Chtěl bych do AS Řím, prozradil Božinov

22.02.2008, 21:47
Aktuality
Valerij Božinov nemohl několik měsíců hrát fotbal a snažil se "zabít" nudu. Nyní se pomalu vrací na trávník s myšlenkami, jak nejlépe pomoci Manchesteru City tabulkou vzhůru. Přesto si v rozhovoru pro italský deník Corriere dello Sport neodpustil úvahu nad jeho případným návratem do Itálie.

Bulharský útočník prošel již třemi italskými kluby: Lecce, Fiorentinou a Juventusem. V té době ho ale nenaplňovaly touhy obléknout dres římského AS. Svůj sen odhalil teprve až po ošklivém zranění během angažmá v Anglii.

"Během smutného období jsem po operaci kolena žil v Říme. Je to mimořádné město plné skvělých lidí. Je tam vášeň, chaos a úžasná atmosféra, kterou miluji. Hrát za AS Řím by byla nejlepší možnost," prohlásil Božinov.

"Mluvil jsem s Markem Cassettim a Mirkem Vucinicem, kteří jsou stejně jako já z Říma naprosto uneseni. Navíc, kdo by si nechtěl zahrát v jednom týmu s Francescem Tottim, Amantinem Mancinim, Ludovicem Giulym a Danielem De Rossim?" doplnil.

Božinov nedá na celou Itálii dopustit. Během své kariéry si ji naprosto oblíbil. "K této zemi mám velmi blízko, ale nechtěl jsem mluvit o minulosti. Lepší je probrat případnou budoucí kapitolu mé kariéry. Až mé dobrodružství v Manchesteru City skončí, mým snem je hrát za AS," zopakoval.

V létě minulého roku Božinov přestoupil do Manchesteru City, jenže jeho kariéra za kanálem La Manche začala katastrofálně. Poranil si přední křížové vazy v koleně a musel si od fotbalu několik měsíců odpočinout. Nyní pomalu začíná vyklusávat.

"Díky bohu jsem na tom lépe. Chci poděkovat všem od lékařů až po manažera Svena-Görana Erikssona, se kterým mám neobyčejný vztah," dodal spokojený útočník.

Autor: Pavel Janega / goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No nechytil sa v Man.City tak chce ist do AS

Reagovat
mastakillah

ja bych chtel do ac milan

Reagovat
smazaný uživatel

A ja do FC Basileja

Reagovat
smazaný uživatel

a ja do piče

Reagovat
smazaný uživatel

ved si nerobte srandu chudak ved v City sa nemoze presadit v konkurencii utocnikov ako su :

caicedo,mpenza,vassell,castillo.........sa da tazko presadit ......ved ked sa mu v CITY nepaci nech si hlada nove posobisko

Reagovat
smazaný uživatel

prisel a nez se rozkoukal tak se zranil... a po zraneni se stoho pomalu dostava

Reagovat
smazaný uživatel

+ este Elano , ktory prisiel zo sachtaru a + Benjani Mwaruwari

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele