Chelsea po prohře s Juventusem vyhodila Roberta Di Mattea

21.11.2012, 10:26
Aktuality
Série neúspěchů, která vyvrcholila včerejší prohrou s Juventusem, po níž je Chelsea na pokraji vyřazení z letošního ročníku Ligy mistrů, stála krk manažera Roberta Di Mattea. Vedení evropských šampionů právě oznámilo, že s italským koučem rozvázalo spolupráci...

Chelsea se odhodlala k další změně na manažerském postu po nepříznivých výsledcích za poslední měsíc. V něm Blues odehráli osm zápasů a jen dvakrát získali plný počet bodů. V Premier League přišli o první místo a v Lize mistrů jsou na pokraji vyřazení.

"Poslední výkony a výsledky mužstva nebyly dostatečně dobré, a tak se majitel (Roman Abramovič - pozn. red.) a vedení rozhodli, že změna je nevyhnutelná, protože míříme do zásadní části sezony," stojí v prohlášení na oficiálním klubovém webu Chelsea, jejíž fanoušci si již na podobná vyjádření za poslední léta zvykla.

"Majitel a vedení by rádo Robertovi poděkovali za všechno, co pro klub od březnového převzetí udělal. Roberto nás dovedl k historickému vítězství v Lize mistrů a k sedmému FA Cupu. Nikdy nezapomeneme, jak výrazně se zapsal do klubové historie, a vždy bude na Stamford Bridge vítán," píše se dále v krátkém prohlášení.

Ohledně nového manažera by měla Chelsea informovat co nejdříve. Nicméně v médiích se již živě mluví o tom, že žhavým kandidátem na uvolněný post je Pep Guardiola. Ať už se ale stane novým manažerem kdokoliv, bude to již desátý muž, který povede modrou flotilu pod Romanem Abramovičem.

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com

Komentáře (1446)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele