Downing zamíří do Liverpoolu, kluby jsou již domluveny

14.07.2011, 09:10
Aktuality
Liverpool v nejbližší budoucnosti získá další posilu do zálohy, z konkurenční Aston Villy přijde anglický reprezentant Stewart Downing. Kluby ve včerejších večerních hodinách vydaly prohlášení, podle nějž se dohodly na přestupová částce, která má činit dvacet milionů liber...

Šestadvacetiletý křídelník se nyní na Anfield Road podrobí zdravotní prohlídce a bude jednat o smlouvě. Villans před pár dny odmítli nabídku Reds ve výši patnácti milionů liber, dohodnutá suma má nakonec být o pět milionů vyšší.

Chvíli to navíc vypadalo, že se Downing ani nikam stěhovat nebude, zvlášť když Aston Villa už letos prodala Ashleyho Younga do Manchesteru United. ”Downing je skvělý hráč a rozumím tomu, že je o něj zájem. Jeho výkony v loňské sezóně byly skvělé, a proto není na prodej. Klub ho nechce prodat,” tvrdil nový manažer Alex McLeish.

Downing, který v uplynulé sezóně vyslal nejvíce centrů (135) ze všech hráčů Premier League, se stane třetí výraznou posilou do zálohy Liverpoolu. Reds před sedmadvacetinásobným anglickým reprezentantem, který opouští Villa Park po dvouletém působení, přivedli Jordana Hendersona ze Sunderlandu a Charlieho Adama ze sestupujícího Blackpoolu.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (671)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele