Cissé nakonec přestoupil z Freiburgu do Newcastlu

17.01.2012, 22:48
Aktuality
Papiss Demba Cissé si hodně rychle splní sen, totiž zahrát si v anglické Premier League. Senegalský reprezentační útočník ale nakonec neposílí Sunderland, nýbrž jeho úhlavního rivala Newcastle, s nímž po absolvované prohlídce již podepsal smlouvu na pět a půl roku...

Šestadvacetiletý kanonýr opouští Freiburg po dvou letech a v Breisgau za sebou zanechává vizitku sedmatřiceti branek v pětašedesáti utkáních. Kluby přestupovou částku tají, podle informací z několika zdrojů by ale měla činit dvanáct milionů eur.

”Rád bych poděkoval každému za skvělé přijetí. Je pro mě čest hrát za tak velký klub a moc se na to těším. Chci Newcastlu splatit důvěru, kterou do mne vložil, a dát fanouškům něco, na co budou pyšní,” prohlásil po příjezdu Cissé, který bude nastupovat s číslovkou 9 na zádech. ”Jsem si vědom důležitosti tohoto čísla. Budu s ním nakládat s respektem a doufám, že v něm předvedu to nejlepší.”

Cissého příchod do St. James’ Parku si pochvaluje i Alan Pardew, který už jednoho senegalského střelce má v Dembovi Ba. ”Od doby, co odešel Andy Carroll, byl Papiss mojí první volbou. Je to zakončovatel s velmi dobrým renomé z bundesligy, kde jsme ho sledovali během posledních dvou let,” uvedl manažer Newcastlu, aktuálně šestého celku nejvyšší anglické soutěže.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (495)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele