DORTMUND MÁ ZACHRÁNIT DOLL

13.03.2007, 12:18
Aktuality
Thomas Doll se po několika týdnech vrací mezi aktivní bundesligové trenéry. Bývalý kouč Hamburku se dnes ujal kormidla Borussie Dortmund, od něhož včera rezignoval Jürge Röber...

Röber se přitom funkce trenéra BVB ujal teprve v zimě a své angažmá začal dobře. V úvodním jarním kole Borussia doma porazila Bayern Mnichov 3:2 a zdálo se, že bude útočit na evropské poháry. Jenomže v dalších sedmi zápasech přišlo hned šest porážek. "Je to v nejlepším zájmu BVB, proto jsem podal rezignaci. Po porážce v Bochumi jsem si uvědomil, jak daleko mají všichni tady k tomu, aby si uvědomili vážnost situace," oznámil bývalý kouč Wolfsburgu svůj odchod a zároveň si postěžoval na přístup ostatních v klubu.

Dortmund se po sérii nepříznivých výsledků propadl nebezpečně blízko k sestupovému pásmu. V současné době má bývalý zaměstnavatel Jana Kollera a Tomáše Rosického na svém kontě 28 bodů, což je jenom o jeden více, než kolik jich posbíral šestnáctý Eintracht Frankfurt.

Úkolem zachránit vestfálský klub v nejvyšší soutěži byl dnes ráno pověřen Thomas Doll. 40letý kouč zažil skvělou loňskou sezónu, kdy s Hamburkem vybojoval účast v předkole Ligy mistrů. Letošní ročník ale už tak skvělý nebyla, HSV často sužovala zranění a i díky nim se klub propadl až na samotné dno bundesligové tabulky. Za Dollem hodně dlouho stáli hráči, na začátku února ale vedení došla trpělivost a trenéra odvolalo.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*nofan

Tak asi si ho hráči vypískali nazpět. To by mohlo být pro Dortmund dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*1860

mas v tom asi trochu zmatek, bo doll trenoval predtim hamburg, ted de trenovat dortmund..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele