Do roku 2019 se Manchesteru City upsal i Sergio Agüero

15.08.2014, 09:59
Aktuality
Obhájce ligového titulu Manchester City patrně zavedl novou módu - totiž podepisovat s hráči nové pětileté smlouvy. Argentinský útočník Sergio Agüero se stal již pátým fotbalistou Citizens, jenž se klubu do června 2019 uvázal.

Samir Nasri, Aleksandar Kolarov, Vincent Kompany, David Silva a teď už i Sergio Agüero. Společnost "Man City 2019" se opět rozšířila, pětiletou smlouvu s anglickým mistrem podepsal i čerstvě stříbrný medailista z brazilského světového šampionátu.

"Každý rok se spekuluje o tom, že se vrátím do Španělska. Já tomu ale nikdy nevěnuji pozornost, budu tu až do doby, kdy mi vyprší kontrakt," uklidnil fanoušky Citizens 26letý kanonýr, jehož cíle do nadcházejících sezón rozhodně nemají sestupnou tendenci.

"Každý rok chci být ještě lepší než ten předchozí. Minulá sezóna byla neuvěřitelná, ale já se rozhodně nehodlám spokojit se dvěma tituly z Premier League. Chci víc a se svými spoluhráči toho mohu dosáhnout," těší se na nejbližší zápasy Argentinec.

"Tenhle klub je speciální. Fanoušci, stadion, realizační tým, atmosféra, nové středisko, kam se stěhujeme - všechno! Chceme si užít ještě mnoho úspěchů a úžasných momentů. Hlavní důvod, proč tu chci zůstat, je nicméně další sbírání trofejí a tvoření nové historie během mých nejlepších fotbalových let," dodal Agüero.

Ten s miliardářským klubem během tří sezón vyhrál prakticky vše, co na anglické půdě mohl. Dvakrát opanoval Premier League, jednou ligový pohár a jednou i Community Shield. Chybí mu jen nejtradičnější z trofejí, FA Cup, a pochopitelně i úspěch v Lize mistrů.

Agüero přestoupil do Manchesteru City v létě roku 2011 za 38 milionů liber a hned ve své první sezóně se stal hrdinou Etihad Stadium. Vítězným gólem v nastaveném čase posledního zápasu sezóny proti QPR totiž přihrál titul právě na stranu Citizens. V uplynulém ročníku často laboroval se zraněními, přesto se s 28 góly ve všech soutěžích stal nejlepším střelcem týmu.

Autor: Marek Ustohal / mcfc.co.uk

Komentáře (608)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele