Česko je ze skupiny nejkomplexnější, myslí si trenér Faerských ostrovů

14.10.2023, 21:28
Aktuality
Håkan Ericson (© AFP)

Přestože čeští reprezentanti v kvalifikace mistrovství Evropy aktuálně figurují až na třetím místě tabulky za vedoucí Albánií a druhým Polskem, trenér Faerských ostrovů Hakan Ericson je považuje za nejkomplexnější tým ve skupině. Třiašedesátiletý švédský trenér na tiskové konferenci uvedl, že v nedělním duelu v Plzni očekává podobný obraz hry jako v červnovém vzájemném souboji, v němž jeho svěřenci doma podlehli favoritovi 0:3. Faeřané se pokusí proti českému týmu poprvé skórovat.

"Myslím, že Albánie, Česko a Polsko jsou týmy na stejné, vyrovnané úrovni. Co zatím mohu soudit z domácích zápasů, Česko mi přišlo z těch tří možná nejkomplexnější. Byť Polsko a Albánie má také některé hráče, kteří dokážou rozhodovat zápasy," řekl Ericson.

"Ale myslím, že Česko má více hvězdných hráčů, Souček, Coufal... Celkově je to velmi energický tým, je těžké hledat slabiny v jeho hře. Největším překvapením je Albánie, asi nikdo nečekal, že bude v takovéhle pozici. To je velmi zajímavé. Já osobně nemám žádného favorita, českému týmu ale věřím (na postup)," dodal Ericson.

Jeho svěřenci v dosavadních šesti zápasech skupiny získali jediný bod za remízu v Moldavsku a ve skupině jsou beznadějně poslední bez šance na postup. Ve čtvrtek doma podlehli Polsku 0:2 a pošesté za sebou prohráli.

"O motivaci určitě nemáme nouzi. Naší motivací je mimo jiné hrát proti těmto hráčům z elitních lig a odnášet si z těchto zápasů zkušenosti. Chceme dát gól, ale chceme toho mnohem víc. Chceme se neustále zlepšovat v malých detailech. Pár takových věcí jsme si všimli v zápase proti Polsku a rádi bychom toho zítra využili," řekl Ericson.

Faeřané v osmi zápasech proti české a československé reprezentaci ještě neskórovali. Pod Ericsonovým vedením vloni v listopadu utrpěli debakl 0:5 v přípravě v Olomouci a neprosadili se ani v červnu v Tórshavnu.

"V domácím utkání jsme chtěli mít velmi silnou především obranu a v tom budeme pokračovat i zítra. Víme, že máme rezervy, potřebujeme více držet míč. Máme lidi na to dávat góly, ale zatím se nám to nedaří. Chceme být také ještě lepší ve standardkách a některou z nich proměnit. Budeme se snažit využít prostorů, které čeští hráči nechávají, neboť hrají velmi ofenzivně," dodal Ericson.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Mirek na tenisu

Hakane! Za tenhle blábol tě omlouvá snad jenom to, že na Ovčích ostrovech je prakticky pořád mlha.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Tak pravdu, ale má... Albánci jsou založený na dobrý def. a kvalitních brejcích, Poláci všechno na Lewu... my jsme opravdu nejkomplexnější, ale hrajeme tužku no

Reagovat
Well

Hrajeme nejvíc komplexní tužku.

Reagovat
Pablos

tak něják

Reagovat
kilobyte

A to je možná náš největší problém. Že nemáme nějakou svoji hlavní zbraň. Něco o co bychom se mohli opřít.

Reagovat
Seydou Doumbia

taková česká klasika posledních 10,15 let ve fotbale i hokeji no...individuality žádné, hlavně týmovost, taktika, bojovnost, ale nic extra silný

Reagovat
kattos

No zas otázka, Schick vystřelil euro, Pastrnak medaily po x letech...

Reagovat
kilobyte

Tak ale těžko se můžeš opřít o jednu individualitu, když ti většinu zápasů chybí. Si vezmi naší konkurenci. Ve fotbale to teď byl Wales (Bale a Ramsey) a Polsko (Lewandovski). Tam to prostě tahají dlouhodobě. Schick nám vystřelil Euro, ale je možné, že už ho v repre nikdy neuvidíme.

Reagovat
kattos

Tak jasně, ale tady ta indivitualita je, to že se zraní je věc druhá.

Reagovat
kilobyte

Když je zraněný tak právě není. Za poslední 2 roky odehrál 2 zápasy. Pak je ještě otázka jakou bude mít výkonnost, až se vrátí a v jakém stavu se vrátí. Chvíli to vypadalo, že by klidně mohl i končit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase tu rádoby medaili z MS moc vážně nelze brát když ti chybělo Rusko, což byl klíčový soupeř přes kterého by se ta medaile neudělala (jako v Bratislavě). A na turnaji, kde mimo Čechů má na medaili šanci dalších 6 zemi a z toho ti jedna chybí tak už je znát že ta kvalita je o dost horší. Letošní Němce a Lotyše nepočítám, beru ten rok kdy Češi měli bronz.

Reagovat
Kucka

Reagovat
666

To je fakt ... komplexně hrajou hovno úplně všichni.

Reagovat
vacin

Nemyslel to tak, že mají největší komplexy?

Reagovat
Sigma Olomouc

Kéž by to byla pravda

Reagovat
Seydou Doumbia

však je, nejkomplexněji jsou z té skupiny nejvíc v piči

Reagovat
kattos

Tak to by bylo Polsko

Reagovat
0:1

To byla chyba v překladu. Chtěl říct nejzakomplexovanější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele