Cítím se dobře, hlásí po dalším návratu Reus

11.02.2018, 11:54
Aktuality
Pierre-Emerick Aubameyang v lednu přestoupil z Dortmundu do Arsenalu, jinou a možná ještě důležitější ofenzivní hvězdu ale má nyní Borussia zpět. Po téměř devíti měsících se včera na trávníku znovu objevil Marco Reus, který je definitivně v pořádku po vážném zranění kolenních vazů...

28letého fotbalistu často brzdí vážné zdravotní problémy a ten poslední utrpěl koncem května v pohárovém finále proti Frankfurtu. V sobotu odpoledne si na své konto připsal první letošní start, k souboji s Hamburkem (2:0) nastoupil v základní sestavě a na hřišti vydržel sedmdesát minut.

"S trenérem jsme pravidelně komunikovali. Chtěl jsem vědět, jak se bude vše vyvíjet po jednom týdnu v plném tréninku. Včera jsme se rozhodli, že chci být v nominaci a i trenér mě chtěl v utkání využít. Nebylo pro mě žádným překvapením, když jsem nastoupil rovnou v základní sestavě. Po tak dlouhé pauze je vždycky složitější začínat na lavičce, obzvláště v takovém zápase," popisuje Reus.

"Ale cítím se dobře, všechno bylo v pořádku. Mohl jsem odehrát celý zápas, ovšem nic se nemá přehánět, tím spíše když před sebou máte tak náročný program. Ve čtvrtek a v neděli nás čekají důležitá utkání," uvědomuje si Reus.

Dortmund bude ve druhé polovině sezony bojovat o přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů a vedle vyrovnané bundesligové tabulky do milionářské soutěže vede cesta i přes triumf v Evropské lize. Reuse čeká náročné jaro a sezonu by rád zakončil účastí na mistrovství světa. Motivace pro něho bude o to větší, že vinou zranění přišel jak o zlatý světový šampionát v Brazílii, tak i o rok a půl staré mistrovství Evropy ve Francii.

"Velmi dobře," odpověděl fotbalista na dotaz, jak vidí své šance na účast na mistrovství světa v Rusku. "S Joachimem Löwem jsme si v uplynulých měsících často psali a volali, neustále chtěl čerstvé informace. Samozřejmě musím hrát dobře, abych se dostal do nominace a zároveň vím, že pokud budu podávat kvalitní výkony, tak se v nominaci skutečně objevím," říká.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
blaugrana

Snáď vydrží dlhšie ako dva týždne. Tie jeho zranenia sú des. Nebyť ich, tak už dávno behá po Nou Campe, či inom štadióne.

Reagovat
pistacik11

Ako Hamšík, Totti, Del Piero atď.?

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi chcel naznacit, ze Reus nemusel prestupit, ak by bol zdravy. Lebo hore spomenuti srdciari ostali.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale on sám řekl, že chce přestoupit.

Reagovat
Seydou Doumbia

spíš by běhal v AA

Reagovat
smazaný uživatel

Pevné zdravie!

Reagovat
REPLIKATOR

Na jak dlouho ale

Reagovat
Ranoth

sympatak, skoda tych zraneni...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta kariera mohla bejt taky top, stejne jako u jeho vzoru rosy, nebejt strasnejch zraneni...

Reagovat
JackDaniels.

Nebyt zraneni uz davno v Dortmunde nieje...

Reagovat
tnt03

On ještě žije Tak ať se mu zranění vyhýbají

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy maly a hbity skorpion..at drzi zdravi

Reagovat
smazaný uživatel

vždy som bol v tom že s Dortmundom má titul a on prišiel až keď už bolo neskoro

Reagovat
smazaný uživatel

DFB Pokal minulý rok

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Marco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele