Cílem zůstává záchrana, říká kouč nového lídra španělské ligy

20.10.2018, 12:47
Aktuality
Španělská liga včera rozehrála své deváté kolo a na čele tabulky v tuto chvíli není ani jeden ze silného tria Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid. Už před reprezentační pauzou se posunula na první místo Sevilla a včera jí na několik hodin vystřídala letošní senzace - Deportivo Alavés...

Baskický celek začal ligový ročník porážkou v Barceloně a dělbou bodů s Betisem, od třetího kola pak vyhrál hned pětkrát a má na svém kontě sedmnáct bodů. Po včerejším triumfu ve Vigu nad Celtou navíc poskočil na první příčku tabulky.

"Naším cílem je hrát rovněž v příští sezoně první ligu," krotí euforii trenér Abelardo.

"Asi neskončíme takhle vysoko, ale nikdo nám už nebude moci vzít to obrovské uspokojení pramenící z toho, že vedeme tabulku," pokračoval.

Alavés má na svém kontě několik cenných skalpů, porazit dokázal například zajímavě se jevící Espanyol, hodnotu má včerejší triumf z Viga a nejhodnotnější triumf si na své konto připsal před reprezentační pauzou, to doma skolil Real Madrid.

"Samozřejmě je báječné mít v tuto chvíli na kontě sedmnáct bodů. Hrajeme dobře, ale v některých zápasech jsme měli i štěstí, které rozhodlo duely v náš prospěch," dodává někdejší španělský reprezentační obránce.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spanelskej leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
Biozdenda

modré barvy na to mají dost bylo by to zajímavé, kdyby to dotáhli, nezlobil bych se.

Reagovat
smazaný uživatel

Abelardo by mohol prevziať aj Barcelonu. Tú, v poslednej dobe vraj nutnú podmienku, DNA Barcelona spĺňa.

Reagovat
salaminoo

CSM scénář

Reagovat
smazaný uživatel

hrál jsem

Reagovat
10

viděl jsem asi 4 jejich zápasy, včetně toho včerejšího, hrajou takovej poctivej základní fotbal odzadu na brejky, až mě překvapuje, jak moc něco podobnýho na soupeře stačí

Reagovat
Hristo Stoichkov

To asi hodně lidí. Obecně mají zatím slušný luck, dlouhodobě je podle mě neudržitelný, aby se udrželi na pozicích pro LM, s EL budu radši opatrný vzhledem k tomu, jak vyrovnaná letos liga je. Ale ty brejky mají opravdu špičkový, je na nich strašně znát, kolik času tomu věnují a jak automaticky a podle několika šablon je provádějí.

Reagovat
10

Štěstí mají rozhodně dost, zároveň ale jejich soupeři působí dost bezradně a odevzdaně proti tomu jejich stylu, kdy brání hluboko v 7-8 lidech a nijak nepropadají, to totiž v lize moc týmů nehraje, pak týmy jako Celta úplně vypadnou z tempa a vlastně vůbec neví, jak to uchopit, což je pro fanouška z italský ligy docela srandovní sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ohledne taktiky jo, La liga proziva i diky Simeoneho vzpoure slabych navrat k jakemusi pravekemu fotbalovemu fundamentu. Ale nezapomen, ze individualni fyzicka kvalita hracu je ve Spanelsku porad obecne vyssi. V souctu s vysokym ideologickym smyslenim to dohromady opravdu dava silny zaklad. A souhlasim dal momentalne ani nic moc vic. Teda az na nekolik malo vyjimek typu Sevilly. Spanelsky fotbal svuj vrchol momentalne uz zavrsil, leda ze by jeste neco v Lize mistru udelalo silou vule Atletico. Ted je ve fazi jakesi nivelizace - zprumerovani a rozlozeni kvality. Zhlediska horizontu kvality nuda, tam ted prave moc rad sleduju Serii A, ktera se naopak nachazi ve vyvoji. Ale liga by mohla byt po tech nekonecnych letech dominance silnych zase zajimava podobne jako tomu bylo plus minus kolem milenia.

Reagovat
smazaný uživatel

vcera nepredvedli vuhbec nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele