Do boje o Modriče vstupuje Tottenham

10.04.2008, 12:51
Aktuality
Mezi vážné zájemce o záložníka Dinama Záhřeb Luku Modriče přibyl další anglický klub. Podle anglických médií se chystá manažer Tottenhamu Juande Ramos v nejbližší době jednat se zástupci Dinama, Modrič má být jeho hlavní letní posilou.

O úřadujícího nejlepšího fotbalistu Chorvatska byl velký zájem už v zimě. Dinamo však vyhlásilo, že o prodeji svého klenotu bude uvažovat nejdříve v létě. Hlavně Chelsea a Barcelona tak musely na půl roku počkat.

Nyní má 22letý záložník nového nápadníka. Juande Ramos buduje silný tým Tottenhamu Hotspur a Modrič má být jeho ústřední postavou. Kohouti se údajně chystají v nejbližších dnech se zástupci Dinama sejít, aby možný přestup probrali.

Jisté je, že si chorvatský klub Luky Modriče mimořádně cení, podle posledních zpráv za něho Dinamo požaduje 25 milionů eur. Spurs se však chystají v létě významně posílit a k tomuto účelu jsou připraveni vydat odpovídající finanční prostředky.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak kterého angličana v Tottenhamu vyhodí ze sestavy? Jenase nebo woodgatea? Nebo Lennona Už se těším jak bude po létu vypadat Tottenham,golman jinej,středák jinej,dalších pár hráčů taky přijde a tradá,nejangličtější klub ze všech bude mít 2 anglány v základu

Reagovat
smazaný uživatel

jinak abych řekl po pravdě,tipl bych že ho získá barca...

Reagovat
smazaný uživatel

wooodgatea ?

Reagovat
smazaný uživatel

už blbnu sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no tento prestup by som rozhodne uvital...je to talent...ale ta suma za nho mi pride trochu prehnana...

Reagovat
Marv

podle meho je umerna jeho schopnostem.. teda ja sem ho videl hrat jenom dvakrat ale v obou zapasech jasne prevysooval vsechny ostatni

Reagovat
smazaný uživatel

"Bruce sleduje Puygreniera" a teď se přiznejte, napadl vás na první pohled, že se myslí Steve Bruce?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo jiný proboha?

Reagovat
fantomas

ten zdejší

Reagovat
smazaný uživatel

Mě ani nenapadlo, že by někoho mohl napadnout nějaký jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě byli na skladu také Bruce Lee a Bruce Willis

Reagovat
smazaný uživatel

Cena samozřejmě odpovídá, je to v současnosti jeden z nelepších záložníků v Evropě. Také jsem ho párkrát viděl osobně a je to extratřída, proto si myslím, že Tottenham vůbec nebude mít nárok. Fronta na něj je tak velká a je tam spoustu lepších klubů.

Problém je v tom, že Mamič (prezident Dinama) ho letos už musí prodat, protože má smlouvu ještě na rok a pak by byl volný. Navíc Modrič o prodloužení v Dinamu nechce ani slyšet a je to přetahovaná i v klubu o peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

"Jeden z nej v Evropě" ????????????????? Tak to si děláš snad prdku.... ...Jak můžeš takhle titulovat někoho, kdo hraje dobře, hodně dobře, v Dinamu Záhřeb??? Neblbni.......to se přece teprve ukáže v porovnání s odpovídající konkurencí, jakou bude mít třeba v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl hlavně v repre! Samozřejmě chorvatská liga se nedá srovnávat s ničím, na druhou stranu jsem přesně tohle říkal před rokem a půl o Čorlukovi a ten je teď v Citizens nejlepším hráčem.

Reagovat
herbage

Musím jen potvrdit. Pamatuji si to ještě z Fotbalportálu, kde si chválil všechyn chorvatský hráče. Abych se přiznal, moc jsem ti tehdy neveřil, ale to jsem mel moznost vidět toho Čorluku, tak vážně třída. Nevím proč, ale připomíná mi Grygeru, tedy když byl mladší. A chorvatskej a srbskej fotbal jsme se začal více zajímat a mají mnoho výborných hráčů. Třeba před sezonou bezejmení Rakitič a Petrič. Mě se od začátku sezony děsně herně líbí a Schalke či Dortmund jsou bez nich poloviční. Teď jsem zvědavej na Gojko Kačara v Hertě, docela se s ním v záloze Hertha zvedá, alespoň herně. Dokázal byhc si ho představit jako nástupce Gilberta Silvy v Arsenalu, má na to. Škoda jen, že se rozpadla Jugoslávie, to by jejich tým byl nepřekonatelný, kam se hrabe Anglie, Neměcko či Itálie. I když možná by to nedělalo dobrotu a byli by rozhádaný. Vím že je to mimo téma, ale Ugljane, co si myslíš o Kosovu. To musí být pro Srby děsná křivda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že si to pamatuješ z Fotbalportalu.Nemyslím, že bych chválil úplně všechny, ale chorvatskou ligu dost sleduju a hráče, které z ní vyčnívají pak obzvlášť.

Terkeš a Župan v Zadaru, Sharbini v Rijece, Drpič v Dinamu, Mumlek ve Varteksu, Kalinič z Hajduku pojede zřejmě i na Euro...

Uznání Kosova je největší světová prasárna od dob druhý světový války. Je to úplně to samé, kdybysme řekli, že ve Vsetíně je hodně cikánů, tak ať si tam udělají svojí republiku. Mám raději Chorvaty než Srby (léta jsem tam žil), ale v tomhle případě plně podporuju Srbsko proti Kosovu.

Reagovat
herbage

Souhlasím. Je to naprostá ignorace mezinárodního práva. Druhé o nás bez nás. Nejhorší je "přizdisráčství" naší vlády, která se rozhodla vydat stanovisko, až ho vydají ostatní státy Unie. Defakto to svědčí, že žádnou zahraniční politiku nemáme, jen jednáme podle velkého bratra. Stydím se za naši vládu. Byla i demostrace s Janem Kavanem na Václavském náměstí. spojil bych to s demostrací proti Radarové základně, ale nestihl bych vlak a musel bych v Praze přespat někde na ulici, tak jsme jen prošel kolem. Jak jsi hovořil, že Srbové jsou hrdý národ, už to chápu. My Češi žádnou hrdost nemáme, tedy většina z nás. Půlka mládeže píše napůl polsky, aby byli IN. Všude slaví státní svátky, jen u nás nidko ani vlaječku nevyvěsí.

Reagovat
smazaný uživatel

No proto už pár let stavím na Ugljanu a až dostavím....

Reagovat
herbage

Jestli tě můžu požádat, já jsem ještě velmi mlád a dříve jsem tak politiku nevnímal. Nemohl bys mi svými slovy popsat proč se Jugoslávie rozpadla, proč se Srbsko bombardovalo atd. Můžeš to proložit i odkazy, ale rád bych kdybys to okomentoval vlastními slovy, jak si to tehdy cítil. Jestli nemáš čas nebo chuť, pochopím to. E-Mail: Herbage@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Odkazy si jistě najdeš sám i když jsi mlád. Jugoslávii dost uměle živil pohromadě Josip Broz Tito, který tam měl téměř diktaturu, přesto ho národ miloval. Po jeho smrti v roce 1980 se začaly stále více projevovat národní a náboženské rozpory, které vyvrcholili počátkem devadesátých let válkou. Mám spoustu kamarádů, kteří v ní byli a když mi vyprávěli, co se v ní dělo, tak druhá světová byl proti tomu pionýrskej tábor. Chorvaté se třeba den ode dne dozvídali, proti komu budou v Bosně dnes bojovat, jednou proti Srbům, jednou proti muslimům, podle toho, kdo zrovna dostal ze západu více zbraní. Jedinej západoevropskej národ myšlením jsou Slovinci, proto je všichni z ostatních zemí bývalé Jugoslávie nesnáší! Je třeba si uvědomit, že se v oblasti střetávají 3 náboženství (Chorvaté-křesťani, Srbové a Černohohorci -pravoslavní, Bosna a Hercegovina, Makedonie - islám) a kde bylo odlišné náboženství, byly i války. Takže třeba v chorvatském Zadaru žila rodina muslimů, se kterou se všichni normálně bavili a jak vypukla válka, tak jim sousedi podřezali krky. Totéž se samozřejmě dělo i opačně.

Co se týká bombardování Bělehradu, záminkou USA byl vztah Srbů ke Kosovu, neoficiálně samozřejmě likvidace země, aby ji za svých v ýhodných půjček zase mohli začít renovovat. (Od Iráku a podobných amerických okupací se to zase tolik nelišilo a s jejich národní válkou to vůbec nemělo nic společného). Stačí takto?

Reagovat
herbage

Jj, díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak počkej,až zde od nové sezóny rozjedeme sekci na Chorvatskou ligu, to budou zase článečky a rozšíření přehledu kolegům...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě, Modrič odejde určitě do Anglie, ale nevím jestli do Tottenhamu. Ale určitě by se tam hodil víc než do Chelsea. Za prvý Chelsea hraje defenzivně a to Modrič zrovna není a za druhé by se tam ztratil, viz Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka má do Modriče asi tak daleko jako já do Rosického...Do Tottenhamu nepůjde na 100%, kde by na něj asi vzali peníze? Když ho loni chtěl koupit Bayern za 20 milionů euro, tak je Mamič vyhodil z kanceláře!

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo v létě prodalo Eduarda za 20 mil , teď prodají Modriče za 25 , to sou šílený prachy pro takovej klub...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ty prachy taky nezůstávají v klubu, ale jdou do Mamiče. Z těch 20 mega dostal třeba sám Eduardo 10, Mamič 4 a 6 klub. Teď to chce Mamič ještě otočit, aby měl podíl i z půlky za Modriče (například 25 euro za Modriče by se rozdělilo tak, že 6 Modrič, 12 Mamič a 7 Dinamo.) Jenže o této změně nechce Modrič ani slyšet a proto chorvatskou ligu hraje sotva na půl plynu...

Jinak podle mne půjde do Chelsea, protože tam ofenziva v záloze jasně chybí a navíc Modrič bude preferovat Anglii před Španělskem už kvůli Čorlukovi, který je jeho nejlepší kamarád.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu kdo hlasuje pro BARCELONU tam se vubec nehodi..podle me hrozne sedne do CHELSEA

Reagovat
smazaný uživatel

Sice fandim Chelsea ale dal bych ho do tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

zajímalo by mě,proč by měl jít Modrič do Chelsea,když post ofenzivního záložníka máme vyřešený,spíš potřebujeme náhradu za Drogbu a pravýho beka

Reagovat
smazaný uživatel

Na pravýho beka kupte Čorluku od Citizens, za Drogbu by dobře pasoval Terkeš ze Zadaru a kdo kope ofenzivního halva v Chelse jsem si nevšiml, protože v tom mužstvu je jedinej ofenzivní hráč, a to je právě Drogba...

Reagovat
herbage

No Chelsea má dobrý systém, nemají klasického spielmachra, jakého známe z 4 člené zálohy v diamatovém provedení, ale Lampard by se tím tvořičem dal nazvat. V jejich 3člené záloze hraje většinou DM - Makelele, CM - Balack či Essien, CAM - Lampard, pak už jen 2 křídla a hrot. Nikam mi tam Modrič nepasuje, i když je to určitě skvělý hráč. Zajímavé je, že jsem si taky vzpoměl na těch 20Mega Euro v létě od Bayernu a teď za 25 mi přislo divný. Pod 30nepůjde, zvlášť po Euru.

Reagovat
smazaný uživatel

No Makelele s Essienem nic nevytvoří, Ballack hraje dost zezadu, myslím, že by Lamparda mohl vhodně doplnit. Bohužel nejsem Grant ani Abramovič, takže o tom asi nerozhodnu...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vím,tak Modrič by se hodil spíš do systému 4-4-2,než 4-4-3 a připadá mi zbytečný,aby přišel jako náhradník Lampse za 25 mega,jinak pokud bych si měl vybrat hráče na RB,jsem pro Richardse ze City,akorát nevim,jestli o něm ví i Grant a toho Terkeše nemůžu posoudit,jelikož jsem ho nikdy neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Systém 4-4-3 se hraje bez gólmana? Fotbal jsem hrál dost dlouho dokonce ve třetí lize, ale za nás to ještě nebylo...

Nemyslím jako náhradník za Lamparda, ale vedle něj místo třeba Essiena. To by zvedlo ofenzivu Chelsea celkem dost. Ve Španělsku by se Modrič ztratil, v Anglii vynikne!

Reagovat
herbage

Tady jde spíš o to, že Chelsea hraje už hodně dlouho tento systém a pokaždé, když Lampard nebyl ten nejútočnější z té záložní trojky, tak hra Chelsea dost trpěla. Ať už to byl Verón či Balack. Ten se teď stáhnul víc do pole a Lampard znovu ožívá. Lampard je celkvě dost na to náchylnej, když mu někdo bere prostor, tady je hlavní příčina nezdaru anglické reprezentace, kde s Gerrardem si moc nevyhový, ač oba exceletní hráči. A Essien, ač africký hráč má velmi dobré myšlení. Možná ještě Zokora, Seydou Keita a Appiah, jinak moc afričanů trošičku tvořivějších do středu pole není. A Essien i toho hodně odběhá. Radši Modriče do Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu nevím, co by dělali vedle sebe s Rosickým. Kdopak by to tam za ně běhal v té záloze?

Co se týká Modriče, může překvapit i Rusko, či Ukrajina. Takovej Darijo Srna, pravý záložník chorvatské reprezentace kope v Šachtaru Doneck pravého beka a nechá se slyšet, že by jinak nešel. Ono za ty peníze, co tam má, tam může kopat klidně do 45 let.

Reagovat
herbage

Tak záloha Arsenalu Hleb, Flamini, Fabregas, Rosický. Vzhledem ka častým zraněním by byl Modrič první na střídání, Arsenal taky často hraje na 5 záložníků, vzhledem k častým zraněním útočníků a běhá tam Flamini s Fabregasem, několik utkání po sobě nejběhavější hráči Arsenalu, podle statistik

Reagovat
herbage

No teď čtu zraněný Flamini na 3 týdny. Takže ještě toho Kačara z Herthy, když Gilberto odejde a pak kromě Diabyho nidko není.

Reagovat
smazaný uživatel

no,je vidět,že máš hodně velký přehled o Modričovi a celkově i chorvatský lize,ale asi ne o Chelsea,když by jsi chtěl dát Essiena na lávku,momentálně je to jeden z našich nejplatnějších hráčů,a přestože má spíš defensivnější úkoly,tak zároveň zvládá i zakládat akce a dost často se dostává i zakončení případně vyšle finální přihrávku...jinak,nechci,aby to vyznělo,že mám něco proti Modričovi,mám ho dost rád,ale jeho příchod do Chelsea bude mít smysl tak za 2-3 roky,až bude Lamps za zenitem,spíš bych pochopil,kdyby se po něm kouknul Keegan,když slibuje kvalitní příchody,i proto,že v Newcastlu podobný kreativní hráč chybí

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, o Chelsea rozhodně takový přehled nemám, protože se na její hru nedá moc koukat a tak se raději nekoukám.Jinak mi přišlo, že Essien toho moc netvořil, spíše boural, určitě je to ale dobrej hráč.

My to ale stejně nerozhodneme, protože Mamič prodá Čorluku tam, kde mu dají nejvíc a jestli ještě zazáří na Euru, tak bude dost žádané zboží i za ty prachy,

Reagovat
smazaný uživatel

s tou předvedenou hrou máš pravdu,doufám,že už se to časem zlepší,ale s tím bouračem nemáš pravdu,od toho je spíš Maka,Essien je takový ten chlápek,co dělá tu podceňovanou černou práci,akorát že u Mickaela je plus,že umí přidat i něco navíc,což v jeho případě může být gól nebo milimetrovka do brejku a když započítám,že má v podstatě nevyčerpatelnou fyzičku,vychází mi z něj jeden z nejplatnějších hráčů v záloze,v MU má třeba podobnou funkci Scholes,proto si na téhle pozici nedovedu představit Modriče

Reagovat
smazaný uživatel

jestli ta chvála byla o Ballackovi, tak jen souhlasím.Přijde mi, že hraje to, co za nás bývalo libero, a to byl vždy ten nejlepší.Essien je asi takovej Jirka Němec, na jeho hru se taky moc koukat nedalo, ale bez něj se zase nedalo hrát vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

ta chvála byla o Essienovi

co se týče těch přihrávek a střel,tak tam je samozřejmě Ballack lepší,ale Essien se stále ještě bude zlepšovat,pořád mu je teprve 25,jediný,v čem nejspíš na Ballacka mít nikdy nebude je herní přehled a hlavičky

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič do AC!

Reagovat
smazaný uživatel

Ugljan: Terkeš?to je kdo?

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam nepůjde.

Reagovat
herbage

já neřikám že tam půjde, ale kdo to je, čti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Terkeš je momentálně jedním ze dvou nejlepších střelců chorvatské ligy a ještě o něm uslyšíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakym typem zaloznika je Modric? Ke komu byste ho prirovnali, jeste jsem ho nevidel hrat nebo jsi ho nevybavuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně to samé jako Tomáš Rosický, postava, technika, bídná fyzička...

Reagovat
smazaný uživatel

Finalni prihravky?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Rosa má bídnou fyzičku?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše bylo myšleno, že to není hráče, kterej bude v běhu celej zápas jako jiní hráči z Premier League. Jinak finální přihrávky má dost dobrý a dává i celkem dost gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz se tady mluvilo a pravek bekovy chelsea tak bych hlavne rekl ze by mel dostat sanci ivanovic!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když už jsme u toho me, koukali jste na nový speciál www.me2008.cz

Reagovat
smazaný uživatel

jezisi Modric muze hrat po CELEJ zaloze tak nechapu tady chytry co rikaj ze se nehodi treba do CHELSEA !

Reagovat
smazaný uživatel

tady nejde o to,že by se nehodil,ale že to je zbytečný nákup

Reagovat
Radin

Když nebude Modrič,co takhle Lucho Gonzales?:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele