Eredivisie - souhrn 18. kola

13.01.2017, 21:59, aktualizováno 15.01.2017, 18:40
Komentáře a souhrny
Svou jarní část vykopla nizozemská nejvyšší soutěž a přesvědčivě začal Alkmaar na půdě Go Ahead Eagles. Feyenoord obstál v Kerkrade. Vitesse i Ajax slaví výhry 3:1. V sobotu taktéž vítězili favorité, když Heerenveen doma neměl problémy s Den Haagem, mistrovské PSV Eindhoven si poradilo s Excelsiorem a venkovní výhry slaví Groningen a Utrecht...

Willem II - NEC Nijmegen 0:1

15.01.2017 16:45

Góly: 76. Jay-Roy Grot

Nijmegen lépe zvládl souboj o horní polovinu tabulky s konkurenčním Tilburgem a po výhře 1:0 uštědřil soupeři porážku poprvé po čtyřech zápasech. Sám naopak navázal na úspěšný konec uplynulého roku a v tabulce Eredivisie se posunul na desáté místo s dvaadvaceti body. Naopak domácí Willem je momentálně na dvanácté příčce s devatenácti body. Jediný gól posledního zápasu 18. kola vsítil zhruba čtvrthodiny před koncem Jay-Roy Grot.

Nedělní dohrávka neměla od samého začátku nijak velký náboj, oba výběry měly problémy s rozehrávkou a jejich hru provázely nepřesnosti. V úvodním poločase nemusel ani jeden brankář nijak výrazněji zasahovat, po změně stran byli blíže k vytoužené brance přeci jen domácí. První vzrušení nastalo v 51. minutě, kdy se po pasu za obranu hnal za míčem Croux, nicméně k zakončení mu nakonec scházel pouhý jeden krok.

O šest minut později se ocitl ve vyložené pozici Kali, jenže prováhal ideální možnost k zakončení a trefil pouze blokujícího protihráče před sebou. Tilburg svou největší možnost spálil v 69. minutě, kdy z otočky vypálil Falkenburg, ovšem bližší tyčku nakonec minul o několik decimetrů. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo do puntíku v 76. minutě, do té doby naprosto neškodný Nijmegen vstřelil vítězný gól.

Po rychlé akci a následné kolmici z poloviny hřiště převzal balón Kadioglu, prohnal se s ním po pravém křídle až před hranici pokutového území a pak ho do šestnáctky předložil Grotovi. Ten si udělal místo mezi dvěma protihráči a vystřelil z otočky z deseti metrů přesně k levé tyči, gólman Lamprou se po přízemním pokusu natahoval marně.

Ve zbývajícím průběhu začali domácí více riskovat a pokoušeli se neustále útočit, jenomže na dobře organizovanou defenzívu soupeře nenašli recept až do závěrečného hvizdu. Willem v příštím kole zavítá na půdu rotterdamského giganta z Feyenoordu a proti vedoucímu celku soutěže ho čeká opravdu náročný úkol, NEC se pokusí na tento úspěch navázat doma s předposlední Rodou.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AFC Ajax 1:3

15.01.2017 14:30

Góly: 72. Nicolai Brock-Madsen - 54. Lasse Schöne (pen.), 55. Hakim Ziyech, 80. Hakim Ziyech

Fotbalisté Ajaxu potvrdili úlohu favorita na půdě Zwolle a nakonec zvítězili 3:1, díky tomu si upevnili druhé místo v tabulce se čtyřiceti body a na vedoucí Feyenoord mají manko pěti bodů. O svém vítězství rozhodli z kraje druhého poločasu, kdy během dvou minut vstřelili dvě branky a i přes snížení soupeře nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. Zwolle zůstává v tabulce na šestnáctém místě se čtrnácti body a na patnáctý Excelsior ztrácí body dva.

Hrdinou utkání se stal třiadvacetiletý marocký záložník Hakim Ziyech, který skóroval hned dvakrát. Za PEC nastoupil podruhé v sezóně český obránce Josef Kvída a byl střídán v 70. minutě. První poločas byl z obou stran velmi opatrný, hosté i přes územní převahu nedokázali ani jednou výrazněji ohrozit brankáře van der Harta. Nicméně po změně stran zabrali a hned v první minutě druhé půle mohli jít do vedení.

Do dobré střelecké pozice se dostal El Ghazi, avšak zakončení se mu vůbec nepovedlo a balón poslal hodně mimo. Klíčové momenty tohoto utkání se zrodily v rozmezí 53. - 55. minuty. Nejprve byl nařízen pokutový kop ve prospěch Ajaxu, kdy ve vlastní šestnáctce fauloval Sandler. Míč si následně postavil Lasse Schöne a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl, svůj pokus bezpečně umístil k pravé tyči do protipohybu van der Harta.

Náskok amsterdamského výběru zvýšil ani ne za dvě minuty Ziyech, který si naběhl na krásný pas za obranu od Veltmana z vlastní poloviny, poté se vymotal mezi dvěma bránícími protihráči a z otočky po zemi zamířil k pravé tyči za záda zkoprnělého strážce Zwolle. Domácí zbraně nesložili a do hry o bodový zisk se vrátili zhruba dvacet minut před koncem, svůj premiérový gól v Eredivisii vstřelil Nicolai Brock-Madsen.

Čtyřiadvacetiletý kmenový hráč anglického Birminghamu využil přihrávky Saymaka a následného centru Meniga z pravého křídla, pak hlavou ze čtyř metrů rozvlnil síť. Od této chvíle PEC ještě více přidalo, nicméně Ajax odrazil jeho nápor v 81. minutě. Podruhé v nedělním duelu skóroval Ziyech, jenž po nahrávce Sinkgravena uprchl na levé straně a následně vystřelil z ostrého úhlu, balón zapadl přímo ke vzdálenější tyči. Domácí se od tohoto momentu na žádný odpor už nezmohli.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Twente 3:1

15.01.2017 14:30

Góly: 13. Lewis Baker, 39. Ricky van Wolfswinkel, 47. Milot Rashica - 77. Mateusz Klich (pen.)

Fotbalisté Vitesse zvládli na jedničku zápas s konkurenčním Twente a svého soupeře nakonec zdolali 3:1. O své výhře rozhodli hlavně v prvním a na začátku druhého poločasu, Enschede dokázalo již pouze snížit zhruba čtvrthodiny před koncem. Domácí výběr nakonec musel dohrát zbývajících deset minut bez vyloučeného Lewise Bakera, nicméně v konečném důsledku mu to neuškodilo. V tabulce se posunul na sedmou příčku se šestadvaceti body.

Hosté doposud posbírali čtyřiadvacet bodů a v Eredivisii jsou na osmé pozici. Arnhem se dostal do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry zásluhou pozdějšího hříšníka Bakera. Ten využil dlouhého autového vhazování z pravé strany, následné zpětné hlavičky od van der Werffa a jemné teče Rickyho van Wolfswinkela, poté z deseti metrů napálil balón do sítě mimo dosah brankáře Marsmana.

Vitesse pokračovalo v tlaku i nadále, po dvaceti minutách hry vytvořilo obrovský závar v pokutovém území Twente, jenže míč do branky neprotlačilo. Ve 25. minutě se blýskl dvěma skvělými zákroky Marsman, který nejprve vyrážel hlavičku Bakera a poté zlikvidoval i dorážku Kašii. Domácí zvýšili svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, kdy podeváté v tomto ročníku skóroval kanonýr van Wolfswinkel.

Po akci na hranici pokutového území a následné přihrávce na pravou stranu převzal balón Leerdam a svou nahrávkou našel na hranici brankového území právě sedmadvacetiletého útočníka, který ve skluzu rozvlnil síť. Vitesse se mohlo definitivně uklidnit ve 47. minutě a znovu u toho byl van Wolfswinkel. Tentokráte po rychlé akci uvolnil na pravém křídle Miloše Rashicu, jenž se přešlapovačkou zbavil protihráče a ze sedmi metrů se trefil přesně k tyči.

V dalších minutách hosté ožili a malou jiskřičku na bodový zisk zažehli v 77. minutě. Leerdam podrazil ve vlastní šestnáctce Yeboaha, od rozhodčího obdržel žlutou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop. K penaltě se odhodlal Mateusz Klich a s chladnou hlavou zamířil po zemi k tyči do protipohybu gólmana Rooma. Arnhem si ještě zkomplikoval situaci v 81. minutě, když byl po hrubém zákrok na Klicha přímo vyloučen Baker, ovšem tato skutečnost už výsledek neovlivnila.

Více informací k zápasu

Roda JC - Feyenoord Rotterdam 0:2

15.01.2017 12:30

Góly: 69. Dirk Kuijt, 88. Eljero Elia

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě Rody Kerkrade a nakonec uspěli v poměru 2:0, jejich vítězství se rozhodně nerodilo lehce. Domácí výběr dlouhou dobu výborně bránil, o výhře hostujícího týmu rozhodl zhruba pětadvacet minut před koncem hvězdný Dirk Kuijt, který v tomto ročníku zaznamenal svou jubilejní desátou trefu. Roda se v tabulce Eredivisie stále nachází na sedmnácté pozici se třinácti body.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta si upevnili vedoucí pozici s pětačtyřiceti body a momentálně mají před druhým Ajaxem náskok osmi bodu, ovšem na amsterdamský výběr ještě čeká duel 18. kola ve Zwolle. Po opatrnějším úvodu se Feyenoord mohl dostat do vedení v polovině prvního poločasu, kdy po rychlé akci převzal balón Berghuis. Nejprve se sice dostal mimo střeleckou pozici, pak ale nakonec vypálil těsně vedle vzdálenější tyče.

Domácí měli obrovskou možnost otevřít skóre utkání v nastavení úvodního dějství. Přímý volný kop z pravé strany nešťastně prodloužil jeden z hostujících hráčů na zadní tyč, kde se ocitl zcela osamocený van Hyfte. Jenže ten dal do své střely příliš razance a trestuhodně napálil pouze břevno, od kterého se balón odrazil až na tribunu. Do druhé půle lépe vstoupil podle očekávání rotterdamský celek.

Ve 48. minutě se odhodlal k pokusu ze střední vzdálenosti Toornstra, nicméně mezi tři tyče nezamířil. Rozhodující moment se zrodil v 69. minutě. Po pasu z pravé strany a následném přistrčení od Jørgensena obstřelil Kuijt z první brankáře van Leera a z hranice brankového území zamířil do pravého horního rohu. Roda od této chvíle musela více útočit a tím pádem otevírala okénka ve své obraně, čehož hosté začali využívat.

Nejprve se v 77. minutě po dlouhém autovém vhazování a následném obhození řítil sám na van Leera rychlonohý Jørgensen, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. Následně zasahoval strážce Rody proti hlavičce Toornstry i proti střele z přímého volného kopu z dvaceti metrů, v 88. minutě však podruhé inkasoval. Gólový účet nedělního střetnutí uzavřel Eljero Elia, jenž po ukázkové narážečce s Jørgensenem obstřelil z osmi metrů bezmocného van Leera.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1:2

14.01.2017 20:45

Góly: 26. Iván Calero - 52. Willem Janssen, 88. Kristoffer Peterson

Už už to vypadalo, že se bude schylovat k nerozhodnému výsledku. Nicméně tři body nakonec na stranu favorizovanějšího Utrechtu strhl proti Spartě dvě minuty před koncem Kristoffer Peterson, který letos nastoupil dosud jen ke dvěma utkáním dohromady na 19 minut, a byla to pro něj pochopitelně premiérová trefa v této sezóně.

Na rotterdamském stadionu letos dokázal zvítězit jen Ajax a Vitesse, takže hosté už předem tušili, že je nečeká vůbec snadná práce. Především v defenzívě působil jejich soupeř opravdu hodně kompaktně. A jako by se na to už Peterson nemohl dívat, zkusil to individuálně, ve vápně jako štírek proklouzl mezi dvěma obránci a překonal gólmana Kortsmita.

Sparta vstoupila do utkání poměrně aktivně, už zkraje se mohl prosadit El Azzouzi, kdyby svůj pokus nenasměroval jen do boční sítě, ve 26. minutě se zastřeloval Ruiz, jehož pokus mířící pod břevno vyškrábl do bezpečí pozorný gólman Jensen. Z následného rohového kopu už však kapituloval, to když z dorážky zacílil snadno právě španělský záložník.

Utrecht mohl zareagovat záhy, také po jeho rohovém kopu vznikl v pokutovém území jeho protivníka zmatek, po něm však Brama trefil pouze brankovou konstrukci. Ve 34. minutě vyzkoušel štěstí z dálky Barazite, nicméně jeho zakončení nebylo jednoduše přesné. Až zkraje druhého poločasu přišlo na řadu vyrovnání.

V 52. minutě vyšla mužstvu kouče Erika ten Haga standardka, Ayoub posadil centr z pravé strany na hlavu zcela nehlídaného Janssena, který se na zadní tyči snadno prosadil. Domácí jako by se s tímhle stavem prostě spokojili a dopředu vyráželi sporadicky. Tahle taktika nebyla nakonec úspěšná, jejich sok totiž v závěru ještě jednou udeřil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Groningen 1:4

14.01.2017 19:45

Góly: 90. Daryl van Mieghem - 30. Mimoun Mahi, 34. Desevio Payne, 39. Alexander Sørloth, 87. Mimoun Mahi

Fotbalisté Groningenu navázali na úspěšný závěr uplynulého roku a tentokráte bez větších potíží zvítězili na půdě Heracles Almelo ve vysokém poměru 4:1. O svém tříbodovém zisku rozhodli především v závěrečné čtvrthodině první půle, kde během pouhých devíti minut skórovali hned třikrát. V tabulce Eredivisie se tak posunuli na deváté místo s třiadvaceti body, domácí výběr má na kontě o dva body méně a patří mu desátá pozice.

Do utkání přitom vstoupilo aktivněji Heracles, které se mohlo dostat do vedení už ve 13. minutě. Po pasu z pravého křídla se snesl balón na hranici brankového území přímo na hlavu Armenterose, který ve výborné pozici mířil těsně vedle vzdálenější tyče. V dalších minutách začalo na Polman Stadionu hustě sněžit, terén byl tak hodně těžký, nicméně hostům to příliš nevadilo. Do vedení se dostali přesně po odehrané půlhodině.

Po dlouhém nákopu brankáře Castra a následném hlavičkovém souboji nedokázal dobře zpracovat balón obránce Droste, k míči se probojoval Alexander Sørloth a na hranici ofsajdu vyzval ke skórování Mimouna Mahiho. Ten na pravé straně nezaváhal a levačkou přehodil vyběhnutého domácího strážce. Za další čtyři minuty zvýšil vedení hostujícího výběru Desevio Payne, jenž využil dobrého přenesení hry na pravé křídlo.

Po přihrávce od Bacuny vypálil Payne z dobrých dvaceti metrů a jeho přízemní střela zapadla přesně k vzdálenější tyči. Naděje Heracles na bodový zisk definitivně pohasly ve 39. minutě, třetí trefu Groningenu přidal Sørloth. Po rohovém kopu a několika odrazech se ocitl jednadvacetiletý norský útočník na pravé straně a ze šesti metrů zamířil k levé tyči mimo dosah Castra. Po změně stran si hosté s přehledem hlídali dostatečný náskok.

Svůj náskok navýšili v 87. minutě, když se podruhé v utkání prosadil Mahi. Skákavou střelu z pětadvaceti metrů vyrazil Castro pouze před sebe, dorážející Mahi přetlačil na hranici brankového území protihráče a zblízka po zemi rozvlnil síť. Almelo se přeci jen dočkalo alespoň čestného úspěchu o tři minuty později, po centru z levé strany a hlavičce te Wierika pálil z dvanácti metrů do levého horního růžku Daryl van Mieghem.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 2:0

14.01.2017 19:45

Góly: 34. Marco van Ginkel, 59. Davy Pröpper

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili úlohu favorita proti Excelsioru a do nového roku vstoupili tou správnou nohou, po vítězství se bodově dotáhli na druhý Ajax. Proti SBV sice nepředvedli nijak excelentní výkon, nicméně vstřelili dvě branky do hodiny hry a tento náskok si již pohlídali. Rotterdamský výběr se po prohře stále nachází na samé hranici sestupu, se šestnácti body mu prozatím patří patnáctá příčka.

Do utkání vstoupily oba celky opatrněji a do první větší příležitosti se překvapivě dostali hosté po necelé čtvrthodině hry, kdy po hezké akci chyběl Hasselbainkovi krok ke skórování do odkryté branky. Po necelé půl hodině hry si na konto připsal první zákrok brankář SBV Hahn, který přišel v zimní přestávce na hostování od městského rivala z Feyenoordu. Ve 27. minutě zlikvidoval nadvakrát střelu ze čtrnácti metrů.

Eindhoven se dočkal úvodní trefy o sedm minut později. Ještě předtím mohl skórovat Ramselaar, který si z rohu pokutového území navedl balón blíže do středu a pokusil se obstřelit Hahna, nakonec orazítkoval vzdálenější tyč. Z následné akce otevřel skóre zápasu Marco van Ginkel. Po chytré kolmici za obranu se k němu odrazil balón a čtyřiadvacetiletý záložník, jenž hostuje v PSV z anglické Chelsea, zamířil z hranice brankového území k bližší tyči.

Necelých pět minut před přestávkou se mohl o unikátní trefu postarat domácí kanonýr Luuk de Jong, svými nůžkami nakonec mířil těsně vedle. Hosté byli blízko vyrovnání ve 41. minutě, nicméně osamocený Elbers pálil z deseti metrů trestuhodně mimo. Pět minut po přestávce poprvé vážněji zasahoval Zoet, gólman Eindhovenu vytáhl ránu ze střední vzdálenosti na rohový kop.

O pár minut později se vyznamenal Hahn proti dvěma střelám Luuka de Jonga. Domácí favorit pojistil své vedení v 59. minutě. Po dlouhém výhozu Zoeta a následném pasu Guardada z levé strany z půlící čáry převzal míč Davy Pröpper a po efektivním zpracování pokořil vyběhnutého Hahna přízemním pokusem ze čtrnácti metrů. Ve zbývajících minutách se ani jeden celek nikam netlačil, svěřenci Phillipa Cocuyho dvoubrankový náskok snadno udrželi.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2:0

14.01.2017 18:30

Góly: 63. Reza Ghoochannejhad, 64. Reza Ghoochannejhad

Heerenveen se ve druhém poločase vypořádal s urputnou defenzívou Den Haagu a nakonec slavil jako favorit tohoto utkání zasloužené vítězství. O všem podstatném rozhodly dvě rychlé branky Rezy Ghoochannejhada, kterému se podařilo skórovat v rozmezí jedné minuty. Očekávaný debut nové domácí posily Martina Ödegaarda se konal až v závěru.

Ačkoli norský talent a jeden z nejdiskutovanějších mladíků světového fotbalu nastoupil na plac až v 89. minutě, zaměstnanec Realu Madrid se těšil velké pozornosti. Budiž příkladem i fakt, že tenhle zápas vysílala živě přímo norská televize. Každopádně vyvozovat závěry z jeho chvilkové pobytu je pochopitelně zcela mimo mísu.

První poločas nabídl jen málo zajímavých momentů. Frísané sice drželi daleko více míč na svých kopačkách, jenže vytvořit si šance byl pro ně velký problém, obzvláště nefungovala jakákoli finální přihrávka. Zahrozil všudy všeho jen dvakrát Zeneli, ovšem ani v jednom z těchto případů se nepotkal s přesnou koncovkou.

Po přestávce Heerenveen zabral a konečně už začal působit svému soupeři potíže. Daleko od úvodní branky nebyl již v 54. minutě van Amersfoort, ovšem jeho pokus skončil na tyčce. Odměny se domácí dočkali v 63. minutě. Po krásné kombinaci Larssona se Zenelim ještě stačil zasáhnout brankář Šetkus, na dorážku Ghoochannejhada už však neměl.

Jen o chvilku později íránský útočník zaběhl za obranu ADO, sám před Šetkusem nezaváhal, a zajistil svému týmu definitivně zisk tří bodů. Becker sice mohl záhy snížit, jenže na domácího gólmana Muldera nevyzrál. Ten se až na pár výjimek mezi třemi tyčemi spíše nudil, čisté konto udržel vlastně poměrně snadno.

Nemuselo přitom zůstat jen u dvou vstřelených gólů. Domácí byli i nadále aktivní, a především pak Larsson se Zenelim, jež prahli po nějakém tom přesném zásahu. Deset minut před koncem měl prvně jmenovaný dobrou možnost ke skórování, po faulu Bakkera na jeho osobu zahrával penaltu, jenže svou střelu poslal jen prachbídně do rukavic Šetkuse.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar 1:3

13.01.2017 20:00

Góly: 89. Jarchino Antonia (pen.) - 69. Wout Weghorst, 85. Alireza Jahanbakhsh, 90+3. Alireza Jahanbakhsh (pen.)

Favorizovaný Alkmaar zvládl své první vystoupení v novém roce na jedničku a na půdě nováčka z Go Ahead dokázal zvítězit 3:1. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul na čtvrté místo s jednatřiceti body a bude čekat, jak se povede jeho prozatím největšímu rivalovi z Heerenveenu. Eagles naopak prodloužilo své čekání na výhru už na šest duelů, v nizozemské nejvyšší soutěži je stále na posledním osmnácté místě s dvanácti body.

Přitom vítězství AZ se rozhodně nerodilo snadno, zhruba pětadvacet minut před koncem svítil na tabuli nerozhodný bezbrankový stav. První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy dostal až příliš prostoru ke střele Rienstra, z dobré pozice mířil těsně nad horní tyčku. Hosté znovu zahrozili ke konci úvodního dějství, ve 43. minutě po pasu Alirezy Jahanbakhshe hlavičkoval nabíhající Tankovič do náruče brankáře Zwarthoeda.

Alkmaar měl mírný tlak také po změně stran, jenže dlouho nemohl najít recept na houževnatou hru soupeře. Zlom nastal v 69. minutě, kdy skóre pátečního střetnutí otevřel Wouter Weghorst. Ten po dlouhém nákopu a následné přihrávce z první od Jahanbakhshe dostal hodně prostoru na levé straně a poté střelou z mírného úhlu obstřelil bezmocného strážce Eagles. Domácí mohli vyrovnat o čtyři minuty později, když se ukázal Manu.

Nová posila Go Ahead vystřelila tvrdě z ostrého úhlu, ale gólman Rochet byl připraven a tento pokus vyrazil. Manu měl ještě blíže k vyrovnání v 81. minutě, kdy dokonce přeloboval Rocheta, jenomže poté na brankové čáře dokázal famózně zakročit jeden z vracejících se hráčů AZ. Druhý uklidňující gól hostí vsítil za další čtyři minuty aktivní Jahanbakhsh, jenž se postaral o excelentní trefu po přihrávce Wuytense.

Z více jak pětadvaceti metrů vypálil pravačkou a jeho unikátní rána zapadla přesně k pravé tyči, Zwarthoed se za míčem pouze ohlédl. Go Ahead vykřesalo jiskřičku naděje v předposlední minutě základní hrací doby. Johansson mimo souboj o míč nesmyslně strčil do střídajícího Wolterse, za svůj zákrok uviděl žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Jarchino Antonia a nekompromisně ho proměnil, brankáři Rochetovi nepomohlo ani vystižení směru. Poslední slovo měli přeci jen hosté, konkrétně ve třetí nastavené minutě. Tentokráte byla nařízena penalta v jejich prospěch po nedovoleném zákroku na střídajícího Dabneyho dos Santose. Balón si následně postavil Jahanbakhsh a zavěsil k tyči. Tento moment provázela velmi kuriózní situace, neboť se při zahrání penalty zjevil před Zwarthoedem druhý míč, i tak rozhodčí bez prodlevy uznal gól.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Feyenoord Rotterdam18143149:1245
2.AFC Ajax18124238:1440
3.PSV Eindhoven18107127:837
4.SC Heerenveen1895434:2032
5.AZ Alkmaar1887332:2431
6.FC Utrecht1877428:2328
7.SBV Vitesse1875627:2326
8.FC Twente1866627:2624
9.FC Groningen1865727:2623
10.NEC Nijmegen1857619:2822
11.Heracles Almelo1856722:2921
12.Willem II1847712:2019
13.Sparta Rotterdam1845923:3117
14.ADO Den Haag18521116:3117
15.SBV Excelsior18441023:3416
16.PEC Zwolle18351014:3714
17.Roda JC1811078:2313
18.Go Ahead Eagles18331215:3212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vsechno pri starym asponze se Reza ukop, snad mu to zvedne sebevedomi

Reagovat
jáá

tak v NEC nebyl špatný ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale dva roky zpatky ve druhy lize Sic rozjezd mel u nas pomalej, ale pak uz na jare sel neskutecne nahoru a byl jednim ze strujcu finise az na tretiho fleka. Jenze letos se mu zatim nedari navazat, navic se trapi v koncovce, tak ty goly by mu mohly pomoct. Ale neni to jen jeho problem, bohuzel pri neexistujicim stredu, na nem lezi zodpovednost za vetsinu utocnych akci a tahle role mu uplne moc nesvedci

Reagovat
jáá

jo to jo, to vím, ale nevím, jak hraje tenhle rok...Vůbec ten fotbal teď nestíhám sledovat

ztráta Henriksena je určitě znát

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nahradu za Henriksena si nechal Brom privest Bel-Hassaniho a nechava ho sedet na lavce, misto neho hraje kopyto Muhren a zda se, ze si par goly na podzim predplatil misto do konce sezony

Reagovat
AjaxFans

Tak Ghazik asi jednou nohou v Lille

Reagovat
jáá

taky jsem koukal na instagramu je toho plno...a když jsem viděl jak začínal...natož s Kishnou, videa o nich na yt jsou neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Psal jsem už dávno, že si nedokážu představit jeho setrvání v Ajaxu. Odejde stopro, jen nevím, jestli je zrovna Lille pro něj to nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji AZ! Maji zda se velmi talentovaneho a pritom neprodejneho hrace, to by jim mohlo v budoucnu pomoci poskocit v hierarchii.

Reagovat
jáá

doufám, že to AZ vydrží hlavně do evropský ligy, ať posbírají nějaký body do koeficientu

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Lyonu? To bude uspech, kdyz to neskonci ostudou...

Reagovat
Stiksxx

Andrés Guardado je zpět! Nemám už z ničeho strach.

https://www.youtube.com/watch?v=xqffdC3YPjo

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych se o tretiho fleka nebal, srdicka uz vas nestahnou

Reagovat
smazaný uživatel

jinak sem tady abych se podival, co za jebaka foukalo ten spiel v Deventeru gol Weghorsta z ofsajdu, neodpiskana ruka ve vapne Eagles, pecka proti nam za strkanici ve vapne po odpiskani...to byl tristni vykon

Reagovat
Stiksxx

Kostas Lamprou. Nesmírně kvalitní golman. Má určitě navíc, než hrát o sestup v Ered. Ale doufám, že zůstane alespon v rámci ligy. Kdybych si měl vybrat nějakýho brankáře z ligy, kterýho bych chtěl k nám, tak by to byl právě on.

https://www.youtube.com/watch?v=Paa1EJX3FA8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele