Dva hattricky za deset dnů, sedm gólů celkem. Palmer chytl slinu a dotáhl se na Haalanda

16.04., 09:28
Aktuality
Cole Palmer (© AFP)

Cole Palmer ve 29. minutě zápasu s Evertonem zachytil špatnou rozehrávku gólmana Jordana Pickforda, mazáckým lobem z třiceti metrů poslal míč do odkryté branky a běžel se radovat s nadšenými fanoušky. Jednadvacetiletý záložník Chelsea zkompletoval nejrychlejší ligový hattrick v historii klubu a potvrdil, že jeho letní příchod z Manchesteru City je pro tým ze Stamford Bridge terno.

"Všechno se to seběhlo hrozně rychle,” soukal ze sebe po zápase nadšený záložník. Poprvé se prosadil v 13. minutě, kdy si narazil s útočníkem Nicolasem Jacksonem a zpoza vápna uklidil míč k pravé tyči Pickfordovy brány. Druhý gól dal z dorážky Jacksonovy střely a o parádní třetí trefě už byla řeč.

"Skvělý začátek nás uklidnil. Jsem rád, že jsem k tomu mohl pomoct hattrickem,” uvedl Palmer. "Po nevydařeném posledním zápase jsme chtěli potěšit diváky a myslím, že se nám to povedlo. Jako tým jsme odehráli skvělé utkání.”

Palmer ve druhém poločase z penalty přidal čtvrtou branku a dovedl Chelsea k jednoznačnému vítězství 6:0. Mladý anglický záložník dal v dresu Blues čtyři branky v jednom utkání jako první hráč od března roku 2010, kdy se stejný kousek povedl Franku Lampardovi.

Hráč, který do Chelsea přišel před sezonou z Manchesteru City za 47 milionů eur, v posledních čtyřech zápasech nastřílel stěží uvěřitelných devět branek a v čele tabulky střelců se s 20 góly dotáhl na norského kanonýra Citizens Erlinga Haalanda.

"Jako ofenzivní hráč chci pomáhat týmu góly a nahrávkami. Snažím se dostávat do zajímavých pozic a v posledních zápasech se mi je daří proměňovat v branky,” uvedl Palmer, jehož bezchybný výkon pomohl Chelsea k posunu na devátou příčku ligové tabulky.

"Je to pro nás trochu rozporuplná sezona. dokážeme o body obírat velké týmy ale ztrácíme v zápasech, které bychom měli vyhrávat,” přiznal Palmer, jehož tým však od konce ledna neprohrál jediný ligový duel. Při svém tažení dokonce obral o body oba manchesterské kluby. "Ve zbytku sezony půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit.”

Pátá příčka zaručující evropské poháry je daleko, na šestý Newcastle ale svěřenci Mauricia Pochettina aktuálně ztrácí pouze tři body.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (76)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Už vidím v lete na pláži vychillovaného Palmera ako si púšťa Palmu od Zaya

Reagovat
Free_player

Škoda, že Palmerův 4 golový výkon zastínila tahanice o penaltu - to jak si ten míč furt přehazovali to bylo skoro jak v rugby

Madueke a Jackson solidní mentálové - doufám, že je Poche vrátí zpátky dohama na zem.

Reagovat
Pony Slaystation

máš někde link?

Reagovat
Seydou Doumbia

IG blbé kopačky to ted přidal na profil, tady v prewiev jsem zahlídl jen zkrácenou verzi...každopádně dá se to pochopit, Madu a Jackson chtěli dát gol a mít slávu a prémie za gol, to že nějaký jejich spoluhráč bojuje o korunu krále střelců jím přece může být uplně u prdele, jsou tam všichni prvním rokem tak to extra kamarádi co táhnou za jeden provaz určitě nejsou

Reagovat
raduinho

blbý kopačky

Reagovat
GrimeBaller98

a proc si to teda tyhle dva idioti nevzali proti MU v nastavenem case pri remizovem stavu? Jsou to pokrytci, bez tlaku pri 4:0, zaslouzi si preradit do cecka

Reagovat
Seydou Doumbia

To ne, nebudou riskovat že by se to nepovedlo a dostali by kritiku. Takhle za jasného stavu na konci zápasu můžou jen získat ne ztratit. Bohužel takhle uvažuji.

Reagovat
GrimeBaller98

no prave , je to smutny a jeste kdyz si pripocteme jejich cenu. Nebyt Palmera, tak je Chelsea v boji o zachranu mozna.

Kazdopadne Connor Gallagher se tech rasistickych allegations nezbavi (IG a tiktok joke, kde nepodal ruku malymu klukovi jine barvy a od ty doby se to veze)

Reagovat
Seydou Doumbia

Dneska je taky každý rasista, trapné sračky furt někdo řeší. Ať jdou lidí dělat něco pořádného v životě než řešit takové hovna, jeho věc ne naše.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo s tím bojem o záchranu souhlasím, měli by City líbat prdel za to že jim poslali takového hráče.

Reagovat
Talker

Souboj o záchranu ne, ale spíš by to místo středu tabulky s nadějí na 6. místo byl střed tabulky bez naděje na 6. místo jako loni.

Reagovat
Greaber

https://www.youtube.com/watch?v=7g2tEaGZaYY

Fakt kokoti, snad je Poche posadí, tady si nic jinýho nezaslouží

Reagovat
Seydou Doumbia

Stejně by mě zajímalo kde Madu a Jackson získali takové ego, však to jsou zatím no name děcka co v profi fotbale nic nedokázali ale vlastně dneska většina dvacetiletých dětí má ego výše než je nejvyšší sedačka na tribuně, to je potom těžký

Reagovat
Free_player

Hlavně oba dva podle toho co předvedli včera vůbec tak nehrají, aby si mohli tak vyskakovat. Oni se budou tahat o penaltu s jejich spoluhráčem, který tým táhne a má šancí vyhrát krále střelců

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak jsem psal výše, proč by je mělo zajímat že nějaký Palmer bojuje o korunu krále střelců, co z toho oni mají, hovno. No to je taková klasika, si mladý, hraješ hovno ale ego do stropu (kdyby tam nějaký byl)

Reagovat
Free_player

No jasný no ... Navíc Madueke tomu ještě přidal jaký opičárny dělal, když ho Poche střídal (no racism) - ten týpek to bude fakt charakter

Reagovat
Braunau-jihozápad

vidim to přesně naopak.. madueke byl evidentně určenej na penaltu, ale klika tvaroháčů se do toho začala srát a na sílu si protlačila palmera.. jackson pak jenom bránil svýho nigga homeboye

Reagovat
Free_player

Penalty snad kope Palmer ne ? Spíš to bral tak, že ta penalta byla písknutá na něj pro to jí tak straně chtěl ...

Reagovat
Greny

Jo Palmer je takový hovado že všechny penalty v sezoně vezme spoluhráčům.... Ty jsi trošku mimo

Reagovat
Talker

Na penalty je určený Palmer jako jasná jednička, kope všechny a hlavně je dává. Tam je to bez debat, stejně jako to, že předtím kopal penalty Jorginho.

Madueke (a Jackson) se k tomu pokusili nasrat, protože Palmer měl už hattrick, tak si řekli, že si zkusí boostnout sebevědomí a dát nějaký gol navíc, ať nevypadají úplně trapně s tím počtem. Možná to Madueke bral jako penaltu na něj a že na ní má nárok.

Ano, může jít za Palmerem a zeptat se ho, zda by ji mohl kopnout a pokud ho Palmer nechá, tak může být rád. Ale brát si míč a stavět se k penaltě, když je jasné, že není jeho je prostě píčovina.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak říkáš, je to o tom, aby se pánové dohodli a neprali se jak malí kluci. Já je plně chápu, že chtěli kopat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
janinho

pocche jasne povedal, ze na penalty je urceny Palmer. Gallagher tam mal tych 2 mentalov chytit za usi a odtiahnut niekam do prdele. kks, jackson co je jeden z najvacsich flopov sezony tam bude robit sudcu, to som uz asi videl vsetko

Reagovat
B3n

Reagovat
Seydou Doumbia

To je potom pro rasistu těžký nebýt rasista když vidí jak se chovou ti hráči, však se tam přetahovali o míč jako o poslední banán na stromě. Jo taky no racism.

Reagovat
fenixLFC

ja som teda posledny koho by mohli obvinit z rasizmu ale pri tejto konkretnej situacii boli hrozne komedialne reakcie na insta (aj na fb) kde zacali gallaghera a palmera obvinovat z toho ze su rasisti a nechceli nechat aby si to kopli oni. a najvtipnejsie na tom bolo ze to tvrdili iba dalsi cernosi

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel realita dnešní doby, dneska je rasismus vše i když se o 0,2 sekundy podíváš na černého déle než na bělocha

Reagovat
Maximm9

Ja tohle beru tak, ze to takhle je proste nastaveny snad v kazde lize. Pokud nejaky hrac bojuje o krale strelcu v lize, tak se mu to proste necha.

Jeste me napadlo, ze by si Madueke myslel, ze se pisknul faul na neho, protoze tam byl faul na Palmera a potom strceni do Maduekeho, tak si mozna myslel, ze to bylo na nej, tak si ji kopne. Kazdopadne Madueke vypada zatim na Sterling cislo 2, strasne hraje na sebe a jeste tomu da tresnicku

Reagovat
Pablos

Přesně Tijani ve Slavii… jak se sere ke každý penaltě

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Busby babes

prijde mi, ze se z toho dela zbytecne velke halo...

Reagovat
Whitemedia

Asi už všichni zapomněli, jak se u nás před lety o penaltu hádal Lampard s Drogbou a nebo o přímák Ballack s Drogbou. Trochu trapas to je, ale tady ty kecy, jak to zastínilo celý výkon, jsou daleko trapnější.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vitasrp

Jj, nevypadá to dobře, jsou to jelita, stalo se, jedeme dál.

Drogba se nasral v zápase o titul a 10 minut jakoby nebyl na place, to bylo geniální.

Reagovat
Whitemedia

To s tím zápasem o titul vím, ale netuším, co bylo za zápas tohle, když se v něm hráči dohadovali kvůli přímáku.

https://twitter.com/_Freddie/status/1780128804297384220

Reagovat
vitasrp

Chelsea 2:1 Man United, duben 2008. Taky zápas. o titul, výhra nás bodově dotáhla na MU. Tohle bylo za stavu 1:1 někdy v 70. minutě.

Reagovat
vitasrp

Pak to mělo myslím ještě dohru, byla pauza kvůli zranění, hráči se šli k lajně napít, Drogba chtěl Ballackovi něco říkat a ten dělal, že ho neslyší.

Reagovat
vitasrp

Jo tak ono to v tom videjku je, jsem řepa.

Reagovat
kattos

Já Jacksona chápu... Jemu o ty góly fakt jde podle toho se na něj kouká. A ta penalta důležitá už nebyla. Kdyby penalty kopal a měl třeba o 3-6 gólů vice, taky se na něj kouká jinak

Reagovat
janinho

az na to ze jackson sa na tu penaltu vobec netlacil... ja zase nechapem ako si niekto moze mysliet, ze hrac ktory je na tie penalty urceny a moze sa zazracne dotiahnut na najlepsieho strelca akurat teraz pusti penaltu nejakemu picusovi len zato, ze ju vybojoval...

Reagovat
Talker

Oni se tam nejdříve dohadovali Madueke, který si vzal rovnou míč s Jacksonem, který byl dost otrávený, že mu míč Madueke nechce dát a uklidňovali to mezi nimi Gusto se Silvou.

Následně Jackson odešel a když si přišel pro míč Palmer a Gallagher mu ho dal, tak se do toho zase nacpal Jackson s tím, že penaltu přenechal Maduekemu, ale ne Palmerovi.

Takhle tu situaci čtu já.

Reagovat
janinho

ja som videl len tie zabery z "finale", tak to uvodne dejstvo museli odstrihnut ten jackson je zda sa pomerne dost mimo

Reagovat
Pony Slaystation

Haaland byl jen one season wonder...

Reagovat
Seydou Doumbia

To úplně ne, ale menší ustup ze slávy se dal očekavát. Mám na něj vsazený under goly v PL a zatím to je krásně rozehraný.

Reagovat
AC.Milan

Aneb když das za 38 zapasů 31 gólů a bere se to jako bys byl největší žebrák

Reagovat
LFCreds

Tak posledné zápasy tak aj hraje, tak sa nečuduj

Reagovat
owny✨

Podle mě je škoda, že tak talentovaný hráč hnije v Chelsea. Měl by přestoupit do lepšího klubu, kde bude mít šanci něco vyhrát.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Maximm9

to stejne si rikam uz roky u Sona

Reagovat
pobody's nerfect

Já si to říkal už tak před 8 roky u Kanea

Reagovat
Front hell

Ten je prokletý

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Azza

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Busby babes

da par let v Chelsea a pak prijde do klubu sveho srdce jako nahrada za Bruna. Ma to hezky naplanovane

Reagovat
Greny

A už setrite ? Aby na něj byly peníze

Reagovat
Busby babes

prijde zadarmo az mu skonci smlouva

Reagovat
Greny

2031

Reagovat
Busby babes

akorat.

Reagovat
Spasitel

7 rokov

Reagovat
herbage

Chudák Bruno a jeho kolena, bude se muset válet po trávních PL do 36 let

Reagovat
Talker

Vzhledem k tomu, že bere asi 50k/w, tak si myslím, že prodlouží.

Reagovat
Busby babes

tak muze se domluvit pak i na stejne delce za vic penez.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mr.Silver

(Whoscored) Gabriel Jesus has the worst shot conversion rate (7.7%) of any attacker in the Premier League this season (50+ shots).

Lol, to je šílená statistika.

Reagovat
pobody's nerfect

Darwin je na tom lépe?

Reagovat
fenixLFC

ocividne

Reagovat
Talker

Ono to vypadá šíleně než se koukneš na ostatní hráče.

Nunez, Diaz, Rashford, Alvarez, Bruno, Werner, Maddison mají cca 8-11%, loni byli Son i Havertz na 10%...

Jako 7.7% je příšerný, ale zas stačí, aby mu tam padly 2 goly a ta statistika je úplně někde jinde.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
SunFells

To je pravda, ale Jesus je fakt v určitých směrech špatný zakončovatel Určitě mu nepomáhá to, že skrz koleno se nyní nemůže dostat k nějakému lepšímu zápasovému rytmu a pohodlí, ale i tak jeho hlavičkování bez tlaku soupeře a tenze střílet v disbalanci je hloupé a většinou úplně neškodné. V 27 letech by měl vědět lépe.

Reagovat
Talker

Jako jo, to číslo je mizerné, ale fakt stačí jeden dobrý zápas, kdy dá 2 goly a je v téhle skupince, možná výše.

Reagovat
bluefan

Ronaldo má v kariére bez penalt shot conversion rate cca 13-14%, a to je najlepší strelec histórie.

O Jesusovi je známe, že je palič, ale z tejto jednosezonnej štatistiky by som nejaké závery nevyvodzoval. Oveľa dôležitejšie je xG:G ratio z dlhodobého hľadiska.

Reagovat
technecium

Dobrá statistika. Messiho 26 % v sezóně, kdy dal přes 70 gólů je hodně neuvěřitelných.

Reagovat
king23

Tak ono mezi 13-14 a 7.7 je dost velký rozdíl hele nehledě na to, že Ronaldo hraje stylem že střílí že všech možných pozic i daleko za vapnem, takhle Jesus nehraje.

Reagovat
Hachim Mastour

Nedá gól ani keby si tým mal zachrániť život

Reagovat
Ladas321

Pep prodal takového hráče a stejně si chilluje na prvním místě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele