9. kolo
19.10.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Deportivo Alavés 0:1

Celta prodlužuje svoje trápení a také páteční předehrávku 9. kola LaLigy nezvládla. Ačkoli byli domácí hráči prakticky po celý zápas lepším týmem, ze tří bodů se možná trochu překvapivě raduje Deportivo Alavés.

Celta se i letos hodně trápí a stále se jí nedaří najít optimální formu. Toho dnes chtělo využít Deportivo Alavés. Od prvních chvil ale bylo vidět, že kralovat na hrací ploše bude jednoznačně Celta. Byla lepší na míči i bez něj, dobře napadala a balon svému soupeři zase tak často nepůjčovala. Dennis Eckert se spolu s Iagem Aspasem stávali nejčastějšími adresáty dlouhých míčů.

Brais Méndez našel po čtvrthodince hry krásným pasem z volného přímého kopu hlavu Cabrala, jenže zkušený obránce mířil mimo. Slovenský záložník Lobotka se o chvíli později dostal s míčem do volného prostoru a následně předal míč kapitánovi Mallovi, jehož rána z hranice šestnáctky byla zablokována. Pak se do větší šance protlačili hosté.

Jony si naběhl k vápnu a počkal na reakci spoluhráče Garcii. Ten ve vápně střílený pas sice dostal, jenže z voleje mířil mimo! Iago Aspas byl dnes poměrně nevýrazný a když se nedaří Aspasovi, nedaří se ani celému týmu. To dnes platilo obzvlášť. Aspasův pokus z 36. minuty mířil mna Boufala, jenže ten obstřelem kromě brankáře minul i bránu soupeře.

První půle se chýlila ke konci a nic zajímavého jsme v ní už neviděli. Boufalův pokus mířil vedle tyče, stejně tak po změně stran nepřesně pálil García. Do rychlé akce domácí Celty se zapojil veterán Hugo Mallo, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. Deset minut po změně stran se do šance dostal Iago Aspas, který namířil volný přímý kop jen do míst, kam brankář Pacheco doskočil včas.

A o pouhé tři minuty později nastal ve Vigu šok! Do pokutového území přilétl centrovaný míč, na který si naskakoval Laguardia. Ten využil zaváhání protihráče a šťastně našel Tomáse Pinu. Ten už měl snadnou práci a Deportivo vedlo! O chvíli později musel do práce brankář Celty Álvarez a po ráně Ibaie mu pomohlo břevno! A když brankář Pacheco vychytal Méndeze, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele