Cavani: Zůstávám nohama pevně na zemi

19.11.2010, 12:58
Aktuality
Velmi dobrou investicí se pro Neapol stal Edinson Cavani. Uruguayský útočník přišel v létě z Palerma a má velký podíl na tom, že SSC je v současné době na vynikající třetí příčce tabulky Serie A. Účastník letošního MS ale moc dobře ví, že má ještě co zlepšovat...

"Zahrát si za Uruguay v Jihoafrické republice bylo nejlepší věcí, která mě mohla potkat. Zůstávám nohama pevně na zemi. Velmi dobře si uvědomuji, že ve fotbale přijdou jak krásné chvíle, tak i ty horší," řekl Cavani v rozhovoru pro Sky Sports.

Neapol za 23letého útočníka v létě zaplatila 16 milionů eur a Cavani jí důvěru stihl splatit osmi ligovými brankami, díky nimž je společně se Samuelem Eto'em na čele tabulky střelců Serie A. Jednu trefu přidal i v Evropské lize, tam Neapol čeká ještě spousta práce, pokud chce postoupit do další fáze soutěže.

"Góly se pro mě nyní staly běžnou věcí. Existují fáze, v nichž se vám všechno daří s neobvyklou lehkostí a pak jsou i ty, kdy se vše stane složitým. Snažím se zužitkovat práci ostatních a nemohu polevit. Rok 2010 se mi vydařil, ale kdo říká, že ten další nemůže být lepší?" dodává Cavani.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže okrem Chrisa, ktorého máte v expreskách, máme zraneného aj Coutinha na minimálne dva zápasy(Chievo a Twente). Nejako tých zranených pribúda veľmi veľa

Reagovat
smazaný uživatel

Už ste to dopísali

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i Júlione je zraněnej. Dneska jsem se dočetl, že tým hlasoval proti tréninku v tělocvičně, prý je to možná příčina těch zranění. Rafa to začíná pěkně dojebávat, jestli bude takhle pokračovat, tak brzy letí.

Proti Chievu to vypadá na:

Castellazzi - Santon, Lúcio, Córdoba, Zanetti - Stankovič, Cambiasso - Biabainy, Sneijder, Panděv - Eto'o. Jestli dá zas Córdobu napravo a Matrixe do základu, tak mě jebne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň, že záloha bude poriadna- Stankovič a Cambiasso, konečne No a Julio znova zranený? Tak to teda nebude náhoda, buď chyba lekárov alebo Benitézova chyba, ak tie zranenia už konečne neprestanú, tak bude musieť jednoznačne niekto dostať padáka, lebo minulú sezónu sa nám toto v takom veľkom rozsahu nedialo...

Reagovat
tomasinho

OT: Fanoušci Serie, mohl by někdo popsat, co je zač ten Bačinovič, kvalita, přednosti, slabiny, nebo případně zda je už připraven na přestup do Anglie? Byl bych moc vděčný.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 6x jsem ho viděl. V Itálii je to takzvaný regista, to znamená režisér hry, který jí dává myšlenku ze zadní pozice v záloze. Tím pádem umí výborně s balonem, umí i naběhnout na hrot a slušně vystřelit pravou, co jsem teda viděl. V defenzivě je tvrdý, ale pomalejší, takže často fauluje a sbírá karty, kterým se ale v Palermu zatím celkem vyhýbá. Do Anglie se nehodí.

Reagovat
tomasinho

Super, díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží taky na tom, do jakého systému takového hráče chceš a kdo bude hrát vedle něj. Sice se o něm říká, že je dynamickým typem, ale to je dáno tím, že na jeho pozici hraje v Itálii jedna poziční hvězda vedle druhé, žádní běžci. On to dokáže nakopnout svým mládím a energií trošku někam jinam, ale v té defenzivě se od něj nedá čekat moc, ne náhodou má kolem sebe hned dva čisté DM. V Anglii je tempo jiné a on na to, aby dokázal dát hře rovnováhu i v takové soutěži, ještě není připravený. Nechal bych mu ty plíce vylepšit v Palermu a za rok se uvidí .

Reagovat
tomasinho

Jojo, reaguju na zájem Liverpoolu, což mě trošičku znepokojilo, protože potřebujeme opravdu kvalitního středopolaře, co víc založený do obrany, aby mohl hrát společně s Gerrardem uprostřed. Podle popisu to tenhle typ není.

Reagovat
cristiano.K.

lepší než aqua by byl,ale opravdu se k nám nehodí,snad nepřijde!

Reagovat
Alberto Aquilani

som si ťa dal do fanty tak makaj makaj .

Reagovat
lnterista

jsi tady?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Cavani je borec, měl jít do AC:.

Reagovat
mastakillah

Jen ať se daří dál .. myslím, že Neapol je pro něj jen přestupní stanice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Samochvála smrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele