Di Matteo odchází se zdviženou hlavou. Na úspěchy je hrdý

22.11.2012, 09:14
Aktuality
Během osmi měsíců na lavičce Chelsea prožil Roberto Di Matteo chvíle obrovského štěstí, ale také velkého zklamání. Radost přišla v červnu po historickém vítězství v Lize mistrů, smutnit pak mohl po úterní prohře s Juventusem ve stejné soutěži, po které byl odvolán. Italský manažer však odchází se zdviženou hlavou...

Nespočet trenérů se pokoušelo přinést Romanu Abramovičovi to, po čem ruský oligarcha od začátku prahl, totiž trofej pro vítěze Ligy mistrů. Nečekaně se to povedlo až Robertu Di Matteovi, jako dočasnému manažerovi, jenž v březnu letošního roku vystřídal Andrého Villase-Boase. Tento triumf společně s vítězstvím v FA Cupu nakonec Di Matteovi přinesl dvouletý kontrakt, ale ten byl včera předčasně ukončen.

"Jsem extrémně pyšný na úspěchy a trofeje, které jsme byli schopni vybojovat," uvedl po svém vyhazovu 42letý kouč. "Mám pro Chelsea hlubokou a neskonalou vášeň," pokračoval Di Matteo, jenž přišel do Chelsea už v roce 1996 jako hráč a ve 175 vystoupeních nastřílel 26 gólů. V 31 letech ale musel kvůli zranění ukončit kariéru. Nakonec se ale skrze trénování v MK Dons a West Bromu vrátil na Stamford Bridge.

"Byla to pro mě čest být jmenován manažer klubu, který jsem během hráčské kariéry miloval a který je tak blízko mému srdci," neskrýval svůj vztah ke klubu Di Matteo, kterému zlomila vaz šňůra neúspěšných výsledků, po kterých je Chelsea na pokraji vyřazení z Ligy mistrů.

"Zvednutí trofeje pro vítěze Ligy mistrů bylo největší úspěchem v historii Chelsea a bezpochyby mým největších úspěchem v kariéře hráče i manažera. Je to vzpomínka, kterou si ponesu po zbytek života. Chtěl bych upřímně poděkovat celému realizačnímu týmu, hráčům a také fanouškům Chelsea za jejich obrovskou podporu během napjatých chvil, co jsem byl na Stamford Bridge manažerem.

"Všem přeji do konce sezony i v těch dalších co nejvíce úspěchů,"
dodal Di Matteo, jenž se měl o svém konci dozvědět v ranních středečních hodinách od předsedy Bruce Bucka a výkonného ředitele Rona Gourlaye. Nástupce klub jmenoval ještě tentýž den, stal se jím Rafa Benítez, jenž povede mužstvo minimálně do konce sezony.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele