Čelo Gambrinus ligy odlétá za teplem

30.01.2010, 18:37
Aktuality
Přinášíme vám rychlý přehled závěrečné části přípravy všech mužstev, které se pohybují v popředí prvoligové tabulky.

Článků o každém pohybu hráčů v naší nejvyšší fotbalové lize je jako hub po dešti. Pojďme si ale komplexně shrnout, co přinesou následující dny pro všechny týmy z popředí tabulky. Jak dopadly jejich poslední přípravné zápasy? Kde a s kým budou hrát v následujících týdnech?

Teplice
Severočeský tým využil sobotního oteplení a vyzval na souboj druholigový Sokolov. Během slunečného dopoledne se nakonec prokousal favorit ze Stínadel k vítězství 2:1, když se v jeho dresu poprvé představil i vytáhlý útočník Libor Došek, který ještě nedávno působil v pražské Spartě. Teplice se však proti houževnatému soupeři prosadily až ve druhém poločase. Nejprve se do vedení dostal Sokolov, ovšem gólová radost mu příliš dlouho nevydržela. Hned vzápětí totiž vyrovnal Ljevaković. O chvíli později se pak trefil i Doležal a dal tak výsledku konečnou podobu.

Následující týden pak svěřencům trenéra Plíška nadělí zajímavou přípravu. Fotbalisté totiž zamíří do teplých krajin, konkrétně pak do Turecka, kde se střetnou nejdříve s japonskou Hirošimou (4.2.) či bulharským Litexem Loveč (10.2.). Prověřit by je pak měla především dvojice zápasů s Vaslui (4.2.) a Dinamem Záhřeb (7.2.), v jehož dresu působí český útočník Miroslav Slepička.

Ligu zahájí Teplice na půdě Českých Budějovic.

Sparta Praha
Ani tým z Letné, který více než svými výsledky v průběhu přípravy zaujal příchodem bývalého slávistického kapitána Brabce, nezavrhl herní průpravu v domácích podmínkách. Ve čtvrtek se totiž dvakrát střetl s prvoligovými Budějovicemi. První zápas skončil remízou 2:2. Je však nutno podotknout, že Pražané nastoupili ve velmi kombinované a omlazené sestavě. Do základní jedenáctky tak nakoukl Krejčí či Jurdík. Druhý zápas pak nabídl jednoznačnější podívanou, během které se ukázal v dobrém světle dvakrát skórující Kadlec.

Během dneška by se pak měli svěřenci trenéra Chovance odebrat za teplem do Španělska, kde se během krátké doby střetnou nejdříve s Metallurgem Záporoží, Lokomotivem Moskva, Šachtarem Doněck a na závěr narazí na Brondby Kodaň.

Sparťané zahájí ligu zápasem na Letné proti Příbrami.

Baník Ostrava
Baník se svým fanouškům představil naposledy 27. ledna, kdy se podařilo Ostravě porazit výsledkem 2:0 druholigové Vítkovice. Třetí tým tabulky nejvyšší české soutěže nastoupil do utkání během náročného tréninkového procesu, a tak mu především v úvodu utkání chyběla lehkost. V dobrém světle se ukázal především mladík Vydra, který si po příchodu do nového působiště zjevně pořídil střelecký průkaz a dokázal i v tomto utkání skórovat.

A co čeká tým Miroslava Koubka nyní? Po úterním ránu, během kterého mužstvo pobude v atletickém tunelu, se hráči vypraví do Turecka. Tam by měli sehrát celkem čtyři přípravné zápasy. Nejdříve se 4.2. střetnou s NK Osijek (Chorvatsko), o den později narazí na Rapid Bukurešť, v pondělí 8.2. se střetnou s NK Záhřeb a přípravu završí 11.2. zápasem proti Zarje Lugansk(Ukrajina). Domů se pak vrátí o den později.

Ligovou pouť zahájí Ostravané na hřišti Plzně.

Autor: Filip Horký

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a co zadek? ten neletí?

Reagovat
smazaný uživatel

taky letěj, ale víš kam...

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych klidně odletěl do teplých krajin

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by stačilo místo, kde není sníh a teplota neklesá pod nulu...

Reagovat
smazaný uživatel

tam by se špatně běžkovalo, já jsem v čr spokojen

Reagovat
božský John

By mě docela zajímalo s kym na tom kypru budem hrát my, zatim nikdo niv neví

Reagovat
smazaný uživatel

Apoel Nikosia, OFI Kreta a Hapoel Tel-Aviv.

Reagovat
božský John

Odkud to víš?

Reagovat
ondrasch77

kdo my???

Reagovat
božský John

Jablonec

Reagovat
centos

Třeba si přivezem nějakého Turka do útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

My máme na zkoušce australsko-tureckýho hráče z FC Sydney a v 1. zápase dal gol, mladej je mu 18 tak snad se chytí

Reagovat
centos

Kdo my? :)

Reagovat
smazaný uživatel

my boleslav :) ano je to Kerim Bulut, podle jednoho fandy Sydney je efektivní v zakončení.. víc mě ale zajíma tenhle hráč v dorostu http://www.youtube.com/watch?v=KomqEfgL9jU

Reagovat
$dolar$

No to nevim co te tak zaujalo, kdyz krom strely, tam na tom videu neni poznat nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nic říkat, ale podobné video by se dalo udělat i někomu, kdo hraje v útoku a má aspon 10 hodin fotbalu na videu...

Reagovat
$dolar$

To je ten Karem?

Reagovat
smazaný uživatel

Áááá, už se to blíží

Reagovat
salami

Už aby Slavia taky letěla a naučili se tam hráči aspon něco s balonem, protože jestli chtěj hrát ligu v tomhle stavu, tak bysme se měli strachovat o udržení ligový příslušnosti.

Reagovat
Kepy_FCB

přesně tak už aby slávisti "letěli"...

Reagovat
smazaný uživatel

teda spartani maji dobre soupere v tom spanelsku

Reagovat
smazaný uživatel

To létání do teplých krajin se mi zdá bezpředmětné versus to, co čeká ligu ze startu tady doma.

Reagovat
vanGomm

Souhlas,navíc když mají peníze na takové výlety mohli by mít i na "stadiony 2003".Do dneška (7 let) to polovina ligy nesplňuje,ale vyjímky se udělují stále.Co k tomu víc dodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Baníček má stabilizovanej kádr, tam se vyhrajou a hurá od prvního kola jazda na titul

Reagovat
smazaný uživatel

banik je nejlepsi a letos budu met titul..v pripravach su mega zatim silni

Reagovat
Radar

Jo to fakt hodně znamená když jsme hráli proti druholigovému a diviznímu soupeři.

Reagovat
ondrasch77

to loni byla Bolka v zimě taky a na jaře prohráli, co mohli...

Reagovat
Radar

Kdybyjen Bolka, Baník byl na jaře nejvíc v ****

Reagovat
smazaný uživatel

S první větou souhlasím, ale příprava nic neznamená, zvláště v GL. Navíc jsem ještě nehráli proti lepším týmům jako budeme hrát teď.

Reagovat
Banger

Jsem na nás (Baníček) hodně zvědav. Podařilo se udržet kádr, přišel Vydra, který sice neříkám, že náš útok spasí, ale určitě pomůže a pokud se nám budou vyhýbat zranění (hlavně na def. záložníkovi je jen Marek), tak máme šanci ty poháry uhrát. Schválně nemluvím o titulu, protože je to zrádné. Každopádně se moc těším.

Reagovat
centos

Navíc jsme měli nejspíš nejtěžší přípravu ze všech, tak snad se to na nich podepíše.

Reagovat
soukup

záleží na tom jak se vám bude dařit vyhnout se zranení, já u vás furt vidím dost úzkej kádr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele