Courtois se rozloučil s fanoušky Chelsea a vysvětlil, proč chtěl odejít

09.08.2018, 12:03
Aktuality
Brankář Thibaut Courtois se před odchodem do Realu Madrid rozloučil s fanoušky Chelsea. Ve videu na Facebooku se snažil vysvětlit i důvody, kterého k přestupu vedly.

Šestadvacetiletý Courtois patřil Chelsea sedm let, z toho první tři roky ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Po návratu pak vytlačil z branky dosavadní jedničku Petra Čecha. S klubem získal titul v anglické lize a vyhrál Ligový pohár.

Na Facebooku se s fanoušky Belgičan rozloučil videem, ve kterém poděkoval za podporu a požádal o pochopení za přestup. "Chci poděkovat za čtyři fantastické roky. Chelsea bude mít navždy místo v mém srdci. Byl jsem moc rád součástí jednoho z největších klubů světa, který mi splnil dětský sen zahrát si v Premier League," řekl Courtois.

"Velké poděkování patří také všem spoluhráčům a členům realizačního týmu, se kterými jsme se mohl podělit o naše úspěchy," pokračoval.

Nezapomněl pak ani na fanoušky, kterým se snažil vysvětlit, že přestup si chtěl vynutit i kvůli dvěma svým dětem, které žijí v Madridu. "Děkuji také fanouškům za obrovskou podporu. Věřím, že rozumíte, jak důležitá v mém rozhodování byla možnost být nablízku svým dětem," doplnil Belgičan, který se na začátku týdne po prodloužené dovolené odmítl připojit ke spoluhráčům v tréninku, aby ještě více zatlačil na vedení klubu ohledně jeho přestupu.

Toho se mu nakonec podařilo dosáhnout. Chelsea za něj má dostat okolo 30 milionů liber.

"Přeji vám vše nejlepší do budoucna, bylo mi ctí být součástí rodiny Chelsea FC," prohlásil brankář na závěr.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele