De Bruyne se vrátil po dlouhé pauze. Pomáhá nám vítězit, těší Guardiolu

08.01., 13:50
Aktuality
Kevin De Bruyne a Pep Guardiola (© AFP)

Velkou radost udělal manažerovi Manchesteru City Pepu Guardiolovi nedělní návrat záložníka Kevina De Bruyneho na hřiště po čtyřměsíční pauze. Španělský lodivod podle klubového webu doufá, že do druhé poloviny sezony bude mít kompletně uzdravený kádr, který bude bojovat ve třech soutěžích.

De Bruyne si v úvodním srpnovém kole anglické ligy zranil stehenní sval, kvůli němuž chyběl po zbytek kalendářního roku 2023. Dvaatřicetiletý Belgičan se vrátil po dlouhé přestávce ve 3. kole Anglického poháru proti druholigovému Huddersfieldu. Jako střídající hráč pomohl asistencí k výhře 5:0.

"Mám neuvěřitelnou radost z jeho návratu, protože Kevin nám pomáhá vítězit. Kevin, (Erling) Haaland, Phil (Foden)... Tihle hráči vyhrávají zápasy, proto jsou pro nás tak důležití," uvedl Guardiola, který 18. ledna oslaví 53. narozeniny.

De Bruyneho výkon, jenž nastoupil na 34 minut, se mu zamlouval. "Odehrál dobrou minutáž. Bylo lepší nasadit ho až do druhé půle kvůli většímu prostoru na hřišti, jelikož Huddersfield zpočátku bránil hodně hluboko. Kevin teď potřebuje nastřádat tréninky ještě víc než zápasy," řekl Guardiola.

Líbilo se mu, jak na Belgičanův návrat zareagovali fanoušci. "Jsem si jistý, že Kevin pocítil, jak ho lidé milují a naopak on je. Tento vzájemný respekt potrvá věčně," prohlásil někdejší kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Na držitele bronzu z mistrovství světa 2018 v Rusku nehodlá tlačit. "Kevin nevyřeší naše problémy. Pomůže nám svým talentem a ve věcech, v nichž se zlepšujeme. Dokáže ustát tlak, o tom víme, ale nechci na něj vyvíjet nátlak, protože by to nebylo fér," podotkl Guardiola. "Má výjimečnou schopnost, kterou těžko najdete. Někteří naši hráči jako Erling, Phil a další si rádi nabíhají za obranu a spoluhráči je nacházejí přihrávkami. Přesně v tom je Kevin výjimečný," dodal.

"Citizens" se v sobotu představí v anglické lize v Newcastlu, další soutěžní utkání je čeká až na konci ledna. Obhájce titulu ztrácí z třetí pozice pět bodů na vedoucí Liverpool, odehrál ale o zápas méně.

"Náš velký rival Liverpool je zpátky, to samé platí pro Arsenal. Ve hře je spousta dalších dobrých týmů, například Tottenham. Nemůžeme moc ztrácet body, jinak to bude ještě těžší. Čeká nás důležitý zápas proti Newcastlu, pak si dva týdny odpočineme. Kvůli lepším teplotním podmínkám se vydáme do Abú Zabí," řekl stratég. "Přeju si, aby se do druhé poloviny sezony všichni uzdravili - Erling, John (Stones), Jack (Grealish), Jérémy Doku. Pak budeme mít tým bojující ve třech soutěžích až do konce," doplnil Guardiola.

Jeho svěřenci v minulém kalendářním roce jako první anglické mužstvo ovládli Premier League, Anglický pohár, Ligu mistrů, Superpohár UEFA i klubové mistrovství světa. Také v této sezoně útočí na tzv. treble, vedle dvou domácích soutěžích jsou ve hře i v Lize mistrů, kde v osmifinále narazí na přemožitele pražské Sparty z kvalifikace FC Kodaň.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
Benzema

Včera ten istý článok, len iný nadpis

Reagovat
LyEX

King sa vracia, fanfáry nech hrajú aj pár dní

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Benzema

Ten odišiel na africký pohár

Reagovat
LyEX

'The whole country is starting to shake!' - aj trenér má v tom jasno, tak sa netreba hádať stále

Reagovat
Benzema

Reagovat
shitcool

Snad se vrátí do předchozí formy

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Greaber

Hm, 8 tisíc liber pokuta za jízdu na červenou, to je docela brutální

Reagovat
LyEX

Pre tých naších kokotk.v čo najprv dusili VW, potom Audi a teraz BMW by sa malo zaviesť aj u nás, len chválim

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Liveral

však je to parody account

Reagovat
Greaber

No jo, už to vidím, na profilové fotce je Simon Pegg, to je dobrý :D

Reagovat
Busby babes

Semifinale MickeyMouse cupu bude bez VARu, Boro nema technologii.

Reagovat
andkoo

konecne normalny futbal s emociami a bez cakania

Reagovat
Salfovic

Reagovat
martin.b

Umí vůbec rozhodčí ještě pískat bez varu ? To je jak po 5 letech řídit manuál.

Reagovat
ashburtongrove

Takze vpohode

Reagovat
martin.b

no myslím že zpočátku to optimální není :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle sezónu jsou slaboučký

Reagovat
Greaber

Na Arsenal a Slepice to bude v pohodě stačit. Uvidíme co vy a Aston Villa, tam by to mohlo být zajímavé, ale já se obávám, že City ke konci zase zařadí vyšší rychlostní stupeň a všechny přejedou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám že nezařadí. :D Ty killstreaky z posledních sezón mě děsí. Taky už by mohli mít slabší sezónu a nebo budeme muset taky potahat. Uvidíme..tenhle ročník se mi líbí. Těch zajímavých týmů je tam spostu. Zklamání v podobě mufanů a čukotky je jasné, ale dobře jim tak.

Reagovat
smazaný uživatel

*spoustu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele