Cruyff radí, jak na Manchester

14.04.2008, 23:26
Aktuality
Johann Cruyff, který Barcelonu v roce 1992 jako trenér přivedl k prvnímu triumfu v Lize mistrů, je přesvědčen, že se jeho bývalý klub nemusí v semifinále probíhajícího ročníku obávat síly Manchesteru United.

Barceloně se vzdaluje vidina triumfu na domácí ligové scéně. Na Real ztrácí už devět bodů. Také proto se dá předpokládat, že se Katalánci budou soustředit na zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrů.

V Barceloně mají obavy hlavně z Cristiana Ronalda, který je v letošní sezóně takřka nepolapitelný.

"Manchester je pravděpodobně nejsilnější z celé trojice anglických klubů v semifinále, ale jsem přesvědčen, že oni o Barceloně přemýšlí stejně, napsal Cruyff ve svém pravidelném sloupku v katalánských novinách El Periodico.

Manchester hraje podle Cruyffa starým anglickým způsobem. Spoléhá na dlouhé míče, za kterými pak "60 metrů sprintují, což vytváří dojem, že běhají více než kdokoliv jiný," píše Cruyff. "Tím využívají prostoru, který je před jejich záložní řadou. Pokud se ale hraje hlavně na polovině jejich protivníka, pak tam žádný prostor není," poukázal Cruyff na jeden ze způsobů, jak rozjeté United zastavit.

Jestli si z Cruyffových rad vezme aspoň něco jeho holandský pokračovatel u kormidla Barcy Frank Rijkaard se fotbalový svět dozví 23. dubna, kdy je na programu první utkání semifinále.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

manchester je vo finale

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Barcelona bude betonovat na vlastni polovine a United tak nebudou mit zadnej prostor pred jejich zalozni radou. To je dobry, ne? Ne, vazne, chtelo by to, aby se dala do kupy obrana, protoze ani nechci videt, co budou delat R+R s nahradnikama z formy. Mozna by na ne moh platit TH na hrotu, protoze bez Vidice dostava obrana Manchesteru docela zabrat a pokud nastoupi snek O'Shea, sance tam je. Ale je to samozrejme nepravdepodobny, protoze by se musel prekopat system atd.

Reagovat
smazaný uživatel

"Moje" týmy už ve finále neuvidim (Arsenal - AS Roma), takže to bude finále ManU - Live...vyhraje Live

Reagovat
Shevchenko

Tenhle zápas jsem si poslední roky strašně přál. Škoda, že Barcelona nemá formu jak 2 roky zpět, i tak to bude ale skvělý dvojzápas. Postoupí Manchester.

Reagovat
panca

doufam ze bude hrat mess a uz zavre pusu tem obdivovatelum man utd a dalsim angl tymyum uz s nema neni k vydrzeniiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že bude hrát Messi a ty konečně pochopíš,že barca v momentální formě na LM nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

barsa je celkově z formy, nevyhrává v lize a hlavně obranu má příšernou a řekl bych že v LM se dostala tak daleko jen díky tomu, že měla tak jednoduchý los

Reagovat
Xavi

Cruyff má pravdu, Manchester hraje tím starým anglickým stylem. Taky je považuji za nejsilnější anglický tým, ale nám by mohli vyhovovat, protože chtějí hrát fotbal na rozdíl od Chelsea s Liverpoolem, kteří by zas byli trapně zalezlí na vlastní polovině a destruktivně bránili.

Ikdyž teď nejsme ve formě a máme spoustu zraněných, přesto si myslím, že jsme mírným favoritem. Dalším důležitým faktorem bude rozhodčí, doufám, že to bude pískat někdo normální a nepřistoupí na ten jejich hurá fotbal. Jinak si od toho slibuji krásný dvojzápas narozdíl od Chelsea - Liverpool, to bude hrozný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný zápas to bude určïtě, ale řekl bych, že celkovým favoritem na postup je Manchester ... myslím si, že hraje mnohem lépe, techničtěj a poutavěj než Barcelona ... to musí uznat každý, kdo viděl předchozí kolo LM..

Reagovat
Xavi

Tak techničtěji určitě ne... Poutavěji ať si každý zhodnotí sám... Manchester je favorit podle aktuální formy. Já poukazuji na věci co by nám mohli vyhovovat. Když hrajete anglickou ligu, je to styl co vám vyhovuje, když ale hrajete s někým kdo rád podrží balón, jako Barca nebo Milán je to úplně něco jiného, co vám dělá problémy, protože právě praktikujete ten starý anglický styl (né zas tak úplně). Proto je třeba Liverpool v LM úspěšnější než vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca mírným favoritem? Zaspal jsi dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Aj AS Roma minulý rok betonoval a dostal iba 7

Reagovat
Xavi

A pak jste namistrovaní vypadli s Milánem, hehe.

Reagovat
M11

Reagovat
Devil

Podle me i pres vedsi formu Manchestru je favorit Barcelona.Nezbyva vic jak verit, ze to dotahnem do finale a tam se utkame s Liverpoolem.

Ja jen doufam a toho se trochu bojim,ze nebude piskat takovej rozhodciho ,kterej foukne kazdou kravinu,kazdej sebemenci kontakt a nebude porad kvuli kazde pi.......prerusovat hru.

Pral bych si pro tento duel rozhodciho,ktery necha volnejsi prubeh hry,at se je na co divat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nesmí hrát Abidal a bude to dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi co řešíte ? Hraje Messi takže není čeho se bát :) Trošku doladíme beky a bude to OK :) Abidal když se mu zadaří hraje dobře .. jinak to není sice ončo ale tady vyhraje týmovej duch a toho má Barca ..akorát je nevýhoda, že začínáme doma ..

Zambrota Marques(Thuram) Milito Abidal

Xavi Tuoré Iniesta

Messi Eto Henry

Pak tam pustíme Bojana a bude :)))

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě Marquéz

Reagovat
smazaný uživatel

No chlapce ty si riadne veris,ten Barcelonsky tim stoji za hovno cely,okrem Messiho,to je tak ked sa chcete podobat Realu spred troch rokov....Manchester vas roznesie v zuboch...

Reagovat
smazaný uživatel

Barča musí vyhrať LM,nech ten titul v primére chutí o niečo viac.Keď barča vyhrá LM,tak bude druhým najlepším teamom v Európe a Real prvým GO GO Barčula

Reagovat
smazaný uživatel

s takou hrou,aky predvadza Barca na ManU nemaju....ale,moze sa stat vselico,...myslim si,ze v Barce remiza a doma im da ManU 3ku

Reagovat
smazaný uživatel

Probuď se.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Johane

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona hlavně nesmí blbnout, pak postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu favoritovi: Kurz na postup united: 1.52 Kurz na postup barcelony: 2.21

Mě to nepřipadá jako favorizování barcy a byl bych hodně překvapenej,kdyby postoupila.. Momentálně je ´´kapánek´´ z formy a pochybuju,že se do formy vrátí tak brzo...

Reagovat
M11

Ja verim ze se Barca dokaze hecnout.. a predvede solidni dvojzapas... at je forma nebo neni... ta velka kvalita tam je... LM je o jednom zapase neda se srovnavat s ligou... Barca ma velke sance postoupit... a navic si myslim ze MU se Barci trosku boji...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani rady Cruyffa nepomůžou k postupu přes MU

Reagovat
smazaný uživatel

v tom zapase bude dolezite kto bude preberat sklepavane centrovane mice, kdo u nich bude drive..na tohle hraje Man.U. a no tohle castecne doplatila i Roma ze tam stred hriste nestihal, respektive nestihala zaloha AS Roma pak to vsechno litalo celkem jednoduse do rozhozene obrany AS

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Barca dokaze eliminovat zalohu United, bude drive u mice predevsim ve stredu hriste nenechaji se pretlacit postoupi..ale o jejich ligove forme nelze rict ze by byly v laufu..

Reagovat
smazaný uživatel

proc nehraje Deco? ja vim ze tedka nejak nehraje ale duvod? jinak doufam v postup Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

STAČí se podivat na hlasovani a vidite koho favorizují lidi a ta hra co Barca predvadela proti chalke......kdyby chytli nekoho silnejsiho tak urcite nepostoupi

Reagovat
smazaný uživatel

hele Xavi, Ty za tu Barcelonu hrajes, ze rikas "MY"???

Reagovat
Xavi

Nemusím za ni hrát, abych říkal my.

Reagovat
smazaný uživatel

nech ho bejt. Tyhle ichtyly už ani nekomentuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele