Chelsea potvrdila odchod Courtoise, z Realu naopak získá Kovačiće

08.08.2018, 21:36
Aktuality
Chelsea kupuje z Athleticu brankáře Kepu, jemuž místo v kabině londýnského klubu uvolní Thibaut Courtois. Belgický brankář se přesune do Realu Madrid, odkud k Blues formou ročního hostování zamíří Mateo Kovačić...

"Chelsea a Real Madrid se dnes dohodly na podmínkách přestupu Thibauta Courtoise, který se nyní musí domluvit na podmínkách smlouvy a projít zdravotní prohlídkou," oznámil londýnský klub v oficiálním prohlášení.

"Dotažen bude rovněž příchod Matea Kovačiće, který k Blues přijde na roční hostování," oznámil dále anglický klub.

Courtois se kmenovým hráčem Chelsea stal před sedmi lety, tehdy přišel na přestup z Genku a po tříletém hostování v Atléticu Madrid si na Stamford Bridge vybojoval místo jedničky. V Premier League stihl 126 utkání a byl u dvou mistrovských titulů, s fanoušky se na konci loňské sezony rozloučil triumfem v FA Cupu.

Pokud vše půjde dobře, bude Courtois v Madridu jako nová posila představen zítra v poledne, Realu by se měl upsat na šest sezon a Chelsea za něho má dostat 35 milionů liber.

Chorvatský záložník Kovačić případný odchod ze španělského velkoklubu naznačil už v průběhu léta a důvodem byl fakt, že ve velké konkurenci neměl místo v základní sestavě. Chelsea ho získá na hostování a nakonec nebude disponovat opcí na trvalý přestup, přestože některé odpolední informace hovořily o opačné variantě.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (521)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele