Do odvety dáme všechno, slibuje Rijkaard

24.04.2008, 10:34
Aktuality
Barcelona nedokázala zdolat defenzivní val Manchesteru United a v úvodním utkání semifinále letošního ročníku Ligy mistrů doma jenom remizovala 0:0. Tento výsledek do odvety mírně zvýhodňuje anglický tým, bez reálných šancí ovšem není ani Barcelona a její trenér Frank Rijkaard stále věří v postup...

"Máme velkou šanci, můžeme to dokázat. Nebude to snadné, ale jsme toho schopní. Musíme hrát organizovaně v záloze. Není to tak dobrý výsledek, snažili jsme se dát gól a čekali na to, s čím přijde soupeř. Branku u nás nedali, takže nevidím důvod, proč by se něho podobného nemohlo podařit nám u nich," prohlásil nizozemský kouč.

Pro Barcelonu málem začal zápas velkou pohromou. Hned ve druhé minutě zahrál po hlavičce Ronalda v pokutovém území rukou Gabriel Milito a rozhodčí Busacca nařídil pokutový kop. K jeho exekuci si stoupl sám Ronaldo, ovšem k radosti drtivé většiny přítomných na Nou Campu vůbec netrefil bránu.

Manchester United vsadil na poctivou obranu a k ohrožení Victora Valdese se příliš často nedostával. To zároveň hodně komplikovalo útočné snažení Barcelony, jejíž pokusy narážely na bílou hradbu okolo pokutového území Edwina van der Sara.

"Hráli docela defenzivně. To mě příliš nepřekvapilo, protože anglické kluby jsou v pohárových soutěžích o něco defenzivnější. Byli dobře organizovaní a podnikali nebezpečné protiútoky. Chtěli jsme vyhrát a na vítězství jsme také hráli, ale stále je to otevřené. Dáme do toho všechno, abysme se dostali do finále," slibuje Rijkaard.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě překvapilo, že ManU hrál takový beton. I když je to semifinále LM a jde o hodně, tak snad ani Chelsea před lety na Nou Campu nehrála tak defenzivně. Šance do odvety jsou pořád 50:50.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi všechny

Reagovat
smazaný uživatel

NO TOBY JE MOHLI KEPNOUT,TO BY BYLO NECO KDYBY MANCHESTER DOMA PROHRAL TO BY BYL SOK. JA TO PREJI BARCE JSEM ZVEDAVY JAK TO DOPADNE !?

Reagovat
smazaný uživatel

Dá sa aj bez CapsLocku?

Reagovat
smazaný uživatel

j ja vim ale to be to nak vadi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie, len sa pýtam.

Reagovat
smazaný uživatel

Franku, bojuj. Titul v LM na rozloučenou by byl vcelku dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku dobrej :o) jj to by byl.

Reagovat
afc

Len ci to bude stacit aj ked da Barca do toho vsetko..Na Shitforde to budu mat o triedu tazsie a ManWho ked nasadi svoje obvykle tempo tak neviem ako sa s tym vysporiada hlavne obrana Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Barce chybí oproti předchozím úspěšným sezonám "R Factor". Ne, že by jim vyhrával všechny zápasy, ale dělal strašně důležitej rozdíl mezi Rijkaardovou partou a "zbytkem světa". Taky včera by měla Barca s nadpozemským Ronaldinhem (verze 2003-06) mnohem vyšší šance. Kdyby mu nevyšel nějakej individuální průnik nebo mistrovská přihrávka, tak by se aspoň postaral o mnohem nebezpečnější standardky. Ty domácí včera dost nezvládli. Taky mi přijde, že se to strašně snažili tlačit středem. A pokud už se po nějaké rychlé kombinaci dostal balon na křídlo, tak skoro nikdy neletěl na penaltu centr z první. Pro soupeře je vždycky snažší připravit se jen na jeden způsob hry. Manchester hodnotit nebudu. Ani není co.

Reagovat
smazaný uživatel

stou posledni vetou stebou souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

ale nedelali chyby...chytraku

Reagovat
Devil

Pro tebe mozna neni co,proto souhlasis,kdo rozumi aspon trosku fotbalu,tak vi,ze ten "beton" neumi jen tak kazdej.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, je rozdil mezi betonem ktery uhrajes na 0:0 nebo betonem a po zapase bezis rychle do satny pro kapesnik

Reagovat
Xavi

V době nejvědší Ronaldinhovi formy končila drtivá vědšina přímáků ve zdi. Přímáky zlepšíl až když to zas herně bylo horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Na standartkách je třeba hooodně zapracovat. Absolutně si nejsme schopni s nima pomoci a to v každém zápase jich máme víc než dost.

Reagovat
Xavi

To ano, připravujeme se tak o obrovskou výhodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakub 19 standartky su slabe asi preto ze po Roniho odchode ich nezahrava Titi.Aj vcera ukazal ze vie z priamho kopu aspon pekne trafit priestor brany narozdiel od Xaviho ci deca.

Reagovat
smazaný uživatel

Henry je párkrát kopal i v lize a nic. Prostě je neumí nikdo, i když bych byl pro to, aby je Henry kopal častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak jeho rána aspoň dolítne k brankáři

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda . Ale chtělo by to, aby Xavi někdy sebral odvahu a napálil ten roh do ohně. Pořád to rozehrává na krátko. Připadá mi, že by si dal raději deset koleček kolem Nou Campu, než aby na tom něco měnil. Čím méně míčů do vápna, tím menší šance na gól. Hlavičkáře jste v sestavě rozhodně měli.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak... oni všechno rozehráli nakrátko a pak házená ze strany na stranu,průnik,odkopnutí míče a zase od začátku... Občasný centr by neuškodil,když tam 10x nacentrujou,tak to jednou dvakrát propadne a může být gol...

Reagovat
smazaný uživatel

Divím sa, prečo nehral Henry od začiatku, a taktiež aj Gudjohnsen. Hráči so skúsenosťami z Premier League a taktiež hráči do vápna. Nechápem Rijkaarda. United nie sú Celtic či Rangers.

Reagovat
smazaný uživatel

S Henrym souhlasím, ale místo koho a s Gudym ee .. ten je bohužel čajovej ..mě spíš naštvalo, že stáhl Messiho .. pak to bylo v háji ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na ostrovné týmy Guddy by platiť mohol. Nie vždy je čajový.

Reagovat
smazaný uživatel

Gudjonsen nema v takovem tymu jako je Barca co delat je vykony jsou strasne vcera taky prekvapilo jak United hrali defenzivne no jo al jestli Barca zopakuje vykon nemam starosti s postupem a navic Barca venku hraje porad fotbal na rozdil od nekterych tymu no nic no snad to vyjde pristi tyden Barca do toho (jinak prekvapil me Toure ve stredu zalohy hral velmi dobre )

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď by Guddy horší nebol, než včera Iniesta, a pre mňa aj Xavi.

Reagovat
smazaný uživatel

lidi můžu se zeptat co je handicap -0,25 já totiž myslel že je to jako jednička a že když bude 0 tak se ten zápas nepočíta a ten zápas se na tiketu anuluje .. a s tím sem do toho šel kurs byl 2 a skončilo to 0:0 a vyšlo to .. a já nevím co to je .

Reagovat
One-Real

Barca mělá víc míč u nohy ale nic nevymyslela hraje se na goly né na to kdo bude mít víc času míč u nohy MU hrál to co potřeboval .....

Reagovat
fantomas

škoda, že vám to bude prd platný

Reagovat
smazaný uživatel

možná jo, možná ne, to se uvidí. Každopádně fandovi Arsenalu už to může bejt šumafuck, ne ...?

Reagovat
fantomas

fanouškovi anglického fotbalu nikoliv

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že remcat by tu měli asi jen fanoušci týmu co ještě o něco hrají .. fanoušky Realu a podobně ti maj už myslím po LM tak by měli rejpat jinde ..

Reagovat
Langi

no co si budem namlouvat...fotbal to byl o ničem...Barca se za 90 minut nedostala do blízkosti brány...a ManU? radši ani nemluvim, trochu mi to připomínalo hru Řecka na ME 2004

Reagovat
smazaný uživatel

No ikdyž nefandím Barce, tak si myslim že postoupí, ale bude to hodně vyrovnané a boj až do konce, toť můj tip.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepomuže

Reagovat
smazaný uživatel

Nepomuze MANCHESTER DO TOHO !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele