Cleverley pokračuje na lavičce Watfordu. Jako trenér jsem velice ambiciózní, hlásí

25.04., 14:51
Aktuality
Tom Cleverley (© AFP)

Tom Cleverley loni v létě pověsil kopačky na hřebík, vrhl se na trenérskou dráhu a rychle získal první angažmá. Někdejší záložník se před měsícem a půl stal dočasným manažerem Watfordu, londýnský klub mu důvěřuje a jmenoval ho stálým kormidelníkem.

Stále teprve 34letý Cleverley oblékal dresy Manchesteru United, Aston Villy nebo Evertonu a od července 2017 hrával za Watford. V druholigovém anglickém celku začal i s trénováním a po krátké anabázi u mládeže v březnu nahradil Valériena Ismaëla. S týmem vyhrál jenom jedno utkání, i tak si získal důvěru.

"Mám spoustu nedokončené práce ještě z dob aktivní kariéry, to mě žene dopředu," hlásí Cleverley.

"S Manchesterem United jsem ničeho nedosáhl v Lize mistrů a prohráli jsme boj o titul s City. Do Watfordu jsem přicházel v době, kdy hrál Premier League a jako hráč zde končil ve chvíli, kdy se klub potácel v League Championship. V těchto ohledech bylo všechno špatně," shrnuje svou kariéru.

Watford je dvě kola před koncem sezony až na patnáctém místě druholigové tabulky a může se koncentrovat na příští ligový ročník. Pozice manažera je přitom hodně riziková, od roku 2018 je totiž Cleverley už jedenáctým manažerem Hornets.

"Jako fotbalista jsem toho ve Watfordu příliš nedokázal, možná mi chyběly i ambice. Ale jako trenér jsem velice ambiciózní," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vceradnesazitra

United ho zničil

Reagovat
ACSMan

Jsem starej

Reagovat
PL28

Co to mele? Však byl u toho když United vyhráli poslední titul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele