Dortmund Subotiče Manchesteru neprodá

16.11.2009, 09:47
Aktuality
Vedení Borussie Dortmund dalo opětovně najevo, že se nechystá prodat Nevena Subotiče. A to ani v případě, že přijde v zimě s lukrativní nabídkou Manchester City, jak spekulují anglická média. Subotič podepsal v létě s BVB novou pětiletou smlouvu.

O dvacetiletého obránce se anglické kluby zajímaly už v létě. Nyní má Subotiče v hledáčku především Manchester City, podle různých zdrojů je připraven nabídnout až dvacet milionů liber.

"Pokud chtějí, ať s nabídkou přijdou," reaguje na spekulace generální manažer Borussie Hans-Joachim Watzke. "Pro nás ale stále platí jedno - Neven Subotič není na prodej," dodává.

Subotič hraje za Dortmund druhým rokem, loni v létě přišel z Mohuče a okamžitě se zařadil k důležitým článkům sestavy trenéra Kloppa. Zájem z Anglie ho těší. "Je to pocta, když se vás pokouší získat tak velký klub. Já mám ale v Dortmundu smlouvu do roku 2014 a s klubem toho chci hodně dosáhnout," prohlásil srbský reprezentant pro deník Bild.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pro hrace je to skoda, pro united by mohl byt prinosem, pokud by nevyhorel

Reagovat
Zoso

kdyby jsi si přečetl článek, tak by jsi zjistil, že se o něj zajímají Citiziens

Reagovat
smazaný uživatel

O dvacetiletého obránce se anglické kluby zajímaly už v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby si si přečetl článek, zjistil by si, že Subotic nutně odcházet nechce

Reagovat
smazaný uživatel

nepochpil jsi prispevek...

Reagovat
icecube

to je správný krok,,,,,

Reagovat
smazaný uživatel

On je tak dobrej ? Já ho viděl zatím tak 4-5x za poslední rok ale vždy byl neskutečně nejistej a pak čtu zájem o jeho osobu,úplně čumím.

Reagovat
Bakary3

Úplně stejně to mam i já Žádnej zázrak..

Reagovat
smazaný uživatel

To sem rád já dokonce jak dávali Bundesligu na čt4 sport tak sem chodil do hospy se dívat a několikrát hrál Dortmund a přímo tohohle hráče a Santanu sem označoval za uplný tragedi co na Bundesligu nemají a ono ejhle asik bych se jako expert neuživil

Reagovat
Bakary3

Tak tagéd vyloženě ne, ale.. Hodně dělá to, že sem tam dá gol, přeci jen, tim se obránce zviditelní hodně. A Bránění ? Průměr, možná i hůř.

Reagovat
herbage

Musím souhlasit. Nikdy mi jako jeden z nejlepších stoperů Bundesligy nepřišel, dělal či dělá školácký chyby, třeba podskočí míč nebo promáchne. Vlétl vloni do Bundesligy jako uragán, jako 19-ti letý mladíček dal během podzimu snad 6 gólů a to jako stoper. Jenže zbytečně se o něm moc básní, protože je mladej a nadějnej. Ani rozehrávku nemá nějakou světovou, spíš průměrnou. Kdo ho koupí jistě neprohloupí, ale řádně zaplatí za lehce nadprůměrného hráče. Asi jako Barcelona když koupila Cácerese s Chygrynskiym

Reagovat
Bakary3

My to vidíme, v City ne Dokonce si myslim, že v kvalitnější soutěži (i když Bundesliga je výborná, i možná nejvíc ofenzivně laděná z těch větších lig) by při většim tempu pěkně hořel a měl by dost problémů s kartama..

Reagovat
smazaný uživatel

jj já viděl že dal i goly ale zase spoustu branek šlo přes něho,jak říkám každý na něho má jiný názor,letos sem ho neviděl tak asik se změnil,al emě zarážel ten fakt ž eho už vloni chtěl Juventus a to sme fakt čuměl po tom co sem viděl jeho minely.

Reagovat
smazaný uživatel

jo,je hodně dobrej a je platný jak směrem opředu,tak samozřejmě směrem dozadu.A je hodně platný jak ve svojí tak v soupeřově 16ce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo asik jo no asik se zlepšil letos sem ho pravda ještě neviděl čerpám jen z minulé sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

a K tomu ho chtěl i Juventus právě před rokem sem kroutil hlavou jestli sme se zbláznili.

Reagovat
smazaný uživatel

jen by to chtělo ustálit výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor je, že se hodně zlepšil. Dřív se mi taky nijak zvlášť nelíbil, chyb pár udělal, ale je zas mladý a v takovém věku nenajdeš žádného dokonalého stopera.. Přijde mi jako jeden z největších stoperských talentů (v Německu asi největší). Asi by ale potřeboval do dvojice nějakého zkušeného parťáka, protože přece jen i Santana je dost mladý.

Reagovat
Bakary3

Tak s tim souhlasim, kdyby vedle sebe měl třeba Hypiu..

Reagovat
smazaný uživatel

asik ano

Reagovat
smazaný uživatel

(za objektivní názor fanouška Schalke) jinak v Německu pak jsou ještě Hummels (který se jistě stáhne do obrany, až se někdy vrátí Kehl) a Boateng - který v HSV ale spíše hraje na stranách - no a Höwedes patřil na mistrovstvfí U21 taky k nejlepším stoperům - překvapuje mě, že jsi ho nedal před Subotiće...

Reagovat
Bakary3

Hummels se mi líbí moc, to Bayern prokaučoval..

Reagovat
smazaný uživatel

jj ale tak v Badstuberovi je toho taky dost (hlavně na kraji mne překvapuje) no a doufám, že se to smaé nestane u Kroose...

Reagovat
Bakary3

Řikám to nestranně, nefandim ani Bayernu, ani Bayeru, ale chtěl bych, aby zůstal Kroos v Leverkusenu, v Bayernu tolik nevyroste..

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ikdyž v Bayernu by se to s tim vývojem hráče mělo zlepšit, protože jednoho z asistentů dělá dřívější trenér amatérů (něco jako U23 + tam smí hrát několik nad tento věk) a Kroos pod ním ve třetí lize hrál... jinak už by pro něj měla být i pozice - aspoň by se tam nekazil Schweinsteiger...

...jinak by pro něj určitě nebylo špatné zůstat v Bayeru - ale věřím, že na Bayern už má...

Reagovat
Bakary3

A kde myslíš, že je Schweinsteigera místo ? Mně se vždycky nejvíc líbil na pravym záložníkovi, i když nejvíc hraje vlevo.. A ono by se to možná docela těžko skládalo, Kroos, Ribéry, Robben, Schweini.. No možná tyhle čtyři a jeden útočník (Gomez, Klose..)

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos, van Bommel, Schweinsteiger (záloha) ... Ribéry, Gomez, Robben ("útok")

...a s tim Schweinsteigerem bych si to asi ještě rozmyslel a dal tam Müllera, kterej by si prohazoval pozice s Kroosem (asi bych měl přestat hrát ty manažery...)

...jinak mne se Schweinsteiger nejvíce líbí nalevo - když nehrál Ribéry a Schweiny přešel na levou stranu tak odehrál své nejlepší zápasy v sezoně... hlavně aby nehrál středního záložníka, protože tam zaniká - není dostatečně kreativní na to, aby něco vymyslel a probojoval si cestu skrz obranu nebo poslal přihrávku na útočníka (v tom naopak v posledních zápasech překvapuje van Bommel) a spíše vrací balony k Markovi nebo ještě více dozadu na van Buytena...

Reagovat
Bakary3

Jo, to by šlo, na Mullera jsem úplně zapomněl, stydim se.. Ale on by toho stejně nahrál dost, při zraněních R+R.. No, a obrana Lahm, Buyten (Demichelis), Badstuber, Pranjič? Levýho beka by to ještě chtělo, neměli prodávat Jansena

Reagovat
smazaný uživatel

na levo se začal prosazovat Badstuber... a vzhledem ke své výšce disponuje i solidní rychlostí...

...a když odcházel Jansen, tak nalevo hrál Lahm a napravo měl úžasnou sezonu Lell (a teď snad sedí i u Scholla na lavičce )

Reagovat
Bakary3

Lell nebyl špatnej, nechápu, co se s nim děje.. A Braafheid se mi nelíbí, Pranjič neni bek, sice tam za Chorvatsko hraje, ale neni to jeho post..

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak v chorvatský repre hraje snad každej až na Petrice a brankáře post na kterej neni zvyklej...

Reagovat
herbage

Lell byl špatnej, na Bayern nikdy neměl

Reagovat
herbage

Tedy solidní náhradník, ale nikdy mě zvlášť neokouzlil. Není divu, když dlouhé roky před ním měl předplacené místo v sestavě Sagnol, kteýr byl vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že jich je víc, ale Subotič mi přijde, že do budoucna je takový největší příslib. Höwedese jsem vypustil proto, že Magath ho naprosto nepochopitelně nestaví na stopera, kde se mu tak dařilo minulou sezonu (teda polovinu sezony). Docela mě zaskočilo když ho mnozí nominovali do bundesligové sestavy roku, když ani neodehrál celou sezonu a ještě k tomu hrál vedle Bordona, který ho viditelně přesahoval o třídu.

Reagovat
herbage

Boateng, Höwedes, Hummels, Badstuber a Subotić, asi nejnadějnější stopeři v Bundeslize. Jen ejště k tomu Subotićovi, neřikám, že je špatnej, na svůj věk hraje skvěle, ale dost mu taky pomáhaj spoluhráči. To co předvádí dvojka Subotić - Hummels je malý zázrak, ale hodně díky Kloppovi, že jim dal důvěru a že on vždy sází na bojovného ducha a tak prostor před nima vyčistí 6 pobíhajích fretek

Reagovat
smazaný uživatel

k těm šesti se teď občas počítá i Hummels... jinak Kuba taky neni zrovna starej...

Reagovat
smazaný uživatel

Rami, Paillot, Subotič. Kdyby se Aulasovi s Lacombem povedl příchod jednoho z téhle trojky, byla by to asi nejlepší posila na stopera, co by mohla být. Paillot by byl ale úplně nejlepší, co si budem povídat, je to odchovanec..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem asi divnej ,ale mně by se nevešel ani do top 20 v Bundeslize.

Reagovat
Bakary3

A tak to zas jo

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi divnej budeš... protože obvykle se jeden ze dvojice táhne s tím, že vedle sebe má borce...

Reagovat
smazaný uživatel

...ikdyž je to samozřejmě subjektivní, tak to "divnej" neber zase tak vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Neberu neboj,ale mně se prostě moc nelíbí

Reagovat
Arne

Oproti loňsku je sice mnohem méně gólovej, ale co - má hlavně bránit a v tom udělal za ten rok ohromnej pokrok. Myslím však, že má dostatek rozumu na to, aby už teď prchal někam do Anglie, na to má ještě dost času.

Co se týče ligy, postavil bych před něj Boatenga, ten je fenomenální. Zhruba na jeho úroveň bych ještě dal Tasciho, na toho se tu trochu zapomínalo, asi protože je o rok nebo o dva starší než ti všichni zmiňovaní.

Reagovat
herbage

Jo, Tasci taky

Reagovat
galacticosi

naco treba City dalsieho stopera? Toure, Kompany, Richards, Lescott a Onuoha... chcu si sejkovia poskladat tym zo stoperov a utocnikov?

Reagovat
smazaný uživatel

Richards je spíše krajní bek ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele