Corvinova éra ve Fiorentině v létě skončí

19.03.2012, 10:59
Aktuality
Vedení Fiorentiny vyvodilo první důsledky z pětibrankového debaklu od Juventusu. V létě nebude prodloužena smlouva Pantaleu Corvinovi a klub tak bude hledat nového sportovního ředitele. Corvino upadl v nemilost fanoušků, kteří jej viní ze špatné práce na přestupovém trhu.

O Corvinově konci se spekulovalo poslední měsíce, jelikož Fiorentina zažívá ústup ze slávy. Domácí výprask s Juventusem pak přiměl vedení k jasnému rozhodnutí - Corvino v klubu v létě skončí.

"Fiorentina se dohodla s Pantaleem Corvinem, že mu nebude prodloužena smlouva. Vydáme se na novou cestu a jsme přesvědčeni, že bude úspěšná," objevilo se včera na klubovém webu. "Corvinovi děkujeme za práci, kterou pro klub odvedl. Nezapomeneme, že, vyjma posledních dvou let, které neuspokojily nikoho, pomohl z Fiorentiny udělat tým vysoké úrovně, a to i v mezinárodním měřítku."

Pantaleo Corvino ve Fiorentině působí od roku 2005. Fialky dříve pravidelně hrály evropské poháry, poslední roky ale jsou výrazně hubenější. To se projevilo na náladě fanoušků, kteří žádali, aby Corvino skončil. Hlavním důvodem je ztráta hvězd typu Alberta Gilardina, sportovnímu řediteli se také nepovedlo prodloužit smlouvu s Riccardem Montolivem.

Autor: Radim Šantrůček / football-italia.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
berger321

Ta ruka

Reagovat
smazaný uživatel

ale těším se na jeho nové angažmá..., s Marinem moji dva oblíbenci na té střední ligové úrovni. co se týče Violy, Rui Costa by byla hodně zajímavá volba..., po odvedené práci v Benfice bych se ho nejspíš nebál...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Vargase či Jovetiče přivedl kdo? Ach, jak se rychle zapomíná někdy, to je smutné

Reagovat
smazaný uživatel

A co má být? Zkrátka někdy to chce nový vítr do plachet, nehledě na to, že Corvino je velmi schopný.

Reagovat
smazaný uživatel

Směr Inter a spolu s navrátilcem Orialim nastolit přestupový řád (i když s Moratim, nevím, nevím..)

Reagovat
lnterista

jj a pokusit se jeste o Montoliva nebo uz jde do AC?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle posledních informací s nima jednal. Toho zdarma bych bral...Kdyby k tomu přibalili Jovetiče nezlobil bych se :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jovetiče jedině do Barcelony nebo Dortmundu, odchod jinam bych mu neodpustil

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto ohledu jsem také celkem skeptik... Corvino odváděl u fialek výbornou práci a myslím, že problém útlumu této doby bude poněkud jinde, než u něho... Příchody hráčů jako Gamberini, Melo, Vargas, Frey, Mutu, Jovetič, Gila byli povedené a navíc např. Melo i dobře zainvestované, když obratem vydělali přes 10 mil. €.. Navíc neustále udržení Jovetiče, udržení Vargase v jeho nejlepší formě, kdy ho chhtěl opravdu snad každý se dá přičítat hlavně jemu.. Montolivo se prostě udržet nedá, je v nejlepších letech a má na lepší tým a nebude chtít hrát pouze o evr. ligu..Osobně bych největší fail viděl v prodeje Gilardina v době, kdy prostě jinej hrot nebyl a navíc se mu stejně kvalitní náhradu sehnat nepodařilo.. A druhý fail bych viděl příchod Boruce...

Každopádně doufám, že příde ten, který je vrátí zpět o boje o ty nejvyšší příčky..

Reagovat
smazaný uživatel

Vargase už spíš prováhali, ten je letos hroznej..., Montolivo to samé, navíc jim odejde zadarmo. za Gilardina v podstatě získal Amauriho s výdělkem 7,5 mega, Gila už byl navíc taky vyčpělej, tohle bych mu pro změnu nevyčítal.

Boruc je proč fail ? známky má letos lepší než Frey, obdržených gólů méně a chytal o 2 zápasy více..., lepší golman je pro mě obecně Sebastien, ale nemyslím si, že by byly díky němu fialky letos jinde..., fail v tom nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

páč to je starej minelář ...jako fanoušek Fiore jsem těžko rozdýchával odchod Freye, a když hrozil po Dainelim i Gamberini a Vargas,tak už mě brali na máry

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
10

Frey 6.38, Boruc 6

Reagovat
smazaný uživatel

Frey 4.63

Boruc 4.80

jedu Fantu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, co chtěli do budoucna získat.. Ono zda chtěli hrát o titul a o ligu mistrů, tak proč prodávat nejlepší hráče jako Vargas i Montolivo, kteří v tu dobu byli v nejlepší formě? Pokud by chtěli fungovat jako např. Udinese, kteří udělají z hráče hvězdu a potom ji prodají tak v tom případě si myslím, že máš pravdu.. Amauri ač jsem se ho hodně hastával tak ke konci byl tragický už úplně, navíc je to typově jiný hráč než Gila... A k Borucovi, Frey byl pro fialky modlou a přivést mu takovou konkurenci nemuselo udělat ani dobro v kabině.. Navíc když ho pak nadobro ač vinou zranění z branky vystrnadil..

Reagovat
Tomanatura

Promin, ale hrac, kteri ti promarodi 1/2 sezony, prece nemuze cekat, ze ho bude nahrazovat dorostenec. Boruc byl potreba a byl to dobry nakup, ani Frey neni vic nez cely klub. A o tom to prave je, hraci ze sebe udelali obrovske geroje, kterym nikdo nic nemuze (Vargasova zivotosprava, Montolivovo vyckavani se smlouvou, Freyovy hadky s vedenim atd...) a klub spadl tam, kde ted je. Mizerna disciplina, velka aura moci. Jsou to curaci, sice udelali s klubem velke uspechy, ale za zasluhy hrat nemuzes, pokud nejsi top fit a ve forme.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on je promarodil až po přestupu Boruce ne? Kolik toho promarodil předtím? A hráč jako Montolivo si prostě tu smlouvu zaslouží, ale to je zase věc druhá.. Hrát o to co vedení chtělo taky znamená, že se vydají větší finanční prostředky..

Reagovat
smazaný uživatel

bavíme se o kvalitě Corvinovy práce za ty poslední 2 roky a momentálně už můžeme říct, že zkrátka prokaučoval Vargase s Montolivem..., momentálně můžeme říct, že Boruc není horší než Frey, přestože jsem Arturův příchod taky odsuzoval. udržet hráče pod smlouvou není zase taková dřina..., odhadnout, jestli Ti ten hráč pak ještě něco dá, je podle mě těžší. zrovna v Udine si takhle jednou nechali D'Agostina, který měl našlápnuto do Juventusu a příští sezonu odehrál Gaetano přímo tragicky.

řešíme nicméně pouze Corvina, problém je přitom samozřejmě taky na straně kouče..., ať už Mihajloviće, nebo Rossiho, který je pro mě osobně zatím OBROVSKÉ zklamání. o hráčích nemluvě..., z Vargase se vyklubal lenoch, Montolivo už je dávno jinde, Lazzari chtěl nejspíš do většího, Gambero už je tam dlouho, Gilu radši prodali a to nepočítám borce jako Marchionni, Kroldrup a spol., kteří opravdu nevím, co ve Florencii ještě dělají.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ecco la lista dei 21 convocati di Massimiliano Allegri per la partita di domani Juventus-Milan valida per il ritorno della semifinale di Tim Cup:

Abbiati, Amelia, Piscitelli, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mesbah, Mexes, Thiago Silva, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Emanuelson, Gattuso, Muntari, Nocerino, Seedorf, El Shaarawy, Ibrahimovic, Inzaghi, Maxi Lopez

Sandro s Princem na sobotu, Robson možná, Abate do 10ti dnů..., pokud se Bommel nedá do pořádku na Romu, bude hrát před obranou někdo nový, páč chce Max šetřit Ambra na Barcu.

Reagovat
10

nominace Juve na zítra:

PORTIERI: 13 Manninger, 30 Storari, 31 Branescu.

DIFENSORI: 3 Chiellini, 4 Caceres, 11 De Ceglie, 19 Bonucci, 26 Lichtsteiner,

CENTROCAMPISTI: 7 Pepe, 8 Marchisio, 17 Elia, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Vidal, 24 Giaccherini, 27 Krasic, 28 Estigarribia, 34 Marrone

ATTACCANTI: 10 Del Piero, 14 Vucinic, 18 Quagliarella, 23 Borriello

Chytat bude Storari, v útoku bude od první minuty Alex. Vypadá to na 3-5-2.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže áčko?

Reagovat
brenk

Pochybujem, očakávam taký mix.

Reagovat
10

dnešní Gazzetta to má takhle:

Storari - Caceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie (Esti) - Borriello (Vučinič), Del Piero

Reagovat
10

u AC takhle:

Amelia - Bonera, Mexes, Tiago, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Muntari - Emmanuelson - Maxi (Shaarawy), Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal má stop kvůli kartě ne?

Reagovat
Mr.Jindros

Pohár musí být náš. Tohle už si nesmíme nechat vzít.

Reagovat
Il Architetto

Storari - Chiello, Leo, Caceres - Esti, Marchisio, Pirlo, Giak, Lichti - Alex, Fabio

Pecka !

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele