Conte: Itálie je na správné cestě

17.11.2015, 12:34
Aktuality
Většina účastníků letního ME 2016 již zahájila přípravu na samotný turnaj, mezi zmíněné celky patří i Itálie. Ta sice naposledy v přípravě nestačila na Belgii, kouč Antonio Conte byl však přesto spokojený...

Italové si postup na závěrečný turnaj evropské špičky do Francie zajistili naprosto s přehledem, když ve skupině H získali 24 bodů a bez porážky postoupili z prvního místa.

O poznání méně přesvědčivě už působil italský výběr v nedávném přátelském utkání v Bruselu, kde domácí Belgii podlehl 1:3. "Doufám, že budeme ve stejných výkonech pokračovat. V Belgii jsme ukázali, že umímě hrát i bez držení míče," pochvaloval si Conte. "Udělali jsme několik chyb, za které jsme zaplatili. Cesta, kterou jsme si ale nastavili, je ta správná," dodal.

Reprezentační kouč celku z Apeninského poloostrova má smlouvu jen do konce nejbližšího turnaje, načež média začínají spekulovat o prodlouženíkontraktu, sám Conte ale nespěchá. "Cítím se ve své pozici dobře. Na jednání o nové smlouvě ale ještě bude čas, Cesare Prandelli po mistrovství světa prodloužil kontrakt a za dva měsíce musel skončit," řekl Conte.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (35)

Přidat komentář
stas87

Do pekel?

Reagovat
smazaný uživatel

Vo FM16 v roku 2017 ťa vyhodili Conte.

Reagovat
Mars

illuminati

Reagovat
smazaný uživatel

S Allegrim si podejte ruce. Tímhle stylem Bonucciho s Chiellinim odvaříte dost brzy.

Dneska večer mimochodem opět se zmíněnými chybujícími protagonisty z Belgie v základní sestavě:

424: Buffon - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Marchisio, Soriano - Florenzi, Pelle, Eder, El Shaarawy.

Reagovat
El-Pistolero-68

Zajimava sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Takřka ta samá co v Belgii.

Reagovat
El-Pistolero-68

Mne se libi.

Reagovat
olis

nesledujem taliansku repre velmi pravidelne

to akoze odpisal aj Verratiho a De Rossiho? ci nehraju dobre za repre? tiez mi pride ze velmi malo vyuziva Gabbiho, viem nehrava ale aj tak... a povolanie Insigneho ked bol zraneny a teraz ked je ok tak nie, to som tiez nejak nepochopil

Reagovat
El-Pistolero-68

Vidis to, Verratti jsem si ani neuvedomil, ze tam chybi. Ten tam musi byt 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Verratti je zraněný. De Rossi je po zranění, však nehrál ani v derby. Gabbiadini/Zaza by dnes snad mohli naskočit, asi podle vývoje zápasu. Přesto je ale dvojice Pelle - Eder v nejlepší formě. Insigneho nenominaci bych nebral nijak tragicky. Na druhou stranu nechápu, proč tam je na je úkor takový Cerci.

Reagovat
icka

Chiellini na kraji ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano.

Reagovat
Murtago

jejich díra několik let, tak tam musí Chiellini

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini na LB nestačí, to už bylo vidět ve finále ME 2012 po odstoupení Balzaretiho.

Nicméně jako CB celkem ujde, ano obcas je chybujici. Ale pouze Balzagli, Bonucci a Chiellini mohu hrát na CB, nikdo další. Astori, Ranocchia je provar. Rugani nehraje, Romagnoli bez zkušenoistí.

Kraje jsou jasne Darmian, De sciglio. Nebal bych se vyzkouset De Silvestriho, Santona popr. dat na kraj Florenziho, coz je univerzal.

Ve finale to neni zas tak spatna defenziva.

Reagovat
Murtago

4-2-4? Vracíme se do 60. let?

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby dal na pravej kraj Florenziho a na levej Darmiana udělá líp

Reagovat
Deki

jak vidíš nominaci útočníků na Euro? ti tři jsou asi jasní. mají šanci třeba Paloschi, Giovinco nebo Quagliarela? nebo myslíš, že prostě vezme k těm třem Insigneho, Gabbiadiniho a třeba Berardiho/Zazu?

Reagovat
smazaný uživatel

"Jistotu" bych viděl jen u Pelleho s Ederem. U ostatních se uvidí. Ten seznam je ale dlouhý. V Paloschiho nevěřím. Obecně u Conteho nevěřím v překvapení co se týče povolaných, takže ta další 3-4 místa v útoku zabere někdo ze seznamu už dříve povolaných: Gabbiadini, Giovinco, Zaza, Insigne, Quagliarella, Vazquez, Immobile. El Shaarawyho obecně všude berou jako záložníka, stejně jako Candrevu. Ale Stephan by pravděpodobně taky měl jet. Bude se to hodně odvíjet od složení zálohy.

Jakýsi náčrt bych viděl asi takto:

Buffon, Perin, Sirigu

Chiellini, Bonucci, Barzagli, Darmian, De Sciglio, De Silvestri, + stoper (Astori, Ranocchia, Acerbi, to je jedno, prašť jak uhoď.)

Marchisio, Verratti, Candreva, Florenzi, Parolo, De Rossi, El Shaarawy

Eder, Pelle, Gabbiadini, Zaza

A pak si do zálohy/útoku vyber ještě 2 hráče ze seznamu: Pirlo, Insigne, Vazquez, Giovinco, Quagliarella, Giaccherini, Bonaventura, Soriano, Montolivo

Nakonec nemusí jet ani Pirlo, ani De Rossi, ani Insigne. I to je u Conteho možné. A přestože u Conteho nevěřím v nějaké překvapivé jméno, tak s Cercim nebo Okakou by mi ještě mohl vyrazit dech.

Reagovat
GEGE

Pokud nepojede Bonaventura tak to bude vrchol ciste demence...coz by me sice u Conteho neprekvapilo ale i tak...

Reagovat
olis

ako to vidis s Jorginhom, je nejaka sanca ze by ho Conte skusil?

Reagovat
smazaný uživatel

Neočekávám nikoho jiného než kohokoliv z hráčů, které jsem vypsal. Conte nebude nic zkoušet. Vsadí na hráče, které zná.

Reagovat
olis

tiez sa priklanam k tomuto nazoru aj ked ako som uz spominal taliansku repre pravidelne nesledujem, neprekvapilo by ma ale keby Jorginho nakoniec skoncil v brazilskej repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Sám jeví zájem o italskou.

Reagovat
Deki

díky ptal jsem se na útok, protože právě tam vidím největší slabiny...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty místenky pro útočníky se budou hodně odvíjet od zálohy. Jsou to takové dvě propojené nádoby, s ohledem na typologii hráčů a rozestavení, která Conte hraje. S Belgií se mi útok líbil. Candreva zleva a Florenzi na pravé straně bylo ideální složení křídel. A s El Shaarawym to vypadalo taky dobře. Ale útok je slabinou posledních 7 let

Reagovat
Deki

njn, škoda Cassana i Maria...

Reagovat
smazaný uživatel

U Pirla je otázka ukončil repre kariéru nebo ne? De Rossi Bonaventura a Insigne jet musí, ti z těch průměráků vynívají.

Reagovat
smazaný uživatel

Neukončil.

Reagovat
smazaný uživatel

Chiellini na beku to je taková kjavina, na co tam má Antoneliho?

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl že je itálie v píči a půjde maximálně tak do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Italsky ruzicka

Reagovat
GEGE

Vyhodit ho co nejdriv pred eurem je jedina sance jak ten turnaj potencionalne nejak zachranit...jenze to od jebnuteho italskeho svazu ocekavat nejde takze si budem muset pockat az po turnaji,kde pokud nebudou mit nejake extra stesti na los,poleti uz po skupine...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si.

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuny porazit musíme to je otázka cti.

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon - Darmian, Rugani, Romagnoli, Antonelli - Florenzi, De Rossi, Bonaventura - Candreva, Pellé, Insigne, tahle Itálie bude na dobré cestě!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele