Souček před Faery: Budeme hrát i o to, abychom odvrátili trenérův konec

14.10.2023, 19:02
Aktuality

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček se postavil za kouče Jaroslava Šilhavého. Národní mužstvo podle něj bude v nedělním zápase kvalifikace mistrovství Evropy s Faerskými ostrovy bojovat i za to, aby odvrátilo trenérův konec. Osmadvacetiletý záložník West Hamu to uvedl na tiskové konferenci v dějišti utkání Plzni. Se spoluhráči si vyříkali nepovedený čtvrteční duel v Albánii, kde si porážkou 0:3 zkomplikovali boj o postup na šampionát, a v neděli chtějí podat odlišný výkon.

"Samozřejmě situaci vnímáme, nejsme hluší. Ale taky víme, že nás tři dny po Albánii čeká další zápas, takže se chceme koncentrovat hlavně na něj. V Albánii se stalo strašně chyb na více místech. Jsou tam hráči, je tam mnoho lidí. Takže bych dal ten tlak na mnoho lidí, od začátku jsme jeden tým. Jsem rád, že jeden tým budeme až do konce. Těším se na zítřejší zápas, abychom to ukázali," uvedl Souček.

Zastal se trenéra Šilhavého, jehož pozicí se bude příští týden na mimořádném jednání zabývat výkonný výbor FAČR. Český tým se ve skupině propadl na nepostupové třetí místo a tři duely před koncem kvalifikace si výrazně zkomplikoval boj o účast na šampionátu v příštím roce v Německu.

"Mrzí mě to. Terč jde hlavně na trenéra. Ale je nás 23 hráčů v nominaci, ten terč by měl jít na všechny. Nejen na další hráče, ale i další lidi (u týmu). Jsme v tom všichni společně. Nedělní zápas budeme hrát i proto, abychom to trenérovi i dalším odvrátili. My hráči uděláme maximum. Nálada byla v mužstvu vždy dobrá, jsme tu společně už hodně let. O to více to budeme chtít přenést do zítřejšího zápasu," řekl Souček.

Mužstvo je podle něj na nedělní zápas bojovně naladěné. "Pochopitelně jsme byli po porážce v Albánií všichni zklamaní. Nejeli jsme tam pro tento výsledek, všichni jsme chtěli něco jiného. Všichni jsme ale velcí profesionálové, už to hrajeme dlouhou dobu a víme, že nás čeká další zápas o stejné tři body. Řekli jsme si, že to nedopadlo dobře, ale že uděláme všechno, abychom to zítra zvládli. Atmosféra je dobrá," uvedl Souček.

Jako kapitána ho současná situace trápí. "Beru to i na sebe. Nakonec my hráči jsme na hřišti a my hráči jsme nezvládli zápas například s Albánií. Určitě každý dělal maximum, co mohl. Ale já i jako kapitán od každého chci, ať nechá na hřišti, dá se říct, život. Mrzí mě, když to tak občas není. Celou kvalifikaci beru z velké části i na sebe. Máme tři zápasy na to, abychom se na Euro dostali. Jsou to obrovsky důležité zápasy. O to více chci pomoci týmu, abychom ty tři zápasy zvládli," řekl Souček.

Mrzelo ho, že mužstvo v Albánii zaostávalo za soupeřem i v soubojích. "Musím být upřímný k týmu, řekli jsme si to i mezi sebou, že nás Albánci v některých ohledech předčili. Třeba i v těch nejtěžších momentech, co se týče soubojů. Z toho jsem hodně zklamaný. Nejlepší roky jsme měli, když jsme jezdili jeden za druhého, nevynechali jediný souboj a pak ukázali kvalitu. To nám chybělo. Motivace je teď o to větší, abychom ukázali, že jsme v nároďáku právem," prohlásil Souček.

Věří, že národní tým naváže na poslední dva zápasy s Faerskými ostrovy. V červnu ve venkovním kvalifikačním utkání Češi zvítězili 3:0, vloni v přípravě doma dokonce 5:0. "Hráli jsme s nimi dvakrát za poslední rok a myslím, že oba tyto zápasy se nám povedly velmi dobře výsledkově i herně. Věříme, že budeme podobně na míči. Je potřeba si opět vytvořit šance, jako to bylo u nich nebo v Olomouci. Bude to hodně i o prvním gólu. I oni ukázali kvalitu, porazili například (doma) Turecko. Ale věřím, že budeme dominantní a vstřelíme góly," dodal Souček.

Autor: ČTK

Komentáře (89)

Přidat komentář
kattos

Tak pojd, normální rozhovor ale dostaneš šišku

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Normální rozhovor by to byl po domací remíze s Albanií a před utkáním v Albáni. Ale nemyslím to jako vyloženě hejt... ale ta kritika přišla hlavně po tom domácím zápasu, který navazoval na Moldavsko, teď je to tak něják napůl s křížkem po funuse. Chtějí máknout proti Faerům... wauuu, naprostá samozřejmost.

Reagovat
Pablos

Navíc ten tlak je hodně i na Součka (jen se k němu nedostane tak napřímo), protože je hlavně mezi námi pseudoexperty... dávno ho tam nikdo nechce na každý zápas, krom Šilhavého a samotného Tomáše. To jen tak konstatuji ještě

Reagovat
Sosi

Reagovat
Cotton

vždyť je to náš nejlepší hráč, musí hrát

Reagovat
Sosi

Reagovat
Pablos

Tvůrce hry

Reagovat
Cotton

To neříkám, ale nejsme v situaci, kdy si můžeme dovolit posadit týpka, co pravidelně hraje PL.

Reagovat
Pablos

Proč by měl hrát přáteláky 90min ? Proč by nemohl být střídaný, když nehraje dobře zrovna ?

Reagovat
Cotton

Ok, to chápu. Šilhavý to myslím zdůvodňoval tím, že ho chce mít na place jako lídra, ale souhlas, že každý přátelák 90min hrát nemusí.

Reagovat
Pablos

Základní sestava, samozřejmě ok v soutěžním utkání.

Reagovat
Pablos

Ale jedno se musí nechat, dostal si mě… já myslel, že ta první reakce byla ironie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Řekl, že je to náš nejlepší hráč, tak musí hrát.

Reagovat
Rudy

Co to furt melou o nejakych soubojich? Videl vubec zpetne ten zapas? Albanci se v klidu rozestavili a laxne pockali na odevzdani balonu. Je jasne, ze se z niceho nepoucili.

Reagovat
ACSMan

To zkus ty hajzle

Reagovat
Nadržený šimpanz

Předně by si měl skončit ty, ty orangutane

Reagovat
Sigma Olomouc

*ty šimpanzi

Reagovat
Kucka

Reagovat
bartes

Tome, já tě měl fakt rád vždy za tvou skromnost a rovnost, kdy jsi uměl věci správně pojmenovat. Ale tady si slušně kálíš do pusy.

Kdybyste fakt makali, tak Albánce přejedete, jenže vy pod tím strejdou jezdíte doslova na výlety, pokecáte si, že jste se dlouho neviděli, společně si zazpíváte hymnu jako jiní zpívají u táboráku, pak přijde zápas, z něho kocovina, podobně jako ty rána od táboráku a místo toho, abyste si řekli, že s tou kocovinou něco uděláte, tak si řeknete, že se stane a příště jedete zase nanovo.....

Reagovat
Remt

Budeme bojovat za trenéra? To jsem viděl jak jste bojovali v Albánii, při třetím gólu se z 6 lidí vrátili tak 2 Takhle se bojuje spíš na trenerovo odvolání.

Reagovat
LeonardoUžoa

Není to vlastizrada?

Reagovat
Cotton

Tak to vypadá, že aspoň v kabině je všechno v pohodě

Reagovat
VP85

Snad si nemyslí a nedoufá, že výhra s Faerama zachrání kouče?

Reagovat
dondinho

To bude nějaká mejlka, o Franca šlo v Albánii...co jako chcete dokazovat výhrou nad Faery?

Reagovat
Agnelli

Vy chuj. Máte po 3 zápasech s Moldavskem a Albánii 2 body a furt melete hovn.Mate stejně bodů jak pastevci z Moldavska a teď si chcete troufnout na Faery...ostuda, to je snad samozřejmá výhra.A jestli nebude udělal bych to úplně jinak vypral bych všechny vás kteří jste v nominaci místo chudáka trenéra a klidně bych kvalifikaci dohrál s hráčema druhé ligy. Vy lemry

Reagovat
Mirek na tenisu

Spíš vinaři z Moldavska

Reagovat
jsemdement

Takový kecy a přitom se hraje proti Faerským ostrovům. To se hodně kleslo.

Reagovat
oli9

Jako nedat Faerske ostrovy tak to by jste byli za kokoty totální.. Tady nejde o tyto dva zápasy ale za to jak se prezentuje hra pod Šilhavým...

To jak on sám působí rezignovane jako lekla ryba a o to, že pod ním už žádný progres nepřijde

Reagovat
Greny

Ne na toto nemám....

Kurva od toho je tam svaz, vy jste měli hrat už dávno, nemuselo by se to resit

Reagovat
Pablos

Reagovat
Csaplárova past

Tohle je tak trapné, už dobrých 15 let. Po totálně zkurveném zápase následují nějací poloprofíci, kteří v týdnu bouchají dvanáctky normálně v nějaké firmě a na těch si jakože jdeme spravit chuť. Trapně se vyhraje 2:0 a tři dny plné noviny a internet, jak jsme to napravili. Tady tyhle zápasy by se vůbec neměly brát v potaz a po výhře ať se kurva velice rychle vrátí nohama na zem ty kopyta.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Nuno čomes

Nebuď naivní. Ega nedovolí se vrátit na zem, protože by si museli uvědomit, že aktuálně nemají ani na Albánii a podobné týmy takže budou žít trapnou výhrou.

Reagovat
andrew96

Ty plné noviny a internet chci teda vidět.

Reagovat
Pablos

Jj taky jsem si říkal ...asi myslel vyjádření hráčů pak v nich.

Reagovat
elChe

Tak po bezvýznamné remíze v Maďarsku to tak bylo...

Reagovat
andrew96

Jo?

Reagovat
celeb

nie je 'bouchani dvanactek" protizakonne?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Zápas roku. Porazí Faerské Ostrovy a vše bude v pořádku

Reagovat
r.mrazik

to jste si na ten boj o udrzeni silhavky vybrali drsneho soupere

Reagovat
r.mrazik

a teda...kapitan a tvoric hry soucet....prdele voe...

Reagovat
Mirek na tenisu

Na jednu stranu Součkovi rozumím. Strejčkovský styl Šilhavého, do kterého zapadají asistenti Chytrý a Galásek bez charisma (promiň Tomáši), vyžírka Pešír a spol., hráčům vyhovuje. Občas něco ukopali, na jedno ME se dostali. Každý má hlavní džob v klubu, Suk mimořádně lukrativní, tak proč by se v zaprděné, nevětrané kabině reprezentace mělo něco měnit. Tomáši, třeba ses včera díval na špil POR - SVK. Doufám že jsi viděl jak náročný a moderní fotbal Slováci hráli. Jeden z nejlepších týmů světa i s Ronaldem se do 90. minuty klepal o výsledek.

Reagovat
milan78

pastevci se 2x ukopli a díky počasí to tam spadlo..., portugalci se neklepali.., v klidu na 3:1 ronaldo a po 2:3 se dohrávalo

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak ono v ty kabině poslouchat hlas Galáska, to se prostě musíš v duchu smát, či to je za debila, a to ho ani nemusíš vidět. Strašný zjev, ale fotbalista to byl samozřejmě fantastický

Reagovat
romeo351

Reagovat
Nuno čomes

Pan Pešír A ten Chytrý? No raději bez komentáře.

Reagovat
smetos

A zastřešuje to Erik Brabec

Reagovat
Nuno čomes

Kéžby Erik. Ale bohužel Erich

Reagovat
Kucka

Vždyť nebýt Dúbravky, tak Slováci mohli dostat hroznou šišku, Portugalci měli xG přes 7, to jsem dlouho neviděl.

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
milan78

inspiroval bych se v albánii, co trenéra se týče, zvučnej jako hráč.., nabral zkušenosti jako asistent a má vizi..., hráči chápou, co po nich chce.., podobných trenérů je kolem víc.., jen hledat.., jenže u nás se ušetří.., co zbyde si kluci rozdělí pro sebe na svazu

Reagovat
Salfovic

Na to, že bere Šilhavý míň než Sylvinho bych moc nevsadil.

Reagovat
Remt

Je někde známo kolik bere Sylvinho?

Reagovat
smetos

Určitě to bude víc. V nějakém podcastu, tuším zajíci padlo, že u repre má franco 400k/měsíc. Trpiš s Priscem už jsou asi kolem 1m měsíčně ve svých klubech. Ale jak jsou ty peníze přesně rozloženy, jestli jsou v těch částkách zahrnuti i lidiv jejich realizáků, to nevím.

Tady je prostě nastaveno, že repre je za odměnu, a proto nemůžeš čekat na Fačru uhnutí z vyjetých kolejí. Jednou odvolaj Šilhavého a pude tam Hapal, Látal nebo Hašek... A máme štěstí, štěstí že Pánik už jenom učí ,

Reagovat
bartes

nevěřím, že Šilhavý bere jen 400 a Sylvinho nebo jiný podobný trenér taky nebude stát ranec. I kdyby si řekl o mega, tak by to neměl být pro svaz problém.

Ale jak píšeš, jedou se osvědčení koně, kteří repre nikam neposunou. A jestli bude zvolen fakt Hašek, tak ještě se slzou v oku budeme vzpomínat na Šilhavého.....

Reagovat
Puskas

Koně, kteří se nevzpínají a dají se ovládat. Zahraniční trenér by nebyl nikomu poplatný, není s nikým kamarád.

Reagovat
bartes

hlavně že nám prachy tečou, zbytek je podružný

Reagovat
romeo351

Viz i Jalonen u hokeje

Reagovat
Pablos

Pokud se chceš v našich strukturách inspirovat Albánií co se trenéra týče... tak musíš vyměnit hlavně předsedu svazu, že jo, to je bohužel právě ten první krok co by tu musel nastat

Reagovat
Nuno čomes

Jednoznačně by se muselo začít odshora

Reagovat
Nuno čomes

Samozřejmě, zrovna výhrou nad Faerama trenéra zachráníte Tam to musí překypovat inteligencí, pokud si tohle v kabině opravdu myslí. Pak z jeho vyjádření (dokonce kapitána!!!) nemá mít 3/4 republiky srandu.

To je ty vole problém říct, že prohrou v Albánii trenéra rozhodně nepodrzeli a uvidi se, na co bude stačit výhra s Faerama? Nějaké normální upřímné vyjádření a ne jen naučené fráze, které nikdo nebere vážně a ještě se jim vysměje?

Reagovat
palini_cz

Jako tohle mě fakt nasralo, to jako mysli vazne ? Za tohle vyjadreni by zaslouzil....Takze odted kdyz prohrajeme s Albanii nebo Moldavskem, prokazem jak na to "mame" s Faerama a jedem smele dal !!! Juhuuuu pico porazili sme Faersky ostrovy trener si zaslouzi zůstat a my prece nejsme takovy kopyta

Reagovat
O.Giroud

Prvý zápas s Albanmi odcinili remízou s Madarma a teraz je na rade výhra s Faermi

Reagovat
bartes

a bude následovat prohra doma s Moldavskem, aby to odčinili tak, že se pokusí vyhrát v Polsku. Sice budou vědět, že je postup ztracený, ale budou se utěšovat z toho, že to byla těžká skupina a že nepostoupili se ctí

Reagovat
Pablos

nehrajou náhodou s Moldavskem až poslední zápas

Reagovat
bartes

teď jsi mě dostal . Ale vybruslím z toho, pokud je to tak, tak si jen prohoď týmy .

Reagovat
Puskas

A že před nimi skončily týmy, které se dostaly na Euro, což je důkaz jejich kvality.

Reagovat
bartes

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
vacin

No počkej ještě může nastat situace, že před náma bude tým, kterej se tam nedostane

Reagovat
Puskas

To potom bude důkaz kvality, že v naší silné skupině skončil na 3. místě.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Axelrose

Jestli chce vidět jak vypadá bojovnost, ať si pustí včerejší zápas v rugby, Irsko - NZ.

Jasně, chápu, je to jiný sport, ale.

Celý zápas perfektní, tvrdý, ale férový fight a poslední útok Irů, cca. 5 minut v kuse, snad 40 pokusů o položení, když jsi fakt viděl, že ty kluci na obou stranách jsou fyzicky hotový, ale oni jeli přes hranu, aby to položili (ubránili), to zvedalo z křesla i mě.

To by měli povinně pouštět ve všech sportech, jako školení vůle po vítězství.

A navíc, když to celé skončí, jedni jsou šťastní a druzí úplně dole, tak se borci ještě postaví do špalíru a vzájemně si zatleskají (to bych chtěl vidět třeba po posledním derby )

A pak slyšíš, jak se ty válející baleríny ohánějí bojovností .

Plus, jestli neporazí Faer boys, je to na vyhození celého týmu, ne jenom trenérů.

Reagovat
Pablos

Wauu sport, který je na tom založen byl bojovnej ...navíc na MS. to jsou věci Jinak jasný chovají se tam lidi normálně alespoň od fotbalistů... ale slyšet při každém turnaji měsíc pak je už otravné, sorry

Reagovat
bartes

tak ať si pustí povedené fotbalové zápasy proti tom týmům, kde makali i hráči jako SUK nebo Jurásek a porovnají to se současnou realitou. Nemusí jít daleko, poslední povedený zápas byl proti Polsku, který vyhráli 3:1. Kdyby takto makali každý zápas, nemusíme se tady vůbec bavit o tom, jestli postoupí. Bohužel ostatní zápasy stály za ....

Reagovat
Pablos

Takhle samozřejmě ano... chtěl jsem tam dopsat, že v každém odvětví daného sportu si můžeš dohledat kde se fakt bojovalo, že to nemusí člověk srovnávat s jiným sportem... jen jsem na to už vysral

Reagovat
Axelrose

Tak určitě, proto jsem taky psal, že to je jiný sport.

Ale když někdo pořád řve, jak se bude bojovat a potom vidíš výsledek na hřišti, tak prostě srovnávat musíš.

A navíc, těch posledních pět minut fakt stojí za to. Protože to fakt bylo pouze o vůli, sice to nedali, ale potom si mohli do očí říct, že tomu dali všechno - na rozdíl od našich kopaček.

A pak je v podstatě jedno, o jaký sport se jedná, jde o to, že ten pocit mají i diváci.

Odcházíš ze stadionu a můžeš si říct, sice jsme prohráli, ale víc už jsme pro to udělat nemohli, soupeř byl prostě o ten gol, bod, položení lepší.

Já na to taky normálně nekoukám, ale včera jsem toho nelitoval.

Reagovat
Pablos

Jen úplně rychle z hlavy... Slavia - Sevilla, Česko - Anglie ...nemusíš vůbec zacházet do jiného sportu. Jasný koukal si na to včera, tak je to pro tebe čerstvý a asi sis tohle u toho sledování dělal, že si porovnával (asi bych to automaticky občas dělal taky) ...ale takhle s čistou hlavou mi to příjde zbytečný to srovnávat

Reagovat
Axelrose

Jo, tak taky bych našel zápasy, kdy tam ta bojovnost byla a bylo by jich zřejmě dost, a asi máš pravdu i v tom, že to je zřejmě ta čerstvá zkušenost

Tak jo, no, už toho nechám

Reagovat
bartes

přesně o to nasazení jde. Člověk když si vzpomene většinu zápasů našich fotbalových top3 s velkými týmy, tak všechny byly v obrovském nasazení. A i když se prohrálo, tak se aplaudovalo ve stoje za předvedený výkon, protože i diváci ocenili, že šli na doraz, měli třeba smůlu, prohráli, ale nechali tam všechno.

Tohle mi u této repre dlouhodobě chybí a ještě mají ublíženecké kecy, že se to po nich ze strany fans žádá.

Reagovat
Rudy

Mnohem radsi bych videl promysleny herni system. Neni nutne porad sprintovat jak ocas, respektive hasit, co predtim pozicne totalne nezvladli. Sily at si setri na vypady dopredu.

Reagovat
bartes

tak to já taky, ale u naší repre už mám minimální požadavky. Velmi rád bych tam viděl trenéra, který je v souladu s vedením a má promyšlený vyvážený systém dozadu i dopředu. Funguje to tak třeba u pražských S. Síce to dlouho skřípalo, ale zjistili, že tohle může zajistit dlouhodobě vysokou kvalitu. U repre je situace jiná. Tam by takový trenér nenašel shodu s vedením, a proto se tam točí pořád stejní neperspektivní trenéři, kteří si do toho nechají kde kým kecat. A pokud přijde Hašek, tak se to dalších 5 let měnit nebude. To si zase budeme všichni přát, aby zase zdrhnul někam za prachama a budeme nadějně doufat v lepší zítřky....

Reagovat
Kiss Me Polka!

"Pro tátu“

Reagovat
zorz767

Napravíme dojem a pojedeme dál

Reagovat
lampas

Ten by měl taky skončit, jako kapitán.

Reagovat
Spalovač šancí

Tak snad remízu dají, to by mělo stačit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele