Dortmund si z Realu Madrid vypůjčil talentovaného Reiniera

19.08.2020, 14:12
Aktuality
Reinier bude svůj talent nadále rozvíjet v Borussii Dortmund. Talentovaný ofenzivní hráč přichází do vestfálského klubu na dvouleté hostování z Realu Madrid...

Brazilský mládežnický reprezentant je odchovancem Flamenga, za které v uplynulém ročníku nastoupil do 14 zápasů nejvyšší soutěže, v nichž vstřelil šest gólů.

Již na začátku tohoto roku si proto služby Reiniera zajistil Real Madrid, který Flamengu zaplatil 30 milionů eur. Osmnáctiletý ofenzivní hráč však za první tým královského velkoklubu dosud nenastoupil, přičemž odehrál tři duely za rezervu, za kterou dvakrát skóroval.

Další branky bude chtít přidat v Německu, kde formou dvouletého hostování posílil Borussii Dortmund. Vestfálskému klubu pomohly dobré vzájemné vztahy s Merengues, neboť v minulých dvou letech stejným způsobem za Schwarzgelb nastupoval Achraf Hakimi.

"Reinier je hráč s obrovským talentem, který může být využitelný hned na několika pozicích v ofenzivě. Sledujeme ho více než dva roky, kromě skvělých technických dovedností je rovněž dobře fyzicky vybavený. Po dlouhé pauze od soutěžních zápasů mu necháme čas, aby si zvykl na německý fotbal, poté pro nás bude další variantou do sestavy," řekl k nové akvizici sportovní ředitel Michael Zorc.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (47)

Přidat komentář
misinho7

No ja som velmi zvedavy. Akoze ked rovno prva hostovacka pre takehoto mladika do BVB, som nanho zvedavy. Snad sa presadi a potom sup spat k nam

Reagovat
misinho7

*cakal som ze pojde cestou Martina ci Kuba, teda prve mensia konkurencia a dostatok herneho casu. Trufa si na vela. Ale tak vraj ho chcel BVB tak snad mu daju sancu. Talent ma, snad nam ho BVB vymaka...a potom ho snad nepredame ako Hakimiho

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Frantszek

to je docela na kriminál. ..Prodej Hakimiho.

Reagovat
Kily8

Kto videl Hakimiho s PSG, tak zároveň videl, že nemá na Real. Pri Neymarovi posobil, ako prilepený drevený kolík.

Reagovat
pistacik11

A kto tak pri ňom nepôsobí?

Reagovat
smazaný uživatel

Divny hostovani. 2 roky mimo Spanelsko, ktery by se mu mohli krasne pocitat vzhledem k EU pasu. Kvalitni klub s velkou konkurenci. No nic, budu doufat, ze dopadne jako Hakimi, ale nevim nevim. Jediny pozitivum na tom vidim to, ze s Dortmundem udrzujeme dobry vztahy, coz se potencialne muze v budoucnu hodit kvuli Haalandovi (pokud se tam prosadi, tak by Reinier mohl slouzit jako aspon nejaka protihodnota).

Reagovat
Jordi Alba

Taky doufám, že skončí v Interu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Cizinkx

Reagovat
Pharrell

Reagovat
martin1

Reagovat
Berbatov9

Muj favorit ... snad to jednou vyjde v Bilym dresu ...at se darii

Reagovat
Kily8

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Berbatov9

Tak me napada byl v Realu nekdo rekneme od roku 1990 dal kdo by se prosadil v 18/19 letech do zakladu ?

Reagovat
M0rb1D4S

Jen tak z hlavy mě napadá Raul a Guti.

Reagovat
Aldist

Iker Casillas

Reagovat
h8_sfatto

Ramos

Reagovat
Tigerinho

Higuaín?

Reagovat
Tuxedo

Varane,

Reagovat
madridcan
Reagovat
madridcan

Inak doteraz mam zimomriavky z toho zapasu. Pepe proti Barcelone, ked rozhodol Baptista bol perfektny, ale Varane svoj vykon vysperkoval este golom a golom dorazil Barcelonu aj v odvete.

Reagovat
Berbatov9

To jo ale Varane ten zaklad mel pevnej az po odchodu Pepeho ne ?

Reagovat
madridcan

Nie, on ho mal s Pepem celkom. Zas ako samozrejne sa nebavime o 3 420 minutach v lige, ale jednak Pepe bol v case jeho prichodu casto zraneny, raz nam odisiel na celu sezonu a potom tu bola alternativa, ze hral napravo on alebo Ramos, lebo Arbeloa si vedel vybrat dni, ked nanho spolah nebol

Reagovat
Berbatov9

Ty jo mas pravdu musim se omluvit, vzal jsem namatkou zapasy sezony 2012/2013 a opravdu tam byl Varane casto v zakladu a az hledim jak prave kolem nej se to dost tocilo (Carvalho,Nacho,Albiol,Pepe,Ramos...na beku kolikrat i Essien ... nj cas leti uz jsem pozapomnel :D paradoxne v tomhle obdobi jsem sledoval Real snad nejpravidelneji , dodnes nezapomenu na tiskovku po Betisu kdy Mourek srovnaval svoje 24 lete lemry s 34 letym Stepankem co je schopnej hrat dva zapasy za dva dny po trech hodinach a vybojovat Daviscup a jeho hraci breci ze jsou v nedeli unaveni protoze utery pred tim hrali ligu mistru :D )

Reagovat
valloire

Reagovat
madridcan

Marcelo

Reagovat
h8_sfatto

po blamáži se Sahinem nastalo štěstíčko s Hakimim, tak do třetice to zkusíme zas, třeba nám to BVB zpeněží

Reagovat
Nadržený šimpanz

Reinier Wolfcastle???

Reagovat
Werkrider

pre BVB

Spôsob akým to dopadlo so Sanchom a angažovanie Reiniera.

pre Leverkusen

Kvôli telenovele s Havertzom hrozná stagnácia na prestupoch. Mali sme výborné zimné prestupko (Tapsoba, Palacios, Grill, Wirtz) to áno, ale teraz sa len čaká kvôli tomuto. A my ďalšie posily potrebujeme prekticky na všetky posty. Reinier bol v našom hľadáčiku už dlhšie, ale BVB>B04 a čo ma štve trochu viac, že chápem aj Lazara že si vybral Gladbach a LM.

A to visia otázniky nad budúcnosťou Vollanda, Alaria, Baileyho, Havertza, Dragoviča... Kým sa vybaví Chelsea a Havertz tak všetky naše potenciálne posily budú u konkurencie. Každý chce mať v dnešnej dobe jasno čo najskôr. Pri odchode Havertza a jedného z dvojice Alario/Volland budeme musieť prekopať celý útok (Na Pohjanpala sa nedá pri jeho IP spoliehať) a pokiaľ chceme ďalej hrať Boszove tiki taka v obrane tak tam máme len jeden a pol obrancu a to Tapsobu a S. Bendera.

Neviem no, začínam byť trochu skeptický.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo Jonathan Tah ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne práve nepríde, že by bolo treba nejako výrazne nakupovať. Do obrany sa vracajú z hosťovaní Retsos a Jedvaj a netuším, nakoľko s nimi Bosz počíta, ale kvantitatívne tam tých hráčov bude dosť. V stopéroch problém nevidím, ak neodíde Tah samozrejme, ale horšie je to s Wendellom a Weiserom, ktorí nejako Boszovi nesedia a nehrajú svoj top, tam by to už bolo najlepšie vyriešiť, buď predať a kúpiť niekoho iného, alebo sa ich snažiť nejako dostať do formy.

Volland verím, že ostane aj naďalej ako útočník číslo 1, aj keď by musel čo najskôr podpísať novú zmluvu, bol by obrovský fail, keby odišiel o rok zadarmo. Alario je úplne parádna dvojka na hrot, ale nečudujem sa mu, že chce hrávať základ a tak zrejme odíde, tam bude treba niekoho namiesto neho kúpiť. Najradšej by som ale bol, keby ostal aj naďalej a dostával o niečo viac šancí. V prípade Baileyho odchodu sú tam stále 4 krídla (Diaby, Paulinho, Bellarabi, Wirtz) a v zálohe problém nevidím. Ideálne by ale bolo predať Havertza za 100 a Baileyho aspoň 40, to by potom dalo veľké možnosti na kvalitné posilnenie toho kádra, ktorý už ale aj tak nie je vôbec zlý, ak by aj nikto neprišiel. Hlavne ale treba čo najskôr doriešiť hráčov, ktorých budúcnosť nie je istá a potom nakupovať, máš pravdu, že sa to s tým Havertzom naťahuje a nikomu to neprospieva. Pod cenu (100 mega) by som ho ale nepredával, to už radšej počkal ďalší rok...

Reagovat
Werkrider

Na marko obrany, kvantitatívne určite, ale vieš si predstaviť, že by tam hral Jedvaj s Retsosom? Pre mňa to sú veľkí obľúbenci, ale nepresvedčili za tie roky ani doma, ani na hosťovaniach. Jedvaj bol základným článkom najhoršej obrany a Retsos si ani nekopol.

Na tému Tah ... chápem že nehral, na to čo hraje Bosz sa absolútne nehodí. Do lajny 4 obrancov okey ale na to "tiky taka" v trojici mi príde technicky aj rýchlostne mimo.

S Vollandom aj Alariom súhlasím, nemenil by som ich, ale chápem že Alario nechce byť dvojka v týme ktorý už nepatrí ani do top 4... V prípade krídelníkov je to zase o kvantite. Diaby áno, Paulinho ak bude po zranení v pohode tak by mal dostávať viac priestoru podľa mňa. Do základu Bellarabi už nie a Wirtz ešte nie.

Wendell a Weiser šli dolu jak píšeš, Sinkgraaven nie je žiadne terno ... som zvedavý ako to poskladajú. S týmto kádrom neverím tomu, že budeme s prehľadom bojovať v top 4.

Reagovat
Robbie

Já si myslím že hrát nebude, divný hostování

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy som ho nevidel, ale keď toto leto neodíde Sancho ani iný ofenzívny hráč, tak netuším, kde by ako mohol hrať, ešte keď je to hosťovačka.. Na jeho miesto tam má Dortmund Reusa, Brandta, Reynu aj toho supertalenta Bellinghama, ktorého nedávno kúpili za veľké prachy. Plus k tomu Sancho s Hazardom a Haaland.

Reagovat
misinho7

Tiez nehcapem. Akoze konkurenciu tam ma sialenu. Jedine mozno BVB vie ze niekoho bude predavat alebo co..

Reagovat
El-Pistolero-68

Se trochu divím, že klub formátu BVB má zájem Realu rozehrávat jeho talenty.

Sice Hakimi jim dobrými výkony pomohl, ale pak jim prostě zdrhl a nic víc z něho neměli. Bez opce mi to prostě moc nedává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Buď bude špatný a nebo bude hrát solidně, ale stejně ho nezpeněží a ani jim do budoucna nevyhraje žádné trofeje, když zase odtáhne. V obou případech pro BVB k hounu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Jak kdyby Dortmund byl nějaký Liberec a musel lepit kádr hostovačkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli tam poslat i Viniciuse s Rodrygem. Pokud by je nerozehral do top formy ani Dortmund, tak uz nikdo. A mezi ti mohli koupit do zakladu Mbappeho...

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kily8

Vinicius s Rodrygom hrali o triedu lepšie, ako Hazard, tak radšej do Dortmundu poslať na 2 roky rozohrať Hazarda, lebo tých 17 zápasov bolo brutálne zlých.

Reagovat
Pharrell

Jžš omg Real

Reinier,Vinícius Jr.,Rodrygo a další talentu...

Reagovat
Pharrell

**dalších talentů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele