZ Alkmaar1777329:2328
6.FC Utrecht1767426:2225
7.FC Twente1766526:2324
8.SBV Vitesse1765624:2223
9.Heracles Almelo1756621:2521
10.FC Groningen1755723:2520
11.Willem II1747612:1919
12.NEC Nijmegen1747618:2819
13.Sparta Rotterdam1745822:2917
14.ADO Den Haag17521016:2917
15.SBV Excelsior1744923:3216
16.PEC Zwolle1735913:3414
17.Roda JC1711068:2113
18.Go Ahead Eagles17331114:2912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes po tréninku se kouknu na srdíčka, jsem moc zvědavý na Odegaarda.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to mám v plánu. Sice začne skoro určitě na lávce, ale do hry se snad dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíšě být v sedmém nebi, když fandíš RM i Heerenveenu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem si přidal kvůli Odegaardovi. Není to vyloženě fandění, jen prostě teď na ně bude častějc koukat a přát jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to potom jo

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska vyhraje Vitesse souboj o 7. fleka a v teto sestave, jen treba v jinem poradi, to imho zustane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele