Deulofeu se vrací do Evertonu, tentokrát již nikoliv v roli hosta

25.06.2015, 16:42
Aktuality
Gerard Deulofeu se vrátí na Goodison Park, tentokrát již ale nikoliv v roli hostujícího hráče. Šikovné španělské křídlo, které si v Liverpoolu prožilo relativně úspěšné hostování v sezoně 2013/14, definitivně opouští Barcelonu s cenovkou ve výši šesti milionů eur. S Evertonem Deulofeu podepsal smlouvu na tři roky...

"Dostáváme hráče, který je teď ještě vyspělejší, než byl před dvěma sezonami, a hráče, který považuje Everton za svůj domov," liboval si manažer Roberto Martínez. Ten si zároveň pochvaloval, že se mu Deulofeua s další posilou Tomem Cleverleym podařilo přivést ještě před začátkem července a letní přípravy.

Gerard Deulofeu na Goodison Parku strávil celý ročník 2013/14, během něhož zasáhl celkem do 25 ligových střetnutí a připsal si i tři branky včetně jedné do sítě Arsenalu. Pro uplynulou sezonu byl zapůjčen do Sevilly, kde s pěti ligovými asistencemi platil za druhého nejlepšího nahrávače v týmu.

Dnes 21letý produkt slavné barcelonské akademie La Masie na sebe poprvé výrazně upoutal pozornost během předloňského mistrovství světa do 20 let, kde pomohl Španělům suverénně vyhrát skupinu a následně dokráčet do čtvrtfinále.

Deulofeu se zpátky do Evertonu stěhuje za ekvivalent 4,25 milionů liber a dle platné smlouvy by tam měl vydržet až do léta 2018; potažmo ještě o rok déle, pokud Toffees využijí opci.

Na druhou stranu, součástí kontraktu je i doložka, která Barcelonu za určitých podmínek opravňuje v průběhu prvních dvou let talentovaného křídelníka odkoupit zpět.

Autor: Tomáš Daníček / evertonfc.com

Komentáře (837)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele